Tuuli Matinsalo

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tuuli Matinsalo (s. 20. tammikuuta 1970 Tornio) on suomalainen aerobic-urheilija ja valmentaja.

Matinsalo kirjoitti ylioppilaaksi Mäkelänrinteen urheilulukiosta vuonna 1990 ja alkoi seuraavana vuonna opiskella Jyväskylän yliopistossa liikunnan aineenopettajaksi. Hän oli tätä ennen harrastanut rytmistä voimistelua ja joukkuevoimistelua.

Ensimmäisissä SM-kisoissaan Matinsalo voitti kultaa syksyllä 1993. Seuraavana vuonna hän osallistui aerobicin EM- ja MM-kilpailuihin, mutta ei menestynyt niissä. Vuonna 1996 hän voitti lopulta FISAF-liiton MM-kultaa Genovassa ja EM-kultaa Helsingissä. Euroopan mestaruuden Matinsalo voitti myös vuonna 1999 Ranskan Ville de Tours'issa. Samana vuonna hän sijoittui ykköseksi vielä MM-kilpailuissakin.

Tuuli Matinsalo valittiin vuoden naisurheilijaksi 1999.

Urheilu-uransa jälkeen Matinsalo on toiminut aerobic-valmentajana ja opettajana. Vuonna 2007 hän aloitti työt Jyväskylässä Kuokkalan yläkoulussa liikunnan- ja terveystieteiden opettajana.[1]

Hän on naimisissa painivalmentaja Pasi Sarkkisen kanssa. Parilla on kolme lasta. He asuvat Jyväskylässä.[2]

Matinsalo kilpaili vuoden 2008 Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa.

Vapaa-ajallaan Tuuli harrastaa lenkkeilyä ja hiihtoa. Hän on lisäksi kirjoittanut kirjan Elixiriä elämään: Keho kuntoon kotikonstein ja esiintyy aika-ajoin Elixir-televisiosarjassa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tuuli Matinsalo ja Aleksi Seppänen (Esittely Tanssii tähtien kanssa -ohjelman sivuilla) MTV3. Viitattu 17.3.2008.
  2. Tuomas Kaseva: Aerobic-tähti liikuttaa nyt nuoria. HS Kuukausiliite 3/2017, 4.3.2017, s. 78. Sanoma Media Finland Oy.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]