Natalia (elokuva)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Natalia
Ohjaaja Matti Kassila
Käsikirjoittaja Lauri Jauhiainen
Matti Kassila
Arto Paasilinna (aihe)
Olli Soinio
Tuottaja Matti Kassila
Matti Ollila
Kari Pöyry
Säveltäjä Risto Hiltunen
Pääosat Ola Johansson
Matti Mäntylä
Martti Järvinen
Valmistustiedot
Valmistusmaa Suomi/Neuvostoliitto
Tuotantoyhtiö CineArt Oy
Ensi-ilta 14. joulukuuta 1979
Kesto 102 min
Alkuperäiskieli Suomi/ Venäjä
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Natalia on Matti Kassilan vuonna 1979 ohjaama elokuva. Se on lajityypiltään komedia, jossa voi nähdä aavistuksen irvailua 1970-luvun lopun suomettumiselle. Se kertoo ajasta jolloin lämpimien ja lujien suhteiden ylläpitäminen Neuvostoliittoon nähtiin tärkeänä päämääränä. Elokuva sai ensi-iltansa 14. joulukuuta 1979 Arenassa ja Bristolissa. Matti Kassila nähdään cameo-roolissa. Elokuvassa nähtävä lehmä oli taiteilija Miina Äkkijyrkän omistama[1].

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Tapahtumapaikkana on Pelkosenniemi Lapissa. Eksynyt lehmä on tullut rajan yli Neuvostoliitosta. Lehmän alkuperää ei aluksi tiedetä ja sen omistajaa etsitään kuumeisesti. Lopulta saadaan selville sen tulleen itänaapurista ja ajan henkeen sopivasti se päätetään palauttaa kotimaahansa maiden välisen ystävyyden osoittamiseksi. Lehmän löytäneet lähetetään saattamaan eläintä kotiinsa tavaravaunussa. Eräistä vastoinkäymisistä johtuen tämä ei tietenkään ole niin helppoa vaan sekä miehet että tavaravaunu seikkailevat harhateillä. Lopulta lehmä saadaan palautettua Neuvostoliittoon ja tarina saa muutenkin onnellisen lopun.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kemppainen, Jouni K.: "Äkkijyrkkä!" HS Kuukausiliite, toukokuu 2008, s. 30-36. Helsinki: Helsingin Sanomat Oy. ISSN 0780-0096.
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.