Eksyneiden jumala

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Eksyneiden jumala
The Girl Who Loved Tom Gordon
Alkuperäisteos
Kirjailija Stephen King
Kieli englanti
Genre kauhu
Julkaistu 1999
Suomennos
Suomentaja Ilkka Rekiaro
Kansitaiteilija Heikki Kalliomaa
Kustantaja Tammi
Julkaistu 1999
Ulkoasu sidottu
Sivumäärä 299
ISBN 951-31-1627-1
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Eksyneiden jumala (The Girl Who Loved Tom Gordon, 1999) on Stephen Kingin kirjoittama romaani.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Eräänä alkukesän lauantaina yhdeksänvuotias Trisha lähtee äitinsä ja veljensä Peten kanssa patikkaretkelle Appalakkien polulle Mainen ja New Hampshiren metsiin. Jotta Trishan ei tarvitsisi kuulla äidin ja Peten alituista riitelyä, hän jättäytyy jälkeen ja poikkeaa polulta. Hetken kuluttua hän huomaa olevansa metsässä yksin. Äitiä ja Peteä ei ole missään eikä polkuakaan näy. Siitä alkaa Trishan painajainen. Häntä ahdistavat kylmä ja nälkä, lukemattomat mäkärät, hyttyset ja ampiaiset, salakavala maasto ja kalvava pelko, joka maalaa kauhukuvia hänen silmiensä eteen. Mutta hän hyödyntää sinnikkäästi kaiken tiedon, jota on metsistä saanut, suunnistaa sen mukaan, kokeilee aivan uudenlaista ravintoa, lääkitsee hyönteistenpuremia.

Parhaana lohtuna hänelle ovat korvalappustereot, joista hän voi kuunnella Bostonin Red Soxin baseball-otteluita ja seurata suuren idolinsa Tom Gordonin edesottamuksia. Ennen pitkää hänestä alkaa näyttää, että Tom Gordon on myös hänen mukanaan metsässä, näyttäytyy hänelle silloin tällöin ja antaa hyviä neuvoja.

Mutta onko Tom Gordon oikea eksyneiden jumala? Vai onko se tuo toinen, joka liikkuu lähistöllä jättäen itsestään merkkejä – katkottuja puita, raadeltuja eläimiä – ja piirittää Trishaa odottaen, milloin pelko on kypsyttänyt hänet kyllin mureaksi.

Tämä kirjaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.