Christine, tappaja-auto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Christine, tappaja-auto
Christine
Alkuperäisteos
Kirjailija Stephen King
Kieli englanti
Genre kauhu
Julkaistu 1983
Suomennos
Suomentaja Pentti Isomursu
Kustantaja Tammi
Julkaistu 1984
Ulkoasu sidottu
Sivumäärä 413
ISBN 951-643-219-0
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Christine, tappaja-auto on Stephen Kingin vuonna 1983 julkaisema kauhuromaani.

Juoni lyhyesti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kirjan keskeisin henkilö 17-vuotias, kuvitteellisessa Libertyvillen (Pennsylvania) kaupungissa asuva rikkaan perheen ainokainen, Arnold "Arnie" Cunningham. Arnie on hyljeksitty ja yksinäinen eivätkä tytötkään ole kiinnostuneita hänestä, ja häntä myös kiusataan koulussa. Hänellä on kuitenkin yksi hyvä ystävä, Dennis Guilder. Dennis on Arnieen verrattuna urheilullinen ja suosittu nuorukainen, joka pelastaa Arnien monesta kiipelistä.

Arnie ostaa hetken huumassa vanhalta sotaveteraanilta, Roland D. LeBaylta vuoden 1958 Plymouth Furyn, Christinen. Myöhemmin vanha mies kuolee ja alkaa tapahtua kummia asioita. Vähitellen Arnie rakastuu yhä palavammin autoonsa Christineen. Vanha ystävä Dennis Guilder sekä uusi tyttöystävä, Leigh Cabot ja Arnien vanhemmat saavat väistyä tämän oudon suhteen tieltä. Myös lähtökohdat entisiin vihamiehiin alkavat kallistua kostonhimoisempaan suuntaan. Kaikki läheiset huomaavat Arnien saavan outoja piirteitä, sitä mukaa kun hän kunnostaa Christineä.

Elokuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Christinestä on tehty John Carpenterin myös samannimisen kirjan julkaisuvuonna (1983) ohjaama elokuva, jonka pääosissa ovat muun muassa Keith Gordon (Arnie), John Stockwell (Dennis) ja Alexandra Paul (Leigh). Elokuvassa on muutamia eroavaisuuksia Stephen Kingin kirjaan nähden.

Tämä kirjaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.