Solidus Snake

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Solidus Snake (jap. ソリダス・スネーク, Soridasu Sunēku) on Hideo Kojiman luoma ja Yoji Shinkawan luonnostelema kuvitteellinen henkilö, joka esiintyy Metal Gear -pelisarjassa.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Metal Gear Solid[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Solidus Snake tekee ensiesiintymisensä Metal Gear Solidissa, jossa hän toimii Yhdysvaltain presidenttinä käyttäen pseudonyymiä "George Sears", joskin häntä ei nähdä kertaakaan pelin aikana. Pelin loppupuolella pelaajalle annetaan aluksi vaikutelma, että juuri Sears antoi puolustusministeri Jim Housemanille käskyn tuhota Shadow Moses -saari ydinaseiskulla. Lopulta kuitenkin ilmenee, että Houseman toimikin yksin, joten eversti Campbell ottaa yhteyttä presidenttiin ja Sears antaa määräyksen keskeyttää isku.

Metal Gear Solidin lopputekstejä edeltävässä kohtauksessa Revolver Ocelot keskustelee puhelimen välityksellä Searsin kanssa, vaikka tosin presidentin puheääntä ei kuulla. Keskustelussa Ocelot kertoo muiden muassa saaneensa haltuunsa Metal Gear REXin koetulokset, ja että Solid ja Liquid Snake eivät olleet tietoisia Soliduksen olemassaolosta. Keskustelun päättävä Ocelotin repliikki paljastaa Searsin todellakin olevan Solidus. Keskustelussa myös ilmenee, että Ocelot oli Searsin alaisuudessa toiminut vakooja, joka lähetettiin soluttautumaan FOXHOUND-erikoisyksikköön.

Solidin ja Liquidin tavoin Solidus syntyi vuonna 1972 huippusalaisen "Les Enfants Terribles" -projektin seurauksena, mutta "veljistään" poiketen hän sai sekä Big Bossin dominoivat että resessiiviset geenit. Täten Solidus oli Big Bossin kolmesta kloonista "onnistunein". Metal Gear Solid vihjaa, että presidenttikaudellaan hän allekirjoitti ydinaseiden määrää rajoittavia ja eugeniikkaa vastustavia sopimuksia, mutta hänen ulkopolitiikkansa epäonnistui. Sears oli 43. Yhdysvaltain presidentti, joten nähtävästi hän astui virkaan vuonna 2001 ja oli vuodelle 2005 sijoittuvan Metal Gear Solidin tapahtumien aikoihin valittu toiselle virkakaudelleen.

Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Soliduksella on huomattava rooli Metal Gear Solid 2: Sons of Libertyssä, jonka vuodelle 2009 sijoittuvassa vedenpuhdistamojaksossa hän on Dead Cell -erikoisyksikön ja Sons of Liberty -terroristijärjestön johtaja sekä tarinan antagonisti. Jakson alussa Sons of Liberty kaappaa New Yorkin kaupungin edustalla sijaitsevan Big Shell -vedenpuhdistamon ja ottaa kymmeniä korkea-arvoisia panttivankeja, mukaan lukien Yhdysvaltain presidentti James Johnsonin. Hän kiristää Yhdysvaltain hallitusta luovuttamaan hänelle 30 miljardin Yhdysvaltain dollarin lunnaat panttivankien henkeä vastaan, tai teloittaisi panttivangit ja räjäyttäisi Big Shellin. Tuhoutuessaan Big Shellin säiliöiden myrkylliset kemikaalit vapautuisivat ja aiheuttaisivat valtaisan ekokatastrofin, jossa New Yorkin edustalla leviävä merialue saastuisi vuosisadoiksi.

Metal Gear Solid 2: Sons of Libertyn mukaan Solidus koulutti 1980-luvun Afrikassa lapsisotilaita, jotka osallistuivat muiden muassa Liberian sisällissotaan. Näistä yksi oli Raiden eli Jack, joka lähetettiin Big Shelliin pelastamaan panttivangit. Kun Raiden kohtaa entisen kasvatti-isänsä ensimmäistä kertaa Big Shellissä, Solidus esiintyy aluksi Solid Snakena, jonka uskottiin menehtyneen U.S.S. Discovery -tankkerin tuhossa. Pian kuitenkin paikalle ilmestyy Navy SEAL -sotilas Iroquois Pliskin, joka paljastaa olevansa oikea Solid Snake. Tätä seuraa taistelu, jonka aikana Harrier-hävittäjällä lentävä Solidus yrittää tappaa Raidenin. Raiden onnistuu ampumaan Harrierin alas Stinger-raketinheittimellä ja Solidus selviytyy hengissä, joskin hän menettää vasemman silmänsä ja käyttää koko loppupelin ajan silmälappua, joka tekee hänestä hyvin paljon vanhan Big Bossin näköisen.

Pelin edetessä ilmenee, ettei Solidus olekaan kiinnostunut lunnasrahoista, vaan hän tahtoi saada haltuunsa Big Shellin alapuolella sijaitsevan vedenalaisen Arsenal Gear -linnoituksen. Soliduksen suunnitelmana oli käyttää Arsenal Gearia Yhdysvaltain hallitusta kontrolloivaa Patriootit-salaseuraa vastaan. Sons of Liberty paljastaa, että Solidus oli alun perin Patrioottien agentti, mutta Shadow Moses -tapauksen jälkeen menetti Patrioottien luottamuksen ja erosi virastaan voidakseen kadota ja välttää Patrioottien värväämät salamurhaajat.

Metal Gear Solid 2: Sons of Libertyn lopussa pelaajalle paljastetaan, että koko terroristiepisodi oli pelkkä Patrioottien tarkkaan suunnittelema juoni, jonka tarkoituksena oli testata Patrioottien kykyä hallita maailman tapahtumia. Patrioottien vakoojaksi paljastunut Revolver Ocelot yrittää epäonnistuneesti tappaa Soliduksen, Solidin, Raidenin ja Fortunen Metal Gear RAY:llä, minkä jälkeen Arsenal Gear törmää Manhattanille. Solidus ja Raiden joutuvat Federal Hallin katolle ja aloittavat kaksintaistelun, joka päättyy Raidenin sivallettua Soliduksen selkärangan poikki katanalla. Kuolettavasti haavoittunut Solidus putoaa rakennuksen katolta ja saa surmansa.

Pelin aikana Solidus käyttää erikoisvalmisteista haarniskaa, joka antaa hänelle miltei täydellisen suojan luodeilta ja räjähdyksiltä. Haarniskassa on kaksi lonkeromaista uloketta, jotka kykenevät laukaisemaan pienoiskokoisia ohjuksia. Solidus käyttää pääaseinaan kahta katanaa, joiden nimet ovat Metal Gear Acid 2 -pelin mukaan "Minshuto" ("demokraatti") ja "Kyōwato" ("republikaani"). Hänellä on myös FN P90 -konepistooli, jonka avulla hän tappaa Olga Gurlukovišin ja tuhoaa muutamia Arsenal Gearin Metal Gear RAY -malleja. Vaikka Solidus onkin kolmesta Snake-veljeksestä nuorin, hän näyttää Solidia ja Liquidia vanhemmalta, sillä hänen solunsa ovat osittain epäonnistuneen kloonauksen seurauksena alkaneet degeneroitua.

Metal Gear Solid 4:Guns of the patrios[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Soliduksella ei ole mitenkään suuri rooli mutta hänet nähdään pelin aikana. Soliduksen ruumis on Voltassa jota Big Mama pitää itsellään.Snakelle ja Liquid Ocelotille uskotettiin että Soliduksen ruumis olisi ollut alun perin Big Bossin. Liquid Ocelot polttaa Soliduksen ruumiin Voltassa, Big Maman yrittäessä ottaa ruumis pois liekeistä,menehtyy hän palovammoihin. Viimeisessä luvussa Snake kohtaa Big Bossin hautausmaalla ja ihmettelee miksi hän voi olla yhä elossa. Big Boss paljastaa Snakelle että ruumis minkä Liquid Ocelot poltti Voltassa ei ollut hänen vaan hänen klooninsa Solidus Snaken.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli Ääninäyttelijä (englanti) Ääninäyttelijä (japani)
Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty John Cygan Akio Ōtsuka

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]