Grand griffon vendéen

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Maalaus: Grand griffon vendéen.

Grand griffon vendéen eli 'Iso Vendéengriffoni' on ranskalaisista griffoneista kaikkein suurin. Se on suurin piirtein kultaisennoutajan kokoinen.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rodut, joista tämä griffonrotu on polveutunut ovat hubertuksenkoira ja griffon nivernais. Se meinasi kadota jo kokonaan, mutta toisen maailmansodan jälkeen rotu herätettiin henkiin rotujen billy ja anglo-francais linjoilla.

Ulkonäkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Grand griffon vendéen on kiharakarvainen rotu, jolla on pitkulaisen soikion muotoiset korvat. Sillä on myös suuri, musta kirsu ja 'viikset'. ( Viiksistä käytetään koirilla myös sanaa parta ) Katse on rauhallinen ja levollinen. Jalat ovat lihaksikkaat, tukevat ja sopusuhtaiset.

Turkki on tiheää ja eristävää, etenkin pohjavilla. Värityksessä nähdään kolmivärisyyttä, oranssinvalkoista, kermanväristä ja joskus jopa aprikoosia.

Kyseisen rodun säkäkorkeus on 60–66 cm, ja se painaa 30–35 kg.

Rodun hoito[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Grand griffon vendéen on keskitason koulutettava. Nartut oppivat jostakin syystä hieman helpommin kuin urokset. Turkinhoito on myös keskitasoa. Karva on harjattava säännöllisesti takkuuntumisen ja väkevän 'koiranhajun vuoksi.

Tämä nisäkkäisiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.