Sara Ramírez

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sara Ramírez muotinäytöksessä vuonna 2008.

Sara Ramírez (s. 31. elokuuta 1975 Mazatlán, Sinaloa, Meksiko) on meksikolais-yhdysvaltalainen näyttelijä ja laulaja. Hän on näytellyt tohtori Callie Torresia sairaalamaailmaan sijoittuvassa draamasarjassa Greyn anatomia.

Ramírezin ollessa kahdeksanvuotias hänen vanhempansa erosivat ja hän muutti äitinsä kanssa San Diegoon, Kaliforniaan. Valmistuttuaan San Diego School of Creative and Performing Artsista hän meni New Yorkin Juilliard Schooliin, jossa hän kehitti taitojaan alttolaulajana.

Ramírez teki ensiesiintymisensä Broadwaylla, jossa hän näytteli Wahzinakia Paul Simonin ja Derek Walcottin näytelmässä The Capeman vuonna 1998. Muita musikaaleja, joissa hän on esiintynyt, ovat olleet muun muassa A Class Act ja Dreamgirls, molemmat vuodelta 2001.

Ramírez liittyi ABC:n Greyn anatomian näyttelijäkaartiin sarjan toisella tuotantokaudella tohtori Callie Torresina. Sarjan kolmannella kaudella hänen hahmostaan tehtiin vakituinen. Eräässä The Oprah Winfrey Show’n Greyn anatomiaan keskittyneessä jaksossa Ramírez paljasti ABC:n pitäneen hänen esiintymisestään Spamalot-musikaalissa ja tarjonneen hänelle roolia mihin tahansa hänen haluamaansa ABC:n sarjaan.[1] Ramírez valitsi Greyn anatomian, koska piti sarjasta. Vuosina 2021–2022 Ramírez nähtiin And Just Like That... -sarjassa.

Ramírez on biseksuaali[2] ja muunsukupuolinen.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. The Anatomy of 'Grey's' Oprah.com. Viitattu 3.4.2022.
  2. ‘Grey’s Anatomy’ Star Sara Ramirez Comes Out as Bisexual Us Weekly. 8.10.2016. Viitattu 3.4.2022. (englanniksi)
  3. 'Grey's Anatomy' star Sara Ramirez comes out as nonbinary NBC News. Viitattu 3.4.2022. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.