SF Film

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta FS Film)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
SF Film Finland Oy
Yritysmuoto osakeyhtiö
Perustettu alkuvuodesta 2000
Toimiala elokuvien levitys
Emoyhtiö Svensk Filmindustri
Omistaja Bonnier
Kotisivu www.sffilm.fi

SF Film Finland Oy on vuoden 2000 alussa toimintansa aloittanut Bonnier-konserniin kuuluvan Svensk Filmindustrin tytäryhtiö. Aikaisemmin yritys oli nimeltään FS Film Oy, mutta vaihtoi nimensä vuonna 2013 SF Film Finland Oy:ksi, joka on lähempänä konsernin muiden pohjoismaisten elokuvatoimistojen nimiä.[1] Se on Suomen johtava elokuvalevitysyhtiö sekä teatterielokuva- että DVD-markkinoilla, ja sen edustamia ulkomaisia elokuvayhtiöitä ovat muun muassa Warner Bros. ja 20th Century Fox, joka on näistä suurin.

Yhtiöllä on vuosina 2000–2011 ollut ensi-illassa yli 500 ulkomaista ja 50 kotimaista elokuvaa,lähde? joista suurimpia lanseerauksia ovat olleet Taru sormusten herrasta -trilogia, James Bond -elokuva Kuolema saa odottaa, The Simpsons Movie, Avatar, Ice Age -animaatiot, Tähtien sota -sarjan Episodit II ja III sekä viimeisimpänä kesällä 2011 julkaistu Harry Potter ja kuoleman varjelukset, osa 2.

SF Film on markkinajohtaja elokuvien tallennemyynnissä 22 %:n ja vuokramyynnissä noin 35 %:n markkinaosuudella (09/11).lähde? Teatterilevityksessä markkinaosuudeksi vuonna 2012 arvioidaan 40–45 %.lähde?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. FS Film Oy on huomisesta lähtien SF Film Finland Oy Elokuvauutiset.fi. 28.2.2013. Viitattu 27.2.2018.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.