Ernest Lawson

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ernest Lawson
Syntymäaika 1988 (ikä 29–30)
Syntymäpaikka Oulu
Ammatti näyttelijä, opettaja
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Ernest Lawson (s. 1988 Oulu[1]) on suomalainen näyttelijä, jolla on kokemusta sekä televisio- että elokuvatyöskentelystä, ja kuuluu muun muassa improvisaatioryhmä Kolinaan. Hän on ollut myös jäsenenä Lack of Quest -yhtyeessä, joka lopetti vuonna 2015.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ernest Lawson oli yksi MTV3:n Putous-sketsisarjan tammikuussa 2017 alkaneen 8. tuotantokauden näyttelijöistä[2]. Ennen tätä hän on esiintynyt improvisaatioryhmä Kolinan Sub-kanavan televisiosarjassa Sub Goes Kolina. Lisäksi Lawson oli Putouksen 9. kaudella, ja sijoittui toiseksi hahmolla Ansa Kynttilä. Vastassa finaalissa hänellä oli Kiti Kokkonen, hahmolla Tanhupallo[3].

Elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lawsonin ensimmäinen roolityö kankaalla oli elokuvassa Äpärä, jonka Suomen ensi-ilta oli syksyllä 2016. Elokuvassa hän esittää Allua.lähde?

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lawsonin äiti on suomalainen ja isä togolainen.[4] Hän on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri, ja hän on toiminut opettajana peruskoulussa.[1] Lawson on ollut naimisissa vuodesta 2015 saakka ja pariskunta sai lapsen joulukuussa 2017.[5]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]