Tulisilmä

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä artikkeli kertoo Stephen Kingin romaanista. Tulisilmä on myös lintulaji
Tulisilmä
Firestarter
Suomennoksen kansikuva.
Suomennoksen kansikuva.
Alkuperäisteos
Kirjailija Stephen King
Kansitaiteilija Oliver Hunter
Kieli englanti
Genre Tieteiskirjallisuus, trilleri
Julkaistu 1980
Suomennos
Suomentaja Aarne T. K. Lahtinen
Kansitaiteilija Kaarina Ewart
Kustantaja Tammi
Ulkoasu sidottu
Sivumäärä 372
ISBN 951-31-0138-X
Nuvola apps bookcase.svg
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Tulisilmä (Firestarter) on Stephen Kingin vuonna 1980 julkaistu romaani. Se ilmestyi ennen julkaisuaan sarjana Omni-lehdessä.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Charlene "Charlie" McGee on nuori tyttö, jolla pyrokineettisiä voimia. Hän on mutantti, jonka voimat juontuvat vanhempiensa osallistumisesta lääketestiin korkeakoulussa. Charlien isä Andy on taitava mielenhallitsija ja äidillä on sekä telekineettisiä että telepaattisia voimia, mutta he ovat heikkoja tyttäreensä nähden. Charlie pystyy sytyttämään ajatuksen voimalla tulipaloja, eikä hän pysty hallitsemaan sitä.

Charlieta ja tämän isää jahtaa Yhdysvaltojen tiedusteluyksikkö, joka tunnetaan nimellä Verstas. Kauan kestäneen ajojahdin jälkeen Charlie ja Andy saadaan kiinni John Rainbird -nimisen agentin avulla, ja heidät viedään Verstaan yksikköön. Tukikohdassa Rainbird tekeytyy siivoojaksi ja voittaa Charlien ystävyyden juonien avulla, ainoana päämääränään tuhota tyttö. Andy huumataan lääkkeillä lähes toimintakyvyttömäksi. Lopulta Andy käyttää mielenhallintakykyjään itseensä vapauttaen itsensä lääkehuuruista ja onnistuu mahdollistamaan Charlien ja oman pakonsa Verstaan johtajan avulla.

Rainbird selvittää kuitenkin Andyn suunnitelman ja yrittää estää sen. Andy saa osuman Rainbirdin laukauksesta ja kuolee Charlien käsivarsille. Charlie tuhoaa koko tukikohdan ja pakenee. Kirjan lopussa Charlie menee Rolling Stone -lehden toimitukseen aikeenaan kertoa tarinansa koko maailmalle.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Sovitukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kirjaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.