Pirkko Arstila

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pirkko Arstila
Pirkko Arstila puhumassa Jyväskylän kirjamessuilla 2009.
Pirkko Arstila puhumassa Jyväskylän kirjamessuilla 2009.
Henkilötiedot
Syntynyt1. syyskuuta 1938 (ikä 84)
Jyväskylä
Kansalaisuus  Suomi
Ammatti toimittaja, kirjailija
Kirjailija
Äidinkielisuomi
Aiheesta muualla
Nuvola apps bookcase.svg
Löydä lisää kirjailijoitaKirjallisuuden teemasivulta

Pirkko Arstila (s. 1. syyskuuta 1938 Jyväskylä) on suomalainen toimittaja ja kirjailija. Hän on syntynyt Jyväskylässä, mutta vietti lapsuutensa ja kävi koulunsa Porissa.

Arstila oli ensimmäinen Kymmenen Uutisten naisuutisankkuri. Hänen parinsa uutisten alussa oli Kaj Lindén. Uutisista Arstila siirtyi Huomenta Suomen juontajaksi ja toimittajaksi. Hänet tunnetaan lukuisista matkailuaiheisista jutuista sekä etnisiin ruokiin erikoistuneena tv-kokkina. Arstila siirtyi eläkkeelle MTV:stä 2002 ja toimii nykyään freelancerina.

Vuonna 2003 hän perusti Teen Ystävät ry:n, joka edistää suomalaista teekulttuuria. Arstila järjestää muun muassa teekursseja ja pitää tee-aiheisia esitelmiä.

Pirkko Arstila on Uudenkaupungin yrityskummi. Keväällä 2007 hän osallistui Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan parinaan Vesa Anttila.

Arstila kirjoittaa kolumneja muun muassa Satakunnan Kansaan, ET-lehteen sekä Uudenkaupungin Sanomiin ja pitää ”Ruokavieraspalstaa” Hymy-lehdessä.

Tapaseura ry nimesi Pirkko Arstilan Hyvien Tapojen Lähettilääksi 20. syyskuuta 2012. Hänen entinen koulunsa Porin suomalainen yhteislyseo valitsi Arstilan kunniasenioriksi vuonna 2010.

Pirkko Arstila oli naimisissa professori Antti Arstilan (k. 2012) kanssa 35 vuotta.[1]

Teokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Pirkko Arstila puhuu suuresta surustaan mtv3.fi. 18.11.2012. MTV3.fi. Viitattu 19.11.2012.