Liz Allan

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Liz Allan (sarjakuvahahmo))
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Liz Allan
Liz Allan.PNG
Luoja(t) Stan Lee
Steve Ditko
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Amazing Fantasy #15
Oikea nimi Elizabeth Allan
Status Elossa
Henkilöllisyydet Liz Allan
Voimat ei supervoimia
Suhteet

Elizabeth Allan (lempinimeltään Liz Allan) on fiktiivinen hahmo Marvelin sarjakuvamaailmassa. Hän kuluu sivuhahmoihin Hämähäkkimiehen seikkailuissa. Hänen ensiesiintymisensä oli Amazing Fantasy #15 -lehdessä, ja hänet loivat Stan Lee ja Steve Ditko.

Muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Liz Allan nähtiin Hämähäkkimies-animaatiosarjassa Mary Jane Watsonin ystävänä ja sivuhahmona. Hänellä oli myös tärkeä rooli jaksossa "Häät". Hänen äänenään oli Marla Jeanette Rubinoff.

Jaksot, jossa Liz esiintyi, ovat:

16 "Vesimies",

19 "Morbius",

29 "Tee toivomus",

39 "Pilkku",

41 "Käännekohta",

47 "Herääminen" (takauma),

49 "Vihreän Menninkäisen paluu",

53 "Häät" ja

65 "Jäähyväiset, Hämähäkkimies" (toisen maailman Liz)

Elokuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Laura Harrier näyttelee Liziä vuoden 2017 elokuvassa Spider-Man: Homecoming. Liz on Peterin ihastus, neljännen vuoden opiskelija Midtownin tiedelukiossa sekä lukion akateemisen kymmenottelujoukkueen kapteeni. Myöhemmin paljastuu, että hän Adrian Toomesin / Korppikotkan tytär. Adrian saa selville Peterin olevan Hämähäkkimies, mutta Liz ei. Korppikotkan pidätyksenjälkeen, Liz ja hänen äitinsä Doris muuttavat Oregoniin. Vaikka hahmon sukunimeä ei elokuvassa mainita, Laura Harrier vahvisti heinäkuussa 2017 Total Filmin haastattelussa, että Marvel Cinematic Universessa hahmon sukunimi on "Allan", joka on Doris Toomesin tyttönimi.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Total Film - heinäkuu 2017
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.