Otacon

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tri Hal Emmerich, lempinimeltä Otacon on kuvitteellinen henkilö Metal Gear -pelisarjassa.

Nimi "Hal" on viittaus 2001: Avaruusseikkailu -elokuvan HAL9000 tietokoneeseen. Sukunimi "Emmerich" tulee Roland Emmerichiltä, Hideo Kojiman suosikkielokuvaohjaajalta.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Halin äidin kuoltua, hänen isänsä nai brittiläisen naisen jolla oli oma lapsi (Emma Emmerich). Hal ja Emma tulivat hyvin läheisiksi. Pian sen jälkeen hänen äitipuolensa vietteli hänet, ja heillä oli lyhyt suhde.

Kun Halin isä kuuli tästä, hän teki itsemurhan hukuttamalla itsensä, mutta vahingossa veti myös Emman mukanaan. Emma odotti veljensä pelastavan hänet, mutta hän ei tiennyt asiasta koska hän oli sillä hetkellä äitipuolensa kanssa. Tämän takia Emma on aina väittänyt vihaavansa veljeään.

Pian jälkeenpäin Otacon palkattiin Armstechiin pääinsinööriksi Metal Gear REX -projektiin. Hän oli innoissaan saadessaan mahdollisuuden tehdä aito mecha-tyyppinen robotti, joka esiintyi usein animessa josta hän piti. Hänelle uskoteltiin sen olevan liikkuva puolustusjärjestelmä, mutta todellisuudessa se oli ydinase. Metal Gear Solidin Shadow Moses -kapinan aikana Otacon kohtasi Solid Snaken, joka kertoi hänelle hänen luomuksensa todellisen luonteen. Musertuneena Otacon tajusi, että hän oli kirjoittanut uuden kappaleen hänen perheensä synkkään historiaan: hänen isoisänsä oli työskennellyt Manhattan-projektissa, ja hänen isänsä oli syntynyt 6. elokuuta 1945, Hiroshiman pommituksen aikana.

Tänä aikana Otaconille oli kehittynyt vahva ihastus FOXHOUNDin jäseneen, Sniper Wolfiin, mahdollisesti Tukholma-syndrooman takia.

Otaconin avulla Snake onnistui tuhoamaan Metal Gear REXin ja päihittämään terroristit. Kun Revolver Ocelot myi Metal Gearin piirustukset mustassa pörssissä, he perustivat Philantropyn, järjestön jonka tarkoitus on pysäyttää Metal Gearien rakennus.

Otaconin piti lavastaa kuolemansa kun The Patriots lavasti hänet syylliseksi Metal Gear Solid 2: Sons of Libertyn alussa, mutta tuli ulos piilopaikastaan kuullessaan siskonsa Emman työskentelevän heille. Hän onnistui muuttamaan Emman tapoja, mutta Emma kuoli pian jälkeenpäin.

Otaconin nykyisestä sijainnista ei ole tietoa, mutta oletetaan, että hän yrittää edelleen selvittää The Patriotsien arvoitusta.

Metal Gear Solid 3: Snake Eaterissä paljastuu, että 1960-luvulla Otaconin isoisä (tai isä) oli Neuvostoliittolaisen insinöörin, Alexander Graninin, ystävä. Granin kehitti Metal Gear -aseiden idean. Otaconin isoisä kirjoitti asiakirjoja aiheesta, ja on mahdollista, että Otacon itse perusti REXin suunnitelmat näihin varhaisiin suunnitelmiin.