Luettelo koiraroduista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo koiraroduista aakkosjärjestyksessä. Katso myös FCI:n määrittelemät roturyhmät.

 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö 


A[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu Alkuperäinen nimi FCI-ryhmä Muu rekisteri Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä
Aberdeeninterrieri Aberdeen Terrier ei Iso-Britannia ei kuollut sukupuuttoon
Abruzzinmastiffi Mastino Abruzzese ei Italia ei
Adirondackinseisoja Canadian Pointer ei Yhdysvallat ei
Afgaaninvinttikoira Tazi ryhmä 10 AKC: Hound; UKC: Sighthound and Pariah Afganistan Suomen Afgaanit - Finlands Afghaner ry [1] (pdf)
Afganistaninmastiffi Aryan Molossus ei Afganistan ei
Afganistaninpaimenkoira Sage Koochee ei Afganistan ei
Africanis Sica/I-Twina ei KUSA Etelä-Afrikka ei [2]
Afrikankarvatonkoira ei Afrikka ei mahdollisesti kuollut sukupuuttoon
Ahascraghinsetteri Ahascragh Setter ei Irlanti ei kuollut sukupuuttoon
Aïdi Chien d'Atlas ryhmä 2 UKC: Guardian Marokko Suomen Seurakoirayhdistys ry [3] (pdf)
Airedalenterrieri Airedale Terrier ryhmä 3 AKC/UKC: Terrier Englanti Suomen Airedalenterrieriyhdistys [4] (pdf)
Aizunkoira Aizu-inu ei ei Japani ei kuollut sukupuuttoon
Akbash Akbaş[1] ei KIF (Turkin kennelliitto): ryhmä 2; UKC: Guardian Turkki ei [5] (en)
Akita Akita-inu ryhmä 5 AKC: Foundation Stock; UKC: Northern Japani Akita ry [6] (pdf)
Alabai → Keskiaasiankoira Turkmenistan
Alangu mastiff ei Intia ei
Alano español Alano Español ei RSCE: ryhmä 2 Espanja Alano & Dogo Español Finland ry [7] (pdf) (en)
Alapaha blue blood bulldog ei Yhdysvallat ei [8] (en)
Alaskan klee kai ei AKC: Foundation Stock; UKC: Northern Yhdysvallat Alaskan Klee Kai Finland ry [9] (Arkistoituja kopioita – Internet Archive) (en)
Alaskanhusky ei ei Yhdysvallat ei risteytyspopulaatio
Alaskanmalamuutti Alaskan Malamute ryhmä 5 AKC: Working; UKC: Northern Yhdysvallat Alaskanmalamuuttiyhdistys ry [10] (pdf)
Albaniansusikoira ei Albania ei kuollut sukupuuttoon
Albanianvuoristokoira Qen T’Bani Shqiptarë-Rudanat ei FKK (Kosovon kennelliitto): ryhmä 2 Kosovo ei [11] (en)
Alentejonkoira Rafeiro do Alentejo ryhmä 2 AKC: Foundation Stock; UKC: Guardian Portugali Suomen Seurakoirayhdistys ry [12] (pdf)
Alco ei ei Peru kuollut sukupuuttoon
Algarvenkoira Barrocal Algarvio ei Portugali ei
Algerianpaimenkoira ei Algeria ei
Alopekis ei Kreikka
Alppienajokoira Alpenländische Dachsbracke ryhmä 6 UKC: Scenthound Itävalta Suomen Dreeverijärjestö ry [13] (pdf)
Alppimastiffi Mastino dell'Alpi ei ei Sveitsi, Italia ei kuollut sukupuuttoon
Alsatian shepalute ei Yhdysvallat ei
Altmaninbulldoggi Altman White English Bulldog ei Yhdysvallat ei
Amazing cur → Treeing cur
Amerikanakita (Suurijapaninkoira) American Akita (Great Japanese Dog) ryhmä 5 AKC: Working; UKC: Northern Japani/Yhdysvallat Suomen Amerikanakita ry [14] (pdf)
Amerikanbandoggi American Bandogge ei Yhdysvallat ei
Amerikanbulldoggi American Bulldog ei AKC: Foundation Stock; UKC: Guardian Yhdysvallat SATHY ry [15] (en)
Amerikanbully American Bully ei UKC: Companion Yhdysvallat ei [16] (en)
Amerikancockerspanieli American Cocker Spaniel ryhmä 8 AKC: Sporting; UKC: Gun Yhdysvallat Amerikancockerspanielit ry [17] (pdf)
Amerikaneskimokoira American Eskimo ei SKL: ryhmä 5; AKC: Non-Sporting; UKC: Northern Yhdysvallat ei [18] (en)
Amerikangascognenajokoira American Blue Gascon Hound ei Yhdysvallat ei
Amerikanhirvikoira American Staghound ei Yhdysvallat ei
Amerikanintiaanikoira American Indian Dog ei Yhdysvallat ei [19] (en)
Amerikankarvatonterrieri American Hairless Terrier ei SKL: ryhmä 3; AKC/UKC: Terrier Yhdysvallat Suomen Amerikankarvatonterrierit ja Rottaterrierit ry [20] (pdf)
Amerikankettukoira American Foxhound ryhmä 6 AKC: Hound; UKC: Scenthound Yhdysvallat Amerikankettukoirayhdistys ry [21] (pdf)
Amerikankääpiökettuterrieri Toy Fox Terrier ei SKL: ryhmä 3; AKC: Toy; UKC: Terrier Yhdysvallat Suomen Terrierijärjestö ry [22] (pdf)
Amerikanleopardikoira American Leopard Hound ei AKC: Foundation Stock; UKC: Scenthound Yhdysvallat ei [23] (en)
Amerikanmastiffi American Mastiff ei Yhdysvallat ei
Amerikanoravakoira American Squirrel Dog ei National Kennel Club Yhdysvallat ei [24] (en)
Amerikanpaimenkoira Pastor Americano ei ei Etelä-Amerikan Andit/Yhdysvallat ei
Amerikanpitbullterrieri Pitbull ei CBKC (Brasilian kennelliitto): ryhmä 11; UKC: Terrier Yhdysvallat Finnish American Pit Bull Terrier Association [25] (en)
Amerikanrottaterrieri Rat Terrier ei SKL: ryhmä 3; AKC/UKC: Terrier Yhdysvallat Suomen Amerikankarvatonterrierit ja Rottaterrierit ry [26] (pdf)
Amerikanstaffordshirenterrieri American Staffordshire Terrier ryhmä 3 AKC: Terrier Yhdysvallat Suomen Amerikanstaffordshirenterrieriyhdistys ry [27] (pdf)
Amerikansusikoira American Wolfdog ei Yhdysvallat ei
Amerikanvesispanieli American Water Spaniel ryhmä 8 AKC: Sporting; UKC: Gun Yhdysvallat Vesispanielit ry [28] (pdf)
AnatoliankoiraKangalinkoira
Anatolianvinttikoira Anadolu Sultan Tazısı ei KIF (Turkin kennelliitto): ryhmä 10 Turkki ei
Andalusianpodenco Podenco Andaluz ei RSCE: ryhmä 5 Espanja ei [29] (pdf) (en)
Andalusianrottakoira Ratonero Bodeguero Andaluz ei SKL: ryhmä 3 Espanja Suomen Terrierijärjestö ry [30] (pdf)
Andientiikerikoira ei Bolivia ei
Angleseansetteri Anglesea Setter ei Iso-Britannia ei kuollut sukupuuttoon
Anglo-français de moyenne vénerie ei Ranska ei
Antebelluminbulldoggi ei Yhdysvallat ei
Apenniinienajokoira Segugio dell'Appennino ei ENCI: ryhmä 6 Italia ei [31] (pdf) (it)
Apenniinienpaimenkoira Cane da Pastore dell'Apennino Reggiano ei ei Italia ei [32] (it)
Apinapinseri Affenpinscher ryhmä 2 AKC: Toy; UKC: Companion Saksa Suomen Affenpinserit ry [33] (pdf)
Appenzellinpaimenkoira Appenzeller Sennenhund ryhmä 2 AKC: Foundation Stock; UKC: Guardian Sveitsi Suomen Sveitsinpaimenkoirat ry [34] (pdf)
Apso do-kyi → Kyi apso
Apuaanienpaimenkoira Cane delle Alpi Apuane ei ENCI: ryhmä 1 Italia ei [35] (pdf) (it)
Aragonianpaimenkoira Can de Chira Aragonés ei Espanja
Araninpaimenkoira Gos d'Atura Aranès ei ei Espanja ei
Ardennienajokoira Ardennenbracke ei Saksa, Belgia/Ranska ei [36] (pdf) (de)
Ardennienkarjakoira Bouvier des Ardennes ryhmä 1 UKC: Herding Belgia [37] (en)
Argentiinanpolaarikoira Perro Polar Argentino ei ei Argentiina kuollut sukupuuttoon
Ariègenajokoira Ariégeois ryhmä 6 UKC: Scenthound Ranska [38] (pdf) (epävir.)
Ariègenseisoja Braque de l'Ariège ryhmä 7 UKC: Gun Ranska Saksanseisojakerho ry [39] (pdf) (epävir.)
Arkansasinbulldoggi Arkansas Giant Bulldog ei Yhdysvallat ei
Artésien-normand poistettu (aiemmin 6) Ranska ei kuollut sukupuuttoon
Artoisinbassetti poistettu (aiemmin 6) Ranska ei kuollut sukupuuttoon
Arubankoira Cunucu ei Aruba ei
Aryan molussus → Afganistaninmastiffi
Atlasterrieri Atlas Terrier ei Yhdysvallat ei
Auroranhusky Aurora Husky ei Yhdysvallat ei kuollut sukupuuttoon
Australianbandogge ei Australia ei
Australianbulldoggi ei Australia ei
Australianhirvikoira Australian Staghound ei Australia ei
Australiankarjakoira Australian Cattle Dog ryhmä 1 AKC/UKC: Herding Australia Suomen Australiankarjakoirat ry [40] (pdf)
Australiankelpie ryhmä 1 AKC: Foundation Stock; UKC: Herding Australia Suomen Bordercolliet ja Australiankelpiet ry [41] (pdf)
Australianlammaskoira Australian Stock Dog; Working Kelpie ei PKU: ryhmä 1; AKC: Foundation Stock Australia ei [42] (sv)
Australianpaimenkoira Australian Shepherd ryhmä 1 AKC/UKC: Herding Yhdysvallat Australianpaimenkoirat ry [43] (pdf)
Australian töpöhäntäinen karjakoira Australian Stumpy Tail Cattle Dog ryhmä 1 AKC: Foundation Stock; UKC: Herding Australia ei [44][vanhentunut linkki] (pdf) (epävir.)
Australianterrieri ryhmä 3 AKC/UKC: Terrier Australia Australianterrierikerho ry [45] (pdf)
Australianvinttikoira Kangaroo Dog ei Australia ei
Auvergnenseisoja Braque de Auvergne ryhmä 7 UKC: Gun Ranska Saksanseisojakerho ry [46] (pdf)
Awankoira Awa-inu ei ei Japani ei sukupuuttoon kuollut
Azawakh ryhmä 10 AKC: Hound; UKC: Sighthound and Pariah Mali Suomen Azawakh- ja Sloughikerho ry [47] (pdf)
Azorienpaimenkoira Barbado da Ilha Terceira ei CPC: ryhmä 1 Portugali (Azorit) ei [48] (pdf) (en)

B[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu Alkuperäinen nimi FCI-ryhmä Muu rekisteri Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä
Baffininhusky Baffinland Husky ei Kanada ei
Baijerinvuoristovihikoira Bayerischer Gebirgsschweisshund ryhmä 6 AKC: Foundation Stock; UKC; Scenthound Saksa Suomen Bassetkerho ry [49] (pdf)
Bajaninkääpiöterrieri Bajan Toy Terrier ei ei Barbados ei
Balgarski barak ei Bulgarian kennelklubi: ryhmä 6 Bulgaria ei [50] (bg)
Balinkoira Anjing Kintamani ryhmä 5 Asian Kennel Union: ryhmä 5 Indonesia Suomen Seurakoirayhdistys ry [51] (pdf)
Ballochinsetteri Balloch Setter ei Iso-Britannia ei kuollut sukupuuttoon
Bandog ei Iso-Britannia ei kuollut sukupuuttoon
Banjaranmastiffi ei Intia ei
Barb ei Australia ei
Barbet ryhmä 8 AKC: Sporting; UKC: Gun Ranska Barbet Finland ry [52] (pdf)
Basenji ryhmä 5 AKC: Hound; UKC: Sighthound and Pariah Afrikka (Kongon demokraattinen tasavalta) Suomen Basenjit ry [53] (pdf)
Baskienpaimenkoira Euskal Artzain Txakurra ei RSCE: ryhmä 1 Espanja ei [54] sk (pdf) (en); [55] kk (pdf) (en)
Baskienrottaterrieri Enkarterriko Billanuko ei Espanja
Basset artésien normand ryhmä 6 UKC: Scenthound Ranska Suomen Bassetkerho ry [56] (pdf)
Basset bleu de gascogne → Gascognenbassetti
Basset fauve de bretagne → Bretagnenbassetti
Basset hound ryhmä 6 AKC: Hound; UKC: Scenthound Yhdistynyt kuningaskunta Suomen Bassetkerho ry [57] (pdf)
Batakinpystykorva ei Indonesia ei
Beagle ryhmä 6 AKC: Hound; UKC: Scenthound Yhdistynyt kuningaskunta Suomen Beaglejärjestö [58] (pdf)
Beagle harrier ryhmä 6 UKC: Scenthound Yhdistynyt kuningaskunta Suomen Ajokoirajärjestö ry [59] (pdf) (epävir.)
Beaucenpaimenkoira Berger de Beauce ryhmä 1 AKC/UKC: Herding Ranska Suomen Beauceron [60] (pdf)
Bedlingtoninterrieri Bedlington Terrier ryhmä 3 AKC/UKC: Terrier Yhdistynyt kuningaskunta Suomen Bedlingtonkerho ry [61] (pdf)
Beduiinienpaimenkoira ei Arabia ei
Belgianmastiffi Mâtin Belge poistettu (aiemmin ryhmä 2) SRSH (Belgian kennelliitto): ryhmä 2 Belgia ei [62] (en) (pdf)
Belgianpaimenkoira groenendael Berger Belge Groenendael/Groenendaeler ryhmä 1 AKC/UKC: Herding Belgia Suomen Belgianpaimenkoirayhdistys Ry [63] (pdf)
Belgianpaimenkoira laekenois Berger Belge Laekenois/Laekense Herder ryhmä 1 AKC: Miscellaneous; UKC: Herding Belgia Suomen Belgianpaimenkoirayhdistys Ry [64] (pdf)
Belgianpaimenkoira malinois Berger Belge Malinois/Mechelse Herder (Mechelaar) ryhmä 1 AKC/UKC: Herding Belgia Suomen Belgianpaimenkoirayhdistys Ry [65] (pdf)
Belgianpaimenkoira tervueren Berger Belge Tervuren/Tervuerense Herder ryhmä 1 AKC/UKC: Herding Belgia Suomen Belgianpaimenkoirayhdistys Ry [66] (pdf)
Belgianseisoja Braque Belge poistettu (aiemmin ryhmä 7) ei Belgia ei kuollut sukupuuttoon
Bergamonpaimenkoira Pastore Bergamasco ryhmä 1 AKC/UKC: Herding Italia Suomen Seurakoirayhdistys ry [67] (pdf)
Bernhardinkoira Saint Bernardshund/Chien du Saint-Bernard ryhmä 2 AKC: Working; UKC: Guardian Sveitsi Bernhardinkoirayhdistys ry [68] (pdf)
BerninajokoiraSveitsinajokoira Berner Laufhund ryhmä 6 Sveitsi Suomen Ajokoirajärjestö ry [69] (pdf)
Berninpaimenkoira Berner Sennenhund/Bouvier Bernois ryhmä 2 AKC: Working; UKC: Guardian Sveitsi Suomen Sveitsinpaimenkoirat ry [70] (pdf)
Bhutaninpaimenkoira ei Bhutan ei
Bichon bolognese → Bolognese
Bichon frisé Bichon a poil Frisé ryhmä 9 AKC: Non-Sporting; UKC: Companion Kanariansaaret / Välimeren maat Suomen Bichon Frisé ry [71] (pdf)
Biellanpaimenkoira Pastore Biellese ei Italia ei
Biewerterrieri Biewer Yorkshire a la Pom Pon ei SKL: ryhmä 3; AKC: Miscellaneous Saksa Suomen Biewerit ry [72] (pdf)
Billy Billy ryhmä 6 UKC: Scenthound Ranska [73] (en)
Bisben ei Intia
Bisharinkoira ei ei Sudan ei
Blackmouth cur ei UKC: Scenthound Yhdysvallat ei [74] (en)
Blue lacy ei Yhdysvallat ei
Boerboel ei AKC: Working; KUSA Etelä-Afrikka ei [75] (en)
Bokseri Deutscher Boxer ryhmä 2 AKC: Working; UKC: Guardian Saksa Suomen Bokseriyhdistys ry [76] (pdf)
Boliviandoggi Perro de Presa Boliviano ei Bolivia ei
Boliviankarvatonkoira Khala ei Bolivia ei
Bolognese ryhmä 9 AKC: Foundation Stock; UKC: Companion Italia Bolognese ry [77] (pdf)
Bolonka → venäjänbolonka
Bordeaux'ndoggi Dogue du Bordeaux ryhmä 2 AKC: Working; UKC: Guardian Ranska Bullmastiffit & Mastiffit ry [78] (pdf)
Bordercollie ryhmä 1 AKC/UKC: Herding Yhdistynyt kuningaskunta Suomen Bordercolliet & Australiankelpiet ry [79] (pdf)
Borderterrieri ryhmä 3 AKC/UKC: Terrier Yhdistynyt kuningaskunta Borderterrierikerho ry [80] (pdf)
Borneonkoira ei ei Borneo ei
Borzoi → Venäjänvinttikoira
Bosanski oštrodlaki gonič barak → Karkeakarvainen bosnianajokoira
Bostoninterrieri Boston Terrier ryhmä 9 AKC: Non-Sporting; UKC: Companion Yhdysvallat Suomen Bostonit ry [81] (pdf)
Bouletingriffoni Griffon a poil Laineux poistettu (aiemmin ryhmä 7) Ranska ei
Bourbonnais'nseisoja Braque du Bourbonnais ryhmä 7 AKC: Foundation Stock; UKC: Gun Ranska Saksanseisojakerho ry [82][vanhentunut linkki] (pdf)
Bouvier Vlaamse Koehond ryhmä 1 AKC/UKC: Herding Belgia/Ranska Suomen Bouvier ry [83] (pdf)
Bowsyterrieri Bowsy Terrier ei Iso-Britannia ei kuollut sukupuuttoon
Boykininspanieli ei AKC: Sporting; UKC: Gun Yhdysvallat ei [84] (en)
Branchiero Branchiero Siciliano ei Italia ei
Braque du bourbonnais → Bourbonnais'nseisoja
Brasilianajokoira Rastreador Brasileiro ryhmä 6 Brasilia Suomen Ajokoirajärjestö ry [85] (pdf) (en)
Brasiliandoggi Dogue Brasileiro ei CBKC (Brasilian kennelliitto): ryhmä 11 Brasilia ei [86] (pdf) (pt)
Brasilianpaimenkoira Ovelheiro Gaúcho ei CBKC (Brasilian kennelliitto): ryhmä 11 Brasilia ei [87] (pdf) (pt)
Brasilianterrieri Fox Paulistinho ryhmä 3 Brasilia Brasilianterrieri-Fox Paulistinha ry [88] (pdf)
Brasilianvuoristobulldoggi Buldogue Serrano ei CBKC (Brasilian kennelliitto): ryhmä 11 Brasilia ei [89] (pdf) (pt)
Bretagnenbassetti Basset Fauve de Bretagne ryhmä 6 AKC: Foundation Stock; UKC: Scenthound Ranska Suomen Bassetkerho ry [90] (pdf)
Bretoni Epagneul Breton ryhmä 7 AKC: Sporting; UKC: Gun Ranska Saksanseisojakerho ry [91] (pdf)
Brienpaimenkoira Berger de Brie ryhmä 1 AKC/UKC: Herding Ranska Suomen Briard ry [92] (pdf)
Briquet griffon vendéen ryhmä 6 UKC: Scenthound Ranska Suomen Bassetkerho ry [93] (pdf)
Broholminkoira Broholmer ryhmä 2 AKC: Foundation Stock; UKC: Guardian Tanska Suomen Broholmeryhdistys ry [94] (pdf)
Buhund ryhmä 5 AKC: Herding; UKC: Northern Norja Suomen Buhundyhdistys [95] (pdf)
Bukovinankoira Ciobanes Romanesc de Bucovina ryhmä 2 Romania Suomen Seurakoirayhdistys ry [96] (pdf)
Bulgae 불개, Boolgae ei ei Etelä-Korea ei
Bulgarianajokoira Balgarski Gonic ei Bulgarian kennelklubi: ryhmä 6 Bulgaria ei [97] (bg)
Bulgarianpaimenkoira Balgarski Ovcar ei Bulgaria ei
Bull arab ei Australia ei [98] (en)
Bullenbeisser ei ei Saksa kuollut sukupuuttoon
Bullmastiffi ryhmä 2 AKC: Working; UKC: Guardian Iso-Britannia Bullmastiffit & Mastiffit ry [99] (pdf)
Bullterrieri English Bull Terrier ryhmä 3 AKC/UKC: Terrier Iso-Britannia Suomen Bullterrieriyhdistys ry [100] (pdf)
Bully kutta ei Pakistan ei
Burgosinseisoja Perdiguero de Burgos ryhmä 7 UKC: Gun Espanja Saksanseisojakerho ry [101] (pdf)
Burjaattikoira Бурят-Монгольский волкодав (Burjat-Mongolskij Volkodav) ei RKF (Venäjän kennelfederaatio): ryhmä 2 Venäjä (burjaatti-alueet) ei

C[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu Alkuperäinen nimi FCI-ryhmä Muu rekisteri Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä
Cairnterrieri Cairn Terrier ryhmä 3 AKC/UKC: Terrier Skotlanti Cairnterrierikerho ry [102] (pdf)
Cajuninoravakoira Original Cajun Squirrel Dog ei Yhdysvallat ei
Calabrianpaimenkoira Cane da Pastore Calabrese ei Italia ei mahdollisesti kuollut sukupuuttoon
Camus cur ei Yhdysvallat ei
Canadian cur ei Kanada ei
Can de Palleiro ei Conselleria do Medio Rural e do Mar (de Galicia) Espanja Club da Raza Can de Palleiro [103] (es)
Cane corso Cane Corso Italiano ryhmä 2 AKC: Working; UKC: Guardian Italia Cane Corso Club Finland ry [104] (pdf)
Cane da presa ei Italia ei
Cane toccatore ei Italia ei
Capheatoninterrieri Capheaton Terrier ei Yhdistynyt kuningaskunta (Englanti) ei
Carnianajokoira Segugio Carnico ei Italia ei
Carolinankoira Carolina Dog ei AKC: Foundation Stock; UKC: Sighthound and Pariah Yhdysvallat ei [105] (en)
Castro laboreironkoira Cão de Castro Laboreiro ryhmä 2 UKC: Guardian Portugali Suomen Seurakoirayhdistys ry [106] (pdf)
Catahoulanleopardikoira Catahoula Leopard Dog ei AKC: Foundation Stock; UKC: Herding Yhdysvallat ei [107] (en)
Cavalierkingcharlesinspanieli ryhmä 9 AKC: Toy; UKC: Companion Iso-Britannia Suomen Cavalier Kingcharlesinspanieliyhdistys [108] (pdf)
Cerdanyanpaimenkoira Gos d'Atura Cerda ei Espanja ei
Ceskoslovensky vlciak ryhmä 1 AKC: Foundation Stock; UKC: Herding Tšekkoslovakia Suomen Seurakoirayhdistys ry [109] (pdf)
Ceskyterrieri Český teriér ryhmä 3 AKC/UKC: Terrier Tšekki Cesky-kerho ry [110] (pdf)
Ceyloninkarvatonkoira ei ei Sri Lanka ei kuollut sukupuuttoon
Chambray Chambray poistettu (aiemmin ryhmä 6) ei Ranska ei kuollut sukupuuttoon
Charlesinseisoja Braque Charles X ei ei Ranska ei kuollut sukupuuttoon
Chesapeakelahdennoutaja Chesapeake Bay Retriever ryhmä 8 AKC: Sporting; UKC: Gun Yhdysvallat Chesapeakekerho–Chesapeakeklubben ry [111]
Cheshirenterrieri Cheshire Terrier ei Iso-Britannia kuollut sukupuuttoon
Chien d’artois ryhmä 6 UKC: Scenthound Ranska ei [112] (en)
Chien-gris ei ei Ranska kuollut sukupuuttoon
Chihuahua Chihuahueno ryhmä 9 AKC: Toy; UKC: Companion Meksiko Chihuahua ry [113] (pdf)
Chilenrottaterrieri Terrier Chileno ei Kennel Club de Chile: ryhmä 11 Chile ei [114] (es)
Chinese imperial dog ei Yhdysvallat
Chinook ei AKC: Working; UKC: Northern Yhdysvallat [115] (en)
Chippiparainvinttikoira Chippiparai ei Kennel Club of India Intia
Chiribayanpaimenkoira ei ei Peru kuollut sukupuuttoon
Chitralinvahtikoira Vikhan ei Pakistan
Chongqinginkoira ei Kiina ei
Chortai Chortaj/Hortai ei RKF (Venäjän kennelfederaatio): ryhmä 10; Valko-Venäjän kennelliitto: ryhmä 10 Venäjä
Chow chow ryhmä 5 AKC: Non-Sporting; UKC: Northern Kiina Chow chow yhdistys ry [116] (pdf)
Čierny šery ei Slovakia ei
Cirneco dell’etna → Etnankoira
Clallaminintiaanikoira Clallam-Indian Dog ei ei Yhdysvallat/ Kanada ei kuollut sukupuuttoon
Clumberinspanieli Clumber Spaniel ryhmä 8 AKC: Sporting; UKC: Gun Iso-Britannia Suomen Spanieliliitto ry [117] (pdf)
Clydesdalenterrieri Clydesdale Terrier ei Iso-Britannia kuollut sukupuuttoon
Cockerspanieli English Cocker Spaniel ryhmä 8 AKC: Sporting; UKC: Gun Iso-Britannia Cockerspanielit ry [118] (pdf)
Colimankoira ei ei Meksiko ei kuollut sukupuuttoon
Comforter ei ei Iso-Britannia ei kuollut sukupuuttoon
Cordobantaistelukoira Perro de Pelea Cordobes ei ei Argentiina ei kuollut sukupuuttoon
Corpse dog ei ei Tiibet ei kuollut sukupuuttoon
Coton de tuléar ryhmä 9 AKC: Non-Sporting; UKC: Companion Madagaskar Suomen Coton de tuléar ry [119] (pdf)
Craunpaimenkoira Berger de Crau ei Ranska ei
Cumberlandinlammaskoira Cumberland Sheepdog ei ei Iso-Britannia ei sukupuuttoon kuollut
Cur dog Cur Dog ei ei Iso-Britannia ei sukupuuttoon kuollut

D[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu Alkuperäinen nimi FCI-ryhmä Muu rekisteri Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä
Dalmatiankoira Dalmatinac ryhmä 6 AKC: Non-Sporting; UKC: Companion epäselvä (Kroatia/Intia) Dalmatiankoirat – Dalmatinerna ry [120] (pdf)
Dalslanninkoira Dalbohund ei ei Ruotsi kuollut sukupuuttoon
Damchi ei Bhutan
Dandiedinmontinterrieri ryhmä 3 AKC/UKC: Terrier Iso-Britannia Dandiedinmontinterrierit - DDT ry [121] (pdf)
Deckerinterrieri Decker Terrier ei Yhdysvallat ei [122] (en)
Denmark feist DenMark Feist ei Yhdysvallat ei
Dinkankoira ei ei Etelä-Sudan ei
Dobermanni Dobermann Pinscher ryhmä 2 AKC: Working; UKC: Guardian Saksa Suomen Dobermannyhdistys ry [123] (pdf)
Dogo argentino ryhmä 2 AKC: Working; UKC: Guardian Argentiina Dogo Argentino Club Finland ry [124] (pdf)
Dogo canario → Kanariandoggi
Dreeveri Drever ryhmä 6 AKC: Foundation Stock; UKC: Scenthound Ruotsi Suomen Dreeverijärjestö ry [125] (pdf)
Dropper ei Iso-Britannia ei kuollut sukupuuttoon
Dumfriesshirenkettukoira Dumfriesshire Hound ei ei Iso-Britannia (Skotlanti) ei kuollut sukupuuttoon
Dunkerinajokoira Dunkerstøver ryhmä 6 UKC: Scenthound Norja Suomen Ajokoirajärjestö ry [126] (pdf)
Dupuynseisoja Braque Dupuy poistettu (aiemmin ryhmä 7) ei Ranska kuollut sukupuuttoon

E[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu Alkuperäinen nimi FCI-ryhmä Muu rekisteri Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä
Ecuadorinkarvatonkoira Perro Calvo Dorado Ecuatoriano ei Ecuador ei
Eestinajokoira Eesti Hagijas ryhmä 6 Viro Suomen Eestinajokoirayhdistys ry [127] (pdf)
Eestinlammaskoira Eesti Talukoer ei Viro ei
Egyptinkarvatonkoira ei ei Egypti ei kuollut sukupuuttoon
Egyptinmetsästyskoira Tesem ei ei Egypti ei kuollut sukupuuttoon
Egyptinpaimenkoira Ermenti ei EKF: ryhmä 1 Egypti ei
Elo ei Saksa ei
Englanninbulldoggi English Bulldog ryhmä 2 AKC: Non-Sporting; UKC: Companion Iso-Britannia Suomen Englanninbulldoggiyhdistys ry [128] (pdf)
Englanninhirvikoira English Staghound ei Iso-Britannia kuollut sukupuuttoon
Englanninkettukoira English Foxhound ryhmä 6 AKC: Hound; UKC: Scenthound Iso-Britannia Suomen Ajokoirajärjestö ry [129] (pdf)
Englanninkääpiöbulldoggi Miniature Bulldog ei Iso-Britannia ei kuollut sukupuuttoon
Englanninkääpiöterrieri English Toy Terrier ryhmä 3 AKC: Toy Iso-Britannia Suomen Englanninkääpiöterrierit ry [130] (pdf)
Englanninpaimenkoira English Shepherd ei UKC: Herding Yhdysvallat ei [131] (en)
Englanninpesukarhukoira Redtick Coonhound/American English Coonhound ei AKC: Hound; UKC: Scenthound Yhdysvallat ei [132] (en)
Englanninsetteri English Setter ryhmä 7 AKC: Sporting; UKC: Gun Iso-Britannia Kanakoirakerho ry [133] (pdf)
Englanninspringerspanieli English Springer Spaniel ryhmä 8 AKC: Sporting; UKC: Gun Iso-Britannia Springerspanielit ry [134] (pdf)
Englanninvesispanieli English Water Spaniel ei Iso-Britannia kuollut sukupuuttoon
Englanninvinttikoira Greyhound ryhmä 10 AKC: Hound; UKC: Sighthound and Pariah Iso-Britannia Suomen Greyhoundyhdistys ry [135] (pdf)
Englantilais-espanjalainen vinttikoira Galgo Inglés-Español ei ei Espanja ei
Englantilais-ranskalainen pienriistan ajokoira Anglo-français de petite vénerie ryhmä 6 UKC: Scenthound Ranska ei [136] (pdf) (epävir.)
Englantilais-venäläinen ajokoira Anglo-Russkaja Gontšaja ei SKL: ryhmä 6 Venäjä Suomen Ajokoirajärjestö ry [137] (pdf)
Entlebuchinpaimenkoira Entlebucher Sennenhund ryhmä 2 AKC: Herding; UKC: Guardian Sveitsi Suomen Sveitsinpaimenkoirat ry [138] (pdf)
Epeiroksenmolossi Molossos tis Ipirou ei KOH (Kreikan kennelliitto): ryhmä 2 Kreikka ei [139] (gr)
Espanjanbulldoggi Perro de Toro ei Espanja ei
Espanjandoggi Dogo Español ei Espanja ei
Espanjanmastiffi Mastin Espanol ryhmä 2 AKC: Foundation Stock; UKC: Guardian Espanja Bullmastiffit & Mastiffit ry [140] (pdf)
Espanjanvesikoira Perro de Agua Español ryhmä 8 AKC/UKC: Herding Espanja Vesikoirat ry [141] (pdf)
Espanjanvinttikoira Galgo Espanol ryhmä 10 UKC: Sighthound and Pariah Espanja Suomen Vinttikoiraliitto ry [142] (pdf)
Estrelanvuoristokoira Cão da Serra de Estrela ryhmä 2 AKC: Foundation Stock; UKC: Guardian Portugali Estrelanvuoristokoirat ry [143] (pdf)
Eteläintianvinttikoira Poligar Hound ei Intia ei
Eteläkaukasianvuoristokoira ei Venäjä ei
Etelävenäjänkoira южнорусская овчарка (užnorusskaja ovtšarka) ryhmä 1 UKC: Herding Venäjä Venäläiset Owzarkat ry [144] (pdf)
Etelävenäjänvinttikoira Ahk-Taz-Eet ei Venäjä ei
Etnankoira Cirneco dell'Etna ryhmä 5 AKC: Hound; UKC: Sighthound and Pariah Italia (Sisilia) Suomen Italiaanot ja Cirnecot ry [145] (pdf)
Eurasier ryhmä 5 AKC: Foundation Stock; UKC: Northern Saksa Suomen Eurasier Kerho ry [146] (pdf)

F[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu Alkuperäinen nimi FCI-ryhmä Muu rekisteri Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä
Faaraokoira Kelb Tal Fenek ryhmä 5 AKC: Hound; UKC: Sighthound and Pariah Malta Suomen faaraokoirat ja ibizanpodencot ry [147] (pdf)
Farm collie ei Yhdistynyt kuningaskunta (Skotlanti) ei
Fieldspanieli Field Spaniel ryhmä 8 AKC: Sporting; UKC: Gun Iso-Britannia Fieldspanielit ry [148] (pdf)
Fila brasileiro ryhmä 2 Brasilia Suomen Seurakoirayhdistys ry [149] (pdf)
Filippiinienkoira ei Filippiinit kuollut sukupuuttoon
Filippiinienpaariakoira Aso ei Filippiinit
Fonninpaimenkoira Pastore Fonnese ei ENCI: ryhmä 2 Italia (Sardinia) ei
Foo dog T'ien Kou/ Lung-Kou ei Kiina ei
Français blanc et noirRanskanajokoira
Français blanc et orangeRanskanajokoira
Français tricoloreRanskanajokoira
Friisinvesikoira Wetterhoun ryhmä 8 AKC: Foundation Stock; UKC: Gun Alankomaat Suomen Spanieliliitto ry [150] (pdf)
Fuerteventuranpaimenkoira Majorero ei RSCE: ryhmä 1 Espanja (Kanariansaaret) ei [151] (pdf) (en)

G[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu Alkuperäinen nimi FCI-ryhmä Muu rekisteri Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä
Gaddinmastiffi Gaddi Kutta ei Intia ei
Galicianpodenco Podengo Galego ei Conselleria do Medio Rural e do Mar (de Galicia) Espanja Club de Raza do Podengo Galego [152] (es)
Galicianseisoja Perdigueiro Galego ei Conselleria do Medio Rural e do Mar (de Galicia) Espanja Club de Raza do Perdigueiro Galego [153] (es)
Gampr ei Armenia
Ganaraskankoira Ganaraskan ei Kanada ei
Garafíanpaimenkoira Pastor Garafiano ei RSCE: ryhmä 1 Espanja (Kanariansaaret) ei [154] (pdf) (en)
Gascogne-saintongenajokoira Gascon Saintongeois ryhmä 6 UKC: Scenthound Ranska Suomen Ajokoirajärjestö ry [155] (pdf)
Gascognenbassetti Basset Bleu de Gascogne ryhmä 6 UKC: Scenthound Ranska Suomen Bassetkerho ry [156] (pdf)
Gegar Gegar Colombiano ei ei Kolumbia ei
Georgianvuoristokoira Kartuli Nagazi ei FCG Georgia ei [157] (en)
Glen of imaalinterrieri Glen of Imaal Terrier ryhmä 3 AKC/UKC: Terrier Irlanti Suomen Glennit ry [158] (pdf)
Glenwherryncollie Glenwherry Collie ei Iso-Britannia ei kuollut sukupuuttoon
Gończy polski → Puolanjahtikoira
Goodenoughinkoira ei Papua-Uusi-Guinea ei
Gordoninsetteri ryhmä 7 AKC: Sporting; UKC: Gun Skotlanti Kanakoirakerho ry [159] (pdf)
Goschi ei Haiti/ Dominikaaninen tasavalta ei kuollut sukupuuttoon
Gotlanninajokoira Gotlandstövare ei SKL: ryhmä 6 Ruotsi Suomen Ajokoirajärjestö ry [160] (pdf)
Grand anglo-français blanc et noir ryhmä 6 UKC: Scenthound Ranska [161] (en)
Grand anglo-français blanc et orange ryhmä 6 UKC: Scenthound Ranska [162] (en)
Grand anglo-français tricolore ryhmä 6 UKC: Scenthound Ranska [163] (en)
Grand basset griffon vendéen ryhmä 6 AKC: Hound; UKC: Scenthound Ranska Suomen Bassetkerho ry [164] (pdf)
Grand gascon saintongeois → Gascogne-saintongenajokoira
Grand griffon vendéen ryhmä 6 UKC: Scenthound Ranska Suomen Bassetkerho ry [165] (pdf)
Grecian greyhound ei ei Kreikka ei kuollut sukupuuttoon
Gredin ei ei Iso-Britannia ei kuollut sukupuuttoon
Greyhound → Englanninvinttikoira
Griffon belge ryhmä 9 Belgia Suomen Griffonyhdistys ry [166] (pdf)
Griffon bleu de gascogne ryhmä 6 UKC: Scenthound Ranska [167] (en)
Griffon bruxellois ryhmä 9 AKC: Toy; UKC: Companion Belgia Suomen Griffonyhdistys ry [168] (pdf)
Griffon fauve de bretagne UKC: Scenthound ryhmä 6 Ranska Suomen Bassetkerho ry [169] (pdf)
Griffon nivernais ryhmä 6 UKC: Scenthound Ranska [170] (en)
Grosspitz ryhmä 5 Saksa Suomen Seurakoirayhdistys ry [171] (pdf)
Gråhund poistettu (aiemmin ryhmä 5) ei Ruotsi/Norja jakautunut jämtlanninpystykorvaksi ja harmaa norjanhirvikoiraksi
Grönlanninkoira Grønlandshund ryhmä 5 UKC: Northern Grönlanti Suomen Seurakoirayhdistys ry [172] (pdf)
Guatemalandoggi Dogo Guatemalteco ei Guatemalan kennelliitto: ryhmä 2 Guatemala ei [173] (es)
Guejae gae ei Korea ei
Guicho Quisquelo ei Conselleria do Medio Rural e do Mar (de Galicia) Espanja Club de Raza do Can Guicho ou Quisquelo [174] (es)
Gull dong → Pakistaninbulldoggi
Gull terr → Pakistaninbullterrieri
Gyeongjunkoira Dong-gyeong ei Etelä-Korea ei

H[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu Alkuperäinen nimi FCI-ryhmä Muu rekisteri Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä
Haldeninajokoira Haldenstøver ryhmä 6 UKC: Scenthound Norja Suomen Ajokoirajärjestö ry [175] (pdf)
Hamiltoninajokoira Hamiltonstövare ryhmä 6 AKC: Foundation Stock; UKC: Scenthound Ruotsi Suomen Ajokoirajärjestö ry [176] (pdf)
Han-koira ei Kiina ei kuollut sukupuuttoon
Hannoverinvihikoira Hannoverscher Schweisshund ryhmä 6 AKC: Foundation Stock; UKC: Scenthound Saksa Suomen Bassetkerho ry [177] (pdf)
Happa ei Kiina ei
Harjaskarvainen saksanseisoja Stichelhaariger Deustcher Vorstehhund ryhmä 7 UKC: Gun Saksa ei [178] (pdf)
Harlekiinipinseri Harlekinpinscher poistettu (aiemmin ryhmä 2) Saksa ei kuollut sukupuuttoon
Harmaanorjanhirvikoira Norsk Elghund Grå ryhmä 5 AKC: Hound; UKC: Northern Norja Suomen Harmaahirvikoirajärjestö ry [179] (pdf)
Harmaawalesinlammaskoira Hen Gi Defaid Llwyd Cymreig ei Iso-Britannia ei kuollut sukupuuttoon
Harrieri ryhmä 6 AKC: Hound; UKC: Scenthound Iso-Britannia Suomen Ajokoirajärjestö ry [180] (pdf) (epävir.)
Havaijinkoira Ilio ei Yhdysvallat (Havaiji)
Havannankoira Bichon Habanero ryhmä 9 AKC: Toy; UKC: Companion Välimeren maat / Kuuba Havannalaiset ry [181] (pdf)
Havannansilkkikoira ei Kuuba ei
Hedenkoira Hedehund ei Ruotsi ei
Heideterrieri Heideterrier ei Saksa ei
Herthapointteri Herthapointer ei ei Tanska ei
Hertsegovinanvuoristokoira Herzegovač ei ei Bosnia ja Hertsegovina ei
Hierronpodenco Podenco Enano del Hierro ei Espanja (Kanariansaaret) ei
Hierronsusikoira Lobito Herreno ei Registro de Grupos Étnicos Caninos (RSCE): ryhmä 1 Espanja (Kanariansaaret) ei [182] (pdf) (es)
Hillmaninlammaskoira Welsh Hillman ei Iso-Britannia ei
Himalajanpaimenkoira Bhote Kukur ei Intia/Nepal ei
Hispaniolankoira ei Haiti/Dominikaaninen tasavalta ei
Hmonginkoira Chó H'Mong Cốc ei Vietnamin kennelliitto Vietnam ei
Hokkaidonkoira Hokkaido-ken/Ainu-inu ryhmä 5 AKC: Foundation Stock; UKC: Northern Japani Suomen Nihonken ry [183] (pdf)
Hollanninpaimenkoira Hollandse Heder ryhmä 1 AKC: Miscellaneous; UKC: Herding Alankomaat Suomen Hollanninpaimenkoirat ry [184] (pdf)
Hollanninpeltopyykoira Drentsche Partijshond ryhmä 7 AKC: Foundation Stock; UKC: Gun Alankomaat Saksanseisojakerho ry [185] (pdf)
Hollanninrottakoira Hollandse Smoushond ryhmä 2 UKC: Terrier Alankomaat Suomen Seurakoirayhdistys ry [186] (pdf)
Hottentottikoira Hottentot Dog ei Etelä-Afrikka kuollut sukupuuttoon
Hovawart ryhmä 2 AKC: Foundation Stock; UKC: Guardian Saksa Suomen Hovawart ry [187] (pdf)
Hubertuksenajokoira Chien de St Hubert ei Ranska ei kuollut sukupuuttoon
Huslianhusky Huslia Husky ei Yhdysvallat ei kuollut sukupuuttoon
Hygeninajokoira Hygenhund ryhmä 6 UKC: Scenthound Norja Suomen Ajokoirajärjestö ry [188] (pdf)
Hälleforsinkoira Hälleforshund ei SKL: ryhmä 5 Ruotsi Suomen Harmaahirvikoirajärjestö [189] (pdf)

I[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu Alkuperäinen nimi FCI-ryhmä Muu rekisteri Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä
Ibizanpodenco Ca Eivissenc ryhmä 5 AKC: Hound; UKC: Sighthound and Pariah Espanja (Baleaarit) Suomen faaraokoirat ja ibizanpodencot ry [190] (pdf)
Illyrianpaimenkoira Deltari Ilir ei FKK (Kosovon kennelliitto): ryhmä 2 Kosovo ei [191] (en)
Inkojenkarvatonkoira Perro Flora ei Peru ei
Inkojenlaamakoira ei ei Peru ei
Inn kwe ei Myanmar ei
Intiaanihusky Indian Husky ei Yhdysvallat ei
Intianbullterrieri ei Intia ei
Intiankarvatonkoira ei ei Intia ei
Intianpaariakoira Indog ei Intia ei
Intianpystykorva ei Kennel Club of India Intia ei
Inuiittikoira Northern Inuit ei Iso-Britannia ei
Irlannincollie Irish Collie ei Irlanti ei kuollut sukupuuttoon
Irlanninsetteri Irish Setter ryhmä 7 AKC: Sporting; UKC: Gun Irlanti Punaiset ja Punavalkoiset Irlanninsetterit ry [192] (pun., pdf); [193] (pun.-valk., pdf)
Irlanninsusikoira Irish Wolfhound ryhmä 10 AKC: Hound; UKC: Sighthound and Pariah Irlanti Suomen Irlanninsusikoirat ry [194] (pdf)
Irlanninterrieri ryhmä 3 AKC/UKC: Terrier Irlanti Suomen Irlanninterrierit ry [195] (pdf)
Irlanninvesispanieli Irish Water Spaniel ryhmä 8 AKC: Sporting; UKC: Gun Irlanti Vesispanielit ry [196] (pdf)
Islanninlammaskoira Íslenskur Fjárhundur ryhmä 5 AKC/UKC: Herding Islanti Islanninkoirat ry [197] (pdf)
Isobretagnenajokoira Grand Fauve de Bretagne ei Ranska ei kuollut sukupuuttoon
Isogascognenajokoira Grand Bleu de Gascogne ryhmä 6 UKC: Scenthound Ranska Suomen Bassetkerho ry [198] (pdf)
Isointiaanikoira Large Indian Dog ei Pohjois-Amerikka/ Karibia kuollut sukupuuttoon
Isomünsterinseisoja Großer Münsterländer ryhmä 7 UKC: Gun Saksa Suomen Münsterikerho [199] (pdf)
Isosveitsinpaimenkoira Grosser Scweizer Sennenhund/Grand Bouvier Suisse ryhmä 2 AKC: Working; UKC: Guardian Sveitsi Suomen Sveitsinpaimenkoirat ry [200] (pdf)
IsovillakoiraVillakoira Caniche Grande ryhmä 9 AKC: Non-Sporting; UKC: Gun Ranska Suomen Villakoirakerho ry [201] (pdf)
Italianajokoira Segugio Italiano ryhmä 6 AKC: Foundation Stock; UKC: Scenthound Italia Suomen Ajokoirajärjestö ry [202] (kk, pdf); [203] (lk, pdf)
Italianpaimenkoira Pastore Italiano ei Italia ei
Italianseisoja Bracco Italiano ryhmä 7 AKC: Miscellaneous; UKC: Gun Italia Bracco Italiano Finland ry [204] (pdf)
Italiansusikoira Lupo Italiano ei Italia ei
Italianvinttikoira Piccolo Levriero Italiano ryhmä 10 AKC: Toy; UKC: Companion Italia Suomen Italiaanot ja Cirnecot ry [205] (pdf)
Itäeuroopanpaimenkoira Восточноевропейская овчарка (Vostotšnoeuropejskaja Ovtšarka) ei RKF (Venäjän kennelfederaatio): ryhmä 1; Valko-Venäjän kennelliitto: ryhmä 1 Venäjä SuomenVEO Ry [206]
Itäsiperianlaika восточносибирская лайка (vostotšnosibirskaja laika) ryhmä 5 UKC: Northern Venäjä Suomen Laikajärjestö [207] (pdf)
Itävallanajokoira Brandlbracke/Viergaul ryhmä 6 UKC: Scenthound Itävalta Suomen Ajokoirajärjestö ry [208] (pdf)
Itävallanpinseri Österreichischer Pinscher ryhmä 2 UKC: Terrier Itävalta Suomen Seurakoirayhdistys ry [209] (pdf)
Iwatenkoira Iwate-inu ei ei Japani ei
Izcuintli ei ei Meksiko ei
Izcuintlipotzotli ei ei Meksiko ei kuollut sukupuuttoon

J[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu Alkuperäinen nimi FCI-ryhmä Muu rekisteri Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä
Jackrussellinterrieri ryhmä 3 AKC/UKC: Terrier Englanti Suomen Jackrussellinterrierit ry [210] (pdf)
Jack Russell -terrieri Working Jack Russell ei Englanti
Jakutianlaika Jakutskaja Laika ryhmä 5 AKC: Foundation Stock Venäjä Suomen Jakutianlaikayhdistys ry [211] (pdf)
Japanese chin Chin ryhmä 9 AKC: Toy; UKC: Companion Japani Japanese Chin Finland ry [212] (pdf)
Japaninpystykorva Nihon Suppitsu ryhmä 5 AKC: Foundation Stock; UKC: Northern Japani Suomen Japaninpystykorvayhdistys ry [213] (pdf)
Japaninterrieri Nihon Teria ryhmä 3 UKC: Terrier Japani Suomen Terrierijärjestö ry [214] (pdf)
Japmaseisoja Braco de Japma ei ei Brasilia ei kuollut sukupuuttoon
Jejunkoira Cheju-do ei Etelä-Korea
Jonangi ei Intia ei
Jugoslavianvinttikoira Starohrvatski Hrt ei Bosnia ja Hertsegovina/ Kroatia ei
July hound July Hound ei Yhdysvallat ei
JuranajokoiraSveitsinajokoira Jura Laufhund ryhmä 6 Sveitsi Suomen Ajokoirajärjestö ry [215] (pdf)
Jämtlanninpystykorva Jämthund ryhmä 5 UKC: Northern Ruotsi Suomen harmaahirvikoirajärjestö ry [216] (pdf)
Jänisintiaanienkoira Hare-Indian Dog ei Kanada ei kuollut sukupuuttoon

K[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu Alkuperäinen nimi FCI-ryhmä Muu rekisteri Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä
Kaanaankoira Kelev Knani ryhmä 5 AKC: Herding; UKC: Sighthound and Pariah Israel Suomen Kaanaankoirat ry [217] (pdf)
Kaikadinkoira ei Intia ei
Kainkoira Kai-ken/Tora-inu ryhmä 5 AKC: Foundation Stock; UKC: Northern Japani Suomen Nihonken ry [218] (pdf)
Kalixinkoira Kalixhund ei Ruotsi ei kuollut sukupuuttoon
Kanadaneskimokoira Esquimaux ryhmä 5 Canadian Kennel Club: Working; UKC: Northern Kanada Suomen Seurakoirayhdistys ry [219] (pdf)
Kanariandoggi Presa Canario ryhmä 2 AKC: Foundation Stock; UKC: Guardian Espanja (Kanariansaaret) Presa Canario Finland ry [220] (pdf)
Kanarianpodenco Podenco Canario ryhmä 5 UKC: Sighthound and Pariah Espanja (Kanariansaaret) Suomen Vinttikoiraliitto [221] (pdf)
Kanawarinkoira ei Intia ei
Kangalinkoira Kangal Çoban Köpeği ryhmä 2 UKC: Guardian Turkki Suomen Seurakoirayhdistys ry [222] (pdf)
Kanni ei Intia ei
Kantabrianajokoira Sabuesu Cantabru ei Espanja ei
Kantabrianvesikoira Perro de Agua Cantábrico ei Ministerio de Medio Ambiente Espanja ei
Karabash → Kangalinkoira
Karjalankarhukoira ryhmä 5 AKC: Foundation Stock; UKC: Northern Suomi Suomen Pystykorvajärjestö [223] (pdf)
Karkeakarvainen beagle Wire-haired Beagle ei Iso-Britannia ei kuollut sukupuuttoon
Karkeakarvainen bosnianajokoira Bosanski Oštrodlaki Gonič Barak ryhmä 6 UKC: Scenthound Bosnia Suomen Ajokoirajärjestö ry [224] (pdf)
Karkeakarvainen hollanninpaimenkoira Hollandse Herder Ruwhaar ryhmä 1 AKC: Foundation Stock; UKC: Herding Alankomaat Suomen Hollanninpaimenkoirat ry [225] (pdf)
Karkeakarvainen istrianajokoira Istarski Ostrodlaki Gonic ryhmä 6 UKC: Scenthound Kroatia Suomen Ajokoirajärjestö ry [226] (pdf)
Karkeakarvainen italianajokoiraItalianajokoira
Karkeakarvainen kaniinimäyräkoiraMäyräkoira Kaninchen-Dachshund, Rauhhaar ryhmä 4 AKC: Hound Saksa Suomen Mäyräkoiraliitto ry [227] (pdf)
Karkeakarvainen kettuterrieri Wire Fox Terrier ryhmä 3 AKC/UKC: Terrier Iso-Britannia Suomen Kettuterrierit ry [228] (pdf)
Karkeakarvainen kääpiömäyräkoiraMäyräkoira Zwerg-Dachshund, Rauhhaar ryhmä 4 AKC: Hound Saksa Suomen Mäyräkoiraliitto ry [229] (pdf)
Karkeakarvainen mäyräkoiraMäyräkoira Dachshund, Rauhhaar ryhmä 4 AKC: Hound Saksa Suomen Mäyräkoiraliitto ry [230] (pdf)
Karkeakarvainen saksanseisoja Rauhhaariger Deutscher Vorstehhund ryhmä 7 AKC: Sporting; UKC: Gun Saksa Saksanseisojakerho ry [231] (pdf)
Karkeakarvainen slovakianseisoja Slovensky Huborsty Stavac Ohar ryhmä 7 AKC: Foundation Stock; UKC: Gun Slovakia Saksanseisojakerho ry [232] (pdf)
Karkeakarvainen steierinajokoira Steirische Rauhhaarbracke ryhmä 6 UKC: Scenthound Itävalta Suomen Ajokoirajärjestö ry [233] (pdf)
Karkeakarvainen unkarinvizslaUnkarinvizsla Drótszőrű Magyar Vizsla. ryhmä 7 AKC: Sporting; UKC: Gun Unkari Suomen Unkarinvizslat ry [234] (pdf)
Karpaattienkoira Ciobanesc Romanesc Carpatin ryhmä 1 UKC: Herding Romania Suomen Seurakoirayhdistys ry [235] (pdf)
Karsinkoira Kars Köpeği ei KIF (Turkin kennelliitto): ryhmä 2 Turkki ei
Karstinpaimenkoira Kraski Ovcar ryhmä 2 UKC: Guardian Slovenia Suomen Seurakoirayhdistys ry [236] (pdf)
Kashmirinpaimenkoira Bakarwal ei Intia ei
Kastilianpaimenkoira Perro de Carea Castillano-Manchego ei Registro de Grupos Étnicos Caninos (RSCE): ryhmä 1 Espanja ei [237] (pdf) (es)
Katalonianpaimenkoira Gos d'Atura Catala ryhmä 1 UKC: Herding Espanja Suomen Katalonianpaimenkoirat ry [238] (pdf)
Kaukasiankoira Кавказская овчарка (Kavkazskaja Ovtšarka) ryhmä 2 AKC: Foundation Stock; UKC: Guardian Venäjä Suomen Kaukasiankoirat ry [239] (pdf)
Kawakaminkoira Kawakami-ken ei Japani ei
Keeshond Wolfspitz ryhmä 5 AKC: Non-Sporting; UKC: Northern Hollanti Suomen Keeshond ry [240] (pdf)
Kelttienvinttikoira Vertragus ei ei Irlanti/Yhdistynyt kuningaskunta kuollut sukupuuttoon
Kemmer stock cur ei Yhdysvallat ei
Kerrynbeagle ei Irish Kennel Club: Hound Irlanti ei [241] (en)
Kerrynterrieri Kerry Blue Terrier ryhmä 3 AKC/UKC: Terrier Irlanti Kerry- ja vehnäterrierikerho ry [242] (pdf)
Keskiaasiankoira Среднеазиатская овчарка (Sredneaziatskaja ovtšarka) ryhmä 2 AKC: Foundation Stock; UKC: Guardian Venäjä CAO Finland ry [243] (pdf)
Keskiaasianvinttikoira Tazy ei Puolan kennelliitto: ryhmä 10; Valko-Venäjän kennelliitto: ryhmä 10 Kazakstan/Turkmenistan ei
Keskikokoinen englantilais-ranskalainen ajokoira Anglo-Français de Moyenne Vénerie ei Ranska ei kuollut sukupuuttoon
Keskikokoinen villakoiraVillakoira Caniche Moyen ryhmä 9 AKC: Non-Sporting Ranska Suomen Villakoirakerho ry [244] (pdf)
Kibble hound Kibble Hound ei Iso-Britannia ei kuollut sukupuuttoon
Kiharakarvainennoutaja Curly-Coated Retriever ryhmä 8 AKC: Sporting; UKC: Gun Iso-Britannia Kiharakerho ry [245] (pdf)
Kiinanharjakoira ryhmä 9 AKC: Toy; UKC: Companion Kiina Suomen Kiinanharjakoirat ry [246] (pdf)
Kiinanmetsästyskoira Ma-Chu-Gou ei Kiina ei kuollut sukupuuttoon
Kiinanpalatsikoira Pekingese ryhmä 9 AKC: Toy; UKC: Companion Kiina Suomen Pekingesikerho ry [247] (pdf)
Kiinanpystykorva → chow chow
Kiinanvinttikoira Xiquan ei Kiina kuollut sukupuuttoon
Kingcharlesinspanieli English Toy Spaniel ryhmä 9 AKC: Toy; UKC: Companion Iso-Britannia Kingcharlesinspanieli ry [248] (pdf)
King shepherd ei United Kennel Clubs International Yhdysvallat ei
Kirgisianvinttikoira Taigan ei Puolan kennelliitto: ryhmä 10; Valko-Venäjän kennelliitto: ryhmä 10 Kirgisia ei
Kishunkoira Kishu-inu ryhmä 5 AKC: Foundation Stock; UKC: Northern Japani Suomen Nihonken ry [249] (pdf)
Kitler ei ei Brasilia ei
Klamathinintiaanikoira Klamath-Indian Dog ei Yhdysvallat ei kuollut sukupuuttoon
Kleinspitz ryhmä 5 UKC: Northern Saksa Pienpystykorvat ry [250] (pdf)
Koillissiperianlaika Severo-vostotsnaja jesdovaja sobaka ei Venäjä ei
Kolmivärinen serbianajokoira Srpski Trobojni Gonič ryhmä 6 UKC: Scenthound Serbia Suomen Ajokoirajärjestö ry [251] (pdf)
Kolmivärinen tšekinkoira Ceský Strakatý Pes ei CMKU (Tšekin kennelliitto): ryhmä 9 Tšekki ei [252] (en)
Kolumbianajokoira Sabueso Fino Colombiano ei ACCC (Kolumbian kennelliitto): ryhmä 6 Kolumbia ei [253] (en)(pdf)
Kombai ei Kennel Club of India Intia
Komondor ryhmä 1 AKC: Working; UKC: Guardian Unkari Unkarinpaimenkoirat ry [254] (pdf)
Kongponkoira Kong-kyi ei Tiibet ei
Kooikerhondje ryhmä 8 AKC: Sporting; UKC: Gun Alankomaat Suomen Kooikerhondje ry [255] (pdf)
Koolie ei Australia ei
Kopo Erdelyi Kopo/Copoi Ardelenesc ryhmä 6 AKC: Foundation Stock; UKC: Scenthound Unkari/Romania (Transilvania) Suomen Ajokoirajärjestö ry [256] (en)
Koreanjindonkoira Jindo Gae ryhmä 5 AKC: Foundation Stock; UKC: Northern Etelä-Korea Suomen Koreankoirat ry [257] (pdf)
Koreanmastiffi Dosa Gae ei Korea ei
Korsikankoira Cursinu ei SCC: ryhmä 5 Ranska (Korsika) ei [258] (pdf) (en)
Korthalsingriffoni Griffon d'Arrêt à poil Dur ryhmä 7 AKC: Sporting; UKC: Gun Ranska Saksanseisojakerho ry [259] (pdf)
Koshijinkoira Koshiji-inu ei ei Japani ei
Koshikijimankoira Koshikijima jakkaru ei ei Japani ei kuollut sukupuuttoon
Kraski ovcar → Karstinpaimenkoira
Kreetankoira Kritikos Lagonikos ei KOH (Kreikan kennelliitto): ryhmä 5 Kreikka ei [260] (gr)
Kreikanajokoira Hellenikos Ichnilatis ryhmä 6 UKC: Scenthound Kreikka Suomen Ajokoirajärjestö ry [261] (pdf)
Kreikanpaimenkoira Hellenikos Poimenikos ei KOH (Kreikan kennelliitto): ryhmä 2 Kreikka ei [262] (gr)
Kreikanvinttikoira Hellenikos Lagonikos ei Kreikka ei
Kroatianpaimenkoira Hrvatski Ovcar ryhmä 1 AKC: Foundation Stock; UKC: Herding Kroatia Suomen Seurakoirayhdistys ry [263] (pdf)
Kroatianvinttikoira Hrvatski hrt ei ei Kroatia ei kuollut sukupuuttoon
Kromfohrländer ryhmä 9 AKC: Foundation Stock; UKC: Terrier Saksa Suomen Kromfohrländer ry [264] (pdf)
Kuchi ei Intia ei
Kugsha Kugsha Dog ei Yhdysvallat ei
Kultainennoutaja Golden Retriever ryhmä 8 AKC: Sporting; UKC: Gun Iso-Britannia Kultainen Rengas ry [265] (pdf)
Kunminginsusikoira Kūnmíng Lánggǒu ei Chinese Public Security Bureau Kiina ei
Kurī Kuri/Kararehe ei ei Uusi-Seelanti ei kuollut sukupuuttoon
Kuubandoggi Dogo Cubano ei ei Kuuba ei kuollut sukupuuttoon
Kuubankarjakoira ei ei Kuuba ei kuollut sukupuuttoon
Kuurinmaanajokoira ei Latvia ei kuollut sukupuuttoon
Kuvasz ryhmä 1 AKC: Working; UKC: Guardian Unkari Unkarinpaimenkoirat ry [266] (pdf)
Kyi apso ei Tiibet ei
Kyi leo ei Yhdysvallat ei
Kypriako maliaro Kypriako Maliaro Bichon ei Kyproksen kennelliitto Kypros ei
Kyproksenvillakoira ei Kypros
Kyproksenvinttikoira Kypriakos Lagonikos ei Kyproksen kennelliitto Kypros ei
Kääpiöbullterrieri Miniature Bull Terrier ryhmä 3 AKC/UKC: Terrier Britannia Suomen Kääpiöbullterrierit ry [267] (pdf)
Kääpiöpinseri Zwergpinscher ryhmä 2 AKC: Toy; UKC: Companion Saksa Suomen Kääpiöpinserit ry [268] (pdf)
Kääpiösnautseri Zwergschnauzer ryhmä 2 AKC/UKC: Terrier Saksa Suomen kääpiösnautserikerho ry [269] (pdf)
KääpiövillakoiraVillakoira Caniche Nain ryhmä 9 AKC: Toy; UKC: Companion Ranska Suomen Villakoirakerho ry [270] (pdf)

L[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu Alkuperäinen nimi FCI-ryhmä Muu rekisteri Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä
Laaksobulldoggi Valley Bulldog ei Kanada
Labradorinnoutaja Labrador Retriever ryhmä 8 AKC: Sporting; UKC: Gun Iso-Britannia Labradorinnoutajakerho [271] (pdf)
Labrit ei Ranska ei
Lagotto romagnolo ryhmä 8 AKC: Sporting; UKC: Gun Italia Suomen Lagottoklubi ry [272] (pdf)
Lakelandinkettukoira Lakeland Foxhound ei Iso-Britannia kuollut sukupuuttoon
Lakelandinterrieri ryhmä 3 AKC/UKC: Terrier Iso-Britannia Lakelandinterrierit ry [273] (pdf)
Lancashirenkarjakoira Lancashire Heeler ryhmä 1 AKC: Miscellaneous; UKC: Herding Britannia Suomen Lancashire Heeler -yhdistys ry [274] (pdf)
Landseer ryhmä 2 Newfoundland Suomen Landseeryhdistys ry [275] (pdf)
Languedocinpaimenkoira Berger du Languedoc ei Ranska ei
Lapinpaimenkoira ei Suomi ei kuollut sukupuuttoon
Lapinporokoira ryhmä 5 AKC: Foundation Stock; UKC: Herding Suomi Lappalaiskoirat ry [276] (pdf)
Larzacinspanieli Epagneul du Larzac ei Ranska ei
Latvianajokoira Latvijas Dzinējsuņi ei Latvian kennelliitto: ryhmä 6 Latvia ei
Laulava uudenguineankoira ei Papua-Uusi-Guinea ei
Leonberginkoira Leonberger ryhmä 2 AKC: Working; UKC: Guardian Saksa Suomen leonberginkoirat ry [277] (pdf)
Leóninpaimenkoira Perro de Carea Leonés ei Registro de Grupos Étnicos Caninos (RSCE): ryhmä 1 Espanja ei [278] (pdf) (es)
Levesque poistettu (aiemmin ryhmä 6) Ranska ei kuollut sukupuuttoon
Lhasa apso ryhmä 9 AKC: Non-Sporting; UKC: Companion Tiibet Lhasa apsot ry [279] (pdf)
Liettuanajokoira Lietuvių Skalikas ei Liettuan kennelliitto: ryhmä 6 Liettua ei [280] (lt)
Liivinmaanlintukoira Liivimaa Linnukoer ei Viro ei
Limer Limer ei Iso-Britannia ei kuollut sukupuuttoon
Longdog ei ei Iso-Britannia ei risteytyspopulaatio
Lottatore brindisino ei Italia ei
Lucasinterrieri Lucas Terrier ei Iso-Britannia ei [281] (en)
Lunnikoira Norsk Lundehund ryhmä 5 AKC: Non-Sporting; UKC: Northern Norja Suomen Lunnikoirayhdistys ry [282] (pdf)
Lurcher ei ei Iso-Britannia/Irlanti ei risteytyspopulaatio
LuzerninajokoiraSveitsinajokoira Luzerner Laufhund ryhmä 6 Sveitsi Suomen Ajokoirajärjestö ry [283] (pdf)
Lyhytkarvainen bernhardinkoiraBernhardinkoira Saint Bernardshund, Kurzhaar ryhmä 2 AKC: Working; UKC: Guardian Sveitsi Bernhardinkoirayhdistys [284] (pdf)
Lyhytkarvainen hollanninpaimenkoira Hollandse Herder Korthaar ryhmä 1 AKC: Foundation Stock; UKC: Herding Alankomaat Suomen Hollanninpaimenkoirat ry [285] (pdf)
Lyhytkarvainen istrianajokoira Istarski Kratkodlaki Gonic ryhmä 6 UKC: Scenthound Kroatia Suomen Ajokoirajärjestö ry [286] (pdf)
Lyhytkarvainen italianajokoiraItalianajokoira
Lyhytkarvainen kaniinimäyräkoiraMäyräkoira Kaninchen-Dachshund, Kurzhaar ryhmä 4 AKC: Hound Saksa Suomen Mäyräkoiraliitto ry [287] (pdf)
Lyhytkarvainen kääpiömäyräkoiraMäyräkoira Zwerg-Dachshund, Kurzhaar ryhmä 4 AKC: Hound Saksa Suomen Mäyräkoiraliitto ry [288] (pdf)
Lyhytkarvainen mäyräkoiraMäyräkoira Dachshund, Kurzhaar ryhmä 4 AKC: Hound Saksa Suomen Mäyräkoiraliitto ry [289] (pdf)
Lyhytkarvainen pyreneittenpaimenkoiraPyreneittenpaimenkoira Berger des Pyrenées a face rase ryhmä 1 AKC/UKC: Herding Ranska Suomen Pyreneläiset ry [290] (pdf)
Lyhytkarvainen saksanseisoja Kurzhaariger Deutscher Vorstehhund ryhmä 7 AKC: Sporting; UKC: Gun Saksa Saksanseisojakerho ry [291] (pdf)
Lyhytkarvainen unkarinvizslaUnkarinvizsla Rövidszőrű Magyar Vizsla ryhmä 7 AKC: Sporting; UKC: Gun Unkari Suomen Unkarinvizslat ry [292] (pdf)
Lyhytraajainen intiaanikoira Short-Legged Indian Dog ei Yhdysvallat/ Kanada ei kuollut sukupuuttoon
Lymenmastiffi Lyme Mastiff ei Iso-Britannia ei kuollut sukupuuttoon
Länsigrönlanninkoira Vestgrønlandshund ei Grönlanti kuollut sukupuuttoon
Länsigöötanmaanpystykorva Västgötaspets ryhmä 5 AKC/UKC: Herding Ruotsi Länsigöötanmaanpystykorvat ry [293] (pdf)
Länsisiperianlaika западносибирская лайка (Zapadnosibirskaja laika) ryhmä 5 UKC: Northern Venäjä Suomen Laikajärjestö [294] (pdf)
Löwchen Petit Chien Lion ryhmä 9 AKC: Non-Sporting; UKC: Companion Ranska Suomen Löwchen ry [295] (pdf)

M[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu Alkuperäinen nimi FCI-ryhmä Muu rekisteri Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä
Mackenzienhusky Mackenzie River Husky ei Kanada ei
Magallaesinlammaskoira Ovejero Magallanico ei Kennel Club de Chile: ryhmä 11 Chile ei [296] (es)
Maharashtranpaimenkoira Maharashtrian Dhangari Kutra ei Intia ei
Majestic tree hound ei Yhdysvallat ei [297] (en)
Makedonianvuoristokoira Makedonskoyo Ovcharsko Kuche (Karaman) ei KCM (Makedonian kennelliitto): ryhmä 2 Pohjois-Makedonia ei [298] (mk)
Mallorcandoggi Ca de Bou ryhmä 2 UKC: Guardian Espanja (Baleaarit) Suomen Seurakoirayhdistys ry [299] (pdf)
Mallorcanpaimenkoira Ca de Bestiar ryhmä 1 UKC: Herding Espanja (Baleaarit) Suomen Seurakoirayhdistys ry [300] (pdf)
Mallorcanrottaterrieri Ca Rater Mallorqui ei VDH: ryhmä 2; Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (des Illes Balears) Espanja (Baleaarit)
Mallorcanseisoja Ca Mè ei Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (des Illes Balears) Espanja (Baleaarit) ei
Maltankoira Bichon Maltes ryhmä 9 AKC: Toy; UKC: Companion keskinen Välimeren alue Maltalaiset ry [301] (pdf)
Manchesterinterrieri ryhmä 3 AKC/UKC: Terrier Iso-Britannia Suomen Manchesterinterrierit ry [302] (pdf)
Maneto Podenco Andaluz Maneto ei RSCE: ryhmä 5 Espanja ei [303] (pdf) (en)
Manilankoira Manilla Spaniel ei kuollut sukupuuttoon Filippiinit
Mannermainen bulldoggi Continental Bulldog ei SKG (Sveitsin kennelliitto) Sveitsi ei [304] (en)
Mantiqueiranpaimenkoira Cão Pastor da Mantiqueira ei ei Brasilia ei
Mantšuriankarvatonkoira ei Kiina ei
Maratinvinttikoira ei Intia ei
Maremmanajokoira Segugio Maremmano ryhmä 6 Italia Suomen Ajokoirajärjestö ry [305] (pdf)
Maremmano-abruzzese Pastore Maremmano-Abruzzese ryhmä 1 UKC: Guardian Italia Suomen Maremmano-Abruzzese seura ry [306] (pdf)
Markiesje ei SKL: ryhmä 9 Hollanti ei [307]
Marxdorfinsusikoira Marxdorfer Wolfshund ei Saksa ei
Mastiffi English Mastiff ryhmä 2 AKC: Working; UKC: Guardian Iso-Britannia Bullmastiffit & Mastiffit ry [308] (pdf)
Mâtin ei Ranska ei kuollut sukupuuttoon
Mayojenkarvatonkoira ei ei Keski-Amerikka (pääasiassa Meksiko ja Jukatanin niemimaan valtiot) ei
Mcnabinpaimenkoira McNab ei Yhdysvallat ei
Medelan Medelan ei Venäjä ei kuollut sukupuuttoon
Međimurjenkoira Mali Međimurski Pas ei SKL: ryhmä 1 Kroatia Suomen Medimurjenkoirat ry [309] (pdf)
Meksikonkarvatonkoira Xoloitczuintle ryhmä 5 AKC: Non-Sporting; UKC: Sighthound and Pariah Meksiko Suomen Karvattomat Rodut ry [310] (pdf)
Meksikonsusikoira Perro Lobo de México (Calupoh) ei Meksikon kennelliitto: ryhmä 1 Meksiko [311] (pdf) (es/en)
Menorcanpodenco Ca de Conills ei ei Espanja (Baleaarit) ei
Mi-ki ei Yhdysvallat ei
Miletoksenkoira Kokoni ei KOH (Kreikan kennelliitto): ryhmä 9 Kreikka ei [312] (gr)
Miryanginkoira Miryang ei Etelä-Korea
Mittelspitz ryhmä 5 UKC: Northern Saksa Suomen Mittelspitz ry [313] (pdf)
Molossus ei Kreikka ei kuollut sukupuuttoon
Montenegronajokoira Crnogorski Planinski Gonic ryhmä 6 UKC: Scenthound Montenegro Suomen Ajokoirajärjestö ry [314] (pdf)
Mopsi Pug ryhmä 9 AKC: Toy; UKC: Companion Kiina Suomen Mopsikerho ry [315] (pdf)
Moskovanvahtikoira Moskovskaja Storoževaja Sobaka ei RKF (Venäjän kennelfederaatio): ryhmä 2; Unkarin kennelliitto: ryhmä 2 Venäjä ei [316] (en)
Moskovanvesikoira Moskovsky Vodolaz ei Venäjä ei kuollut sukupuuttoon
Mountain cur ei AKC: Foundation Stock; UKC: Scenthound Yhdysvallat ei [317] (en)
Mountain feist ei UKC: Terrier Yhdysvallat ei [318] (en)
Mountain view cur ei Yhdysvallat ei
Mucuchíes Perro de los Páramos ei FCV (Venezuelan kennelliitto): ryhmä 2 Venezuela ei
Mudholinvinttikoira ei Kennel Club of India Intia ei
Mudi ryhmä 1 AKC: Miscellaneous; UKC: Herding Unkari Unkarinpaimenkoirat ry [319] (pdf)
Mullins' feist ei Yhdysvallat ei
Munchkin Toy Munchkin ei Yhdysvallat ei
Musta nepalinvuoristokoira ei Nepal ei
Mustanorjanhirvikoira Norsk Elghund Sort ryhmä 5 Norja Suomen Harmaahirvikoirajärjestö [320] (pdf)
Musta romanianvuoristokoira Ciobanesc romanesc corb ei Romanian kennelliitto: ryhmä 2 Romania ei [321] (pdf) (en)
Mustaruskea englanninterrieri Black and Tan Terrier ei Iso-Britannia ei kuollut sukupuuttoon
Mustaruskea walesinlammaskoira Welsh Black-and-Tan Sheepdog ei Iso-Britannia ei kuollut sukupuuttoon
Mäyräkoira Dachshund ryhmä 4 AKC: Hound; UKC: Scenthound Saksa Suomen Mäyräkoiraliitto [322] (pdf)

N[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu Alkuperäinen nimi FCI-ryhmä Muu rekisteri Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä
Nagankoira ei ei Intia ei
Napolinmastiffi Mastino Napolitano ryhmä 2 AKC: Working; UKC: Guardian Italia Bullmastiffit & Mastiffit ry [323] (pdf)
Navarranajokoira Euskal erbi txakurra ei Registro de Raza Canina Espanja ei
Navarranseisoja Pachon Navarro ei RSCE: ryhmä 7 Espanja ei [324] (pdf) (en)
Nenetsinkoira Nenetskaja laika ei RKF (Venäjän kennelfederaatio): ryhmä 5 Venäjä (Siperia) ei
Newfoundlandinkoira Newfoundland ryhmä 2 AKC: Working; UKC: Guardian Kanada (Newfoundland) Suomen Newfoundlandinkoirayhdistys ry [325] (pdf)
Nootkankoira Nootka Dog ei ei Kanada ei kuollut sukupuuttoon
Norfolkinterrieri Norfolk Terrier ryhmä 3 AKC/UKC: Terrier Iso-Britannia Suomen Norwichin- ja Norfolkinterrierit ry [326] (pdf)
Normand-poitevin poistettu (aiemmin ryhmä 6) Ranska kuollut sukupuuttoon
Normandianajokoira Chien Normand ei Ranska ei kuollut sukupuuttoon
Norwichinterrieri Norwich Terrier ryhmä 3 AKC/UKC: Terrier Iso-Britannia Suomen Norwichin- ja Norfolkinterrierit ry [327] (pdf)
Novascotiannoutaja Novascotia Duck Tolling Retriever ryhmä 8 AKC: Sporting; UKC: Gun Kanada Novascotiannoutajat ry [328] (pdf)
Nureongi Nurŏngi ei Korea

O[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu Alkuperäinen nimi FCI-ryhmä Muu rekisteri Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä
Ocherese ei Yhdysvallat ei
Odessankoira Odesskaja domašnaja idealnaja sobaka (ODIS) ei Valko-Venäjän kennelliitto; Ukrainan kennelliitto Ukraina ei [329] (en) (venäjänkielisen alapuolella)
Ori pei ei Designer Breed Registry Yhdysvallat ei
Owczarek podhalanski ryhmä 1 UKC: Guardian Puola Suomen Owczarek Podhalanskit ry [330] (pdf)

P[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu Alkuperäinen nimi FCI-ryhmä Muu rekisteri Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä
Paimenpystykorva Hutespitz ei Saksa ei
Pakistaninbulldoggi Gull Dong ei Pakistan ei
Pakistaninbullterrieri Gull Terr ei Pakistan ei
Pakistaninpaimenkoira Bhagyari Kutta ei Pakistan ei
Pampabulldoggi Bulldog Campeiro ei CBKC (Brasilian kennelliitto): ryhmä 11 Brasilia ei [331] (pdf) (pt)
Pampakoira Veadeiro Pampeano ei CBKC (Brasilian kennelliitto): ryhmä 11 Brasilia ei [332] (pdf) (pt)
Papillon Epagneul Nain Continental ryhmä 9 AKC: Toy; UKC: Companion Ranska Suomen Papillon- ja Phalèneyhdistys r.y. [333] (pdf)
Pardogge ei Italia/Australia ei
Parsonrussellinterrieri ryhmä 3 AKC/UKC: Terrier Iso-Britannia Parsonrussellinterrierit ry [334] (pdf)
Partacollie Bearded Collie ryhmä 1 AKC/UKC: Herding Iso-Britannia Suomen Partacolliet ry [335] (pdf)
Patagoniankoira ei Chile/ Argentiina kuollut sukupuuttoon
Patagonianlammaskoira Barbucho ei Argentiina ei
Patterdalenterrieri ei UKC: Terrier Iso-Britannia Suomen Patterdalenterrieriyhdistys ry (Arkistoituja kopioita – Internet Archive) [336] (en)
Patti ei Intia ei
Pekingeesi → Kiinanpalatsikoira
Perro de pelea cordobes → Cordobantaistelukoira
Perunkarvatonkoira Perro sin Pelo del Peru ryhmä 5 AKC: Miscellaneous; UKC: Sighthound and Pariah Peru Suomen Karvattomat Rodut ry [337] (pdf)
Peruvian pug-nosed dog ei Peru ei kuollut sukupuuttoon
Pesukarhukoira Black and Tan Coonhound ryhmä 6 AKC: Hound; UKC: Scenthound Yhdysvallat Suomen Seurakoirayhdistys ry [338] (pdf)
Petit basset griffon vendéen ryhmä 6 AKC: Hound; UKC: Scenthound Ranska Suomen Bassetkerho ry [339] (pdf)
Petit bleu de gascogne → Pienigascognenajokoira
Petit brabançon ryhmä 9 Belgia Suomen Griffonyhdistys ry [340] (pdf)
Petit gascon saintongeois → Gascogne-saintongenajokoira
Phalène Epagneul Nain Continental ryhmä 9 Ranska Suomen Papillon- ja Phalèneyhdistys r.y. [341] (pdf)
Phu quocinkoira Chó Phú Quốc ei Vietnamin kennelliitto Vietnam ei
Picardienpaimenkoira Berger Picard ryhmä 1 AKC/UKC: Herding Ranska Suomen Palveluskoiraliitto [342] (pdf)
Picardienspanieli Epagneul Picard ryhmä 7 UKC: Gun Ranska Saksanseisojakerho ry [343] (pdf)
Pieniamerikanpaimenkoira Miniature American Shepherd ryhmä 1 AKC: Herding Yhdysvallat Suomen Pienet Amerikanpaimenkoirat ry [344] (pdf)
Pieniberninajokoira → Pienisveitsinajokoira
Pienigascognenajokoira Petit Bleu de Gascogne ryhmä 6 UKC: Scenthound Ranska Suomen Bassetkerho ry [345] (pdf)
Pienijuranajokoira → Pienisveitsinajokoira
Pieniluzerninajokoira → Pienisveitsinajokoira
Pienimünsterinseisoja Kleiner Munsterlander ryhmä 7 AKC: Foundation Stock; UKC: Gun Saksa Suomen Münsterikerho [346] (pdf)
Pienischwyzinajokoira → Pienisveitsinajokoira
Pienisveitsinajokoira Schweizerischer Niederlaufhund/Petit Chien Courant Suisse ryhmä 6 UKC: Scenthound Sveitsi Suomen Bassetkerho ry [347] (pdf)
Pila ei Argentiina ei
Pinseri Deutscher Pinscher ryhmä 2 AKC: Working; UKC: Terrier Saksa Pinserit ry [348] (pdf)
Pitkäkarvainen bernhardinkoiraBernhardinkoira Saint Bernardshund, Langhaar ryhmä 2 AKC: Working; UKC: Guardian Sveitsi Bernhardinkoirayhdistys [349] (pdf)
Pitkäkarvainen hollanninpaimenkoira Hollandse Herder, Langhaar ryhmä 1 AKC: Foundation Stock; UKC: Herding Alankomaat Suomen Hollanninpaimenkoirat ry [350] (pdf)
Pitkäkarvainen inkakoira ei ei Peru/ Chile ei kuollut sukupuuttoon
Pitkäkarvainen kaniinimäyräkoiraMäyräkoira Kaninchen-Dachshund, Langhaar ryhmä 4 AKC: Hound Saksa Suomen Mäyräkoiraliitto ry [351] (pdf)
Pitkäkarvainen kääpiömäyräkoiraMäyräkoira Zwerg-Dachshund, Langhaar ryhmä 4 AKC: Hound Saksa Suomen Mäyräkoiraliitto ry [352] (pdf)
Pitkäkarvainen mäyräkoiraMäyräkoira Dachshund, Langhaar ryhmä 4 AKC: Hound Saksa Suomen Mäyräkoiraliitto ry [353] (pdf)
Pitkäkarvainen pyreneittenpaimenkoiraPyreneittenpaimenkoira Berger des Pyrenees a poil long ryhmä 1 AKC/UKC: Herding Ranska Suomen Pyreneläiset ry [354] (pdf)
Pitkäkarvainen saksanseisoja Langhaariger Deutscher Vorstehhund ryhmä 7 AKC: Foundation Stock; UKC: Gun Saksa Saksanseisojakerho ry [355] (pdf)
Pitkäkarvainen skotlanninpaimenkoira Rough Collie ryhmä 1 AKC/UKC: Herding Iso-Britannia Suomen Collieyhdistys [356] (pdf)
Pittenweeminterrieri Pittenweem Terrier ei Iso-Britannia ei kuollut sukupuuttoon
Plottinajokoira Plotthound ei SKL: ryhmä 6; AKC: Hound; UKC: Scenthound Yhdysvallat Suomen Ajokoirajärjestö ry [357] (pdf)
Plummerinterrieri Plummer Terrier ei Iso-Britannia ei
Pocket beagle Pocket Beagle ei Iso-Britannia ei kuollut sukupuuttoon
Podenco orito Podenco Orito Español ei Registro de Grupos Étnicos Caninos (RSCE): ryhmä 5 Espanja ei [358] (pdf) (es)
Pohjanpystykorva Norbottenspets ryhmä 5 AKC: Miscellaneous; UKC: Northern Ruotsi Suomen Pystykorvajärjestö [359] (pdf)
Pohjoiskaukasianpaimenkoira ei Venäjä ei
Pointteri English Pointer ryhmä 7 AKC: Sporting; UKC: Gun Iso-Britannia Kanakoirakerho ry [360] (pdf)
Poitevin ryhmä 6 UKC: Scenthound Ranska Suomen Ajokoirajärjestö ry [361] (pdf)
Polski owczarek nizinny ryhmä 1 AKC/UKC: Herding Puola Suomen PON-kerho ry [362] (pdf)
Poltallochinterrieri Poltalloch Terrier ei Iso-Britannia ei kuollut sukupuuttoon
Pomeranian Zwergspitz ryhmä 5 AKC: Toy; UKC: Companion Iso-Britannia ja Saksa Pienpystykorvat ry [363] (pdf)
Pommerinpaimenkoira Pommerscher Hutehund ei Saksa ei
Pont-audemerinspanieli Epagneul de Pont-Audemer ryhmä 7 UKC: Gun Ranska Saksanseisojakerho ry [364] (pdf)
Porcelaine ryhmä 6 AKC: Foundation Stock; UKC: Scenthound Ranska Suomen Ajokoirajärjestö ry [365] (pdf)
Portugalinpodengo Podengo Português ryhmä 5 AKC: Hound/Miscellaneous; UKC: Sighthound and Pariah Portugali Suomen Portugalinpodengot ry [366] (pdf)
Portugalinseisoja Perdigueiro de Português ryhmä 7 AKC: Foundation Stock; UKC: Gun Portugali Saksanseisojakerho ry [367] (pdf)
Portugalinvesikoira Cão de Agua Português ryhmä 8 AKC: Working; UKC: Gun Portugali Vesikoirat ry [368] (pdf)
Posavinanajokoira Posavski Gonic ryhmä 6 UKC: Scenthound Kroatia Suomen Ajokoirajärjestö ry [369] (pdf)
Potsdaminvinttikoira ei ei Italia ei kuollut sukupuuttoon
Prahanrottakoira Pražký Krysarík ryhmä 9 Tšekki Suomen Prahanrottakoirat ry [370] (pdf)
Presa español Perro de Presa Español ei Espanja ei kuollut sukupuuttoon
Provencenajokoira Briquet de Provence ei SCC: ryhmä 6 Ranska ei [371] (pdf) (en)
Pueblonkoira Long-haired Pueblo Dog ei ei Yhdysvallat ei kuollut sukupuuttoon
Puerto riconmastiffi Gran Mastín de Borínquen ei Karibian kennelliitto Puerto Rico
Puli ryhmä 1 AKC/UKC: Herding Unkari Unkarinpaimenkoirat ry [372] (pdf)
Pumi ryhmä 1 AKC/UKC: Herding Unkari Unkarinpaimenkoirat ry [373] (pdf)
Punainen irlanninsetteriIrlanninsetteri Irish Red Setter ryhmä 7 AKC: Sporting; UKC: Gun Irlanti Punaiset ja Punavalkoiset Irlanninsetterit ry [374] (pdf)
Punainenlintukoira Red Decoy Dog ei Iso-Britannia ei kuollut sukupuuttoon
Punainenpesukarhukoira Redbone Coonhound ei AKC: Hound; UKC: Scenthound Yhdysvallat ei [375] (en)
Punavalkoinen irlanninsetteriIrlanninsetteri Irish Red and White Setter ryhmä 7 AKC: Sporting; UKC: Gun Irlanti Punaiset ja Punavalkoiset Irlanninsetterit ry [376] (pdf)
Pungsan Poongsan ei Pohjois-Korea ei
Puolanajokoira Ogar Polski ryhmä 6 UKC: Scenthound Puola Suomen Ajokoirajärjestö ry [377] (pdf)
Puolanjahtikoira Gończy Polski ryhmä 6 Puola Suomen Ajokoirajärjestö ry [378] (pdf)
Puolanspanieli Polski Spaniel Myśliwski ei Puolan Kennelliitto: 8 Noutajat, ylösajavat koirat ja vesikoirat Puola ei [379] (pl)
Puolanvinttikoira Chart Polski ryhmä 10 UKC: Sighthound and Pariah Puola Suomen Puolanvinttikoirat ry [380] (pdf)
Pyreneittenkoira Chien Montagne des Pyrenées ryhmä 2 AKC: Working; UKC: Guardian Ranska Suomen Pyreneläiset ry [381] (pdf)
Pyreneittenmastiffi Mastin del Pirineo ryhmä 2 AKC: Foundation Stock; UKC: Guardian Espanja Pyreneittenmastiffit ry [382] (pdf)
Pyreneittenpaimenkoira Berger des Pyrenées ryhmä 1 AKC/UKC: Herding Ranska Suomen Pyreneläiset ry [383] (lk, pdf); [384] (pk, pdf)

R[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu Alkuperäinen nimi FCI-ryhmä Muu rekisteri Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä
Rajapalayaminvinttikoira Rajapalayam ei Kennel Club of India Intia
Rampurinvinttikoira ei Kennel Club of India Intia
Ranskanajokoira, kolmivärinen Francais tricolore ryhmä 6 UKC: Scenthound Ranska [385] (en)
Ranskanajokoira, valko-musta Francais blanc et noir ryhmä 6 UKC: Scenthound Ranska [386] (en)
Ranskanajokoira, valko-oranssi Francais blanc et orange ryhmä 6 UKC: Scenthound Ranska [387] (en)
Ranskanbulldoggi Bouledogue Français ryhmä 9 AKC: Non-Sporting; UKC: Companion Ranska Suomen Ranskanbulldogit ry [388] (pdf)
Ranskanpodenco Charnigue ei ei Ranska kuollut sukupuuttoon
Ranskanseisoja, gascognelaistyyppi Braque Français, type Gascogne ryhmä 7 UKC: Gun Ranska ei [389] (pdf)
Ranskanseisoja, pyreneläistyyppi Braque Français, type Pyrenées ryhmä 7 AKC: Foundation Stock; UKC: Gun Ranska Saksanseisojakerho ry [390] (pdf)
Ranskanspanieli Epagneul Français ryhmä 7 AKC: Foundation Stock; UKC: Gun Ranska Saksanseisojakerho ry [391] (pdf)
Réunioninkoira Coton de Réunion ei Réunion kuollut sukupuuttoon
Rhodesiankoira Rhodesian Ridgeback ryhmä 6 AKC: Hound; UKC: Sighthound and Pariah Etelä-Afrikka/ Zimbabwe Suomen Ridgeback- yhdistys ry [392] (pdf)
Riukiunkoira Ryukyu-inu ei Japani ei
Rodoksenvinttikoira Lagonikos tis Rhodou ei Kreikka ei
Roeselarenkarjakoira Roeselaarse Bouvier ei/ryhmä 1 (bouvier-rotuna) Belgia ei
Romanianpaimenkoira Ciobănesc românesc mioritic ryhmä 1 AKC: Foundation Stock; UKC: Herding Romania Suomen Seurakoirayhdistys [393] (pdf)
Romanianpaimenpystykorva ei Romania ei
Rothburynterrieri Rothbury Terrier ei Iso-Britannia kuollut sukupuuttoon
Rottweiler ryhmä 2 AKC: Working; UKC: Guardian Saksa Suomen Rottweileryhdistys [394] (pdf)
Ruotsinlapinkoira Svensk Lapphund ryhmä 5 AKC: Foundation Stock; UKC: Northern Ruotsi Lappalaiskoirat ry [395] (pdf)

S[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu Alkuperäinen nimi FCI-ryhmä Muu rekisteri Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä
Saarlooswolfhond ryhmä 1 UKC: Herding Alankomaat Suomen Seurakoirayhdistys ry [396] (pdf)
Sabueso español ryhmä 6 UKC: Scenthound Espanja Suomen Ajokoirajärjestö ry [397] (en)
Sahalininhusky Karafuto-ken ei Japani
Saint-germaininseisoja Braque du Saint-Germain ryhmä 7 UKC: Gun Ranska Saksanseisojakerho ry [398] (pdf) (epävir.)
Saintjohninkoira St John's Water Dog ei Kanada kuollut sukupuuttoon
elvytysprojekti
Saint-usugenspanieli Epagneul de Saint-Usuge ei SCC: ryhmä 7 Ranska Saksanseisojakerho ry [399] (pdf)
Saintongenajokoira Saintongeois ei Ranska ei kuollut sukupuuttoon
Saksanajokoira Deutsche Bracke ryhmä 6 UKC: Scenthound Saksa Suomen Ajokoirajärjestö ry [400] (en)
Saksanmetsästysterrieri Deutscher Jagdterrier ryhmä 3 AKC: Foundation Stock; UKC: Terrier Saksa Suomen Saksanmetsästysterrierit ry [401] (pdf)
Saksanpaimenkoira Deutscher Schaferhund ryhmä 1 AKC/UKC: Herding Saksa Saksanpaimenkoiraliitto ry [402] (pdf)
SaksanpystykorvaGrosspitz, Keeshond,
Kleinspitz, Mittelspitz, Pomeranian
Deutscher Spitz ryhmä 5 AKC: Foundation Stock; UKC: Northern/Companion Saksa [403] (pdf)
Saluki ryhmä 10 AKC: Hound; UKC: Sighthound and Pariah Keski-Itä Suomen Salukikerho ry [404] (pdf)
Samojedinkoira Samoiedskaja Sobaka ryhmä 5 AKC: Working; UKC: Northern Pohjois-Venäjä ja Siperia Suomen Samojedinkoirayhdistys ry [405] (pdf)
Sanininkoira San'in-inu ei Japani ei kuollut sukupuuttoon
Sanshu Sanshu-inu poistettu (aiemmin ryhmä 5) Japani ei kuollut sukupuuttoon
Sansibarinkoira ei ei Tansania (Sansibar) ei todennäköisesti kuollut sukupuuttoon
Santacatarinanhirvikoira Veadeiro Catarinense ei Brasilia ei kuollut sukupuuttoon
Santalinkoira ei Intia ei
São miguelinfila Cão Fila de São Miguel ryhmä 1 Portugali (Azorit) Suomen Seurakoirayhdistys ry [406] (pdf)
Sãopaulonvinttikoira Veadeiro Paulista ei ei Brasilia ei kuollut sukupuuttoon
Sapsali Sapsaree ei Korean kennelliitto: ryhmä 1 Korea ei
Sarailinvinttikoira Sarail ei ei Bangladesh ei
Sarakatsaninkoira Balgarsko Ovcharka ei Bulgarian kennelklubi: ryhmä 2 Bulgaria ei [407] (bg)
Sardiniandoggi Cani Pertiatzu ei Italia (Sardinia) ei
Sardinianvinttikoira Cani de Lèpori ei Italia (Sardinia) ei
Šar tip ei Pohjois-Makedonia ei
Sarplaninac ryhmä 2 UKC: Guardian Serbia, Pohjois-Makedonia Suomen Sarplaninac ry [408] (pdf)
Satsumankoira Satsuma-inu ei Japani ei
Saukkokoira Otterhound ryhmä 6 AKC: Hound; UKC: Scenthound Iso-Britannia Suomen Saukkokoirat ry [409] (pdf)
Savoijinpaimenkoira Berger de Savoie ei ei Ranska ei
Schapendoes Nederlandse Schapendoes ryhmä 1 AKC: Foundation Stock; UKC: Herding Alankomaat Suomen Schapendoes ry [410] (pdf)
Schillerinajokoira Schillerstövare ryhmä 6 UKC: Scenthound Ruotsi Suomen Ajokoirajärjestö ry [411] (pdf)
Schipperke ryhmä 1 AKC: Non-Sporting; UKC: Companion Belgia Suomen Schipperkekerho ry [412] (pdf)
Schwarzwaldinvihikoira Schwarzwälder Schweisshund ei Saksa ei
SchwyzinajokoiraSveitsinajokoira Schwyzer Laufhund ryhmä 6 Sveitsi Suomen Ajokoirajärjestö ry [413] (pdf)
Sealydalenterrieri ei Afrikka ei
Sealyhaminterrieri ryhmä 3 AKC/UKC: Terrier Iso-Britannia Suomen Sealyhaminterrierit ry [414] (pdf)
Segugio cravin ei Italia ei [415] (it) (pdf)
Seiskarinkoira ei Suomi Suomen Seiskarinkoirakerho
Sengottainkoira ei Intia ei
Serbianajokoira Srpski Gonic ryhmä 6 UKC: Scenthound Serbia Suomen Ajokoirajärjestö ry [416] (en)
Serbianvuoristokoira Srpski Pastirski Pas ei KSS (Serbian kennelliitto): ryhmä 2 Serbia ei [417] (en)
Serra de airesinpaimenkoira Cão da Serra de Aires ryhmä 1 AKC: Foundation Stock; UKC: Herding Portugali Suomen Serrat ry [418] (pdf)
Sertanejo Cão Sertanejo ei ei Brasilia ei
Shakhi ei Tiibet ei
Shar pei ryhmä 2 AKC: Non-Sporting; UKC: Northern Kiina Suomen Shar Pei Harrastajat ry [419] (pdf)
Shelburnenterrieri Shelburne Terrier ei Yhdysvallat ei kuollut sukupuuttoon
Shetlanninlammaskoira Shetland Sheepdog ryhmä 1 AKC/UKC: Herding Iso-Britannia Shetlanninlammaskoirat ry [420] (pdf)
Shiba Shiba-inu ryhmä 5 AKC: Non-Sporting; UKC: Northern Japani Suomen Shiba ry [421] (pdf)
Shih tzu ryhmä 9 AKC: Toy; UKC: Companion Tiibet Shih Tzu ry [422] (pdf)
Shika inu poistettu (aiemmin ryhmä 5) Japani ei jakatunut hokkaidonkoiraksi, kainkoiraksi, kishunkoiraksi ja shikokunkoiraksi
Shikari ei Intia ei
Shikokunkoira Shikoku-ken ryhmä 5 AKC: Foundation Stock; UKC: Northern Japani Suomen Nihonken ry [423] (pdf)
Shilohinpaimenkoira Shiloh Shepherd ei Yhdysvallat ei [424] (en)
Shropshirenterrieri Shropshire Terrier ei Iso-Britannia ei kuollut sukupuuttoon
Silanpaimenkoira Cane da Pastore della Sila ei ENCI: ryhmä 1 Italia ei [425] (pdf) (it)
Sileäkarvainen kettuterrieri Smooth Fox Terrier ryhmä 3 AKC/UKC: Terrier Iso-Britannia Suomen Kettuterrierit ry [426] (pdf)
Sileäkarvainen noutaja Flat-Coated Retriever ryhmä 8 AKC: Sporting; UKC: Gun Iso-Britannia Suomen sileäkarvaiset noutajat ry [427] (pdf)
Sileäkarvainen skotlanninpaimenkoira Smooth Collie ryhmä 1 AKC/UKC: Herding Iso-Britannia Suomen Collieyhdistys ry [428][vanhentunut linkki] (pdf)
Silken windsprite Silken Windsprite ei Saksan kennelliitto: ryhmä 10 Yhdysvallat ei
Silkkiterrieri Australian Silky Terrier ryhmä 3 AKC: Toy; UKC: Terrier Australia Silkkiterrierit ry [429] (pdf)
Silkkivinttikoira Silken Windhound ei Slovenian kennelliitto: ryhmä 10; UKC: Sighthound and Pariah Yhdysvallat Suomen silkkivinttikoirat [430] (en)
Šillukinkoira Šilluk ei ei Etelä-Sudan ei
Sindhinmastiffi ei Intia ei
Sindhinvinttikoira Sindh ei Intia ei
Singaleesinkoira ei Sri Lankan kennelliitto Sri Lanka ei
Sininenpesukarhukoira Bluetick Coonhound ei SKL: ryhmä 6; AKC/KUSA: Hound; UKC: Scenthound Yhdysvallat ei [431] (en)
Sininenpicardienspanieli Epagneul Bleu de Picardie ryhmä 7 UKC: Gun Ranska Saksanseisojakerho ry [432] (pdf)
Sininenwalesinlammaskoira Welsh Blue-Grey ei Iso-Britannia ei
Siouxinkoira Sioux Dog ei ei Yhdysvallat ei kuollut sukupuuttoon
Siperianhusky Siberian Husky ryhmä 5 AKC: Working; UKC: Northern Venäjä (Siperia)/ Yhdysvallat Suomalainen Siperianhuskyseura ry [433] (pdf)
Sisilianpaimenkoira Cani Pecurariscu ei Italia (Sisilia)
Skandinaviankoira Eurohound ei Skandinavia ei risteytyskanta
Skotlanninbullterrieri Blue Paul ei ei Skotlanti ei kuollut sukupuuttoon
Skotlanninhirvikoira Deerhound ryhmä 10 AKC: Hound; UKC: Sighthound and Pariah Skotlanti Skotlanninhirvikoirakerho ry [434] (pdf)
Skotlanninpaimenkoira → pitkäkarvainen collie
Skotlanninterrieri Scottish Terrier ryhmä 3 AKC/UKC: Terrier Skotlanti Skotlanninterrierikerho ry [435] (pdf)
Skyenterrieri ryhmä 3 AKC/UKC: Terrier Iso-Britannia Skyenterrierikerho ry [436] (pdf)
Sloughi ryhmä 10 AKC: Hound; UKC: Sighthound and Pariah Marokko Suomen Azawakh- ja Sloughikerho ry [437] (pdf)
Slovakianajokoira Slovenský Kopov ryhmä 6 AKC: Foundation Stock; UKC: Scenthound Slovakia Suomen Ajokoirajärjestö ry [438] (pdf)
Slovakiancuvac Slovensky Cuvac ryhmä 1 AKC: Foundation Stock; UKC: Guardian Slovakia Slovakianpaimenkoirayhdistys ry [439] (pdf)
Smithfieldincollie Smithfield Collie ei Iso-Britannia ei kuollut sukupuuttoon
Smoolanninajokoira Smålandstövare ryhmä 6 UKC: Scenthound Ruotsi Suomen Ajokoirajärjestö ry [440] (pdf)
Snautseri Schnauzer ryhmä 2 AKC: Working; UKC: Guardian Saksa Suomen Snautserikerho ry [441] (pdf)
Somersetinharrieri Somerset Harrier ei Iso-Britannia ei
Southern hound Southern Hound ei Iso-Britannia ei kuollut sukupuuttoon
Spino degli iblei ei ACL: ryhmä 1 Italia ei
Spinone Spinone Italiano ryhmä 7 AKC: Sporting; UKC: Gun Italia Spinonekerho ry [442] (pdf)
Sporting lucas terrier Sporting Lucas Terrier ei UKC: Terrier Skotlanti ei [443] (en)
Srpski planinski gonič → Montenegronajokoira
Srpski trobojni gonič → Kolmivärinen serbianajokoira
Stabijhoun ryhmä 7 AKC: Foundation Stock; UKC: Gun Hollanti Suomen Stabyhounkerho ry [444] (pdf)
Staffordshirenbullterrieri ryhmä 3 AKC/UKC: Terrier Yhdistynyt kuningaskunta Staffordshirenbullterrieriyhdistys ry [445] (pdf)
Steinbracke poistettu (aiemmin 6) Saksa ei kuollut sukupuuttoon
Steirische rauhhaarbracke → Karkeakarvainen steierinajokoira
Stephens cur ei UKC: Scenthound Yhdysvallat ei [446] (en)
Strathdoon dingo killer Strathdoon Dingo Killer ei Australia ei
Strellufinajokoira Strellufstövare poistettu (ennen ryhmä 6) Tanska ei kuollut sukupuuttoon
Sulimovinkoira ei Venäjä ei
Sulioottikoira ei ei Kreikka ei kuollut sukupuuttoon
Suomenajokoira ryhmä 6 UKC: Scenthound Suomi Suomen Ajokoirajärjestö ry [447] (pdf)
Suomenlapinkoira (Paimensukuinen suomenlapinkoira) ryhmä 5 AKC: Herding; UKC: Northern Suomi Lappalaiskoirat ry [448] (pdf)
Suomenpystykorva ryhmä 5 AKC: Non-Sporting; UKC: Northern Suomi Suomen Pystykorvajärjestö ry [449] (pdf)
Sussexinspanieli Sussex Spaniel ryhmä 8 AKC: Sporting; UKC: Gun Iso-Britannia Suomen Spanieliliitto ry [450] (pdf)
Suurijapaninkoira → Amerikanakita
Suursnautseri Riesenschnauzer ryhmä 2 AKC: Working; UKC: Guardian Saksa Suomen Suursnautserikerho ry [451] (pdf)
Sveitsinajokoira Schweizer Laufhund/Chien Courrant Suisse ryhmä 6 UKC: Scenthound Sveitsi Suomen Ajokoirajärjestö ry [452] (pdf)
Sveitsinpinseri Schweizer Pinscher ei ei Sveitsi ei
Syyrianpaimenkoira ei ei Syyria ei

T[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu Alkuperäinen nimi FCI-ryhmä Muu rekisteri Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä
Tahltaninkarhukoira Tahltan Bear Dog ei ei Kanada ei kuollut sukupuuttoon
Taiwaninkoira Tugou ryhmä 5 AKC: Foundation Stock Taiwan Suomen Seurakoirayhdistys ry [453] (pdf)
Takayasunkoira Takayasu-inu ei ei Japani ei kuollut sukupuuttoon
Talbot hound Talbot Hound ei ei Iso-Britannia ei kuollut sukupuuttoon
Tanskalais-ruotsalainen pihakoira Dansk-Svensk Gardshund ryhmä 2 AKC: Foundation Stock; UKC: Terrier Tanska/Ruotsi Suomen Tanskalais-ruotsalaiset pihakoirat ry [454] (pdf)
Tanskandoggi Deutsche Dogge ryhmä 2 AKC: Working; UKC: Guardian Saksa Suomen Tanskandoggi ry [455]
Tanskanpystykorva Dansk Spids ei SKL: ryhmä 5 Tanska ei [456] (pdf) (dk)
Targheenkoira Targhee Hound ei Yhdysvallat ei
Tarsus çatalburun (turkinseisoja) ei KIF (Turkin kennelliitto): ryhmä 7 Turkki ei
Tarumanmetsästyskoira ei Brasilia ei
Techichi ei Meksiko ei kuollut sukupuuttoon
Teddyrooseveltinterrieri Teddy Roosevelt Terrier ei AKC: Miscellaneous; UKC: Terrier Yhdysvallat ei [457] (en)
Teksasinkarjakoira Texas Heeler ei Yhdysvallat ei
Telomian ei Malesia ei
Tenggerinkoira Canis tenggeranus ei ei Indonesia ei kuollut sukupuuttoon
Tennesseenajokoira Tennessee Treeing Brindle ei AKC: Foundation Stock; UKC: Scenthound Yhdysvallat ei
Tenterfieldinterrieri Tenterfield Terrier ei SKL: ryhmä 3; ANKC: Terrier Australia Suomen Terrierijärjestö ry [458] (pdf)
Terceirandoggi Cão de Fila da Terceira ei Portugali (Azorit) ei
Thai ridgeback Mah Thai Lang-an ryhmä 5 AKC: Foundation Stock; UKC: Sighthound and Pariah Thaimaa Suomen Thai Ridgebackit ry [459] (pdf)
Thaimaanpystykorva Mah Bangkaew ryhmä 5 Thaimaa Suomen Seurakoirayhdistys ry [460] (pdf)
Thornburg feist ei Yhdysvallat ei
Tiibetinmastiffi Do-kyi ryhmä 2 AKC: Working; UKC: Guardian Tiibet Suomen Tiibettiläiset ry [461] (pdf)
Tiibetinmetsästyskoira Sha-kyi ei Tiibet ei
Tiibetinspanieli ryhmä 9 AKC: Non-Sporting; UKC: Companion Tiibet Tiibetinspanielit ry [462] (pdf)
Tiibetinterrieri Tsang Apso ryhmä 9 AKC: Non-Sporting; UKC: Companion Tiibet, Kiina Tiibetinterrierit ry [463] (pdf)
Timbersusikoira Timber-Wolf Dog ei Yhdysvallat ei
Tirolinajokoira Tiroler Bracke ryhmä 6 UKC: Scenthound Itävalta ei [464] (en)
Titaaniterrieri Titanterrier ei Saksa
Tobet → Keskiaasiankoira Kazakstan
Toganee ei Kanada ei
Torkuz → Keskiaasiankoira Uzbekistan
Tornjak ryhmä 2 AKC: Foundation Stock; UKC: Guardian Bosnia ja Hertsegovina, Kroatia Suomen Tornjakit ja Medimurjenkoirat ry [465] (pdf)
Tosa Tosa-ken ryhmä 2 AKC: Foundation Stock; UKC: Guardian Japani Suomen Seurakoirayhdistys ry [466] (pdf)
Toybullterrieri Toy Bull Terrier ei Iso-Britannia kuollut sukupuuttoon
Toy trawler spaniel ei Iso-Britannia kuollut sukupuuttoon
ToyvillakoiraVillakoira Caniche Toy ryhmä 9 AKC: Toy; UKC: Companion Ranska Suomen Villakoirakerho ry [467] (pdf)
Trailhound ei Iso-Britannia ei
Transmontanonmastiffi Cão de Gado Transmontano ryhmä 2 Portugali Suomen Seurakoirayhdistys ry [468] (pdf) (en)
Treeing cur ei UKC: Scenthound Yhdysvallat ei [469] (en)
Treeing feist ei UKC: Terrier Yhdysvallat ei [470] (en)
Trigginajokoira Trigg Hound ei Yhdysvallat ei
Tripurankoira ei Intia ei
Tšekinpaimenkoira Chodsky Pes ryhmä 1 AKC: Foundation Stock Tšekki Suomen Tsekinpaimenkoirat ry [471] (pdf)
Tšekinseisoja Ceský Fousek ryhmä 7 UKC: Gun Tšekki Saksanseisojakerho ry [472] (pdf)
Tšekinvuoristokoira Ceský Horský Pes ei CMKU (Tšekin kennelliitto): ryhmä 1 Tšekki ei [473] (en)
Tšerkessiansusikoira ei ei Venäjä ei
Tsukotkanlaika ei RKF (Venäjän kennelfederaatio): ryhmä 5 Venäjä (Siperia) ei
Tuamotunkoira Kurio ei ei Ranskan Polynesia ei kuollut sukupuuttoon
Tulimaankoira Perro Fueguino ei ei Chile ei kuollut sukupuuttoon
Tumbler ei ei Iso-Britannia ei kuollut sukupuuttoon
Turkinajokoira Türk Kopoyları ei KIF (Turkin kennelliitto): ryhmä 6 Turkki ei
Turkinmastiffi Aksaray Malaklısı ei KIF (Turkin kennelliitto): ryhmä 2 Turkki ei
Turnspit ei Iso-Britannia kuollut sukupuuttoon
Tweedinvesispanieli Tweed Water Spaniel ei Iso-Britannia ei kuollut sukupuuttoon

U[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu Alkuperäinen nimi FCI-ryhmä Muu rekisteri Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä
Unkarinvinttikoira Magyar Agar ryhmä 10 UKC: Sighthound and Pariah Unkari Suomen Unkarinvinttikoirat ry [474] (pdf)
Unkarinvizsla Magyar Vizsla ryhmä 7 AKC: Sporting/Miscellaneous; UKC: Gun Unkari Suomen Unkarinvizslat ry [475] (lk, pdf); [476] (kk, pdf)
Uruguayncimarrón Cimarrón Uruguayo ryhmä 2 UKC: Guardian Uruguay Suomen Seurakoirayhdistys ry [477] (pdf)
Uudenguineankoira ei Papua-Uusi-Guinea ei
Uudenguineanvuoristokoira ei Papua-Uusi-Guinea ei
Uudenirlanninkoira ei Papua-Uusi-Guinea ei
Uudenseelanninlammaskoira New Zealand Heading Dog ei Uusi-Seelanti ei
Uudenseelanninpaimenkoira New Zealand Sheepdog/Huntaway ei Dog Registry of America Uusi-Seelanti ei

V[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu Alkuperäinen nimi FCI-ryhmä Muu rekisteri Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä
Vagharinvinttikoira ei Intia ei
Valduezankoira Perro Montero de Valdueza ei RSCE: ryhmä 11 Espanja ei [478] (es)
Valencianpodenco Xarnego Valencià ei RSCE: ryhmä 5 Espanja ei [479] (pdf) (es)
Valencianrottaterrieri Gos Rater Valencià ei RSCE: ryhmä 3 Espanja ei [480] (pdf) (en)
Valkoinenajokoira Chien Blanc du Roi ei Ranska ei kuollut sukupuuttoon
Valkoinen englanninterrieri English White Terrier ei Iso-Britannia ei kuollut sukupuuttoon
Valkoinen kreikanpaimenkoira Leiko Helleniko Tsopanoskilo ei KOH (Kreikan kennelliitto): ryhmä 1 Kreikka ei [481] (gr)
Valkoinen länsiylämaanterrieri West Highland White Terrier ryhmä 3 AKC/UKC: Terrier Iso-Britannia Westiekerho ry [482] (pdf)
Valkoinenpaimenkoira Weisser Schaferhund/Berger Blanc Suisse ryhmä 1 UKC: Herding Sveitsi Suomen Valkoinenpaimenkoira ry [483] (pdf)
Valkoinen ruotsinhirvikoira Vit Svensk Alghund ei SKL: ryhmä 5 Ruotsi Suomen Harmaahirvikoirajärjestö ry [484] (pdf)
Vanhaenglanninbulldoggi Olde English Bulldogge ei FCPR (Puerto Ricon kennelliitto) Yhdysvallat SATHY ry [485]
Vanhaenglanninlammaskoira Old English Sheepdog ryhmä 1 AKC/UKC: Herding Iso-Britannia Suomen Bobtailkerho ry [486] (pdf)
Vanhaenglanninspanieli Old English Spaniel ei Iso-Britannia ei kuollut sukupuuttoon
Vanhasaksanpaimenkoira Altdeutscher Hutehund ei Saksa ei
Vanhatanskankanakoira Gammel Dansk Honsehund ryhmä 7 UKC: Gun Tanska Saksanseisojakerho ry [487] (pdf)
Vanjarinvinttikoira ei Intia ei
Vehnäterrieri Irish Soft-Coated Wheaten Terrier ryhmä 3 AKC/UKC: Terrier Irlanti Kerry- ja vehnäterrierikerho ry [488] (pdf)
Venäjänajokoira Русская гончая (Russkaja Gontšaja) ei SKL: ryhmä 6 Venäjä Venäjänajokoirayhdistys ry [489] (pdf)
Venäjänbolonka Русская цветная болонка (Russkaja tsvetnaja bolonka) ei SKL: ryhmä 9; AKC: Foundation Stock Venäjä Venäjänbolonkat ry [490] (pdf)
Venäjänmustaterrieri Чёрный терьер (Tšjernij Terer) ryhmä 2 AKC: Working; UKC: Guardian Venäjä Suomen mustaterrierit ry [491] (pdf)
Venäjänsetteri ei Venäjä ei kuollut sukupuuttoon
Venäjänspanieli Русский спаниель (Russkiy Spaniel) ei SKL: ryhmä 8 Venäjä Suomen Venäjänspanielikerho ry [492] (pdf)
Venäjäntoy Русский той-терьер (Russkij Toj-Terier) ryhmä 9 AKC: Miscellaneous; UKC: Companion Venäjä Suomen Venäjäntoyt ry [493] (pdf)
Venäjänvinttikoira Русская псовая борзая (Russkaja psovaja borzaja) ryhmä 10 AKC: Hound; UKC: Sighthound and Pariah Venäjä Suomen Borzoiklubi ry [494] (pdf)
Venäläis-eurooppalainen laika Русско-европейская лайка (Russko-Evropejskaja laika) ryhmä 5 UKC: Northern Venäjä Suomen Laikajärjestö [495] (pdf)
Vihikoira Chien de Saint-Hubert ryhmä 6 AKC: Hound; UKC: Scenthound Belgia Suomen Vihikoirayhdistys ry [496] (pdf)
Viiriäiskoira Deutscher Wactelhund ryhmä 8 AKC: Foundation Stock; UKC: Gun Saksa Suomen Viiriäiskoirakerho ry [497] (pdf)
Viktoriaaninen bulldoggi Victorian Bulldog ei Iso-Britannia ei
Villakoira Caniche ryhmä 9 AKC: Non-Sporting/Toy; UKC: Gun/Companion Ranska Suomen Villakoirakerho ry [498] (pdf)
Villakoirapointteri Pudelpointer ryhmä 7 AKC: Foundation Stock; UKC: Gun Saksa Saksanseisojakerho ry [499] (pdf)
Villano de las encartaciones Enkarterriko Billano ei Espanja
Virginiankettukoira Black and Tan Virginia Foxhound ei Yhdysvallat
Volpino italiano ryhmä 5 UKC: Northern Italia Suomen Volpino Italiano ry [500] (pdf)

W[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu Alkuperäinen nimi FCI-ryhmä Muu rekisteri Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä
Walesinharrieri Welsh Harrier ei Iso-Britannia ei kuollut sukupuuttoon
Walesinkettukoira Bytheuad/Ci Hela Cymreig ei UKC: Scenthound Iso-Britannia ei [501] (pdf) (en)
Walesinpaimenkoira Ci Defait Cymreig ei Iso-Britannia ei
Walesinsetteri Welsh Setter ei Iso-Britannia ei kuollut sukupuuttoon
Walesinspringerspanieli Sbaengi Hela Cymreig ryhmä 8 AKC: Sporting; UKC: Gun Iso-Britannia Springerspanielit ry [502] (pdf)
Walesinterrieri Daeargi Cymreig ryhmä 3 AKC/UKC: Terrier Iso-Britannia Walesinterrierikerho ry [503] (pdf)
Walkerinkettukoira Walker Foxhound ei Yhdysvallat ei
Walkerinpesukarhukoira Treeing Walker Coonhound ei AKC: Hound; UKC: Scenthound Yhdysvallat ei [504] (pdf)
Water drawer ei Iso-Britannia ei kuollut sukupuuttoon
Weimarinseisoja Weimaraner ryhmä 7 AKC: Sporting; UKC: Gun Saksa Weimarinseisojakerho ry [505] (pdf)
Welsh corgi cardigan Ci Llathaid ryhmä 1 AKC/UKC: Herding Iso-Britannia Suomen Welsh Corgi Seura [506] (pdf)
Welsh corgi pembroke Ci Sodli ryhmä 1 AKC/UKC: Herding Iso-Britannia Suomen Welsh Corgi Seura [507] (pdf)
Westfaleninterrieri Westfalenterrier ei Saksa ei
Westfälische dachsbracke ryhmä 6 UKC: Scenthound Saksa ei [508] (en)
Wetterhoun → Friisinvesikoira
Whippet ryhmä 10 AKC: Hound; UKC: Sighthound and Pariah Iso-Britannia Whippet-Harrastajat ry [509] (pdf)
Working Jack Russel → Jack Russell -terrieri
Württemberginseisoja Dreifarbige Württembergische Vorstehhund ei ei Saksa ei kuollut sukupuuttoon
Wäller ei Saksa

X[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu Alkuperäinen nimi FCI-ryhmä Muu rekisteri Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä
Xiasinkoira Xiasi Quan/Bai Long Quan ei Chinese Kennel Club Kiina ei

Y[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu Alkuperäinen nimi FCI-ryhmä Muu rekisteri Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä
Yorkshirenterrieri Yorkshire Terrier ryhmä 3 AKC: Toy; UKC: Companion Iso-Britannia Yorkshirenterrieri ry [510] (pdf)

Z[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu Alkuperäinen nimi FCI-ryhmä Muu rekisteri Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä
Zandenkoira ei Afrikka ei
Zlatiborinvuoristokoira Zlatiborač ei Serbia ei

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]