Luettelo dystopiakirjoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo merkittävistä dystopiakirjoista.

1700-luku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1800-luku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1900-luku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1900-vuosikymmen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1910-luku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1920-luku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1930-luku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1940-luku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1950-luku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1960-luku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1970-luku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1980-luku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1990-luku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fiktio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nuorten aikuisten fiktio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2000-luku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2000-vuosikymmen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fiktio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nuorten aikuisten fiktio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2010-luku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fiktio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nuorten aikuisten fiktio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Houston, Chlöe (2007). "Utopia, Dystopia or Anti-utopia? Gulliver's Travels and the Utopian Mode of Discourse". Utopian Studies 18 (3, Irish Utopian): 425–442. Penn State University Press. 
  2. Kennedy, Randall (2003). Interracial Intimacies. New York: Pantheon Books, 134. ISBN 978-0-375-40255-5. 
  3. Marina Yaguello. Lunatic Lovers of language. Imaginary languages and their inventors. London: Athlone Press, 1991. 0-485-11303-1. p. 31.
  4. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z Stableford, Brian (1993). "Dystopias", The Encyclopedia of Science Fiction, 2nd, Orbit, London, 360–362. ISBN 1-85723-124-4. 
  5. Jean Pfaelzer (1984). The Utopian Novel in America 1886–1896: The Politics of Form. Pittsburgh, University of Pittsburgh Press; pp. 81-6.
  6. Pfaelzer, pp. 120-40.
  7. Art, Carden (June 28, 2010). "Looking Hard at 'Pictures of the Socialistic Future'". Forbes. 
  8. Barron, Neil (1998). What Do I Read Next?. Detroit: Gale Group, 299. ISBN 0-7876-2150-1. “"The Repairer of Reputations", which offers a dystopic vision of the future...” 
  9. a b c d e f g h i j k Top 12 Dystopian Novels listverse.com.
  10. Uniwersytet Jagielloński (1986). Prace historycznoliterackie, 70. Viitattu May 10, 2013. 
  11. a b c Mark Bould, Sherryl Vint, (2011) The Routledge Concise History of Science Fiction. Routledge, ISBN 0-415-43571-4 (s.23).
  12. "Another classic dystopian work, Karel Čapek's R.U.R. (1921) was written at the same time as Zamyatin's work". The Cybernetic Imagination in Science Fiction. Patricia S. Warrick, MIT Press, 1980 ISBN 0-262-73061-8, (s.48).
  13. Top 10 Overlooked Dystopian Novels You Should Read – Toptenz.net toptenz.net. March 9, 2014. Viitattu August 28, 2017.
  14. Cornis-Pope Marcel & John Neubauer (2004). History of the Literary Cultures of East-Central Europe: Junctures and Disjunctures in the 19th and 20th Centuries, Volume 3. Philadelphia: John Benjamins Publishing, 2004, 183. ISBN 90-272-3455-8. “...the dystopic satire Válka s mloky (The War With The Newts)...” 
  15. " a feminist novelist called Katherine Burdekin published under a male pseudonym, Murray Constantine, an anti-fascist dystopia with the title Swastika Night.."Alkeline van Lenning, Marrie Bekker, Ine Vanwesenbeeck, (p.88) Feminist Utopias in a Post Modern Era. Tilburg University Press, 1997. ISBN 9036197473.
  16. a b c (2003) Dark horizons: science fiction and the dystopian imagination. Taylor and Francis Books. ISBN 0-415-96613-2. Viitattu July 29, 2011. 
  17. (2002) The Post-utopian Imagination: American Culture in the Long 1950s. Greenwood Publishing Group, 50. ISBN 0-313-32165-5. “Invitation also resembles other absurdist dystopias of the 1930s, such as Ruthven Todd's Over the Mountain (1939) and Rex Warner's The Wild Goose Chase.” 
  18. Clute, John (1993). "Koestler, Arthur", The Encyclopedia of Science Fiction, 2nd, Orbit, London, 675. ISBN 1-85723-124-4. 
  19. Hickman, John (2009). "When Science Fiction Writers Used Fictional Drugs: Rise and Fall of the Twentieth-Century Drug Dystopia". Utopian Studies 20 (1): 141–170. Penn State University Press. 
  20. Clute, John (1993). "Nabokov, Vladimir", The Encyclopedia of Science Fiction, 2nd, Orbit, London, 854. ISBN 1-85723-124-4. 
  21. Clute, John (1993). "Orwell, George", The Encyclopedia of Science Fiction, 2nd, Orbit, London, 896. ISBN 1-85723-124-4. 
  22. Stableford, Brian (1993). "Vonnegut, Kurt Jr.", The Encyclopedia of Science Fiction, 2nd, Orbit, London, 1289. ISBN 1-85723-124-4. 
  23. Dystopia – Twentieth-century Dystopias Science.jrank.org. Viitattu December 13, 2009.
  24. "The Space Merchants describes an archetypal dystopia, an America choked – the waste products of consumerism..." George Mann, The Mammoth Encyclopedia of Science Fiction, Constable & Robinson Ltd, 2012  ISBN 1-78033-704-3 (p.1983).
  25. Knud Sørensen (1971) "Language and Society in L. P. Hartley's 'Facial Justice,'" Orbis Litterarum 26 (1), 68–84.
  26. Lopez, Edward J. (associate professor, San Jose State University) "Thoughts on "Harrison Bergeron"", April 16, 2007 Malline:Webarchive
  27. a b The best dystopias Michael Moorcock, The Guardian, January 22, 2009. Retrieved February 1, 2014.
  28. " Michael Frayn's comedy has more usually taken an anti-utopian turn. He has written one explicitly dystopian novel, A Very Private Life..."Whitehall Farces" Patrick Parrinder, London Review of Books, October 8, 1992.
  29. Clute, John (1993). "Levin, Ira", The Encyclopedia of Science Fiction, 2nd, Orbit, London, 715. ISBN 1-85723-124-4. 
  30. "Ursula Le Guin Q&A | By genre | Guardian Unlimited Books", Books.guardian.co.uk, February 9, 2004. Luettu May 29, 2010. 
  31. Survey of Science Fiction Literature
  32. Darkness in literature: Philip K Dick's A Scanner Darkly The Guardian. Viitattu August 4, 2013.
  33. Kirkus Reviews, October 1, 1979.
  34. Mullan, John. "Riddley Walker – Russell Hoban", The Guardian, November 12, 2010. Luettu May 27, 2013. 
  35. Riddley Walker: a Novel WorldCat. Viitattu May 27, 2013.
  36. "The hero migrates from "real" Glasgow to Unthank, an underground dystopia". John Clute, Science Fiction: A Visual Encyclopedia. Dorling Kindersley, 1995 (p. 231).
  37. Kirkus Reviews, February 1, 1984.
  38. Kirkus Reviews, February 15, 1986
  39. BOOKS OF THE TIMES The New York Times. June 2, 1987.
  40. Strauss, Victoria. "Book Review: Obernewtyn Vol. 1, The Obernewtyn Chronicles", SF Site, 1999
  41. Characterized as such – author himself, see Chapter 1
  42. Clute, John (September–October 1988). "Review: The Sykaos Papers" (25). “Thompson has written a Swiftian satire, a fantastic voyage to dystopia...” 
  43. "Kirkus Book Review". 
  44. Kirkus Reviews, December 1, 1993.
  45. a b Kirkus Reviews, May 15, 1992.
  46. Kirkus Reviews, December 15, 1994.
  47. Phil Daoust. "A kangaroo in a dinner jacket", Books.guardian.co.uk, September 1, 2001. Luettu May 29, 2010. 
  48. Koehler, Robert. "Battle Royale film review (mentions book)", Variety Magazine, January 23, 2001. Luettu January 23, 2007. 
  49. Natalie Babbitt, "The Hidden Cost of Contentment", Washington Post May 9, 1993, p. X15.
  50. Kirkus Reviews, September 1, 2002.
  51. Brian Bethune: Book Review: Atwood's Oryx and Crake Maclean's Magazine. April 28, 2003.
  52. Kloszewski, M. (June 15, 2004). Library Journal, 129(11): 56.
  53. a b D. J. Taylor: "Anima Attraction", The Guardian (April 16, 2005).
  54. Atwood, M. Brave New World: Kazuo Ishiguro's novel really is chilling., Slate Magazine, April 1, 2005
  55. Harrison, M John. "The gospel according to Dave", The Guardian, May 27, 2006. Luettu February 10, 2008. 
  56. "A Dystopian Tale of Russia's Future". 
  57. http://libertypublishinghouse.com/Nontraditional_love.aspx
  58. LGBT themes in speculative fiction general-books.net. Viitattu August 28, 2017.
  59. Margaret Atwood – The Year of the Flood Knopfdoubleday.com. Viitattu May 23, 2012.
  60. Genna Rivieccio, Z213: Exit. The Opiate Magazine, February 2017. https://theopiatemagazine.com/2017/02/12/poena-damni-z213-exit-–-dimitris-lyacos-gets-worthy-translation-from-shorsha-sullivan
  61. The Guardian (January 23, 2001)
  62. The Guardian July 27, 2005
  63. My Top Five...Dystopian Novels for Teens The Guardian, August 4, 2014. Retrieved January 25, 2015.
  64. REVIEW: Genesis – Bernard Beckett SF Signal. Viitattu December 13, 2009.
  65. "http://www.stepheniemeyer.com/thehost.html" May 8, 2008
  66. Gemma Malley – The Declaration gemmamalley.com. Viitattu August 28, 2017.
  67. Gemma Malley – The Resistance gemmamalley.com. Viitattu August 28, 2017.
  68. Karen Brooks-Reese: "Zombies Rise in Teen Lit", Pittsburgh Post-Gazette, May 26, 2009
  69. The Sex-Obsessed Cyberpunk Dystopia of Shimoneta October 28, 2015. Anime News Network. Viitattu November 9, 2015.
  70. RON JACOBS, Into Your Life It Will Creep, a review of Bleeding Edge, CounterPunch.org, 2013.09.18
  71. The Bone Season boneseasonbooks.com. Viitattu August 28, 2017.
  72. Kakutani, Michiko. "Inside the World of Big Data: 'The Circle,' Dave Eggers's New Novel", October 3, 2013. Luettu January 20, 2014. 
  73. Newitz, Annalee. "Atwood Imagines Humanity's Next Iteration In 'MaddAddam'", September 13, 2013. Luettu October 1, 2013. 
  74. a b Books allycondie.com. December 11, 2008. Viitattu August 28, 2017.
  75. Carpenter, Susan (August 23, 2010). "Book review: ‘Mockingjay’". “Fans aren't likely to be disappointed” 
  76. Tjala. "Monsters of Men – Patrick Ness – review". “Monsters of Men was a real thrill to read, with a cliffhanger at the end of nearly every chapter.” 
  77. Rossi's YA Dystopian Romance Lands at Warner Brothers Publishers Weekly. Viitattu October 19, 2012.
  78. Book Review: The Last Human by Ink Pieper – The Young Folks theyoungfolks.com. Viitattu August 28, 2017.
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:List of dystopian literature