T. R. Knight

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
T. R. Knight vuonna 2008

Theodore Raymond Knight (s. 26. maaliskuuta 1973) on yhdysvaltalainen näyttelijä, joka tunnetaan parhaiten roolistaan tohtori George O'Malleyna ABC:n sairaalamaailmaan sijoittuvassa draamasarjassa Greyn anatomia.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Knight syntyi Minnesotan Minneapolissa, jossa hän esiintyi teatterissa jo viisivuotiaana. Kaksi viimeistä vuottaan Minneapolisissa hän kuului Guthrie-teatterin näyttelijäkaartiin. Hän palasi Guthrieen kahdesti ja esitti Richard Millerin roolin Eugene O’Neillin Ah, Wildernessissä, sekä nimiosan Peter Shafferin Amadeuksessa.

Knight muutti New York Cityyn ja alkoi esiintyä Broadwayllä, jossa hän näytteli muun muassa Tim Allgoodia Michael Frayn näytelmässä Saranat ja sardiinit, kanssanäyttelijöinään Patti LuPone, Peter Gallagher ja Richard Easton, sekä Tartuffen Damisia -näytelmässä Brian Bedfordin kanssa. Broadwayn ulkopuolisiin teatteriesiintymisiin kuuluu Joen rooli Conor McPhersonin näytelmässä This Lime Tree Bower. Anto Howardin Scattergood'-näytelmän Brendan Hilliardin osasta hänet palkittiin Drama Desk –ehdokkuudella. Hyvin merkittävä rooli hänellä oli myös vuonna 2004 Boy-draamassa. Televisiossa Knight oli säännöllisenä näyttelijänä lyhyen aikaa TV:ssä pyörineessä Nathan Lanen'sarjassa Charlie Lawrence. Vuonna 2005 Knight valittiin Greyn anatomia -sairaalasarjaan esittämään George O'Malleytä. Knight on tehnyt myös lukuisia vierailuja muihin televisiosarjoihin, esimerkiksi CSI, Frasier ja Kova laki.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

T. R. Knightin nuoruudenkuva

Knight on kertonut olevansa homoseksuaali.[1] "Seksuaalisuuteni on herättänyt paljon kysymyksiä ja haluan vaientaa kaikki tarpeettomat huhut, jotka pyörivät ympärilläni. Haluan kuitenkin säilyttää yksityiselämäni omana asianani ja toivon, ettei homoseksuaalisuuteni ole minussa kiinnostavin asia."[1] Greyn anatomiassa näyttelevä Katherine Heigl on sanonut olevansa Knightin paras ystävä ja puolustavansa Knightiä ihmisiltä, jotka nimittelevät häntä homoksi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Grey's Anatomy star T.R. Knight Confirms He's Gay October 19, 2006. People.com. Viitattu 2. maaliskuuta 2007.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]