Richard Bachman -kirjat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Richard Bachman -kirjat
The Bachman Books
Bachmanbooks.JPG
Alkuperäisteos
Kirjailija Stephen King
Kieli englanti
Genre jännitys
Julkaistu 1985
Sivumäärä 692
Suomennos
Suomentaja Leevi Lehto
Kansitaiteilija Heikki Kalliomaa
Kustantaja Tammi
Julkaistu 1992 (I) / 1993 (II)
Ulkoasu kovakantinen
Sivumäärä 446 (I) / 529 (II)
ISBN 951-30-9907-6
Nuvola apps bookcase.svg
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Richard Bachman -kirjat (The Bachman Books) on Stephen Kingin kirjoittama kokoelma, jonka sisältämät neljä pienoisromaania hän kirjoitti Richard Bachmanin nimellä. Kokoelma suomennettiin kahteen kirjaan jaettuna vuosina 1992 ja 1993.

Kokoelma pitää sisällä tarinat Raivo (Rage, 1977), Pitkä marssi (The Long Walk, 1979), Vimma (Roadwork, 1981) ja Juokse tai kuole (The Running Man, 1982), jotka King kirjoitti salanimen turvin alkujaan itsenäisinä kirjoina. Tarinoita ei ole koskaan suomennettu erillisinä teoksina.

Juonet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Raivo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Placervillen lukiota käyvä Charlie on kokenut kovia, minkä takia hän on koulun ongelmatapauksia. Pian käykin niin, että Charlie sekoaa täysin, tappaa aseellaan luokan opettajat ja pitää oppilaita panttivankeinaan. Virkavallan piirittäessä koulua Charlie valottaa panttivangeilleen ongelmansa.

Pitkä marssi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Garraty ja 99 muuta nuorukaista osallistuu vaaralliseen armeijan järjestämään kilpailuun, jossa tarkoituksena on kävellä halki osavaltioiden niin kauan, kunnes hidastelijat on ammuttu pois pelistä. Vain pisimpään hengissä pysynyt voi voittaa, eikä hopeasijaa jaeta kenellekään.

Vimma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bart Dawesilla on kovat ajat, kun tietyö uhkaa jyrätä hänen työpaikkansa ja hänen asuntonsa, joihin hän on kiintynyt. Kun Bart ottaa lopputilin ja vaimo ottaa eron, hän on äkkiä taistelemassa tietyötä vastaan yhdenhengen armeijana.

Juokse tai kuole[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden 2021 B-kansalainen, Ben Richards, liittyy mukaan "Juokse tai kuole" -televisio-ohjelmaan palkintorahojen toivossa, jotta saisi hankituksi sairaalle tyttärelleen parempia lääkkeitä. Hän joutuu ohjelmassa pakenemaan ympäri Amerikan mannerta, kun koko kansa ajaa häntä verenhimoisesti takaa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Juokse tai kuole -tarinasta on valmistunut vuonna 1987 elokuva, joka perustuu tarinaan löyhästi. Elokuvan on ohjannut Michael Glaser ja pääosassa on Arnold Schwarzenegger.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Richard Bachman -kirjat Internet Movie Databasessa (englanniksi)
Tämä kirjaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.