Natalia (elokuva)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Natalia
Elokuvan juliste
Elokuvan juliste
Ohjaaja Matti Kassila
Käsikirjoittaja
Tuottaja
Säveltäjä Risto Hiltunen
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Suomi
Neuvostoliitto
Tuotantoyhtiö CineArt Oy
Ensi-ilta
Kesto 102 minuuttia
Alkuperäiskieli suomi
venäjä
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
Svensk Filmdatabas

Natalia on Matti Kassilan vuonna 1979 ohjaama elokuva. Se on lajityypiltään komedia, jossa voi nähdä aavistuksen irvailua 1970-luvun lopun suomettumiselle. Se kertoo ajasta jolloin lämpimien ja lujien suhteiden ylläpitäminen Neuvostoliittoon nähtiin tärkeänä päämääränä. Elokuva sai ensi-iltansa 14. joulukuuta 1979 Arenassa ja Bristolissa. Matti Kassila nähdään cameo-roolissa elokuvan kertojana. Elokuvassa nähtävä lehmä oli taiteilija Miina Äkkijyrkän omistama[2].

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Tapahtumapaikkana on Pelkosenniemi Lapissa. Eksynyt lehmä on tullut rajan yli Neuvostoliitosta. Lehmän alkuperää ei aluksi tiedetä ja sen omistajaa etsitään kuumeisesti. Lopulta saadaan selville sen tulleen itänaapurista ja ajan henkeen sopivasti se päätetään palauttaa kotimaahansa maiden välisen ystävyyden osoittamiseksi. Lehmän löytäneet lähetetään saattamaan eläintä kotiinsa tavaravaunussa. Eräistä vastoinkäymisistä johtuen tämä ei tietenkään ole niin helppoa vaan sekä miehet että tavaravaunu seikkailevat harhateillä.lähde?

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Natalia (1979) Elonet. Kansallinen audiovisuaalinen instituutti. Viitattu 23.6.2018.
  2. Kemppainen, Jouni K.: ”Äkkijyrkkä!” Helsingin Sanomien Kuukausiliite, toukokuu 2008, s. 30–36. Helsinki: Sanoma Media Finland Oy. ISSN 0780-0096. Artikkelin verkkoversio (PDF) Viitattu 23.6.2018.
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.