Luettelo televisiosarjan Tanssii tähtien kanssa kilpailijoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tanssii tähtien kanssa on suomalainen versio tv-sarjaformaatista Dancing with the Stars. Sarjassa julkisuuden henkilöt opettelevat vakio- ja latinalaistansseja ammattitanssijoiden opastuksella. Kilpailijoita pudotetaan sarjasta tuomarien antamien pisteiden ja yleisöäänestyksen tuloksen perusteella. Sarjan esitys alkoi MTV3-kanavalla vuonna 2006 ja sarjasta on esitetty 12 tuotantokautta. 12. tuotantokausi esitetään syksyllä 2019.[1]

Sarjan kahdellatoista tuotantokaudella on esiintynyt yhteensä 118 julkisuuden henkilöä, ja sarjan yksitoista voittajaa aikajärjestyksessä ovat Tomi Metsäketo, Mariko Pajalahti, Maria Lund, Satu Tuomisto, Antti Tuisku, Viivi Pumpanen, Krisse Salminen, Raakel Lignell, Pete Parkkonen, Anna-Maija Tuokko ja Edis Tatli.

Kahdella ensimmäisellä tuotantokaudella kilpailijoita oli kahdeksan, mutta kolmannesta tuotantokaudesta eteenpäin kilpailijoita on ollut aina kymmenen.

Useimmiten mukana olleet tanssinopettajat:

Kilpailijat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Laulaja Tomi Metsäketo voitti sarjan ensimmäisen tuotantokauden (2006).
Laulaja Maria Lund voitti sarjan kolmannen tuotantokauden (2008).
Miss Suomi 2008 Satu Tuomisto voitti sarjan neljännen tuotantokauden (2009).
Laulaja Antti Tuisku voitti sarjan viidennen tuotantokauden (2010).
Muusikko Raakel Lignell voitti sarjan kahdeksannen tuotantokauden (2013).
Laulaja Pete Parkkonen voitti sarjan yhdeksännen tuotantokauden (2014).

Alla olevassa listassa kunkin tuotantokauden voittaja on merkitty kultaisella, toiselle sijalle sijoittunut hopealla ja kolmanneksi sijoittunut pronssilla.

Tuotantokausi Julkisuuden henkilö Ammatti Pari Sijoitus
1. Leena Harkimo kansanedustaja Erik Hento 8.
1. Suvi Miinala malli Juha Pykäläinen 7.
1. Katja Kannonlahti toimittaja Jussi Väänänen 6.
1. Markus Pöyhönen pikajuoksija Sanna Hento 5.
1. Keith Armstrong jalkapallovalmentaja Helena Ahti-Hallberg 4.
1. Jone Nikula juontaja Katja Koukkula 3.
1. Kristiina Elstelä näyttelijä Marko Keränen 2.
1. Tomi Metsäketo laulaja Sanna Hirvaskari 1.
2. Pirkko Arstila toimittaja Vesa Anttila 8.
2. Roman Schatz kirjailija Saara Huovinen 7.
2. Vanessa Kurri malli Marko Keränen 6.
2. Jani Sievinen uimari Helena Ahti-Hallberg 5.
2. Eppu Salminen näyttelijä Anna Sainila 4.
2. Sami Sarjula näyttelijä Sanna Hirvaskari 3.
2. Sari Siikander näyttelijä Mikko Ahti 2.
2. Mariko Pajalahti laulaja Aleksi Seppänen 1.
3. Sikke Sumari ravintoloitsija Daniel Ylimäki 10.
3. Jyrki Anttila oopperalaulaja Satu Suomi 9.
3. Jimi Pääkallo laulaja Anna Sainila 8.
3. Merja Larivaara näyttelijä Janne Talasma 7.
3. Vappu Pimiä juontaja Jani Rasimus 6.
3. Joonas Hytönen juontaja Kati Koivisto 5.
3. Antti Kaikkonen kansanedustaja Sutu Markkanen 4.
3. Tuuli Matinsalo aerobic-urheilija Aleksi Seppänen 3.
3. Nicke Lignell näyttelijä Susa Matson 2.
3. Maria Lund laulaja Mikko Ahti 1.
4. Simo Frangén koomikko Sutu Markkanen 10.
4. Rolf E. A. Nordström plastiikkakirurgi Nitta Kortelainen 9.
4. Mato Valtonen muusikko Janica Mattsson 8.
4. Bettina Sågbom toimittaja Jani Rasimus 7.
4. Miia Nuutila näyttelijä Vesa Anttila 6.
4. Kim Herold muusikko Sanna Siurua 5.
4. Wilson Kirwa juoksija Susa Matson 4.
4. Rosa Meriläinen kirjailija Sami Helenius 3.
4. Pirkko Mannola näyttelijä Mika Jauhiainen 2.
4. Satu Tuomisto malli Janne Talasma 1.
5. Anna Perho toimittaja Janne Talasma 10.
5. Juha Veijonen näyttelijä Sanna Hirvaskari 9.
5. Maria Jungner televisiokuuluttaja Aleksi Seppänen 8.
5. Satu Silvo näyttelijä Sami Helenius 7.
5. Jethro Rostedt kiinteistövälittäjä Susa Matson 6.
5. Nasima Razmyar yhteiskuntavaikuttaja Jani Rasimus 5.
5. Joona Puhakka uimahyppääjä Sanni Siurua 4.
5. Jukka Rasila näyttelijä Saana Akiola 3.
5. Laura Voutilainen laulaja Marko Keränen 2.
5. Antti Tuisku laulaja Ansku Bergström 1.
6. Mari Perankoski näyttelijä Toni Rasimus 10.
6. Veeti Kallio laulaja Susa Matson 9.
6. Anneli Sari laulaja Marko Keränen 8.
6. Siiri Nordin laulaja Jani Rasimus 7.
6. Jukka Tammi jääkiekkoilija Saana Akiola 6.
6. Satu Ruotsalainen urheilija Sami Helenius 5.
6. Mikko Parikka näyttelijä Katri Mäkinen 4.
6. Jani Toivola kansanedustaja Jutta Helenius 3.
6. Jarppi Leppälä näyttelijä Ansku Bergström 2.
6. Viivi Pumpanen malli Matti Puro 1.
7. Jippu laulaja Juri Trosenko 10.
7. VilleGalle laulaja Kia Lehmuskoski 9.
7. Amin Asikainen nyrkkeilijä Jutta Helenius 8.
7. Erja Lyytinen muusikko Markku Hyvärinen 7.
7. Ristomatti Ratia muotoilija Sanna-Maria Heikkilä 6.
7. Risto Kaskilahti näyttelijä Susa Matson 5.
7. Sari Multala kilpapurjehtija Sami Helenius 4.
7. Baba Lybeck toimittaja Mikko Ahti 3.
7. Antonio Flores parturi-kampaaja Disa Kortelainen 2.
7. Krisse Salminen koomikko Matti Puro 1.
8. Noora Karma mentalisti Janne Talasma 10.
8. Juno laulaja Kia Lehmuskoski 9.
8. Mariska laulaja Aleksi Seppänen 8.
8. Mert Otsamo vaatesuunnittelija Ansku Bergström 7.
8. Sami Hedberg koomikko Anna Sainila 6.
8. Juhani Tamminen jääkiekkovalmentaja Susa Matson 5.
8. Sari Havas näyttelijä Mikko Ahti 4.
8. Harri Syrjänen kokki Jutta Helenius 3. (keskeytti)
8. Manuela Bosco pikajuoksija ja näyttelijä Matti Puro 2.
8. Raakel Lignell muusikko Jani Rasimus 1.
9. Sinikka Sokka näyttelijä Topi Vierimaa 10.
9. Kai Vaine näyttelijä Lumi Rae 9.
9. Tommi Evilä pituushyppääjä Jutta Helenius 8.
9. Sonja ”Soikku” Hämäläinen videobloggaaja Jurijs Trosenko 7.
9. Anne Kukkohovi malli-juontaja Marko Keränen 6.
9. Kaj Kunnas urheiluselostaja Susa Matson 5.
9. Cristal Snow näyttelijä-juontaja Kia Lehmuskoski 4.
9. Janna Hurmerinta laulaja Matti Puro 3.
9. Anu Sinisalo näyttelijä Jani Rasimus 2.
9. Pete Parkkonen laulaja Katri Mäkinen 1.
10. Jarkko Tamminen näyttelijä, imitaattori Susa Matson 10.
10. Kasmir muusikko Ansku Bergström 9. (keskeytti)
10. Hanna Sumari toimittaja-juontaja Sami Helenius 8.
10. Ali Jahangiri koomikko Saana Akiola 7.
10. Pepe Willberg muusikko Jutta Helenius 6.
10. Musta Barbaari rap-artisti Katri Mäkinen 5.
10. Eevi Teittinen fitness-urheilija Jani Rasimus 4.
10. Laura Malmivaara näyttelijä Mikko Ahti 3. (keskeytti)
10. Kirsi Alm-Siira uutisankkuri Marko Keränen 2.
10. Anna-Maija Tuokko näyttelijä Matti Puro 1.
11. Aino-Kaisa Saarinen maastohiihtäjä Jurijs Trosenko 10.
11. Marita Taavitsainen tangokuningatar Sami Helenius 9.
11. Aki Linnanahde radiojuontaja Saana Akiola 8.
11. Lotta Näkyvä Miss Suomi 2013 Mikko Ahti 7.
11. Jaana Pelkonen kansanedustaja Marko Keränen 6.
11. Pekka Pouta meteorologi Jutta Helenius 5.
11. Marja Hintikka juontaja Matti Puro 4.
11. Tuure Boelius artisti-tubettaja Ansku Bergström 3.
11. Hannes Suominen näyttelijä Kia Lehmuskoski 2.
11. Edis Tatli nyrkkeilijä Katri Mäkinen 1.
12. Mikael Jungner mediavaikuttaja Saana Akiola 10. (keskeytti)
12. Mika Poutala pikaluistelija Ansku Bergström 9.
12. Eini laulaja Sami Helenius 8.
12. Timo Lavikainen näyttelijä Kia Lehmuskoski 7.
12. Olli Herman laulaja Katri Mäkinen 6.
12. Veronica Verho juontaja ja tubettaja Jani Rasimus 5.
12. Jannika B laulaja Aleksi Seppänen
12. Laura Lepistö entinen taitoluistelija Marko Keränen
12. Meeri Koutaniemi valokuvaaja Matti Puro
12. Christoffer Strandberg näyttelijä Jutta Helenius

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]