John Farson

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
John Farson sarjakuvissa.

John Farson (tunnetaan myös nimellä "Hyvä Mies") on fiktiivinen hahmo Stephen Kingin kirjoittamassa Musta torni -kirjasarjassa. Hän on Randall Flaggin lisäksi toinen Purppurakuninkaan, Musta torni -sarjan pääkonnan, palvelija.

Rooli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kirjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirjoissa häntä ei nähdä koskaan, hänestä vain mainitaan ohimennen tarinoissa Revolverimies ja Joutomaa, mutta tarinassa Velho hän on hieman isommassa roolissa. Hänen kerrotaan olevan "Hyvän Miehen" nimeä käyttävä paha mies, joka on ottanut päämääräkseen suorittaa vallankumous koko Sisä-Maailmassa ja valloittaa sen myötä myös tarunhohtoisten revolverimiesten hallinnoiman Sisä-Maailman keskuksen, Gileadin, josta päähenkilö Roland Deschain on syntyisin.

Tarinassa Velho Roland ja hänen ystävänsä saavat Mejisin paronikuntiin kuuluvassa Hambryn kaupungissa selville, että Farsonilla on suuri sotakoneisto, joka on alkujaan "Vanhan väen" rakentamaa, mutta satojen vuosien kuluessa täysin toimimattomiksi oletettu. Farson on kumminkin keksinyt, kuinka Hambryissa sijaitsevan Citgon öljypumppaamon polttoaineen pystyy jalostamaan uudestaan sotakoneitaan varten, jonka myötä Farson pystyy suorittamaan hyökkäykseen kohti Gileadia. Viidennessä osassa, Callan susissa, esitetään Rolandin takauma, jossa eletään Gileadin lopun aikoja ja siinä Roland käy jäljellä olevien ystäviensä kanssa viimeistä taistelua Farsonin joukkoja vastaan Jerichon kukkuloilla, jonka myötä Rolandista tulee ainoa eloonjäänyt ja sen myötä maailman viimeinen revolverimies. John Farsonin kohtalo jää tuntemattomaksi.

Sarjakuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjakuvissa John Farson näytetään lukijoille ensimmäistä kertaa. Hän on pitkä mies, jolla on punainen naamio kasvoillaan. Hänellä on myös käytössä Purppurakuninkaan tunnus, joka kuvastaa punaista silmää. Sarjakuvissa hänellä mainitaan myös olevan Jack Farson niminen veli ja James Farson niminen veljenpoika.

Kuten kirjoissa, myös sarjakuvissa John Farsonin kohtalo jää mysteeriksi lukijoille. Häneen annetaan kumminkin viittauksia, että hän olisi mahdollisesti kuollut jossain Gileadin tuhon paikkeella.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Farson ja Flagg, sama henkilö?[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmo aiheutti välillä sekaannusta lukijoissa, sillä Farsonin uskottiin olevan ihan oma henkilönsä, mutta välillä Mustassa tornissa vihjailtiin, että se olisi ollut yksi Randall Flaggin alter egoista, kuten Walter O'Dimn ja Marten Broadcloak. King itse kirjoitti Callan susiin tähän tapaan:

With the Tick-Tock dead, the real Wizard steps forward. It's Roland's ancient nemesis, Marten Broadcloak, known in some worlds as Randall Flagg, in others as Richard Fannin, in others as John Farson (the Good Man).

Sarjan seitsemäs osa, Musta torni, antoi kumminkin ymmärtää, että Flagg olisi eri henkilö kuin John Farson. Tähän kallistuvat myös sarjakuvat, sillä tarinassa Revolverimiehen alku Farson ja Walter tapaavat toisensa.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.