Ero sivun ”Seututie 140” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Seututie 140''' on [[Vantaa]]lta [[Lahti|Lahden]] kautta [[Heinola]]an kulkeva [[seututie]]. Vantaan ja Lahden välillä tie on entistä [[valtatie 4|valtatietä 4]] sekä Lahden ja Heinolan välillä entistä [[valtatie 5|valtatietä 5]]. Tielinja alkaa [[Kehä III]]:lta Vantaan [[Hakunila]]ssa noin 250 metriä [[Lahdenväylä]]n liittymän itäpuolelta.
'''Seututie 140''' on [[Vantaa]]lta [[Lahti|Lahden]] kautta [[Heinola]]an kulkeva [[seututie]]. Vantaan ja Lahden välillä tie on entistä [[valtatie 4|valtatietä 4]] sekä Lahden ja Heinolan välillä entistä [[valtatie 5|valtatietä 5]].


Vantaan, [[Kerava]]n ja [[Järvenpää]]n alueella väylän nimenä on Lahdentie. Tie on viitoitettu Helsingin [[Toukola]]sta lähtien "ohjaus tielle" -opastein [[Viikki|Viikin]], [[Pihlajamäki|Pihlajamäen]] ja [[Tattarisuo]]n kautta varsinaiseen alkamiskohtaan. Tie on nykyisen nelostien rinnakkaistie. Lähivuosina Lahdentie tullaan leventämään kaksiajorataiseksi Vantaalla liikennemäärien kasvun vuoksi.
Tielinja alkaa [[Kehä III]]:lta noin 250 metriä [[Lahdenväylä]]n liittymän itäpuolelta. Liittymät sijaitsevat Vantaan [[Hakunila]]ssa. Vantaan, [[Kerava]]n ja [[Järvenpää]]n alueella väylän nimenä on Lahdentie. Tie on viitoitettu Helsingin [[Toukola]]sta lähtien "ohjaus tielle" -opastein [[Viikki|Viikin]], [[Pihlajamäki|Pihlajamäen]] ja [[Tattarisuo]]n kautta varsinaiseen alkamiskohtaan. Tie on nykyisen nelostien rinnakkaistie. Lähivuosina Lahdentie tullaan leventämään kaksiajorataiseksi Vantaalla liikennemäärien kasvun vuoksi.


Seututie 140 päättyy Heinolan Koskenmyllyssä noin 100 metriä viitostien liittymän luoteispuolella. Yhtenäinen tielinja jatkuu [[Hartola]]n Vehkalahden kautta [[Joutsa]]n Haminanmäkeen.
Seututie 140 päättyy Heinolan Koskenmyllyssä noin 100 metriä viitostien liittymän luoteispuolella. Yhtenäinen tielinja jatkuu [[Hartola]]n Vehkalahden kautta [[Joutsa]]n Haminanmäkeen.

Versio 10. elokuuta 2009 kello 20.23

Seututie 140 on Vantaalta Lahden kautta Heinolaan kulkeva seututie. Vantaan ja Lahden välillä tie on entistä valtatietä 4 sekä Lahden ja Heinolan välillä entistä valtatietä 5.

Tielinja alkaa Kehä III:lta noin 250 metriä Lahdenväylän liittymän itäpuolelta. Liittymät sijaitsevat Vantaan Hakunilassa. Vantaan, Keravan ja Järvenpään alueella väylän nimenä on Lahdentie. Tie on viitoitettu Helsingin Toukolasta lähtien "ohjaus tielle" -opastein Viikin, Pihlajamäen ja Tattarisuon kautta varsinaiseen alkamiskohtaan. Tie on nykyisen nelostien rinnakkaistie. Lähivuosina Lahdentie tullaan leventämään kaksiajorataiseksi Vantaalla liikennemäärien kasvun vuoksi.

Seututie 140 päättyy Heinolan Koskenmyllyssä noin 100 metriä viitostien liittymän luoteispuolella. Yhtenäinen tielinja jatkuu Hartolan Vehkalahden kautta Joutsan Haminanmäkeen.

Väylän pikavuoropysäkit ovat Lahden Kivistönmäki ja Holma sekä Heinolan Jyränkö ja Veljeskylä.