Stephen Kingin Sairaala

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Stephen Kingin Sairaala (engl. Stephen King’s Kingdom Hospital) on kolmetoistaosainen televisiosarja, joka perustuu Lars von Trierin tanskalaiseen Valtakunta-sarjaan, jonka kauhukirjailija Stephen King muokkasi amerikkalaiselle televisiolle. Ensimmäisen kerran sarja näytettiin ABC-kanavalla maaliskuun kolmannesta heinäkuun viidenteentoista päivään vuonna 2004. Sarjan näyttäminen keskeytyi NBA-pudotuspelien ajaksi. Jaksot olivat tunnin pituisia lukuun ottamatta ensimmäistä ja viimeistä jaksoa, jotka olivat kaksituntisia. Suomessa sarjaa näytettiin Nelosen myöhäisillassa keväällä 2006.

Sairaala jäi yhden kauden mittaiseksi. Vaikka sarjan ensimmäinen jakso sai suurimmat uuden draamasarjan katsojaluvut sinä vuonna ABC:llä, myöhemmissä jaksoissa katsojaluvut putosivat, ja ABC ei halunnut sarjan kilpailevan CSI:n kanssa. Koko sarja on julkaistu DVD:llä, myös Suomessa.

Sarja kertoo kuvitteellisesta Kingdom-nimisestä sairaalasta Lewistonin kaupungissa Mainen osavaltiossa, joka on rakennettu sisällissodan aikaisen univormuompelimon paikalle. Sairaalan nimi oli "Vanha Valtakunta", mutta se paloi ja nykyistä sairaalaa kutsutaan "Uudeksi Valtakunnaksi".

Meedio nimeltä rouva Druse kirjautuu sairaalaan sisään useita kertoja ja sairaalan henkilökunta erehtyy luulemaan häntä luulotautiseksi. Itse asiassa hän yrittää tutkia sairaalan menneisyyttä ja rakennusta riivaavia henkiä ja hän pyytää tohtori Hookia auttamaan totuuden selvittämisessä. Henkiin lukeutuvat tulipalossa kuollut nuori tyttö, Vanhassa Valtakunnassa kauheisiin kokeisiin joutunut teini-ikäinen poika ja omituinen maasikaa tai muurahaiskarhua muistuttava eläin, jonka pitkä kuono on täynnä teräviä hampaita.

Toisaalla taidemaalari Peter Rickman on joutunut sairaalaan liikenneonnettomuuden seurauksena saatuaan vakavia kallo- ja selkärankavammoja, ja hän alkaa selvittää salaperäisiä tapahtumia maatessaan koomassa. Muihin sivujuoniin kuulu neurokirurgi tohtori Stegmanin liittyminen 'Keepers'-nimiseen salaseuraan ja tohtori Elmer Traffin ja unitutkija Lona Massingalen romanssi.

Sarja on tunnettu erikoisista juonenkäänteistä ja sivuhahmoista, jotka palaavat sarjan tapahtumiin useasti.

Sairaalaa muualla maailmassa näyttäneet tv-kanavat

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]