Epätoivon kaupunki

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Epätoivon kaupunki
Desperation
Alkuperäisteos
Kirjailija Stephen King
Kieli englanti
Genre kauhu
Kustantaja Viking Press
Julkaistu 1996
Sivumäärä 690
ISBN 978-0-670-86836-0
Suomennos
Suomentaja Ilkka Rekiaro
Kustantaja Tammi
Julkaistu 1996
Ulkoasu sidottu
Sivumäärä 617
ISBN 951-31-0698-5
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Epätoivon kaupunki (engl. Desperation) on Stephen Kingin vuonna 1996 julkaistu kauhuromaani. King on kirjoittanut Richard Bachman -kirjailijanimellä myös Teloittajat -romaanin (1996), joka muistuttaa henkilöhahmoiltaan Epätoivon kaupunkia.

Mick Garris, Kingin vakio-ohjaaja, ohjasi Epätoivon kaupungista vuonna 2006 elokuvasovituksen Stephen Kingin Desperation.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kun Mary ja Peter Jackson lähtivät ajamaan Peterin siskon autolla Kaliforniasta kohti New Yorkia ja kotia, he arvelivat että edessä on pitkäveteinen etappi Nevadaa halkovalla valtatiellä nro 50. Tapahtuu kuitenkin pari asiaa, joiden vuoksi matkasta on pitkäveteisyys kaukana. Ensin Mary näkee liikennemerkkiin kiinnitetyn kissanraadon. Sitten heidät pysäyttää valkoisella autolla ajava iso poliisi, joka löytää syyn pidättää heidät. Sen seurauksena Jacksonit päätyvät Desperationin kaupunkiin. Iso poliisi kerää samana päivänä putkaan monta muutakin pahaa-aavistamatonta matkalaista, joista vain onnekkaimmat pääsevät sinne asti. Kun ilta koittaa, poliisi lähtee pois ja jättää heidän vartijakseen kiiluvasilmäisen kojootin. Eikä kukaan heistä epäile vähääkään sitä, että huomenna heitä odottaa jokin vielä paljon pahempi.

Vankien ainoa toivo on mies nimeltä Steve Ames, johon yksi heistä on saanut kännykällä yhteyden. Mutta kun hän saapuu iltapimeällä Desperationiin, koko kaupunki näyttää olevan autio. Vain vanhan kaivoksen huoltorakennuksesta kajastaa kelmeä valo.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.
Tämä kirjaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.