Humanistinen ammattikorkeakoulu

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta HUMAK)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Humanistinen ammattikorkeakoulu
Perustettu 1998
Hallintomuoto osakeyhtiö
Rehtori Jukka Määttä
Toimitilat Helsinki, Kauniainen, Jyväskylä, Kuopio, Turku, Tampere
Opiskelijamäärä yli 2500
Kotisivu www.humak.fi

Humanistinen ammattikorkeakoulu (Humak) on suomalainen valtakunnallisesti ja verkostomaisesti toimiva ammattikorkeakoulu, jossa voi opiskella yhteisöpedagogiikkaa, kulttuurituotantoa sekä viittomakieli- ja tulkkausalaa. Humakin missiona on kouluttaa osaajia, joilla on rohkeutta puolustaa ihmistä, inhimillisyyttä ja kansalaisoikeuksia.[1] Humakissa on noin 2500 opiskelijaa ja 160 työntekijää. Liikevaihto vuonna 2023 oli 16,4 miljoonaa euroa.[2]

Humak on järjestötyön ja nuorisotyön, työyhteisön kehittäjän, kulttuurituotannon sekä viittomakieli- ja tulkkausalan merkittävimpiä kouluttajia ja asiantuntijoita Suomessa.

Humakista valmistuu yhteisöpedagogeja (AMK ja ylempi AMK), kulttuurituottajia (AMK ja ylempi AMK) ja tulkkeja (AMK ja ylempi AMK). Englanninkielisinä tutkintoina ovat Bachelor’s Degree in Adventure and Outdoor Education (Community Educator, Bachelor of Humanities) ja European Master in Sign Language Interpreting.[3]

Humanistisen ammattikorkeakoulun rehtorina ja toimitusjohtajana on 1. elokuuta 2018 alkaen toiminut kasvatustieteiden tohtori Jukka Määttä.[4] Humanistisen ammattikorkeakoulun rehtorin toimisto sekä haku- ja opintotoimistopalvelut sijaitsevat Helsingin Haagassa. Osoitteessa Ilkantie 4 toimivat myös hallinto- ja talouspalvelut, ammattikorkeakoulun ja ylläpitäjäosakeyhtiön hallitukset sekä opiskelijakunta HUMAKO.

Koulutustarjonta ja alueyksiköt

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Humakissa voi opiskella päiväopintoina kampuksilla, monimuoto-opintoina tai kokonaan verkko-opintoina. Humakissa voi opiskella myös avoimen ammattikorkeakoulun opintoja.

Valtakunnallisessa verkostoammattikorkeakoulussa on viisi alueyksikköä, joissa voi suorittaa seuraavia tutkintoja (suluissa):

  • Pääkaupunkiseutu, jonka kampukset sijaitsevat Helsingissä (yhteisöpedagogi ja tulkki) ja Kauniaisissa (kulttuurituottaja). Alueen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintakeskus sijaitsee Helsingissä.
  • Jyväskylä (yhteisöpedagogi ja kulttuurituottaja)
  • Kuopio (yhteisöpedagogi ja tulkki)
  • Turku (yhteisöpedagogi ja kulttuurituottaja)
  • Tampere (yhteisöpedagogi ja kulttuurituottaja)

Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta (TKI)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2023 Humakin TKI-toiminnan hankesalkun arvo oli 4,7 miljoonaa euroa hankkeita oli käynnissä 64 kappaletta.[1]

Suomen Humanistinen Ammattikorkeakoulu Oy

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Humakin omistaa Suomen Humanistinen Ammattikorkeakoulu Oy:n Osakeyhtiö, jonka omistaa joukko kansanopistoja, joiden tiloissa ammattikorkeakoulu toimii.

Suomen Humanistinen Ammattikorkeakoulu Oy:n Osakasluettelo 1.1.2015[5]

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Opiskelijakunta HUMAKO

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

HUMAKO eli Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta on Humakin opiskelijoiden oma järjestö. HUMAKOn toiminnasta vastaavat opiskelijat ja sen tarkoituksena on valvoa ja edistää Humakin opiskelijoiden etua, erityisesti koulutukseen ja sitä tukeviin arkipäivän asioihin liittyen. HUMAKO toimii myös yhdyssiteenä Humakin eri kampusten opiskelijoiden ja henkilökunnan välillä. Näkyvin osa HUMAKOn toimintaa on tutoreiden ja jaoston koulutus, sekä niiden toiminnan ylläpitäminen. [3]

  1. a b Humak – Strategia 2030 humak.fi. Viitattu 1.7.2024.
  2. Humak – Vaikuttavuusraportti 2023 vaikuttavuusraportti2023.humak.fi. Viitattu 1.7.2024.
  3. a b Humak Hakijan opas – Opiskelu Humakissa hakijanopas.humak.fi.
  4. Jukka Määttä HUMAK:n rehtoriksi 30.7.2018. Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry. Viitattu 20.8.2021.
  5. Humak – Tietoa Humakista humak.fi.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]