Renée Estevez

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Renée Pilar Estevez (s. 2. huhtikuuta 1967 New York) on näyttelijäsukuun kuuluva yhdysvaltalainen näyttelijä, jonka veljet ja isä ovat myös kuuluisia näyttelijöitä. Estevez aloitti näyttelemisen vuonna 1986.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Estevez syntyi New Yorkissa. Hänen äitinsä oli Janet Estevez (o.s. Templeton) ja isä Martin Sheen, joka on espanjalaista ja irlantilaista alkuperää. Estevezin kaksi veljeä, Emilio Estevez ja Charlie Sheen ovat myös näyttelijöitä.

Estevez on naimisissa entisen ammattilaisgolfari Jason Thomas Federicon kanssa. Nykyisin Federico toimii keittiömestarina New Yorkissa. Estevez ja Federico tapasivat California Culinary Academyssä ja avioituivat 11. lokakuuta 1997.[1]

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Estevez aloitti näyttelemisen vuonna 1986 CBS:n sarjassa Babies Having Babies. Hän on esiintynyt elokuvissa uransa alusta lähtien. Hänen ensimmäinen elokuvaroolinsa oli cameorooli vuonna 1986 julkaistussa elokuvassa Shattered Spirits. Hän on myös vieraillut MacGyver- ja JAG-televisiosarjoissa. Parhaiten hänet ehkä kuitenkin tunnetaan vierailuroolistaan sarjassa The West Wing, jossa hän esitti presidentti Josiah Bartlettin assistenttia. Estevez on tehnyt cameo-rooleja veljiensä ja isänsä elokuvissa. Hän esitti Molly Naglea elokuvassa Sleepaway Camp II: Unhappy Campers. Nykyisin Estevez toimii Anger Management sarjan käsikirjoittajana.


Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisiosarjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teatteri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. WEDDINGS; Renee Estevez, Jason Federico The New York Times. 12.10.1997. Viitattu 6.7.2018. (englanniksi)
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Renée Estevez