Simpsonit (20. tuotantokausi)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Simpsoneiden 20. tuotantokausi
Blu-ray-julkaisu.
Maa Yhdysvallat Yhdysvallat
Esittäminen
Verkko Yhdysvallat FOX
Suomi Sub
Julkaisupäivä 21. tammikuuta 2010
Ensimmäinen esitys 28. syyskuuta 2008
Viimeinen esitys 17. toukokuuta 2009
Esitysten määrä 21
Kaudet
← Edellinen Seuraava →
19. tuotantokausi 21. tuotantokausi

Simpsoneiden 20. tuotantokausi (2008–2009) käynnistyi Yhdysvalloissa vuoden 2008 syksyllä[1]. 20. tuotantokaudella alettiin esittää uutta introa jaksosta ”Silmä silmästä” (Take My Life, Please) lähtien. Samalla sarjaa alettiin esittää teräväpiirtona ja kuvasuhteeksi vaihtui 16:9. Suomessa kautta alettiin esittää keväällä 11. toukokuuta 2010 lähtien Subilla. Kauden ensimmäinen jakso esitettiin ennakkoon 25. joulukuuta 2009.

Jaksoluettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Pikkutuhmaa pullanpaistoa (Sex, Pies and Idiot Scrapes)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 421
Tuotantokoodi KABF17
Ensiesitys Yhdysvalloissa 28. syyskuuta 2008
Ensiesitys Suomessa 25. joulukuuta 2009

Marge palkataan eroottiseen leipomoon, ja Homer puolestaan keksii ryhtyä palkkionmetsästäjäksi. Homer valitsee ensimmäiseksi kohteekseen Snaken ja välttyy kuolemalta, kun Ned Flanders sattuu paikalle. Ned ryhtyy Homerin apulaiseksi sillä ehdolla, että kaikki tehdään lakia noudattaen. Parivaljakko menestyy hyvin, kunnes Ned suuttuu Homerin toistuvista laittomuuksista. Ned aikoo erota, mutta suostuu vielä viimeiseen tehtävään saatuaan selville, että koska Homer ei mennyt oikeudenkäyntiinsä, tätä on lähdössä hakemaan joukko väkivaltaisia korstoja. Homer pakenee rakennustyömaalle, jossa Ned joutuu hengenvaaraan. Homer pelastaa Nedin, mutta päätyy silti vankilaan.

Yhteys katkolla (Lost Verizon)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 422
Tuotantokoodi KABF15
Ensiesitys Yhdysvalloissa 5. lokakuuta 2008
Ensiesitys Suomessa 14. toukokuuta 2010

Bart haluaa kännykän. Hän kerää aluksi golfpalloja myydäksensä ne, mutta Willie ottaa ne. Sitten Bart löytää julkkiksen (Denis Leary) kännykän. Bart soittaa sillä pilapuheluita pitkin maapalloa, kunnes Marge huomaa kännykän ja sen omistaja soittaa Margelle. Omistaja antaa Bartin pitää kännykän, kunhan Marge kytkee siihen jäljityslaitteen, ja Marge antaa kännykän takaisin Bartille. Marge ja Homer seuraavat Bartia tietokoneella ja lähtevät hakemaan Bartia heti kun huomaavat Bartin olevan vaaravyöhykkeellä. Lisa saa selville Homerin ja Margen juonen. Lisa kertoo sen Bartille, ja tämä kiinnittää jäljityssirun lintuun, joka lentää lähes heti pois kaupungista. Simpsonit Bartia lukuun ottamatta lähtevät linnun perässä Machu Picchuun asti. Siellä muinaishenki saa Margen ymmärtämään, että liian huolehtivainen kasvatus ei ole hyvästä. Tämän kuultuaan Simpsonit palaavat kotiinsa.

Kauhukakaran kaksoisolento (Double, Double, Boy in Trouble)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 423
Tuotantokoodi KABF14
Ensiesitys Yhdysvalloissa 19. lokakuuta 2008
Ensiesitys Suomessa 17. toukokuuta 2010

Bart on kyllästynyt perheeseensä. Hän tapaa itsensä näköisen pojan Simonin, jonka isä on miljonääri. Pojat päättävät vaihtaa paikkoja. Pian Bart tajuaa, miksi Simonin kaltainen rikas poika suostui vaihtoon: Simonin veli- ja sisarpuoli yrittävät murhata hänet saadakseen perinnön kokonaan itselleen. Bartiksi tekeytyneelle Simonille tulee uuden perheensä luona huono omatunto, ja hän tunnustaa vaihtaneensa Bartin kanssa perheitä.Perhe ajaa Aspeniin, jossa Homer ehtii pelastaa Simonia esittävän Bartin murhayritykseltä, ja pojat vaihtavat paikkoja toistamiseen.

Kauhujen talo, osa 19 (Treehouse of Horror XIX)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 423
Tuotantokoodi KABF16
Ensiesitys Yhdysvalloissa 2. marraskuuta 2008
Ensiesitys Suomessa 20. toukokuuta 2010

Alku

Homer menee äänestämään Barack Obamaa presidentinvaaleissa (jakso on esitetty Yhdysvaltain presidentinvaalin 2008 tienoilla). Sähköinen äänestyskone laskee kuitenkin Homerin äänen ja viisi korjausyritystä John McCainille. Homerin tajutessa koneen väärentävän äänitulosta kone imaisee Homerin sisäänsä ja sylkäisee pian verisenä ruumiina ulos. Jasper leimaa kuolleeseen Homeriin tarran "äänestänyt".

Nimetön robottiparodia (Untitled Robot Parody)

Bart etsii Lisalle joululahjaa ja ostaa Maliby Stacy avoauton, joka oli hetki sitten paloauto. Auto muuttuu robotiksi (parodioiden Transformers-elokuvia), ampuu mikrosiruja kaikkiin sähkötavaroihin ja tekee niistäkin robotteja. Pian kaikki elektroniset tavarat ovat robotteja ja jakautuvat kahteen vihollisrintamaan. Alkaa robottien sota, jonka seurauksena kaupungin asukkaat kärsivät. Kun kaksi johtajarobottia on tuhoamassa toisensa, Marge menee puhumaan ja saa molemmat liittoutumaan ihmisiä vastaan, ja ihmisistä tulee suuremman lautapelin pelinappuloita.

Mainostaivas (How to Get Ahead in Dead-Vertising)

Osion aluksi parodioidaan Mad Men -sarjan alkutekstijaksoa. Homer tappaa vahingossa Hassu-klovnin, ja hänet palkataan tappamaan lisää julkkiksia, jotta mainostajat saisivat käyttää heitä vapaasti mainoksissaan. Homerin murhattua useita julkkiksia he lähtevät taivaasta kostamaan Homerille. Murhattuaan Homerin he palaavat taivaaseen, mutta Homer ehtii sulkea taivaan portit murhaajiltaan. Lopussa Homer lähtee presidentti Lincolnin kanssa pelaamaan taivaalliseen pokeriturnaukseen.

Suuri kurpitsa tulee, Milhouse (It's the Grand Pumpkin, Milhouse)

Tenavat-piirrettyjä parodioivassa osiossa Milhouse (Eppu) odottaa pyhäinpäivän aattona "suurta kurpitsaa". Suuri kurpitsa ilmestyykin, mutta nähtyään miten ihmiset kaivertavat kurpitsoita lyhdyiksi se päättää kostaa ihmisille samalla mitalla.

Menneiden muistelua (Dangerous Curves)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 424
Tuotantokoodi KABF18
Ensiesitys Yhdysvalloissa 9. marraskuuta 2008
Ensiesitys Suomessa 21. toukokuuta 2010

Tässä muistelujaksossa Homer ja Marge lähtevät lomalle ja ajattelevat seurusteluvuosiaan, jolloin itsekin nuoret Ned ja Maude yrittävät pitää heidät siveyden nimissä erossa toisistaan. Muistelmat jatkuvat aikaisilla aviovuosilla, jolloin Homer ja Marge melkein pettivät toisiaan. Vierailevana tähtenä Maurice LaMarche.

Sikin sokin sanoissa (Homer and Lisa Exchange Cross Words)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 425
Tuotantokoodi KABF19
Ensiesitys Yhdysvalloissa 16. marraskuuta 2008
Ensiesitys Suomessa 24. toukokuuta 2010

Eräänä päivänä kaupungilla Lisa osoittautuu taitavaksi ristisanojen ratkojaksi, ja jääkin pian tyystin koukkuun uuteen intohimoonsa. Koulussa tarkastaja Chalmers huomaa Lisan taidot ja ehdottaa, että tämä osallistuisi ristisanakilpailuun. Samaan aikaan Homer hankkii itselleen toisen työn järjestämällä eroja romanttisille pareille, kunnes hän näkee asiasta painajaista ja päättää lopettaa.

Homer lähtee Lisan kanssa ristisanakisaan, missä hän lyö vetoa tyttärensä puolesta, ansaiten Lisan toistuvien voittojen kautta suuria summia rahaa. Ennen finaalia Lisa kertoo isälleen sisällään vaivaavasta epäilystä hävitä, koska hän aina lähes varmasti epäonnistuu ollessaan saavuttamaisillaan todellisen onnen. Varmuuden vuoksi Homer päättää lyödä vetoa Lisaa vastaan. Finaalissa Lisan vastustajana oleva Gil pudottaa silmälasinsa, mutta nostaessaan niitä Lisa huomaa lasit linssittömiksi valelaseiksi. Samaan aikaan Gil täyttää ristikkonsa ja voittaa, taaten Homerille vedonlyönnin kautta valtavan omaisuuden.

Kotona Lisa huomaa vähitellen Homerin hankkineen erilaisia yleellisyyksiä, kuten metallipäiset kengännauhat, raidat tämän vähäisiin hiuksiin ja timanttinupin hänen autonsa antenniin. Lopulta Homer tunnustaa Lisalle voittaneensa rahat kaikkeen vedonlyönnissä häntä vastaan. Mutta sen sijaan että sanoisi mitään vastaan, Lisa vetäänkin kasvonsa täysin ilmeettömiksi, ja hiljaa kiistää olevansa vihainen aina, kun Homer yrittää kysyä asiaa häneltä. Lopulta Lisa kuitenkin sanoo Homerille vihaisena, ettei tämä ole ollut hänen isänsä siitä lähtien, kun löi vetoa häntä vastaan. Lisa jopa ilmoittaa vaihtaneensa sukunimensä Simpsonista äitinsä tyttönimeksi, Bouvieriksi. Homer järkyttyy asiasta syvästi. Kertoessaan tunteistaan Moen baarissa Moelle, Lennylle ja Carlille, nämä kertovat Homerille, että tämän kannattaisi tehdä jokin mukava teko Lisalle, jotta tämä hyväksyisi Homerin takaisin isäkseen, vaikka onkin jo vaihtanut nimensä.

Myöhemmin Marge suostuttelee vastahakoista Lisaa ratkomaan New York Times -lehden ristikon. Ratkaistuaan sen Lisa huomaa ristikon poikki kulmasta kulmaan kulkevat sanat: "Dumb dad sorry for his bet" ("Tyhmä isä katuu vetoaan"). Epävarmana viestin aitoudesta Lisa päättää kysyä asiaa isältään, joka esittelee henkilöt, joilta sai apua ristikon laatimiseen: Will Shortzin ja Merl Reaglen. He neuvovat Lisaa lukemaan ristikon vihjeiden ensimmäiset kirjaimet, joista paljastuu Homerin viestin toinen osa: "Dear Lisa, you make me so happy. Really, really, really happy. Sorry, he told me I needed 144 letters. What was my point again? Oh right. Bouvier or Simpson, I cherish you." ("Rakas Lisa, teet minusta onnellisen. Tosi, tosi, tosi onnellisen. Anteeksi, hän sanoi, että tarvitsen 144 kirjainta. Mitä sanoinkaan? Ai niin. Bouvier tai Simpson, minä hellin sinua.") Viesti koskettaa Lisaa syvästi, ja hän ja Homer tekevät sovinnon.

Vierailevat näyttelijät: Will Shortz, Merl Reagle ja Scott Thompson.

Terroriuhka (Mypods and Boomsticks)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 426
Tuotantokoodi KABF20
Ensiesitys Yhdysvalloissa 30. marraskuuta 2008
Ensiesitys Suomessa 25. toukokuuta 2010

Eräänä päivänä Simpsonien vieraillessa ostoskeskuksessa he löytävät uuden Mapple -kaupan. Lisa haluaisi ostaa itselleen MyPod-soittimen, mutta hänellä ei ole varaa siihen. Hän kuitenkin saa haluamansa, kun Hassu-klovni antaa oman soittimensa hänelle. Samaan aikaan Bart tapaa Bashir-nimisen muslimipojan, ja ystävystyy tämän kanssa. Homer vaikuttuu Bashirin käytöstavoista, mutta Lenny, Carl ja Moe saavat Homerin vakuuttumaan, että kaikki muslimit ovat terroristeja. Homer päättää kutsua Bashirin perheen päivälliselle. Päivällisen aikana Homer kuitenkin osoittaa selvää syrjintää, ja Bashir perheineen poistuu. Marge pakottaa Homerin pyytämään anteeksi, mutta saapuessaan Bashirin perheen talolle Homer näkee Bashirin isän käsittelevän laatikollista dynamiittia, ja hän alkaa uskoa tämän olevan itsemurhapommittaja.

Seuraavana päivänä Homer onnistuu livahtamaan Bashirin kotiin, mistä hän löytää Bashirin isän tietokoneelta suunnitelman Springfieldin ostoskeskuksen räjäyttämiseksi. Homer kiirehtii paikalle ja varoittaa kaikkia keskuksessa olijoita (paitsi Pattyä ja Selmaa). Homer näkee Bashirin isän ja Bartin räjähteiden laukaisijan luona ja yrittää tehdä suunnitelman tyhjäksi heittämällä dynamiitin jokeen, mikä kuitenkin vain johtaa Duffin olutpanimolle johtavan sillan räjähtämiseen. Käy ilmi, että Bashirin isä on ammatiltaan rakennustenpurkaja ja hänen tarkoituksenaan oli ollut vain purkaa Springfieldin vanha, hylätty ostoskeskus. Simpsonit järjestävät Bashirin perheelle anteeksipyyntöjuhlat takapihallaan.

Samaan aikaan Lisa innostuu MyPodistaan siinä määrin, että saa eräänä päivänä 1200 dollarin laskun lataamistaan 1212 kappaleesta. Lisa päättää matkustaa Mapplen perustajan, Steve Mobbsin luo tämän meren pohjassa sijaitsevaan päämajaan. Siellä Lisa pyytää Mobbsilta mahdollisuutta alennettuun osamaksuun, koska hänellä ei ole varaa maksaa laskuaan. Mobbs ei suostu Lisan ehdotukseen, mutta sen sijaan hän tarjoaa tälle työpaikkaa Mapplessa. Aluksi ajatus innostaa Lisaa, mutta pian hän pettyy kun käy ilmi, että tämä "työ" on MyPodiksi pukeutuneena esitteiden jakamista kadunkulmassa hokien yhtiön tunnuslausetta: "Think Differently" (suom. Ajattele eri tavalla, parodia Applen tunnuslauseesta "Think Different").

Hermostusta ja herhiläisiä (The Burns And The Bees)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 427
Ensiesitys Yhdysvalloissa 7. joulukuuta 2008
Ensiesitys Suomessa 28. toukokuuta 2010

Eräänä päivänä koulussa Lisa saa kauhukseen kuulla talonmies Willieltä mehiläisten olevan vaarassa kadota Springfieldistä. Samaan aikaan, vieraillessaan miljardöörien kesäleirillä Mr. Burns voittaa itselleen pokerissa koripallojoukkueen. Sillä välin Lisan onnistuu vakuuttaa Homer mukaan mehiläisten pelastamiseen kertomalla, että ilman mehiläisiä ei ole hunajaa. Lisa, Homer ja professori Frink lähtevät etsimään mehiläisiä uuteen yhdyskuntaan. Pian eräs kuningatarmehiläinen laskeutuu Lisan kasvoille. Frinkin neuvojen mukaisesti Lisa antaa mehiläisen pistää itseään ja pitää sen sitten paikoillaan, houkutellen pian kokonaisen parven mehiläisiä Lisan kasvoille, muodostaen hänelle mehiläisparran. Marge suhtautuu tyttärensä kasvoilla parveileviin mehiläisiin epäluuloisesti, mutta antaa Lisalle kuitenkin luvan pitää mehiläisiä yön yli.

Samaan aikaan Mr. Burns tapaa Mark Cubanin, ja huomaa että tämä nauttii ihmisten huomiosta toisin kuin hän itse. Markin esimerkkiä noudattaen Burns päättää itsekin hankkia julkisuutta, mutta hänen yrityksensä yleisön valloittamiseksi vanhalla urheiluareenalla epäonnistuu hänen mm. vahingossa ammuttua apinapukuisen miehen. Yrittääkseen uudestaan ansaita julkisuutta Burns päättää rakentaa uuden, entistä ehomman urheilustadionin.

Auttaakseen Lisaa ja tämän mehiläisiä Marge näyttää Lisalle hylätyn kasvihuoneen, jossa hyönteiset voivat elää rauhassa. Ikävä kyllä kasvihuone pian jyrätään Burnsin uuden stadionin tieltä. Kaupungintalolla Lisa puhuu ihmisille, että näiden olisi pelastettava mehiläiset, mutta vaikka hän antaa esimerkkejä siitä, kuinka Springfieldiläiset eivät ole aiemmin kuunnellet häntä ja mitä siitä on seurannut, kansalaiset eivät voi vastustaa stadionin rakentamista Burnsin esitellessä mistä he jäisivät paitsi, jos stadionia ei rakennettaisi.

Lisan mehiläiset alkavat vähitellen kuolla heikkouteen. Auttaakseen Lisaa Homer ja Moe risteyttävät Lisan mehiläiset Moen afrikkalaistuneiden mehiläisten kanssa, luoden joukon sitkeitä mutanttimehiläsiä, jotka selviävät missä ympäristössä tahansa. Kuusi viikkoa myöhemmin Homer esittelee Lisalle uudet mehiläiset. Ikävä kyllä Homer päästää ne vahingossa karkuun, ja ne suuntaavat Burnsin vasta-avatulle stadionille, missä ne saavat aikaan sekasortoa. Lopulta stadionista tulee mehiläisten asuinpaikka, mikä piristää Lisaa suunnattomasti. Seuraavan vuoden miljardöörien kesäleirillä huomataan, että mehiläisten aiheuttamat kulut ovat laskeneet Burnsin omaisuuden alle miljardiin, jolloin hänet heitetään hänen omaksi kauhukseen miljonäärien kesäleirille.

Vierailevat näyttelijät: Mark Cuban, Jeff Bezos ja Marv Albert.

Lisa ihmemaassa (Lisa the Drama Queen)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 428
Ensiesitys Yhdysvalloissa 25. tammikuuta 2009
Ensiesitys Suomessa 31. toukokuuta 2010

Lisa tapaa Juliet-nimisen tytön ja alkaa kirjoittaa tämän kanssa yhdessä tarinoita fantasiamaailma Equaliasta. Liika ajanvietto Julietin ja tarinoiden kanssa alkaa kuitenkin hämärtää Lisan todellisuudentajua.

Silmä silmästä (Take My Life, Please)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 429
Ensiesitys Yhdysvalloissa 15. helmikuuta 2009
Ensiesitys Suomessa 1. kesäkuuta 2010

Kun Homerin vanhan lukiolaistuttavan, Vance Connorin laatta lisätään merkittäviä springfieldiläisiä sisältävälle kunniaseinälle, Homerille palaavat mieleen muistot siitä, kuinka Vance aikoinaan voitti lukion puheenjohtajaäänestyksen, johon Homer myös osallistui. Homer yrittää todistaa Vancen onnellisuuden teeskennellyksi, muttei onnistu. Moen baarissa Lenny ja Carl kertovat Homerille, kuinka lukion rehtori Dondalinger aikoinaan vaati heitä hautaamaan vaaliuurnan metsään. Tahtoen saada selville vaalien oikean voittajan, Homer lähtee Lennyn kanssa metsään ja kaivaa vaaliuurnan esiin. Kotona Lisa laskee äänet, ja käy ilmi, että todellisuudessa Homer voitti vaalit. Vihaisena rehtorilleen, Homer päättää etsiä Dondalingerin käsiinsä ja vaatia häneltä selitystä.

Homer löytää Dondalingerin eläkeläisopettajien golfradalta. Siellä Homer vaatii entistä rehtoriaan selittämään, miksi tämä rukkasi vaalitulosta. Dondalinger selittää, että hän sattui kuulemaan, kuinka pari poikaa suunnitteli panevansa kaikki äänestämään Homeria, jotta häntä voitaisiin haukkua luuseriksi kaikkien edessä. Homer hyväksyy selityksen, ollen samanaikaisesti sekä kiitollinen että vihainen Dondalingerille. Myöhemmin Luigin ravintolassa Homer pohtii millaista hänen elämästään olisi tullut jos hänet olisi valittu puheenjohtajaksi. Luigi saapuu paikalle ja kertoo takahuoneessa olevasta miehestä, joka voi sekoittamastaan kastikkeesta nähdä muut menneet mahdollisuudet. Simpsonit seuraavat kastikkeen kiemuroista kuinka Homer olisi voittajana saavuttanut suuren suosion, ihastunut ensin Debbie Pinson -nimiseen tyttöön mutta jättänyt tämän lopulta Margen vuoksi, saanut paremman työpaikan ydinvoimalassa ja asunut isossa kartanossa. Kaikki tämä vaikuttaa hienolta, mutta sitten käy ilmi, etteivät Marge ja Homer olisi ehkäisyn takia koskaan saaneet lapsiaan. Margen mielestä tämä on kamalaa, mutta Homer halajaa tätä mahdollista elämää niin paljon, että jopa heittäytyy epätoivoissaan kastikekattilaan.

Homer alkaa masentuneena viettää aikaa lasten kahluualtaassa maaten. Hän makaa altaassa niin pitkään, että hänessä alkaa jo kasvaa levää. Perheensä pyynnöstä hän tulee sisälle, tosin yhä altaassa maaten. Saadakseen Homerin paremmalle tuulelle muut ehdottavat pientä kävelyreissua. He vievät Homerin Springfieldin kunniaseinälle, josta Homer suureksi hämmästyksekseen löytää oman laattansa, jossa lukee: "Homer Simpson – Puheenjohtajaehdokas". Kun eräs mies pyytää pojastaan kuvaa Homerin ja hänen laattansa kanssa, Homer piristyy entisestään. Tyytyväisenä Homer päättää viedä perheensä syömään, ja Bart ehdottaa korealaista ravintolaa, jossa kuulemma liha näyttää syöjänsä kuolinpäivän.

  • Tämä on sarjan ensimmäinen teräväpiirtojakso ja ensimmäinen, jossa käytettiin uusittua alkutunnusta.

Voittajan on helppo hymyillä (How the Test Was Won)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 430
Ensiesitys Yhdysvalloissa 1. maaliskuuta 2009
Ensiesitys Suomessa 4. kesäkuuta 2010

Bart saa täydet pisteet Springfieldin ala-asteen kokeista saaden Lisan pelkäämään, että Bart on häntä fiksumpi. Bart palkitaan maaseutumatkalla, mikä kuitenkin paljastuu taidokkaaksi ansaksi saada huonommat oppilaat pois tieltä. Samaan aikaan Homer unohtaa postittaa vakuutusmaksunsa, joten hänen täytyy pitää itsensä ja talo tapaturmattomana siihen asti, kun hänen vakuutuksellaan on taas katetta.

Vuokraisäntä aidan takaa (No Loan Again, Naturally)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 431
Ensiesitys Yhdysvalloissa 8. maaliskuuta 2009
Ensiesitys Suomessa 7. kesäkuuta 2010

Simpsonit joutuvat asuntolainakriisiin, kun Homer ei pystykään maksamaan takaisin lainaamiaan rahoja, joten he myyvät talonsa Ned Flandersille.

Vieraileva tähti: Maurice LaMarche.

Kuopus kateissa (Gone Maggie Gone)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 432
Ensiesitys Yhdysvalloissa 15. maaliskuuta 2009
Ensiesitys Suomessa 8. kesäkuuta 2010

Maggie joutuu vahingossa nunnien hoiviin. Kun Lisa soluttautuu luostariin hakemaan Maggieta, hän pääsee arvoituksen jäljille.

Isän kanssa illanvietossa (In the Name of the Grandfather)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 434
Tuotantokoodi LABF11
Ensiesitys Yhdysvalloissa 17. maaliskuuta 2009
Ensiesitys Suomessa 9. kesäkuuta 2010

Laiminlyötyään isäänsä Homer yrittää sovittaa sen viemällä tämän tuttuun pubiin Irlantiin. Siellä hän joutuu kuitenkin huomaamaan, etteivät pubit ole enää suosittuja Irlannissa.

Salaperäinen sulhanen (Wedding For Disaster)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 435
Tuotantokoodi LABF05
Ensiesitys Yhdysvalloissa 29. maaliskuuta 2009
Ensiesitys Suomessa 10. kesäkuuta 2010

Pastorille selviää, ettei häntä nimitetty virkaan, ja kun hän vihki Homerin ja Margen toisen kerran, se ei ollut virallista. Joten Homerin ja Margen pitää mennä uudestaan naimisiin. Marge järjestää hienon ja suuren tilaisuuden, mutta juuri kun vihkimisen pitäisi alkaa, joku on kidnapannut Homerin. Bart ja Lisa löytävät avaimen jossa lukee SB. He epäilevät Sideshow Bobia ja menevät tivaamaan tältä sieppasiko Bob Homerin. Bob on kuitenkin ollut kokopäivän Hassun kanssa ja Bart ja Lisa saavat selville että SB olikin Selma Bouvier. Nämä menevät Pattyn ja Selman puheille. Homer vapautetaan myöhemmin.

Roihua rakkausrintamalla (Eeny Teeny Maya Moe)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 436
Tuotantokoodi LABF06
Ensiesitys Yhdysvalloissa 5. huhtikuuta 2009
Ensiesitys Suomessa 11. kesäkuuta 2010

Moe yrittää löytää rakkautta ja rakastuu Internetissä Maya-nimiseen naiseen. Kuitenkin tavatessaan Mayan kasvokkain Moe huomaa, että nainen onkin vain noin metrin pituinen. Lopulta pari eroaa, koska Maya kokee Moen loukanneen häntä. Moe yrittää lyhentää itsensä voidakseen olla Mayan kanssa, mutta Maya estää sen.

Sillä välin Maggie laitetaan leikkikentälle, joka on täynnä vihamielisiä vauvoja.

Alla kauniin kuoren (The Good, the Sad and the Drugly)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 437
Tuotantokoodi LABF07
Ensiesitys Yhdysvalloissa 19. huhtikuuta 2009
Ensiesitys Suomessa 14. kesäkuuta 2010

Bartin ja Milhousen ystävyys kariutuu, kun Bart ihastuu Jenny-nimiseen hyvään ja kilttiin tyttöön. Bart alkaa esittää olevansa itsekin kiltti, ja niin hän alkaa seurustella Jennyn kanssa. Milhouse pakottaa Bartin kertomaan totuuden, jolloin Jenny jättää Bartin.

Sillä välin Lisa sekoaa ja masentuu luettuaan Internetistä, että Springfield on viidenkymmenen vuoden kuluttua karu autiomaa. Hänelle annetaan masennuksenvastaisia lääkkeitä, jotka muuttavat hänet tiedottomaksi zombieksi, joka näkee vain hymynaamoja kaikkialla mihin katsoo.

  • Jaksossa nähdään ensi kerran Shauna Chalmers.
  • Jaksossa vierailee Anne Hathaway.

Isän kädestä (Father Knows Worst)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 438
Tuotantokoodi LABF08
Ensiesitys Yhdysvalloissa 26. huhtikuuta 2008
Ensiesitys Suomessa 15. kesäkuuta 2010

Marge löytää Simpsonien kellarista saunan, mutta jättää kertomatta siitä muulle perheelle. Sillä välin Homerista tulee tiukempi isä kuultuaan, että Bartin numerot ovat surkeat ja Lisa on sosiaalisesti rajoittunut. Niinpä Homer tekee Bartin tiedeprojektin itse ja ostaa Lisalle suosiokirjan.

Bart ei kuitenkaan kestä syyllisyyttä ja paljastaa Homerin tehneen hänen projektinsa. Ja vaikka suosiokirja toimii, Lisa ei pidä siitä.

Waverly Hills 90210 (Waverly Hills 9-0-2-1 D'oh)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 439
Tuotantokoodi LABF10
Ensiesitys Yhdysvalloissa 3. toukokuuta 2009
Ensiesitys Suomessa 16. kesäkuuta 2010

Etsiessään epätoivoisesti vessaa aamulenkkinsä aikana Marge huomaa, kuinka alhaista opetuksen taso on Springfieldin ala-asteella. Hän siirtääkin Bartin ja Lisan Waverly Hillsin ala-asteelle, ja koska vain alueella asuvilla lapsilla on oikeus käydä koulua, Homer muuttaa sinne tarkastukseen asti.

Sillä välin Bart auttaa Lisaa tulemaan suosituksi kertomalla kaikille, että Lisa on Alaska Nebraska -nimisen teinilaulajatähden ystäviä.

Täydelliset naiset (Four Great Woman and a Manicure)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 440
Tuotantokoodi LABF09
Ensiesitys Yhdysvalloissa 10. toukokuuta 2009
Ensiesitys Suomessa 17. kesäkuuta 2010

Manikyyrissa Marge ja Lisa kinastelevat siitä, voivatko naiset olla yhtä aikaa älykkäitä, kauniita ja voimakkaita, ja tämä johtaa Simpsoneiden antologiajaksoon, joka sisältää neljä tarinaa naisista miesten maailmassa: Selma-täti hallitsee Englannin kuningattarena Elisabet I:nä, Lisa seikkailee Lumikkina, Marge tekee Homerista suurta Shakespeare-näyttelijää nykyaikaisessa Macbeth-mukaelmassa, ja Maggie taistelee yhdenvertaisuuden puolesta Ayn Randin The Fountainheadin parodiassa.

Rajansa kaikella (Coming to Homerica)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 441
Tuotantokoodi LABF12
Ensiesitys Yhdysvalloissa 17. toukokuuta 2009
Ensiesitys Suomessa 18. kesäkuuta 2010

Norjalaisten siirtolaisten perustaman naapurikaupungin Odgenvillen talous romahtaa, kun kaupungissa tuotettua pilaantunutta ohraa löydetään Hassun kasvishampurilaisesta. Työttömiä odgenvilleläisiä virtaa suurin joukoin köyhyyttä pakoon Springfieldiin. Aluksi springfieldiläiset hyödyntävät halpaa työvoimaa, mutta pian ennakkoluulot alkavat levitä kantaväestön keskuudessa. Lopulta pormestari Quimby sulkee kaupunkien välisen rajan ja kaupunkilaisia pestataan valvomaan rajoja. Homer Simpson kokoaa oman rajanvartiointiryhmänsä ja epäonnistuneiden vartioimisyritysten jälkeen keksii, että on rakennettava muuri Springfieldin ja Odgenvillen rajalle. Heti muurin valmistuttua naapurikaupunkien asukkaat alkavat kuitenkin kaivata toisiaan ja muuriin avataan ovi. Jakso päättyy rajanaapureiden tanssiessa norjalaisen kansanmusiikin tahtiin. Jakso esitettiin Yhdysvalloissa sattumalta Norjan kansallispäivänä 17. toukokuuta 2009. Jaksossa kuullaan lyhyt pätkä Jean Sibeliuksen säveltämästä Finlandiasta.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]