Naisen raivo

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Naisen raivo
Rose Madder
RoseMadder.jpg
Alkuperäisteos
Kirjailija Stephen King
Kieli englanti
Genre fantasia
Julkaistu 1995
Suomennos
Suomentaja Heikki Karjalainen
Kustantaja Tammi
Julkaistu kovakantinen
Sivumäärä 533
ISBN 951-31-0516-4
Nuvola apps bookcase.svg
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Naisen raivo (Rose Madder) on Stephen Kingin teos, joka valmistui vuonna 1995.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Rose Daniels on elännyt 14 vuotta kurjaa avioliittoaan sadistisen aviomiehensä väkivallan uhrina. Mutta eräänä päivänä, kun hän löytää vuoteestaan veripisaran, hän tajuaa heränneensä pitkästä horroksestaan, jonka myötä hän ottaa ja lähtee pakoon aloittaakseen uuden elämänsä jossakin muualla. Hän löytää Sisaret & Tyttäret -nimisen yhdistyksen, joka majoittaa apua tarvitsevia nuoria naisia, kunnes he ovat valmiita pääsemään omille jaloilleen. Kun Rose löytää eräästä puodista "Rose Madder" -nimisen taulun, hän joutuu siihen maalatun naisen lumoihin. Taulu antaa Roselle enemmän tahdonvoimia ja ennen pitkää hän on hyväpalkkaisessa työssä ja asuu omassa yksiössään.

Hänet valtaa kumminkin tunne, että hänen miehensä – joka on ammatiltaan poliisi – löytää hänet ennen pitkää, sillä Norman Daniels tietää, kuinka ihmiset löydetään. Eikä tämä välttämättä halua enää vain rangaista Rosea vaan tuhota hänet. Voiko ainoa toivo olla hänen ostamansa mystinen taulu, joka tuntuu tarvitsevan yhtä lailla Rosea kuin Rose sitä?

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Elokuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Romaanille on ollut suunnitteilla pitkään elokuva. Vuonna 2000 HBO osti oikeudet elokuvan tekoon, mutta se ei saanut mitään aikaiseksi. Vasta vuonna 2011 kertoi Naomi Sheridan, joka tunnetaan yhtenä In America -draaman kirjoittajana, laatineen käsikirjoituksen Naisen raivolle. Elokuvan ilmestymisvuodeksi on suunniteltu vuosi 2014.

Tämä kirjaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.