Simpsonit (5. tuotantokausi)

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Simpsoneiden 5. tuotantokausi
Simpsoneiden 5. tuotantokauden kansi
Maa Yhdysvallat
Verkko Yhdysvaltain lippu FOX
Suomen lippu SUB
Julkaisupäivä 21. joulukuuta 2004
Ensimmäinen esitys 30. syyskuuta 1993
Viimeinen esitys 19. toukokuuta 1994
Maa Yhdysvallat

Simpsoneiden viides tuotantokausi käynnistyi Yhdysvalloissa 30. syyskuuta 1993 jaksolla Homer's Barbershop Quartet, jonka nimisuomennos on Homerin kvartetti ja päättyi 19. toukokuuta 1994. Tuotantokausi sisältää sarjan 100:nen jakson. Suomessa kausi käynnistyi 4. joulukuuta 1993 ja päättyi 4. maaliskuuta 1995.

Viides kausi julkaistiin Yhdysvalloissa DVD:llä 21. joulukuuta 2004 ja Suomessa 21. maaliskuuta 2005.

Jaksoluettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Homerin kvartetti (Homer's Barbershop Quartet)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Homers Barbershop Quartet.PNG
Jaksonumero 82
Tuotantokoodi 9F21
Ensiesitys Yhdysvalloissa 30. syyskuuta 1993
Ensiesitys Suomessa 4. joulukuuta 1993
Käsikirjoittaja(t) Jeff Martin
Ohjaaja(t) Mark Kirkland

Homer on perheineen kirpputorilla. Sieltä hän löytää vanhan albumin, jossa hän, Barney, Skinner ja Apu esiintyvät. Homer kertoo Bartille ja Lisalle, että hän oli aikoinaan mukana parturikvartetissa. Kvartettiin kuuluivat Homerin lisäksi Apu, rehtori Skinner ja poliisipäällikkö Wiggum. Kvartetin nimeksi tuli Alaäänet (The Be Sharps). Myöhemmin Wiggum erotettiin kvartetista ja tilalle tuli Barney. Yhtye on selvä parodia Beatlesista, ja jotkin kohtaukset ovat suoraan otettu yhtyeen historiasta. Esimerkiksi lopussa nelikko laulaa Moen baarin katolla juuri samoissa vaatteissa kuin Beatles aikanaan.

Cape Fear (Cape Feare)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Cape Feare.gif
Jaksonumero 83
Tuotantokoodi 9F22
Ensiesitys Yhdysvalloissa 7. lokakuuta 1993
Ensiesitys Suomessa 11. joulukuuta 1993
Käsikirjoittaja(t) Jon Vitti
Ohjaaja(t) Rich Moore

Bart saa nimettömän verellä kirjoitetun kirjeen, jossa hänet uhataan tappaa. Kirjeitä alkaa tulla yhä vain enemmän, eikä kukaan tiedä mistä kirjeet ovat peräisin. Lopulta paljastuu, että kirjeet lähetti Sideshow Bob, joka päästetään pian ehdonalaiseen. Bob uhkailee Bartia koko ajan enemmän (kuten esimerkiksi kuuluttamalla jäätelöautosta ketkä saavat elää), ja lopulta suojelupoliisi siirtää perheen Cape Feariin asuntolaivaan. Perhe saa nimekseen Thompsons. Bob tosin seuraa perässä, ja lopulta hän irrottaa asuntolaivan maista, sitoo perheenjäsenet Bartia lukuun ottamatta sekä hyökkää Bartin kimppuun veitsi kädessään. Bart pyytää viimeisenä toiveenaan Bobia laulamaan kaikki H.M.S Pinaforen laulut, ja tämä innostuu toiveesta todella paljon. Lopulta Bob on laulanut niin kauan, että laiva törmää maihin poliisin nenän viereen ja Bob pidetetään. Jaksossa esiintyi ensimmäistä kertaa Bobin tunnusmelodia (joka on suoraan elokuvasta Cape Fear), ja se on soinut siitä lähtien aina Bobin ollessa mukana.

Opiskelija Homer Simpson (Homer Goes to College)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ydinvoimalaan tehdään yllätystarkastus, jonka seurauksena Homer joutuu uudestaan ydinfysiikan kurssille. Ajat ovat kuitenkin muuttuneet sitten Homerin edellisten opiskeluvuosien, ja tämä aiheuttaa monia seurauksia. Homer esimerkiksi vihaa dekaania (joka on oikeasti todella rento tyyppi) ja aiheuttaa vahingossa potkut nörttitovereilleen Garylle, Dougille ja Benjaminille. Homer saa loppukokeestaan hylätyn arvosanan, mutta hänen kaverinsa muokkaavat numeron tietokoneella A+:ksi.

Kansalainen Burns (Rosebud)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Rosebud.gif
Jaksonumero 85
Tuotantokoodi 1F01
Ensiesitys Yhdysvalloissa 21. syyskuuta 1993
Ensiesitys Suomessa [[]] [[]]
Käsikirjoittaja(t) John Swartzwelder
Ohjaaja(t) Wesley Archer

Burnsillä on syntymäpäivä, ja koko Springfieldin väki saapuu onnittelemaan häntä. Hän ei kuitenkaan ole kiinnostunut mistään, sillä hän kaipaa vanhaa teddykarhuaan Boboa. Erinäisten seikkojen kautta paljastuu, että Bobo on päätynyt Maggielle. Burns tekee kaikkensa saadakseen nallen. Homer on jo valmis myymään nallen useiden miljoonien dollareiden hintaan, mutta nähtyään Maggien surun tämän menetettäessä nallensa Homer kieltäytyy kaupasta. Lopulta Burns saa nallensa puhuttuaan Maggielle kahden kesken.

Jakso on parodia elokuvasta Kansalainen Kane.

Kauhujen talo, osa IV (Treehouse of Horror IV)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Bart Night Gallery.jpg
Jaksonumero 86
Tuotantokoodi 1F04
Ensiesitys Yhdysvalloissa 28. lokakuuta 1993
Ensiesitys Suomessa 5. marraskuuta 1994
Käsikirjoittaja(t) Conan O'Brien, Bill Oakley, Josh Weinstein ja Greg Daniels
Ohjaaja(t) David Silverman

Kehystarinassa Bart kulkee käytävällä, jonka seinille on ripustettu kuuluisia maalauksia. Hän varoittaa katsojia siitä, että tulevat tarinat ovat hyvin pelottavia. Kun Bart puhuu ilkeydestä Maggielle, Maggie panee tuttinsa Bartin suuhun.

The Devil and Homer Simpson

Flanders paholaisena yrittää vaihtaa Homerin sielun donitsiin.

Homer myy sielunsa pirulle (joka on oikeasti Flanders) saadakseen donitsin. Hän ei kuitenkaan syö donitsia kokonaan, vaan laittaa osan siitä jääkaappiin. Homer kävelee unissaan jääkaapille ja syö donitsin loppuun, jolloin piru vie hänet helvettiin. Marge vaatii oikeudenkäyntiä, jonka lopuksi Homerin sielu tuomitaan kuuluvaksi Margelle, sillä Homer oli kirjoittanut hääkuvansa taakse antavansa sielunsa Margelle. Piru suuttuu ja muuttaa Homerin pään donitsiksi.

Terror at 5 1/2 Feet

Otus hymyilee Bartille.

Bart näkee unta kolariin joutuvasta koulubussista. Matkalla kouluun Bart huomaakin erään renkaan luona pienen otuksen, joka yrittää irrottaa pultteja. Bart yrittää saada bussin pysäytettyä, mutta kukaan ei kuuntele häntä. Lopulta hän ampuu otusta hätäraketilla, jolloin tämä putoaa kyydistä. Bussin saavuttua koululle huomataan Bartin olleen oikeassa. Hänet kuitenkin viedään mielisairaalaan häiritsevän käytöksen takia. kun Bartia ollaan viemässä mielisairaalaan,niin otus vilkuttaa Bartille ikkunasta ja pitää samalla Ned Flandersin päätä kädessään. tarina loppuu Bartin huutamiseen. Jaksossa esiintyi ensimmäisen kerran koulun saksalainen vaihto-oppilas nimeltään Uter.

Bart Simpson's Dracula

Jakson promotiaalinen kuva.

Kolmas tarina on parodia Draculasta. Siinä Burns kutsuu Simpsonit linnaansa syömään lounasta. Lisa kuitenkin tajuaa Burnsin olevan vampyyri, ja yrittää saada Bartin vakuuttuneeksi asiasta. Kaksikko löytääkin Burnsin salakammion, mutta Bart jää vampyyrien keskelle. Muulle perheelle paljastuu seuraavana yönä, että Bartista on tullut vampyyri, sillä tämä yrittää purra Lisaa. Niinpä he menevät takaisin linnaan ja tappavat Burnsin. Lopussa koko muu perhe Lisaa lukuun ottamatta on muuttunut vampyyreiksi. Kaikki tulevat Lisaa kohti, mutta juuri ennen kuin he käyvät tähän käsiksi, he kääntyvät kameraa kohti ja huutavat "Happy halloween!" Sitten he laulavat joululaulua samalla tavalla kuin Tenavissa aikoinaan.

Margen pakomatka (Marge on the Lam)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marge ystävystyy naapurin naisen kanssa, ja he alkavat viettää yhä enemmän aikaa yhdessä. Eräänä iltana he saavat kuitenkin poliisit peräänsä, sillä heidän käyttämänsä auto on varastettu naapurin entiseltä aviomieheltä. Jakson loppu on otettu suoraan elokuvasta Thelma & Louise, tosin rotkoon ajavat Margen sijasta Wiggum ja Homer. He tosin eivät kuole, sillä auto törmää suoraan valtavaan jätekasaan.

Kohta ei huvita enää mikään (Bart's Inner Child)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Homer saa Hassulta ilmaisen trampoliinin, mutta koska se osoittautuu vaaralliseksi, Homerin on hankkiuduttava siitä eroon. Kun lapset huomaavat trampoliinin hävinneen, he hyppivät auton päällä. Marge alkaa nalkuttaa trampoliinin hankkimisestä, ja lopulta hän tajuaa nalkuttavansa aina joka asiasta. Hän menee käymään sisariensa luona, jotka suosittelevat avuksi Phil Goodmanin videota. Tuloksena on se, ettei Marge nalkuta enää yhtään mistään. Kun Goodman saapuu kaupunkiin luennoimaan, vievät Marge ja Homer Bartin kuuntelemaan. Bart alkaa huudella herjoja yleisöstä, jolloin Goodman ottaa tämän luokseen lavalle. Sitten Goodman neuvoo kaikki olemaan "kuin poika" eli tekemään mitä huvittaa.

Pian Springfieldissä järjestetään "Tee mitä huvittaa" -festivaalit. Huipentumana James Brown laulaa kappaleen "I feel good". Kappale kuitenkin keskeytyy, kun lava hajoaa kiinnittämättömien pulttien takia. Sitten maailmanpyörä hajoaa, sillä sitä ei ole öljytty. Kohta koko kaupunki alkaa syyttää toisiaan tekemättömistä töistä, ja tuloksena on täysi tappelu. Äkkiä Apu tajuaa, että kaikki oli alun perin Bartin syytä. Kaikki ryntäävät hänen kimppuunsa, mutta Homer piilottaa hänet paraativaunuun. Bartin piilo paljastuu, mutta väkijoukko ei jaksakaan enää jahdata häntä, ja hän pelastuu.

Partiopojat hukkateillä (Boy-Scoutz 'n the Hood)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bart ja Millhouse löytävät kadulta Homerin hukkaaman setelin ja ostavat sillä pelkästä sokerista valmistetun pirtelön. Sokerihumalassa he tekevät kaikkea hullua, ja aamulla Bart herää partiopuvussa. Aluksi häntä tympii olla partiolaisena, mutta sitten hän tajuaa partiolaisten oikeuden taskuveitseen ja päättääkin pysyä ryhmässä. Bart ja Homer osallistuvat isä-poika-leirille ja päätyvät melonnassa samaan veneeseen Flandersin kanssa. Homer kuitenkin hukkaa kartan ja he eksyvät avomerelle. Homer, Bart, Ned ja Rod luulevat lopun jo tulleen, kun Homer haistaa öljynporauslautalla olevan Hassuburgerin. He melovat nopeasti Homerin nenän vainuamaan suuntaan ja pelastuvat.

Homerin viimeisimmät kiusaukset (The Last Temptation of Homer)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Homerin työpaikalle tulee töihin Mindy Simmons, johon Homer ihastuu. Mindy vaikuttaa joka suhteessa paremmalta vaimolta Homerille kuin Marge, etenkin kun Marge on sairastunut pahaan flunssaan. Homer ei halua menettää perhettään, joten hän päättää kertoa Mindylle, ettei heistä kahdesta tule ikinä mitään. Johtaja Burns kuitenkin näkee heidän juttutuokionsa turvakamerasta ja lähettää heidät yhteiselle työmatkalle. He joutuvat samaan hotellihuoneeseen, ja Homer purskahtaa itkuun tajutessaan pettävänsä vaimoaan. Lopulta hän kutsuu Margen hotellihuoneeseen ja viettää yön Mindyn sijasta Margen kanssa. Bart joutuu käyttämään silmälaseja tässä jaksossa.

$pringfield ($pringfield (Or, How I Learned to Stop Worrying and Love Legalized Gambling))[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uhkapeli laillistetaan Springfieldissä, jolloin Burns perustaa oman kasinon. Homer palkataan töihin jakajaksi, mutta Bartia ei lasketa alaikäisenä sisään. Niinpä hän kostoksi perustaa puumajaansa oman kasinon. Eräänä iltana Marge tulee tapaamaan Homeria ja kokeilee samalla pelata yksikätistä rosvoa. Hänelle kuitenkin perustuu peliriippuvuus ja hän alkaa kulkea kasinolla joka ilta. Lopulta Homer tympääntyy Margen ainaiseen poissaoloon ja ryntää kasinolle etsimään häntä.

Herrasmiesvaras (Homer the Vigilante)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Springfieldissä riehuu rikosaalto, jota Homer rupeaa selvittämään. Rikollinen ilmoittaa suorassa TV-lähetyksessä ryöstävänsä museosta suuren timantin. Hän onnistuukin, sillä Homer jätti vartiopaikkansa juodakseen Duffia. Rikollinen jää lopulta kiinni Homerin isän ansiosta. Varas palauttaa kaiken varastamansa, mutta pakenee poliisiaseman sellistä nerokkaalla huijauksella.

Bartista tulee suosittu (Bart Gets Famous)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bartin luokka käy luokkaretkellä laatikkotehtaalla. Bart kyllästyy ja pakenee naapurissa olevaan TV-yhtiöön. Siellä hän onnistuu pääsemään Hassu-klovnin apulaiseksi tuomalla tälle donitsin. Työ on kuitenkin kaikkea muuta kuin hauskaa. Niinpä Bart päättääkin jo lähteä, kun Hassu tarvitsee tätä ohjelmassaan statistiksi. Bart kuitenkin tuhoaa vahingossa lavasteet ja toteaa yleisölle nopeasti "I didn't do it!" eli "En minä sitä tehnyt!" Tuon lausahduksen myötä Bartista tulee julkkis, ja hän saavuttaa suuren suosion. Villitys kuitenkin lopahtaa yhtä nopeasti kuin alkoikin, sillä lopulta lausahdus ei ole enää hauska. Jakson lopussa sarjan tekijät vitsailevat tällä, sillä he laittavat hahmot sanomaan suurimman osan kuuluisista lausahduksistaan peräkkäin. (Näitä ovat D'oh! Hhrrmmmm... Ay Caramba! Ha Ha! Excellent! sekä If anyone asks, I'll be in my room...)

Homer ja Apu (Homer and Apu)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Homer ostaa Kwik-e-Martista pilaantunutta kinkkua sekä katkarapuja ja joutuu sairaalaan. Lisan ehdotuksesta Homer tekee valituksen kuluttajaviranomaisille, minkä seurauksena Apu saa potkut. Korvaukseksi Homer ottaa Apun luokseen asumaan. Simpsonit huomaavat pian, että Apu kaipaa kauppaansa enemmän kuin mitään maailmassa, joten Homer ja Apu matkustavat Intiaan hankkimaan Apun työpaikkaa takaisin. He löytävät suuren gurun, joka lupaa vastauksen kolmeen kysymykseen. Homer tuhlaa ne kysymällä "Oletko sinä suuri guru?", "Sinäkö?" ja "Ihanko varmasti?" eikä Apu saa työtään takaisin. Kotiin palattuaan Apu kuitenkin päättää marssia Kwik-e-Martiin ja vaatii työtään takaisin. Sijaisena toiminut leffatähti James Woods on tympääntynyt kauppiaana olemiseen ja niinpä hän luovuttaa paikan Apulle heti.

Lisa Leijonamieli (Lisa vs. Malibu Stacy)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uusi puhuva Malibu Stacy tulee kauppoihin ja kaikki ryntäävät ostamaan sen. Myös Lisa ostaa nuken, mutta on hyvin pettynyt siihen, koska Lisan mielestä nuken puheet ovat liian seksistisiä. Nuken yksi repliikeistä on: Älä minulta kysy, olen vain tyttö! Lisa aikoo valittaa Malibu Stacyn perustajalle henkilökohtaisesti, missä hän onnistuukin. Yhdessä he tekevät Lisalle oman nuken; Lisa Leijonamielen, joka on huomattavasti säädyllisempi kuin Malibu Stacyt. Kun nukke pääsee myyntiin ja kaikki tytöt (sekä Smithers) ovat juoksemassa ostamaan sitä, työntää kaupan myyjä tyttöjen eteen kärryn täynnä Malibu Stacy -nukkeja, joilla on uusi hattu. Ainoastaan yksi tyttö ehti ostaa Lisa Leijonamieli- nuken, mutta Lisa on siihenkin tyytyväinen. Jaksossa Malibu Stacyn Ex-aviomiesten joukossa näkyi mm. Hullu tiedemies ja Professori Frinkin kilpailija Tohtori Kolossus.

Homer, seuraava astronautti (Deep Space Homer)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Deep Space Homer2.png
Jaksonumero 96
Tuotantokoodi 1F13
Ensiesitys Yhdysvalloissa 24. helmikuuta 1994
Ensiesitys Suomessa 15. huhtikuuta 1995
Käsikirjoittaja(t) David Mirkin
Ohjaaja(t) Carlos Baeza

Homerin työpaikalla juhlitaan taas viikon työntekijän julkistamista. Kaikki muut työntekijät Homeria lukuun ottamatta ovat saaneet jo tämän palkinnon, ja Homer on varma hänestä tulevan seuraava valittu viikon työntekijä. Homerin yllätykseksi ja järkytykseksi Mr. Burns paljastaakin tämän viikon parhaan työntekijän olevan vihreä, eloton hiilisauva.

Masentuneena Homer menee kotiin ja alkaa kanavasurffailla televisiollaan. Kaukosäätimestä putoavat kuitenkin paristot eikä Homer voi vaihtaa avaruusaluksen lähtöä näyttävää kanavaa. Bart kuitenkin onnistuu sammuttamaan TV:n vetämällä töpselin seinästä. Homer soittaa NASAlle valittaakseen tylsistä avaruusalusten lähtölaukausten ohjelmista, ja puhelun lopussa NASAn mies ilmoittaa muille, että uusi astronautti, Homer, on löydetty. Olleessaan Moen kapakassa oluella NASAn miehiä tulee ovesta sisään etsien Homeria, ja kun Homer huomaa heidät, hän luulee olevansa ongelmissa ja kertoo Barneyn olevan pilapuhelun tehnyt. Kun NASAn miehet ilmoittavat Barneylle tämän olevan uusi astronautti, Homer kertookin että hän vain pilaili ja että hän soitti oikeasti NASAan. NASA päättää kuitenkin ottaa molemmat harjoitusohjelmaan mukaan. Barneysta tulee todellinen atleetti, sillä häneltä kielletään alkoholi. Niinpä hänet valitaan uudeksi astronautiksi Homerin sijaan. Harjoitusohjelman lopun kunniaksi he juovat alkoholitonta shamppanjaa, minkä seurauksena Barney saa takaisin alkoholin aiheuttamat vaivansa. Hän pakenee NASAsta rakettirepulla, joten Homer pääsee avaruuteen. Avaruudessa Homer näyttää miehistökavereilleen Race Banyonille ja Buzz Aldrinille salakuljettamansa sipsipussin ja avaa sen. Avauksen seurauksena sipsit lentävät aluksen sisällä ja Homer rupeaa syömään niitä, mutta törmää muurahaisterraarioon ja pian muurahaiset ja hiekka kiertävät aluksessa. Pian he keksivät avata luukun jotta muurahaiset ja sipsit lentävät ulos. Homer unohtaa kiinnittää turvavyön ja meinaa lentää ulos avaruuteen. Homer pelastuu, mutta rikkoo kahvan. Homer ottaa hiilisauvan ja yrittää lyödä Racea sillä, mutta se jumittuu oveen ja pitää sen kiinni. Maassa hiilisauvasta tulee sankari pelastettuaan astronautit.

Homerin paras ystävä (Homer Loves Flanders)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Homer haluaa päästä katsomaan jalkapallo-ottelua, mutta ei onnistu saamaan lippua. Flanders voittaa liput otteluun ja ottaa Homerin mukaansa. Naapureista tulee pian ystävykset, eikä Homer puhu muusta kuin Flandersista. Kuitenkin hän alkaa puuttua Flandersin elämään liian paljon, ja lopulta Flanders lähtee pakomatkalle. Muu Springfieldin väki pitää Nediä kateellisena ja halveksuvat tämän käytöstä. Kirkossa Flandersin hermot kuitenkin pettävät, ja hän haukkuu Homerin pystyyn. Homer kuitenkin pitää Flandersin puolesta puolustuspuheen. Jakson lopussa kaikki on kuitenkin taas ennallaan, ja Homer vihaa jälleen Flandersia normaalisti.

Bart saa elefantin (Bart Gets an Elephant)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bart osallistuu radion tietokilpailuun, jossa on palkintona joko rahaa tai pilailupalkinto. Bart valitsee pilailupalkinnon, joka on juontajien vitsinä heittämä elefantti. Kun Bart ei saakaan valitsemaansa palkintoa, hän alkaa ärsyttää radion henkilökuntaa toistamalla joka paikassa hokemaa "Missä on elefanttini?" Lopulta kanavan tuottajat ärsyyntyvät ja hankkivat Bartille oikean elefantin. Bart antaa tälle nimeksi Stampy (eli Tallari). Elefantti kuitenkin aiheuttaa Simpsonit lähes vararikon partaalle, ja lopulta he antavat tämän eläintensuojeluviranomaisten hoidettavaksi.

Burnsin perillinen (Burn's Heir)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Burns on vähällä hukkua kylpyammeeseen, minkä seurauksena hän tajuaa joskus kuolevansa. Niinpä hän julistaa kilpailun siitä, kuka pääsee hänen perillisekseen. Myös Bart ja Lisa osallistuvat, mutta kukaan osallistujista ei miellytä Burnsia. Bart suuttuu tästä, ja kostoksi hän rikkoo Burnsin omaisuutta. Tämä ei ole koskaan nähnyt moista raivoa, ja tästä ilahtuneena hän ottaa Bartin perijäkseen. Bart alkaa pikkuhiljaa viettää yhä enemmän ja enemmän aikaa Burnsin kartanossa, sillä siellä hän saa tehdä mitä haluaa. Burns jopa palkkaa näyttelijöitä kuvaamaan nauhan, jossa Bartin perhe väittää tulevansa toimeen ilman Bartiakin. Lopulta Burns laittaa Bartin tulikokeeseen: Bartin tulee antaa potkut isälleen. Hän ei kuitenkaan kykene tähän, vaan luopuu perijänoikeudestaan ja palaa kotiin.

Ikävä rehtoria (Sweet Seymour Skinner's Baadasssss Song)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bart tuo kouluun näytille Simpsonien koiran Pukin pikku apurin. Bart vie koiran siivouskomeroon mutta koira alkaa juoksennella ilmanvaihtokanavassa. Seymour Skinner lähettää talonmies Willien etsimään koiraa. Skinner saa potkut, kun tarkastaja näkee Pukin pikku apurin ilmanvaihtokanavassa. Bart ystävystyy Seymourin kanssa, ja auttaa häntä saamaan työpaikan rehtorina takaisin. Jaksossa nähdään ensimmäisen kerran Maggien vihollinen Yksikulmakarvainen vauva. Tämä jakso oli järjestyksessä sarjan sadas.

Poika joka tiesi liikaa (The Boy Who Knew Too Much)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bart lintsaa koulusta. Paetessaan häntä jahtaavaa rehtoria Bart piiloutuu pormestari Quimbyn veljenpojan juhliin. Siellä hän piiloutuu keittiöön ja näkee ainoana todistajana tarjoilijan vakavan loukkaantumisen. Kaikki syyttävät Quimbyn veljenpoikaa, sillä hän pilkkasi tarjoilijaa tämän ranskalaisen aksentin takia. Bart potee omantunnontuskia, sillä hän ei kykene paljastamaan tämän syyttömyyttä joutumatta myöntämään lintsanneensa koulusta. Lopulta hän kuitenkin tunnustaa, ja rehtori antaa hänelle viisi kuukautta jälki-istuntoa.

Lady Bouvierin rakastaja (Lady Bouvier's Lover)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sekä Abraham Simpson että johtaja Burns ihastuvat Margen äitiin. Burns on jo viemässä häntä vihille, kun Abraham syöksyy paikalle ja ryöstää morsiamen. Margen äiti tiuskaisee lopulta, ettei hän mene naimisiin kummankaan kosijan kanssa.

Onnistuneen avioliiton salaisuudet (Secrets of a Successful Marriage)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Homer ryhtyy opettajaksi, mutta hän ei keksi luokalleen mitään sanottavaa. Kun ihmiset ovat jo lähdössä pois kurssilta, hän epätoivoissaan alkaa kertoa näille Margen intiimejä salaisuuksia. Marge suuttuu tästä niin paljon, että heittää Homerin ulos kodistaan. Homer muuttaa asumaan Bartin puumajaan, ja on jo seuraavana päivänä hulluuden partaalla. Marge kuitenkin leppyy ja päästää Homerin lopulta takaisin kotiinsa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.
Simpsonit
Simpsonin perhe
Homer Simpson | Marge Simpson | Bart Simpson | Lisa Simpson | Maggie Simpson 
Sekalaista
D’oh! | Duff Beer  | Simpsoneiden intro | Simpsoneiden lyhytfilmit  | Springfield  | Springfieldin ydinvoimala
Luettelot
Luettelo jaksoista | Luettelo hahmoista | Luettelo vakiovitseistä  | Luettelo Kauhujen talo -jaksoista  | Luettelo sivuhahmoista  | Luettelo palkinnoista | Luettelo DVD-julkaisuista | Luettelo videopeleistä  | Vierailleet tähdet
Tuotantokaudet
1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.13.14.15.16.17.18.19.20.21.22.23.24.25.26.
Elokuvat ja erikoisjaksot
The Simpsons Movie  | ”Kuka ampui johtajan?”  | The Longest Daycare
Videopelit
Virtual Bart  | Bart and the Beanstalk  | The Simpsons Wrestling  | The Simpsons Road Rage | The Simpsons Skateboarding  | The Simpsons Hit & Run | The Simpsons Game  | The Simpsons: Tapped Out