Ford 40 -sarja

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ford 7840 SLE

Ford 40 -sarja oli Fordin vuosina 1991–1994 ja New Hollandin vuosina 1995–1998 valmistama traktorimallisto. Se oli kehitetty aiemmasta 10-sarjasta ja sisälsi huomattavia uudistuksia.

Kehitystyö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

40-sarjan traktorit olivat kahden erillisen projektin työn tulos. Projektin P358 tarkoituksena oli kehittää uudet korvaavat mallit Fordin aiemman 10-sarjan tilalle. Se sisälsi merkittäviä muutoksia vaihteistossa, hydrauliikassa ja ohjaamossa. Toisen projektin, Genesiksen, tavoitteena oli kehittää ensimmäiset täysin uudet dieselmoottorit korvaamaan vanhat, vuonna 1964 esitellyt moottorit.

Genesis[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lokakuun ensimmäisenä 1987 aloitti Ford New Hollandin asiatuntijoista koottu ryhmä suunnittelutyönsä. Tarkoituksena oli parantaa moottoreiden suorituskykyä ja sovittaa ne kiristyviin päästövaatimuksiin. Uudet moottorit olivat aiempaa suurempia. Nelisylinterisissä iskutilavuus oli 5 litraa ja kuusisylinterisissä 7,5. Muutos oli saatu aikaan pidentämällä iskun pituutta. Moottoreihin suunniteltiin myös uudet sylinterikannet, joissa oli suuret venttiilit parhaan hyötysuhteen saavuttamiseksi. Uusi nokka-akseli paransi polttoainetaloudellisuutta ja pienensi päästöjä. Myös vanhoihin moottoreihin tehtiin samat parannukset kuin uusiin suurempiin ja lopulta elokuussa 1988 ryhmällä oli täysin uusi moottoriperhe vastaamaan maatalouden uusiin haasteisiin.