Se (kirja)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä artikkeli kertoo Stephen Kingin romaanista. Se on myös Markku Lahtelan romaani vuodelta 1966.
Se
It
Stephenkingit.jpg
Alkuperäisteos
Kirjailija Stephen King
Kieli englanti
Genre kauhu
Julkaistu 1986
Suomennos
Suomentaja Ilkka Rekiaro & Päivi Rekiaro
Kustantaja Tammi
Julkaistu 1988
Ulkoasu kovakantinen
Sivumäärä 1134
ISBN 951-30-6879-X
Nuvola apps bookcase.svg
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Se (engl. It) on Stephen Kingin kauhuromaani vuodelta 1986. Suomessa kirjan suomennos julkaistiin kaksiosaisena vuonna 1988.

Kirja kertoo seitsemästä lapsesta, jotka ymmärtävät kotikaupungissaan Derryssä asuvan jotain äärettömän pahaa. Tämä paha on Pennywise eli Se, joka liikkuu yleensä pellen hahmossa ja tappaa lapsia raa’asti. Lapset aloittavat hengenvaarallisen metsästyksen, jonka ainut päämäärä on saada Se hengiltä. He luulevat onnistuneensa, mutta vannovat varmuuden vuoksi valan, että jos Se palaa, he tulevat takaisin tekemään Siitä lopun. 30 vuoden päästä murhia alkaa taas tapahtua.

Kirjasta on tehty myös samanniminen televisioelokuva vuonna 1990, jossa pellen hahmossa liikkunutta hirviötä esitti Tim Curry. Kesällä 2012 ilmoitettiin, että kirjasta on suunnitteilla kaksiosainen elokuva, jonka ohjaa Cary Fukunaga.[1] Myöhemmin Fukunaga kuitenkin vetäytyi tuotannosta.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Stephen King's 'It' to Be Adapted by Cary Fukunaga Into Two Films (Exclusive) The Hollywood Reporter, 6.7.2012
  2. Graham-Dixon, Charles: Why Stephen King's IT scares off film-makers The Guardian. 6.10.2015. Viitattu 4.1.2016. (englanniksi)