Seututie 140

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Seututie 140 kulkee Heinolan keskustan läpi.

Seututie 140 on Vantaalta Lahden kautta Heinolaan kulkeva seututie. Vantaan ja Lahden välillä tie on entistä valtatietä 4 sekä Lahden ja Heinolan välillä entistä valtatietä 5.

Tielinja alkaa Kehä III:lta noin 250 metriä Lahdenväylän liittymän itäpuolelta. Liittymät sijaitsevat Vantaan Hakunilassa. Vantaan, Keravan ja Järvenpään alueella väylän nimenä on Lahdentie. Tie on viitoitettu Helsingin Toukolasta lähtien ”ohjaus tielle” -opastein Viikin, Pihlajamäen ja Tattarisuon kautta varsinaiseen alkamiskohtaan. Tie on nykyisen nelostien rinnakkaistie. Lähivuosina Lahdentie tullaan leventämään kaksiajorataiseksi Vantaalla liikennemäärien kasvun vuoksi.

Seututie 140 päättyy Heinolan Koskenmyllyssä noin 100 metriä viitostien liittymän luoteispuolella. Yhtenäinen tielinja jatkuu Hartolan Vehkalahden kautta Joutsan Haminanmäkeen.

Väylän pikavuoropysäkit ovat Lahden Kivistönmäki ja Holma sekä Heinolan Jyränkö ja Veljeskylä.

Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on tehnyt vuonna 2010 selvityksen, jonka mukaan tiellä pitäisi kunnostaa Vantaalla Mittalinjan alikulkukäytävä ja Siltaniityn alikulkukäytävä.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]