Pedon sydän

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pedon sydän
Hearts in Atlantis
Alkuperäisteos
Kirjailija Stephen King
Kieli englanti
Genre kauhu
Julkaistu 1999
Suomennos
Suomentaja Ilkka Rekiaro
Kansitaiteilija Heikki Kalliomaa
Kustantaja Tammi
Ulkoasu kovakantinen
Sivumäärä 529
ISBN 951-31-1328-0
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Pedon sydän (Hearts in Atlantis, 1999) on Stephen Kingin kirjoittama kokoelma, joka sisältää viisi kertomusta. King kuvaa tässä 1960-lukua. Romaanista on tehty samanniminen elokuva (2001), jonka pääosassa nähdään Anthony Hopkins.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Ensimmäinen tarina kertoo Bobby Garfield nimisestä pojasta, joka tapaa heidän ullakollensa muuttavan Ted Brautiganin. Heistä tulee hyvät ystävät, mutta pian Bobby saa tietää, ettei Ted olekaan tavallinen ihminen, ja lisäksi hän saa tietää keltatakkisista alhaismiehistä, jotka jahtaavat Tediä. Miksi? Ja miten vaarallisia alhaismiehet ovat?

Toinen tarina käsittelee aikaa, jolloin Vietnamin sota oli aluillaan. Yliopiston pojat viis veisaavat opiskelusta ja pelaavat mieluummin herttaa. Mutta pian huomataan outo merkki, jossa on variksen jälki keskellä. Mitä se tarkoittaa? Tarinaan liittyy myös Bobby Garfieldin entinen ystävä.

Kolmas tarina sijoittuu 1980-luvulle Willie Shermanin elämään. Willie Sherman, tuttu ensimmäisestä tarinasta, osallistui joskus Vietnamin sotaan, jossa sokeutui. Nyt hän esiintyy erilaisina henkilöinä, kuten Sokea-Willienä.

Neljäs tarina on 1990-luvun loppua, ja se kertoo myös ensimmäisestä tarinasta ja Vietnamin sodassa mukana olleesta – Bobbyn ystävästä – John Sullivanista.

Viides ja viimeinen tarina kertoo aikuisesta Bobby Garfieldistä, joka palaa lapsuuden kaupunkiinsa ystävänsä hautajaisiin, ja kohtaamaan menneisyytensä haamut.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.
Tämä kirjaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.