Metal Gear Rising: Revengeance

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Metal Gear Rising: Revengeance
Kehittäjä Platinum Games
Julkaisija Konami
Ohjaaja Kenji Saito
Tuottaja Atsushi Inaba
Suunnittelija Yoji Shinkawa
Käsikirjoittaja Etsu Tamari
Säveltäjä Jamie Christopherson
Pelisarja Metal Gear
Julkaistu
  • NA 19. helmikuuta 2013
  • EU 21. helmikuuta 2013
Lajityyppi toimintapeli,
hack and slash
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus PEGI 18
USK 18
Alusta PlayStation 3, Xbox 360, Windows
Jakelumuoto Blu-ray, DVD
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla
Metal Gear
-pelisarjan aikajana
n · k · m

Metal Gear Rising: Revengeance on Platinum Gamesin kehittämä ja Konamin julkaisema Metal Gear -pelisarjan videopeli. Peli julkaistiin PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle helmikuussa 2013[1].

Pelin päähahmona on sarjan aiemmista osista tuttu Raiden kyborgininjan muodossa. Siinä missä aiemmat sarjan osat panostivat hiiviskelytoimintaan, Rising on huomattavasti nopeatempoisempi hack and slash -tyylinen toimintapeli.

Alun perin tarinan oli tarkoitus sijoittua sarjan toisen ja neljännen osan välille, mutta pelin kehittäjän vaihduttua myös tarinan ajankohta vaihdettiin. Risingin tarina sijoittuu Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriotsin jälkeiseen tulevaisuuteen, jossa kyborgit ovat yleinen näky taistelukentillä.

Kehitys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli julkistettiin virallisesti vuoden E3 2009 -tapahtumassa nimellä Metal Gear Solid: Rising. Ensimmäisten tietojen mukaan pelin kehittäjänä olisi ollut Konamin Kojima Productions. Kuitenkin pelin kehitystyössä nousi esiin ongelmia ja kehitystiimi ei ollut tyytyväinen. Vuoden 2010 lopulla Hideo Kojima oli jo valmis peruuttamaan pelin julkaisun, mutta hän silti piti pelin ideoista ja halusi niiden pysyvän hengissä. Tällöin pelin kehitystyö päätettiin siirtää Platinum Games -pelitalolle.

Joulukuussa 2011 pidetyssä Spike Video Game Awards -tapahtumassa ilmoitettiin kehittäjän vaihtumisesta virallisesti, ja pelille oli annettu uusi nimi Metal Gear Rising: Revengeance.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]