Martin Sheen

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Martin Sheen
Martinsheennavy.jpg
Syntymäaika 3. elokuuta 1940 (ikä 78)
Syntymäpaikka Dayton, Yhdysvallat
Aktiivisena 1961–
Oikea nimi Ramón Gerardo Antonio Estévez
Puoliso Janet Templeton
Allekirjoitus
Allekirjoitus
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Martin Sheen (syntyjään Ramón Gerard Antonio Estévez, s. 3. elokuuta 1940 Dayton, Ohio) on yhdysvaltalainen näyttelijä, joka on tullut tunnetuksi etenkin pääosasta elokuvassa Ilmestyskirja. Nyt sekä muista elokuvista kuten Julma maa, Gandhi, Wall Street – rahan ja vallan katu, Ota kiinni jos saat, JFK – avoin tapaus ja The Departed sekä televisiosarjasta West Wing.

Sheen on myös tunnettujen näyttelijöiden Charlie Sheenin ja Emilio Estevezin isä. Lisäksi Sheenilla on kaksi muuta lasta, Renée (s. 1967) ja Ramón (s. 1963), jotka ovat myös näyttelijöitä. Sheen on ollut naimisissa vuodesta 1961 lähtien Janet Templetonin kanssa.

Sheen on Irakin sodan vastainen aktivisti. Sheen on pidätetty mielenosoitusten takia noin 63 kertaa. Sheen toimii myös PETA:n puolestapuhujana.

Tällä hetkellä Sheen asuu Irlannissa ja opiskelee muun muassa englantilaista kirjallisuutta ja filosofiaa Galwayssa sijaitsevassa yliopistossa.

Sheen on saanut kuusi Emmy-ehdokkuutta ja voittanut Golden Globen ja pari Screen Actors Guild -palkintoa roolistaan West Wingissä.

Sheenillä on tähti Hollywood Walk of Famella.

Elokuvia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.