Luettelo Metal Gear -pelisarjan hahmoista

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä artikkeli käsittelee kuvitteellisia hahmoja Metal Gear -pelisarjassa.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Metal Gearissa esitellyt hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Solid Snake[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Solid Snake

Solid Snake (ソリッド・スネーク Soriddo Sunēku) on pelisarjan päähahmo. Alkuperäisissä Metal Gear -peleissä hän on FOXHOUNDin keltanokka, jolle annetaan tehtäväksi löytää ja tuhota Outer Heavenissa ja Zanzibar Landissa sijaitsevat Metal Gearit, minkä seuraksena hän joutuu vastakkain toverinsa Gray Foxin ja oman esimiehensä/mentorinsa Big Bossin kanssa. Metal Gear Solidissa Solid Snake ystävystyy Otaconin kanssa ja taistelee kaksoisveljeään terroristi Liquid Snakea vastaan. Hänen oikeaksi nimekseen paljastuu David (デイビッド Deibiddo). Metal Gear Solid 2: Sons of Libertyssä Solid Snake, valenimen Iroquois Pliskin (イロコィ・プリスキン Irokoi Purisukin) turvin, avustaa Raidenia päihittämään Solidus Snaken. Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriotsissa hän antaa itselleen lempinimen Old Snake (オールド・スネーク Ōrudo Sunēku) johtuen hänen kehonsa ennenaikaisesta ikääntymisestä. Solid Snaken / Iroquois Pliskinin / Old Snaken ääninäyttelijänä on Akio Ōtsuka japaninkielisessä versiossa ja David Hayter englanninkielisessä versiossa.

Big Boss[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Big Boss

Big Boss (ビッグ・ボス Biggu Bosu) tunnetaan kaikkien aikojen parhaimpana sotilaana. Alkuperäisissä Metal Gear -peleissä Big Boss on Solid Snaken komentaja ja ensimmäinen merkittävä arkkivihollinen. Hahmon menneisyyttä käsitellään Metal Gear Solid 3: Snake Eaterissä, jossa hän on FOXin erikoisjoukon jäsen koodinimellä Naked Snake (ネイキッド・スネーク Neikiddo Sunēku). Päihitettyään hänen legendaarisen mentorinsa, hän ansaitsee Big Bossin arvonimensä. Oltuaan hallituksen työkaluna hän perustaa oman palkkasotilasryhmänsä (FOXHOUND Metal Gear Solid: Portable Opsissa ja Militaires Sans Frontières Metal Gear Solid: Peace Walkerissa) ja toimii Venom Snaken mentaalisena mallina Metal Gear Solid V: The Phantom Painissä. Big Bossin ääninäyttelijä on Chikao Ōtsuka japaninkielisessä versiossa ja Richard Doyle englanninkielisessä versiossa. Naked Snaken ääninäyttelijä on Akio Ōtsuka japaninkielisessä versiossa. Englanninkielisessä versiossa Naked Snaken äänenä toimivat David Hayter (Metal Gear Solid -pelien esiosissa) ja Kiefer Sutherland (pelissä Metal Gear Solid V).

Gray Fox[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Gray Fox (Metal Gear)

Gray Fox (グレイ・フォックス Gurei Fokkusu, kirjoitetaan ”Grey Fox” MSX2-versioissa), tunnetaan myös nimillä Frank Jaeger (フランク・イェーガー Furanku Yēgā, kirjoitetaan ”Frank Yeager” MSX2-versioissa), Cyborg Ninja (サイボーグ忍者 Saibōgu Ninja) ja Null (ヌル Nuru), oli korkea-arvoinen FOXHOUND-agentti. Hän esiintyy ensin alkuperäisessä Metal Gear -pelissä, jossa hän katoaa tehtävän aikana ennen pelin tapahtumien alkua jättäen viimeisen arvoituksellisen radioviestinsä ”Metal Gear”, ennen kuin hän palaa Solid Snaken vihollisena pelissä Metal Gear 2: Solid Snake. Metal Gear Solidissa hänet herätetään kuolleista Cyborg Ninjana avustamaan Snakea, kunnes Liquid Snake tappaa hänet. Cyborg Ninjan ääninäyttelijä on Kaneto Shiozawa japaninkielisessä versiossa. Englanninkielisessä versiossa Cyborg Ninjan ääninäyttelijä on Greg Eagles (pelissä Metal Gear Solid) ja Rob Paulsen (seuraavissa peleissä). Nullin äänenä on Jun Fukuyama japaninkielisessä versiossa ja Larc Spies englanninkielisessä versiossa.

Dr. Madnar[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dr. Drago Pettrovich Madnar (ドラゴ・ペトロヴィッチ・マッドナー Dorago Petorovitchi Maddonā) (vain Dr. Petrovich alkuperäisessä pelissä Metal Gear ja Dr. Pettrovich Madnar Metal Gear 2:n MSX2-versiossa) on itämainen insinööri, joka loi TX-55 Metal Gear mechan alkuperäisessä Metal Gearissa, sekä TX-11 Anroid (Bloody Brad) -androidit. Dr. Madnar ja hänen tyttärensä Ellen (エレン Eren) ovat osa panttivankeja, jotka Snaken tulee pelastaa. Metal Gear 2:ssa Dr. Madnar loikkaa katkerasti Zanzibar Landiin ja kehittää Metal Gear D:n sen jälkeen kun hän tulee torjutuksi tiedeyhteisössä. Hän tapaa Snaken pelissä esittämällä panttivankia, mutta hyökkää Snaken kimppuun kun totuus paljastuu. Hänen nimensä mainitaan Metal Gear Solid 4:ssä tiedemiehenä, joka pelasti Raidenin hengen, sen jälkeen kun Patriootit muuttivat tämän kyborgiksi.

Kyle Schneider[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kyle Schneider (カイル・シュナイダー Kairu Shunaidā) (vain Schneider alkuperäisessä Metal Gearissa) on vastarintaliikkeen johtaja Outer Heaveniä vastaan Metal Gearissa, joka auttaa Solid Snakea radion välityksellä muiden vastarintaliikkeen jäsenten Dianen (ダイアン Daian) ja Jenniferin (ジェニファー Jenifā) ohella. Hän saa selville Outer Heavenin johtajan henkilöllisyyden, mutta hänet hiljennetään ennen kuin hän ehtii kertoa tämän nimeä. Metal Gear 2:ssa Schneider esiintyy valeasussa Black Ninja (ブラック・ニンジャ Burakku Ninja) (Black Color (ブラック・カラー Burakku Karā) alkuperäisessä MSX2-versiossa), huipputekniikan ninjana, joka on Zanzibar Landin palveluksessa, ja on pelin ensimmäinen loppuvastus. Solid Snake päihittää hänet taistelun aikana, mutta ei saa tietää tämän todellista henkilöllisyyttä ennen kuin tämä lyyhistyy. Hän paljastaa Snakelle, että NATO johti pommihyökkäystä Outer Heaveniä vastaan, huolimatta sotaorvoista ja -pakolaisista. Ennen kuolemaansa hän kertoo Snakelle myös, että Big Boss oli antanut vastarinnalle anteeksi ja että tämä oli pelastanut pommituksilta sekä Outer Heavenin että vastarinnan jäseniä.

Metal Gear 2:ssa esitellyt hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Roy Campbell[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Roy Campbell

FOXHOUNDin entinen johtaja. Metal Gear Solidissa hän johtaa läheisen ystävänsä Solid Snaken yritystä tunkeutua Shadow Moseksen ohjustukikohtaan. Myöhemmin Jim Houseman pidättää hänet, mutta lopulta Campbell vapautetaan. Pelin tapahtumien jälkeen hän vetäytyy eläkkeelle.

McDonnel "Mestari" Miller[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Entinen FOXHOUNDin jäsen, joka koulutti Solid Snakea. Hän neuvoo Snakea MGS:n aikana, mutta myöhemmin paljastuu, että todellisuudessa Miller murhattiin muutamia vuorokausia ennen Snaken tehtävää, ja että Snakea neuvova mies onkin valepuvussa esiintyvä Liquid Snake. Master Miller on ilmeisesti mukana Metal Gear Solid: Peace Walker -pelissä (nimellä Kazuhira Miller).

Metal Gear Solidissa esitellyt hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Liquid Snake[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Liquid Snake

Liquid Snake on FOXHOUNDin johtaja ja Solid Snaken kaksoisveli. Hänelle on kehittynyt sairaalloinen viha Solid Snakea kohtaan, koska tämä sai kloonauksen yhteydessä kaikki Big Bossin dominoivat geenit, jättäen Liquidille vain peittyvät. Liquidin katkeruus tekee hänet sokeaksi sille faktalle, että geenit eivät todellisuudessa merkitse taitojen kannalta paljoakaan. Liquid vaikuttaa käytännössä haavoittumattomalta, sillä hän selviytyy hengissä helikopterin putoamisesta, Metal Gear REXin tuhosta, kymmenien metrien pudotuksesta REXin huipulta, konekivääritulituksesta ja vakavasta auto-onnettomuudesta. Lopulta hän menehtyy FOXDIE-virukseen.

Hideo Kojiman mukaan Liquid Snake pohjautuu löyhästi entiseen sotilaaseen ja kirjailijaan Andy McNabiin.

Meryl Silverburgh[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Roy Campbellin veljentytär. Hän on aseistautunut Desert Eagle -pistoolilla. Hän avustaa Snakea, mutta joutuu Sniper Wolfin haavoittamaksi ja terroristien vangiksi. Merylin kohtalo vaihtelee pelin eri lopuissa: Virallisesti Meryl selviytyy, sillä hän esiintyy muun muassa Guns of the Patriotsissa. "Meryl kuolee" -lopetuksessa Roy Campbell tunnustaa, että todellisuudessa Meryl olikin hänen oma tyttärensä.

Hal "Otacon" Emmerich[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Otacon

ArmsTech-yhtiön huipputiedemies ja Metal Gear REXin suunnittelija. Hän on niin suuri animen ystävä, että hän käyttää itsestään lempinimeä "Otacon" erään animetapahtuman mukaan. Hän on luultavasti Tukholma-syndrooman vaikutuksen alaisena rakastunut Sniper Wolfiin. Tehtävän aikana hän ystävystyy Solid Snaken kanssa, ja avustaa häntä mm. Metal Gear REXin tuhoamisessa.

Otaconin etunimi Hal on viittaus 2001: Avaruusseikkailu -elokuvan HAL 900 -tietokoneeseen. Emmerich puolestaan viittaa elokuvaohjaaja Roland Emmerichiin.

Naomi Hunter[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pentagonin värväämä tiedenainen. Myöhemmin pelissä paljastuu, ettei hän työskentelekään Pentagonille, vaan on ollut aikoinaan Gray Foxin eli Frank Jaegerin adoptiolapsi, joka haluaa kostaa Foxin "kuoleman" Zanzibar Landissa. Hän ei kuitenkaan tiedä, että juuri Fox tappoi hänen vanhempansa. Ennen tehtävän alkua hän ruiskuttaa Solid Snaken verenkiertoon tappavan FOXDIE-viruksen. Myöhemmin Mestari Millerinä esiintyvä Liquid Snake väittää Roy Campbellille ja Solid Snakelle, että Naomi olisi FOXHOUNDin värväämä vakooja. Naomi pidätetään, jolloin hän paljastaa totuuden itsestään. Lopulta virus tappaa Liquid Snaken, mutta jää yhä Solid Snaken elimistöön.

Mei Ling[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhdysvalloissa kiinalaisille vanhemmille syntynyt tietoanalyytikko, joka tallentaa pelaajan pelaaman pelin.

Mei Lingin ulkomuoto on viittaus japanilaiseen näyttelijättäreen Shinobu Nakayamaan.

Nastasha Romanenko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Prypjatissa, Ukrainassa, syntynyt ase-ekspertti, joka kertoo Snakelle eri aseiden toiminnasta. Shadow Moses -saaren tapahtumien jälkeen hän kirjoittaa fiktiivisen muistelmakirjan In the Shadow of Shadow Moses, jonka voi lukea Metal Gear Solid 2: Sons of Libertyssä.

Revolver Ocelot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Revolver Ocelot

Taitava aseenkäsittelijä ja sadistinen kuulustelija, joka käyttää "maailman hienoimmaksi aseeksi" kutsumaansa Colt Single Action Army -revolveria. Hän menettää oikean kätensä taistelussa kyborgininjaa vastaan. Hän selviytyy Shadow Moseksen tapahtumista ja myy salaa Metal Gear REXin koetulokset.

Decoy Octopus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Decoy Octopus on naamioitumiseen erikoistunut FOXHOUNDin jäsen. Hänen menneisyydestään ei kerrota Metal Gear Solidissa yhtään mitään, mutta Metal Gear Acid 2:n mukaan hän syntyi Meksikossa. Octopus kiinnostui elokuvateollisuudesta, joten hän ryhtyi näyttelijäksi, kunnes Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA otti hänet palvelukseensa. Näyttelijän kykyjensä ansiosta Octopus kehitti tekniikan, jonka avulla hän kykeni matkimaan täydellisesti kohteensa käytöstä, liikkumista ja puhetapaa. Metal Gear Acid 2 ei kuitenkaan kuulu alkuperäisen Metal Gearin aloittamaan juonijatkumoon.

Kun DARPA-päällikkö Donald Anderson menehtyi kesken Revolver Ocelotin kuulustelun, Liquid Snake keksi toisen keinon saada tietoonsa Metal Gear REXin ydinaseen laukaisukoodit. Octopus naamioitui Andersoniksi ja siirsi DARPA-päällikön verta omaan verenkiertoonsa, jotta Andersonin elimistön nanokoneet näkyisivät Solid Snaken tutkassa. Snake tapaa Decoy Octopusin pelin alussa, jolloin Snake ja hänen taustaryhmänsä luulevat häntä Andersoniksi. Vale-Anderson kertoo Snakelle tietoja Metal Gear REXistä, mutta yhtäkkiä hän saa sydänkohtauksen ja menettää henkensä. Myöhemmin pelissä paljastuu, että Octopusin tappoi Snaken verenkiertoon ruiskutettu FOXDIE-virus.

Snake ei ole tietoinen "Donald Andersonin" olleen valepukuinen Decoy Octopus, kunnes vasta kuoleva Vulcan Raven paljastaa hänelle miehen todellisen henkilöllisyyden. Pelin edetessä paljastuu, että Octopusin tarkoituksena olisi ollut huijata Snake aktivoimaan Metal Gear REX. Octopus on ainoa FOXHOUNDin jäsen, jota vastaan Snake ei taistele pelin aikana.

Psycho Mantis[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Psycho Mantis

Voimakkaita psyykkisiä kykyjä hallitseva entinen KGB:n ja FBI:n jäsen, joka peittää kasvonsa kaasunaamarilla. Taistelleessan Solid Snakea vastaan hän ottaa haltuunsa PlayStationin ohjaimen. Pelaajan täytyy vaihtaa peliohjaimen paikka toiseen liitäntäporttiin (tai PC:llä vaihtaa ohjaustapaa), jolloin Psycho Mantis on helppo vastus. Hän kuolee taistelussa Solid Snakea vastaan. Mutta hänen henki jää ja palaa Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriot:ssa.

Vulcan Raven[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vulcan Raven on suurikokoinen FOXHOUNDin jäsen, joka on aseistautunut tulivoimaisella M61 Vulcan -konetykillä. Hän syntyi alaskalaiseen inuittiperheeseen ja ryhtyi heimonsa šamaaniksi. Koska inuittien uskonnossa korppi on arvostettu eläin, Vulcan Ravenillä on otsassaan korpin muotoinen tatuointi ja hänen ympärillään parveilee korppeja. Raven kuitenkin lopulta lähti Alaskasta Venäjälle, jossa hän värväytyi Venäjän armeijan Vympel-erikoisjoukon jäseneksi ja tapasi Revolver Ocelotin. Hän ystävystyi Ocelotin kanssa, ja juuri Ocelot sai hänet ryhtymään FOXHOUNDin jäseneksi. Vulcan Raven on fyysisesti erittäin kestävä, hän sietää hyvin kylmyyttä ja hänellä on yliluonnollisiin voimiin viittaavia kykyjä.

Kun Solid Snake tapaa ensimmäisen kerran Vulcan Ravenin, hän on yhdysvaltalaisen M1 Abrams -taistelupanssarivaunun kyydissä. Seuraavan kerran Snake kohtaa Ravenin kylmävarastossa, jossa hän on aseistautunut M61 Vulcan -konetykillä. Toisen taistelun päätteeksi Snake voittaa Ravenin, joka haavoittuu vakavasti ja ymmärtää kuolevansa. Viimeisenä tekonaan hän päättää auttaa Snaken tehtävää kertomalla, että Snaken aikaisemmin kohtaama Donald Anderson oli todellisuudessa Decoy Octopus valepuvussa. Raven myös luovuttaa Snaken haltuun uuden avainkortin ja julistaa, että hänen henkensä tulee tarkkailemaan Snakea. Kun kuoleva Vulcan Raven lopettaa puheensa, hänen korppiparvensa ympäröi ja syö hänen ruumiinsa.

Sniper Wolf[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sniper Wolf on Heckler & Koch PSG1 -tarkkuuskiväärillä aseistautunut FOXHOUNDin ainoa naispuolinen jäsen. Sniper Wolf on kurdisyntyinen ja hänen perheensä menehtyi Irakin-Iranin sodassa. Sodan jälkeen Wolf tapasi Big Bossin, joka kasvatti hänestä palkkasotilaan. Hän kouluttautui tarkka-ampujaksi ja addiktoitui tarkka-ampujien suosimaan diatsepaamiin, jonka tarkoituksena on poistaa lihasjännitteisyyttä. Diatsepaamin ansiosta Wolf kykenee ampumaan erittäin tarkasti ja odottamaan kohdettaan peräti viikon ajan ilman, että hänen tarvitsee syödä, juoda tai nukkua. Hänen luodeissaan on elohopeaa, jotta osuman saaneet viholliset saisivat verenmyrkytyksen. Kun FOXHOUND miehitti Shadow Mosesin, Hal "Otacon" Emmerich rakastui Sniper Wolfiin luultavasti Tukholma-syndrooman vaikutuksen alaisena.

Snake tapaa Wolfin ensimmäistä kertaa kohtauksessa, jossa hän haavoittaa Meryl Silverburghia. Snaken on palattava tukikohdan toiselle puolelle hakemaan tarkkuuskivääri, minkä jälkeen hän voi haastaa Wolfin kaksintaisteluun. Wolf kuitenkin selviytyy yhteenotosta hengissä ja Snake joutuu terroristien vangiksi. Myöhemmin Snake kohtaa Sniper Wolfin toisessa kaksintaistelussa, jonka päätteeksi Snake voittaa vastustajansa. Wolf haavoittuu vakavasti ja pyytää Snaken tappamaan hänet, jottei hänen tarvitsisi kokea kuolontuskia. Wolfiin rakastuneen Otaconin pyynnöistä huolimatta Snake päättää toteuttaa vastustajansa toiveen ja ampuu Sniper Wolfin. Myöhemmässä vaiheessa Liquid Snake spekuloi, että Sniper Wolfin jatkuva diatsepaamin käyttö pelasti hänet FOXDIE-viruksen vaikutuksilta.

Donald Anderson[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Donald Anderson on Yhdysvaltain puolustusministeriön tutkimuslaitoksen DARPAn päällikkö. Hän rahoitti Metal Gear REX -projektin ArmsTech-yhtiön puolesta, koska ArmsTechin pääjohtaja Kenneth Baker oli salaa lahjonut hänet. Anderson oli Bakerin kanssa vierailulla Shadow Mosesin saarella tarkastamassa Metal Gear REXin rakennustöitä, kun FOXHOUND ja Next-Generation Special Forces miehittivät saaren. Bakerin tavoin Anderson joutui terroristien panttivangiksi, ja häntä käskettiin kertomaan Metal Gear REXin kantaman ydinohjuksen laukaisukoodit. Anderson kuitenkin kieltäytyi kertomasta koodia ja Revolver Ocelot kidutti häntä, kunnes Anderson menehtyi "tapaturmaisesti" kesken kuulustelun.

Pelissä Solid Snake tapaa Donald Andersonin Shadow Mosesin selliosastolla, mutta myöhemmin Vulcan Raven paljastaa miehen olleen todellisuudessa valepukuinen Decoy Octopus. Myöhemmässä vaiheessa Snake voi nähdä oikean Andersonin mädäntyneen ruumiin sellissä, johon terroristit vangitsevat hänet. Pelin loppupuolen keskustelussa puolustusministeri Jim Houseman kertoo, että Andersonin tarkoituksena oli varastaa ArmsTechin tietoja Metal Gear REXistä ja viedä niitä puolustusministeriön tutkittavaksi. Lopputekstien jälkeen Revolver Ocelot kertoo presidentti George Searsille, että Anderson tiesi Ocelotin olleen ulkopuolisen tahon värväämä vakooja FOXHOUNDissa. Ocelot tappoi Andersonin tahallisesti kuulustelussa, kertoo Eva MGS4.ssa

Kenneth Baker[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kenneth Baker on maailman suurimpiin kuuluvan aseyhtiö ArmsTechin pääjohtaja. Baker käynnisti Metal Gear REX -projektin, koska hänen yhtiönsä oli kokenut vakavia rahallisia tappioita, jotka joutuivat ArmsTechin hävittyä suunnitteluprojekteja muille kilpaileville aseyhtiöille. Baker sai projektille Yhdysvaltain puolustusministeriön tuen ja rahoituksen lahjomalla DARPA-päällikkö Donald Andersonin puolelleen. Baker oli Andersonin kanssa vierailulla Shadow Mosesin saarella tarkastamassa Metal Gear REXin rakennustöitä, kun FOXHOUND ja Next-Generation Special Forces miehittivät saaren. Terroristit vaativat häntä luovuttamaan heille Metal Gear REXin aktivoimiseen tarkoitetun avaimen, mutta Baker onnistui antamaan avaimen Meryl Silverburghille.

Baker kertoo Snakelle yksityiskohtia Metal Gear REX -projektin taustoista, mutta yhtäkkiä hän saa sydänkohtauksen ja menettää henkensä. Myöhemmin pelissä paljastuu, että Bakerin tappoi Snaken verenkiertoon salaa ruiskutettu FOXDIE-virus. Bakerin viimeiset sanat viittasivat siihen, että hän oli tietoinen FOXDIEn olemassaolosta ja siitä, että virus on ruiskutettu Snaken verenkiertoon.

Jim Houseman[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jim Houseman on Yhdysvaltain puolustusministeri, joka on vastuussa Solid Snaken tehtävän aloittamisesta ja tarkkailee operaatiota AWACS-ilmavalvontakoneesta. Vaikka virallisesti tehtävän tarkoitus oli eliminoida FOXHOUNDin jäsenet ja pelastaa kaksi panttivankia, mutta todellisuudessa Housemanin pyrkimyksenä oli saada DARPA-päällikkö Donald Andersonilta tietoja Metal Gear REXistä. Kun Solid Snake kuitenkin tuhosi Metal Gear REXin, Houseman päätti hävittää kaikki todisteet Shadow Mosesin tapauksesta lähettämällä Galenan lentotukikohdasta F-117 Nighthawk -rynnäkkökoneista ja B-2 Spirit -häivepommittajista muodostetun laivueen pudottamaan saarelle B61-ydinpommeja. Ydinräjähdyksen jälkeen Housemanin suunnitelmana on levittää tiedotusvälineille peitetarina, jonka mukaan terroristit laukaisivat saarella ydinräjähteen.

Pelin loppuvaiheessa eversti Roy Campbell ottaa yhteyden Solid Snakeen ja kertoo hänelle Housemanin aikeista hyökätä Shadow Mosesiin. Houseman kuitenkin pidättää Campbellin ja tunnustaa Snakelle totuuden koko operaatiosta. Houseman myös kertoo, että presidentti George Sears on myöntänyt hänelle valtuudet ydinaseiden käyttöön. Snake joutuu pakenemaan Shadow Mosesista ennen pommikoneiden saapumista, mutta laitoksen ulkopuolella Campbell kertoo, että todellisuudessa Houseman toimi laittomasti ilman presidentin lupaa ja on pidätetty. Metal Gear Solid 2: Sons of Libertyn lisämateriaaleihin kuuluva In the Darkness of Shadow Moses paljastaa, että Metal Gear Solidin tapahtumien jälkeen työpaikkansa menettänyt Houseman koki hermoromahduksen ja ampui itsensä, vaikka kyseessä saattoi olla itsemurhaksi lavastettu salamurha.

Johnny Sasaki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Johnny Sasaki on epäpätevä ja pelkurimainen Next-Generation Special Forcesin sotilas, joka joutuu pelin varrella erilaisiin noloihin ja kiusallisin tilanteisiin. Hän on koominen hahmo, jonka tarkoituksena on keventää pelin vakavamielistä yleistunnelmaa. Hahmo nimettiin Metal Gear Solidin hahmosuunnittelija Hideki Sasakin mukaan. Johnny myös kärsii yleensä aina vatsa-ongelmista ja joutuu juoksemaan vähän väliä vessaan.

Johnny tavataan ensimmäisen kerran pelin alkuvaiheen kohtauksessa, jossa hän vartioi Meryl Silverburghin ja Donald Andersoniksi naamioituneen Decoy Octopusin sellejä. Hän kuitenkin päästää Merylin vapaaksi, jolloin Meryl tainnuttaa hänet ja pukee Johnnyn vaatteet ylleensä. Seuraavalla kerralla flunssasta kärsivä Johnny vartioi Solid Snaken selliä, mutta lopulta Snake onnistuu pakenemaan sellistä.

Pienestä roolistaan huolimatta Johnny osoittautui suosituksi hahmoksi, joten hän tekee paluun Metal Gear Solid 2: Sons of Libertyssä ja Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriotsissa. 1960-luvulle sijoittuvassa Metal Gear Solid 3: Snake Eaterissä nähdään neuvostoarmeijassa palveleva Johnnyn isoisä, jonka tehtävänä on vartioida Naked Snaken selliä.

George Sears[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Solidus Snake

George Sears on 43. Yhdysvaltain presidentti, jolla on pelissä pieni sivuosarooli. Hänestä ei kerrota pelin aikana paljon, mutta eräässä vaiheessa eversti Roy Campbell ja Naomi Hunter kertovat Solid Snakelle, että presidentti haluaa estää terroristeja hyökkäämällä ydinaseella Yhdysvaltain maaperälle, koska hän on allekirjoittanut ydinaseriisuntaa tukevia sopimuksia. Hän myös vastusti eugeniikkaan perustuvia tutkimuksia, minkä takia presidentti haluaa myös estää tiedotusvälineitä saamasta selville Next-Generation Special Forcesin geenimanipuloiduista sotilaista.

Presidentti Searsia ei nähdä kertaakaan Metal Gear Solidin aikana, mutta pelin lopussa puolustusministeri Jim Houseman väittää saaneensa presidentiltä valtuudet tuhota Shadow Moses ydinaseilla. Eversti Campbell kuitenkin ottaa yhteyden presidenttiin, joka ei ole tietoinen Housemanin aikeista ja määrää puolustusministerin pidätettäväksi. Pelin lopputekstien jälkeen kuultavasta keskustelussa Revolver Ocelot puhuu puhelimen välityksellä presidentille ja paljastaa pelaajalle, että presidentti on itse asiassa Big Bossin kolmas klooni Solidus Snake.

Metal Gear Solid 2:ssa esitellyt hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olga Gurlukovich[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olga on suuren venäläisen armeijan upseerin tytär. Olgan isä, eversti Sergei Gurlukovich, otti hänet mukaansa Afganistaniin venäläisten tehtäviin 1980-luvun lopulla. He joutuivat olemaan kahden kesken, jonka seuraksena hänen isänsä opetti tytärtään selviytymään äärimmäisissä tilanteissa ja yllättämään vihollisen.

Hänet tavataan ensimmäistä kertaa U.S.S. Discovery -säiliöaluksella vuonna 2007, jossa Solid Snake taistelee Olgaa vastaan. Myöhemmin Revolver Ocelot tappaa Olgan isän, mutta Olga luulee Solid Snaken tappaneen hänet. Olga alkoi tämän jälkeen etsiä Snakea tappaakseen hänet.

Tankkerin tapahtumien jälkeen Olga ottaa isänsä joukot komentoonsa. Hän ryhtyy petturiksi ja liittyy yhteen Venäjän mafian osastoon, joka on todellisuudessa Patrioottien komennossa. Myöhemmin Olga synnyttää lapsen, jonka Patriootit ottavat haltuunsa kiristääkseen häntä tekemään töitä Patriooteille. Vuonna 2009 Olgan johtamat joukot ja Dead Cell -ryhmittymä kaappaavat Big Shell -vedenpuhdistamon. Itse asiassa Olga toimi omia joukkojaan vastaan toimiessaan Patrioottien vakoojana tehtävänään varmistaa Raidenin onnistuminen tehtävässään. Olga auttaa Raidenia kyborgininjana, joka tekee hänestä Gray Foxin näköisen Shadow Moseksen tapahtumien aikoihin. Olga saa surmansa puolustaessaan Raidenia Metal Gear RAYiltä, koska jos hän olisi epäonnistunut Raidenin auttamisessa, Patriootit olisivat tappaneet hänen lapsensa. Hänet tappoi Solidus Snake.

Metal Gear Solid 3:ssa esitellyt hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Boss / The Joy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Metal Gear Solid 3: Snake Eater -pelissä The Boss esitellään Naked Snaken opettajana. Hän on opettanut Snakelle sanojensa mukaan kaikki tarvittavat tekniikat ja antanut hänelle hänen aseensa. The Boss oli Snakelle äitihahmon tapainen ja yhdessä he kehittivät CQC-lähitaistelutekniikan. Boss oli Cobrien johtaja ja erityinen suhde hänellä oli The Sorrowiin ja he kuulemma sopivat taistelukentällä oivasti yhteen. He saivat täten poikalapsen, josta Bossilla on todisteena käärmeen muotoinen arpi, joka menee hänen ylävartalonsa etupuolella.

The Boss kokosi Cobra Unitin, erikoiskykyjä omaavan joukon, taistellakseen heidän kanssaan Toisessa Maailmansodassa. Cobrien on sanottu osallistuneen ainakin Normandian maihinnousuun. Cobrat perustettiin 1942 ja The Boss hajotti joukon 1947. Cobrat palaavat yhteen Bossin kanssa MGS3 -pelin alkuvaiheilla, kun Boss loikkaa Neuvostoliiton puolelle. He ovat pelissä Naked Snaken välivastustajina. Heitä yhdistää halu taistella vaikka kuolemaan asti, ja heillä on jokin tunne omana kutsumanimenään. Heidän kutsumanimensä tulevat tunteista, joita he enimmäkseen kokevat taistelussa. Cobria ovat The Pain, The Fear, The Fury, The End ja The Sorrow

Bossin erikoistaitoja ovat suuri nopeus, aseiden hajottaminen ja CQC:n taitaminen. Hän oli sen ajan maailman parhaaksi siteerattu sotilas, joka tunnettiin Neuvostoliitossa nimellä 'Voyevoda' joka tarkoitti 'Warlordia'.

Pelin alussa Snaken aloittaessa Virtuous Missionia hän saa radiokontaktikseen Bossin, jota hän ei ole tavannut sillä hetkellä muutamaan vuoteen. Myöhemmin Boss kertoo loikkaavansa Neuvostoliiton puolelle. Eversti Volgin käskee Bossin tappaa Snaken. Koska Snake ei voi tulla heidän kanssaan Boss murtaa hänen kätensä ja heittää hänet sillalta kuolemaan. Pelin lopussa Snake joutuu kohtaamaan opettajansa ja voittaa tämän. Lopulta paljastetaan Bossin olleen edelleenkin salaa USA:n palkkalistoilla, mutta hänen tehtävänsä oli mennä kuolemaan Neuvostoliittoon. Boss jää historiaan sotarikollisena. Snake saa 'Bossiakin etevämpänä sotilaana' uuden kunnianimen 'Big Boss'.

The Pain[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Painin (Tuska) erikoisuutena on käyttää ampiaisina taisteluhyötynä. Ne kiusaavat vihollisia sekä tuovat hänelle aseita. Ampiaiset voivat myös luoda Painista kopion vastustajan hämäämiseksi. Taistelun puolivälissä Pain riisuu naamionsa ja hänen kasvonsa näyttävät ampiaisten pistoista kärsineiltä. Tässä vaiheessa selviää Painin uusi erikoiskyky: kasvattaa 'bullet bee':itä (ampiaisluoteja) sisässään. Huomioitavaa on, että Painin käyttämää Tommy Gunia ei pelaaja saa missään vaiheessa peliä.

The Fear[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Fear (Pelko) on käytökseltään hämähäkin tapainen sotilas. Hän hyppii puissa vaivatta ja ampuu lamaannuttavia myrkkynuolia aseellaan. Fear on nopea liikkeiltään ja hänen näkemistään vaikeuttaa hänen 'stealth camouflagen' käyttönsä. Kyseisessä asussa hän voi olla lähes näkymätön staminansa kustannuksella. Tämä johtaa siihen, että hän joutuu tulemaan maahan etsimään ruokaa ja eräs vihollinen kuulustellessa paljastaa Fearin tällöin poimivan myös vanhaa ja myrkyllistä ruokaa. Fear taitaa eräänlaista akrobatiaa hyppyjen lisäksi ja pystyy ilmeisesti myös juoksemaan vesien yllä.

The End[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The End (Loppu) on yli 100-vuotias tarkka-ammunnan ja naamioitumisen mestari. Varustuksenaan hänellä on tainnutus­kranaatteja ja hänen suuresti muokattu Mosing Nagantinsa, joka ampuu nukutusnuolia. The End osaa käyttää fotosynteesiä eikä vanhasta iästään huolimatta väsy helposti. Hän on yhtä luonnon kanssa ja hänen mukanaan on papukaija joka kutsuu häntä isoisäksi ("Grandpa!")

The End nähdään pyörätuolissa ennen kuin hänet kohdataan. Hän on ikäloppu, joten hän nukkuu syvää unta ja herää vasta, kun Snake tulee hänen alueelleen. Tämä siksi, että hän ei saa nukahtaa kesken taistelun. The End käyttää aseessaan ainoastaan nukutusnuolia, joten taistelussa ei voi todellisuudessa kuolla. Jos The End saa Snaken uneen, hän kantaa Snaken Graniny Gorkin vankilaan ja jää odottamaan Snaken paluuta.

The Endin päihittämiseen kaksi erikoisinta tapaa ovat ampua hänet aiemmin pelissä, kun hän on pyörätuolissa ja toinen on tallentaa peli ja odottaa viikko tai siirtää PS2:n kelloa; The End löytyy kuolleena, ja keskustelussa todetaan The Endin kuolleen vanhuuteen kesken taistelun. Snake tuntee pettäneensä The Endin, koska tämän viimeinen metsästys ei tullut päätökseen. On mahdollista tallentaa peli ja palata takaisin muutaman päivän päästä, jolloin Snake kokee nolon päihityksen, sillä Snakehan nukkuu, kun peli on tallennettu ja konsoli on poissa päältä.

The Fury[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Fury (Raivo) on neuvostoliittolainen mies, joka oli ennen kosmonautti. Hän sai vakavia palovammoja ja traumoja aluksensa tuhouduttua onnettomuudessa. The Furyn varusteluun kuuluu astronautin asu, jetpack ja liekinheitin. Kenttä, jossa hänet kohdataan on pimeä, jolloin hänet täytyy etsiä kuuntelemalla tai tarkkaan katsomalla.

The Sorrow[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Sorrow (Suru) oli venäläinen sotilas, joka osallistui useisiin toiseen maailmansodan ratkaisutaisteluihin, kuten Normandian maihinnousuun vuonna 1944. Hän oli Cobra-yksikön jäsen, ja sai yksikön johtajan The Bossin kanssa poikalapsen, Revolver Ocelotin. Maailmansodan päättymisen jälkeen palveli Neuvostoliittoa suorittaen erilaisia tiedustelutehtäviä. Vuonna 1962 The Sorrow lähetettiin The Bossin kanssa Tselinoyarskiin, mutta hän joutui rakastajattarensa ampumaksi. Hän kuitenkin jäi jatkamaan maanpäällistä elämäänsä kummituksena.

Vuonna 1964 The Sorrow'n haamu avusti amerikkalaisen FOX-erikoisyksikön jäsentä Naked Snakea eliminoimaan eversti Volginin ja Cobra-yksikön jäsenet sekä tuhoamaan ydinaseilla varustetun Shagohod-panssarivaunun. Juuri The Sorrow oli vastuussa salamasta, jonka isku surmasi eversti Volginin. The Sorrow'n haamu katosi lopullisesti sen jälkeen, kun Naked Snake tappoi The Bossin. Hän ei kuitenkaan aina suhtautunut ystävällisesti liittolaiseensa: eräässä tehtävän vaiheessa The Sorrow "tappoi" Naked Snaken, joka tosin heräsi henkiin CIA:n kehittämän hammaspillerin ansiosta.

Spiritismiin perehtyneenä meediona The Sorrow kykeni manaamaan kaatuneiden sotilaiden haamuja. Kykyjensä ansiosta hän osasi muiden muassa omaksumaan vainajien taistelutaitoja ja saamaan selville tietoja vihollissotilaiden asemista. Eräässä pelin vaiheessa The Sorrow manaa Naked Snaken eteen joka ikisen henkilön, jonka Snake on tappanut tehtävänsä aikana. Pelaajasta riippuen haamujen lukumäärä vaihtelee neljästä satoihin. Haamujen ulkomuoto vaihtelee kuolintavan mukaan; esimerkiksi kuoliaaksi poltettu vihollisen haamu esiintyy ilmiliekeissä. The Sorrow nähtävästi myös kykeni ennustamaan, sillä hän sanoi Naked Snaken kuolevan "poikiensa" ansiosta—Naked Snaken eli Big Bossin surmasi hänestä kloonattu Solid Snake.

Colonel Volgin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eversti Volgin on Hideo Kojiman luoma ja Yoji Shinkawan luonnostelema hahmo.

Eversti Yevgeny Borisovitch Volgin oli Neuvostoliittolainen upseeri, joka toimii antagonistina. Hänen palveluksessaan operaatio Snake Eaterin aikoihin oli viiden henkilön Cobra-yksikkö, johon kuului fiktiiviset The Boss, The Fury, The Pain ja The End sekä Volginin oma ammattiarmeija, jonka ansioitunein sotilas oli nuori majuri Ocelot. Volginin kehossa on kymmenen miljoonan voltin jännite.

Itse pelissä Volgin on biseksuaali, ja hänen rakastajinaan ovat sekä majuri Ivan Raidenovits Raikov että naamioitunut EVA. Volginin todellinen tavoite on koko pelin ajan yhdistää Yhdysvallat ja Neuvostoliitto ihmisten henkiä säästämättä. Pelin loppupuolella Naked Snake taistelee Volginia vastaan, ja hän onnistuu tainnuttamaan hänet hetkeksi. Snake kuitenkin luulee tappaneensa hänet kokonaan, jolloin Volgin lähtee hänen peräänsä. Tällä välin Snake pakenee EVAn kanssa hänen moottoripyörällään. Volgin kuitenkin huomaa tämän, ja tämän jälkeen hän ajaa Snakea ja EVAA takaa Nikolai Stepanovits Sokolovin suunnittelemalla Shagohod-robotilla. Volgin kuitenkin kuolee jahdin päätteeksi lopullisesti salamaniskuun, jonka takana epäillään olleen The Sorrow.

Metal Gear Solid 4:ssä esitellyt hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Juonipaljastukset päättyvät tähän.