Luettelo televisiosarjan Simpsonit DVD-julkaisuista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Ensimmäisen kauden DVD-julkaisu.

Tämä on luettelo televisiosarjan Simpsonit DVD-julkaisuista. Kaikkia näistä ei ole julkaistu Suomessa eikä niillä ole suomenkielistä nimeä, ja joitain on voitu julkaista uudelleen eri versioina. Julkaisuiden levittäjä Suomessa on Svensk Filmindustrin tytäryhtiö FS Film.

Twentieth Century Fox ilmoitti keväällä 2015, että Simpsonien kausijulkaisuja ei tulevaisuudessa enää julkaista DVD:llä eikä Blu-raylla. Seitsemästoista tuotantokausi jää näillä näkymin viimeiseksi.[1]

DVD-kausijulkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhdysvalloissa on ilmestynyt seitsemäntoista ensimmäistä tuotantokautta sekä kahdeskymmenes kausi DVD-bokseina, samoin kuin Suomessakin. Seitsemästoista kausi julkaistiin Suomessa joulukuussa 2014. Tuotantokaudet ja Suomen-julkaisupäivät:

Kausien 1–17 julkaisut ovat "keräilijän versioita" (engl. Collector’s Edition), ja ne sisältävät erilaista taustamateriaalia, kuten tekijöiden kommenttiraitoja, poistettuja kohtauksia, pienoisdokumentteja ja mainoksia.

Blu-ray-kausijulkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kahdennestakymmenennestä kaudesta alkaen Simpsoneita on esitetty Yhdysvalloissa teräväpiirtona. Sarjan Blu-ray-versioita on toistaiseksi julkaistu (DVD-versioiden rinnalla) ainoastaan Yhdysvalloissa ja Australiassa: kaudet 13–17 ja 20. Suomessa nämä kaudet on julkaistu ainoastaan DVD:nä.

Teemajulkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kauhujen talo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kauhujen talo

Sisältää neljä Kauhujen talo -jaksoa.

Simpsoneiden joulu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sisältää viisi joulu- tai talviaiheista jaksoa eri kausilta.

  • Joulurauha (Simpsons Roasting on an Open Fire)
  • Ystävä hädässä (Mr. Plow)
  • Jouluvaras (Miracle on Evergreen Terrace)
  • Lelusensaatio (Grift of the Magi)
  • Pikku Buddha (She of Little Faith)

Simpsonit villinä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Simpsonit villinä

Sisältää neljä juhlinta-aiheista jaksoa eri kausilta.

  • Vakoilukamera (Homer's Night Out)
  • Kartanon herrat (The Mansion Family)
  • Kirottu sunnuntai (Sunday, Cruddy Sunday)
  • Baarimikko (Homer the Moe)

Simpsoneiden joulu 2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sisältää neljä jouluaiheista jaksoa.

Simpsoneiden vastaisku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Simpsoneiden vastaisku

Sisältää neljä jaksoa ja koosteen Tähtien sota -viittauksista sarjassa.

  • Koira kuoleman partaalla (Dog of Death)
  • Bartin lankeemus (Marge Be Not Proud)
  • Lisan oma sota (The Secret War of Lisa Simpson)
  • Gangsterien armoilla (Mayored to the Mob)

Simpsonit: Pussailua pusikossa – heidän tarinansa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Neljä jaksoa Homerin ja Margen suhteesta. (Julkaistu 9.3.2007.)

  • Marge, eletään vaarallisesti (Natural Born Kissers)
  • Margen rinnat (Large Marge)
  • Kolme miestä ja Homer (Three Gays of the Condo)
  • Menneisyyden ilot (The Way We Weren't)

Filmifestarit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Filmifestarit

Sisältää elokuva-aiheisia jaksoja.

  • Mr. Simpson menee Hollywoodiin (Beyond Blunderdome)
  • Rangaistus (Itchy & Scratchy: The Movie)
  • 22 tarinaa (22 Short Films About Springfield)
  • Neljät hautajaiset ja yhdet häät (A Star is Burns)

The Simpsons Backstage Pass[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Neljä musiikkiaiheista jaksoa.

  • Kaksi kaupunkia (A Tale of Two Springfields)
  • Kanuunanruokaa (Homerpalooza)
  • Homerin kvartetti (Homer's Barbershop Quartet)
  • Oton seikkailut (The Otto Show)

Riski bisnes[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Riski bisnes

Sisältää neljä työelämään liittyvää jaksoa.

  • Kaksi totuutta (Realty Bites)
  • Turpiin ja onnea (Homer the Smithers)
  • Homer, seuraava astronautti (Deep Space Homer)
  • Susi ihmiselle susi (Marge Gets a Job)

Too Hot For TV[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kauhujen talo, osa 9 (Treehouse of Horror IX)
  • Mies ja pyssy (The Cartridge Family)
  • Marge, eletään vaarallisesti (Natural Born Kissers)
  • Papan ihmelääke (Grandpa vs. Sexual Inadequacy)

Matkalla Hollywoodiin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Matkalla Hollywoodiin
  • Tähtien loisteessa (When You Dish Upon a Star)
  • Lentopelko (Fear of Flying)
  • Gabbo vai Krusty (Krusty Gets Kancelled)
  • Homerin tuliliemi (Flaming Moe's)


Simpsonit.com[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kauhujen talo, osa 11 (Treehouse of Horror XI)
  • Opiskelija Homer Simpson (Homer Goes to College)
  • Haaksirikko (Das Bus)
  • Väkivallan kolkko kutsu (Itchy & Scratchy Land)

Seksiä, valheita ja Simpsonit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seksiä, valheita ja Simpsonit
  • Homerin viimeiset kiusaukset (The Last Temptation of Homer)
  • Noidan talo (Bart After Dark)
  • Syömäkone (New Kid on the Block)
  • Lisan kilpailija (Lisa's Rival)

Paikoillanne, valmiina, hep![muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taivas ja helvetti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taivas ja helvetti
  • Bart myy sielunsa (Bart Sells His Soul)
  • Margeen me luotamme (In Marge We Trust)
  • Kauhujen talo, osa 4 (Treehouse of Horror IV)
  • Kerettiläinen keskuudessamme (Homer the Heretic)

Simpsonit vastaan muu maailma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Homer, Patty ja Selma (Homer vs. Patty & Selma)
  • Joko säteilee (Marge vs. the Monorail)
  • Pelastakaa sielunne (Homer vs. Lisa and the 8th Commandment)
  • Bart ja Australia (Bart vs. Australia)

Greatest Hits[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Greatest Hits
  • Joulurauha (Simpsons Roasting on an Open Fire) (ensimmäinen jakso)
  • Ikävä rehtoria (Sweet Seymour Skinner's Baadasssss Song) (100. jakso)
  • Homer ja roskakuskit (Trash of the Titans) (200. jakso)
  • Ihme (Bart Gets an F) (katsotuin jakso)
  • Lisan ensimmäinen sana (Lisa's First Word) (Maggie puhuu ensimmäistä kertaa)

Maailman ympäri 80 D’ohissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Sarkar, Samit: The Simpsons won't be released on DVD or Blu-ray anymore Polygon. 10.4.2015. Viitattu 16.4.2015.
Simpsonit
Simpsonin perhe
Homer Simpson | Marge Simpson | Bart Simpson | Lisa Simpson | Maggie Simpson 
Sekalaista
D’oh! | Duff Beer  | Simpsoneiden intro | Simpsoneiden lyhytfilmit  | Springfield  | Springfieldin ydinvoimala
Luettelot
Luettelo jaksoista | Luettelo hahmoista | Luettelo vakiovitseistä  | Luettelo Kauhujen talo -jaksoista  | Luettelo sivuhahmoista  | Luettelo palkinnoista | Luettelo DVD-julkaisuista | Luettelo videopeleistä  | Vierailleet tähdet
Tuotantokaudet
1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.13.14.15.16.17.18.19.20.21.22.23.24.25.26.
Elokuvat ja erikoisjaksot
The Simpsons Movie  | ”Kuka ampui johtajan?”  | The Longest Daycare
Videopelit
Virtual Bart  | Bart and the Beanstalk  | The Simpsons Wrestling  | The Simpsons Road Rage | The Simpsons Skateboarding  | The Simpsons Hit & Run | The Simpsons Game  | The Simpsons: Tapped Out