Metal Gear Solid: Peace Walker

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Metal Gear Solid: Peace Walker
Kehittäjä Konami (Kojima Productions)
Julkaisija Konami[1]
Ohjaaja Hideo Kojima
Tuottaja Hideo Kojima
Suunnittelija Hideo Kojima
Käsikirjoittaja Hideo Kojima
Taiteilija Yoji Shinkawa
Pelisarja Metal Gear
Julkaistu PlayStation Portable
  • JP 19. huhtikuuta 2010
  • AUS 17. kesäkuuta 2010
  • EU 18. kesäkuuta 2010
PlayStation 3, Xbox 360
  • NA 8. marraskuuta 2011
  • JP 10. marraskuuta 2011
  • EU 3. helmikuuta 2012
  • AUS 16. helmikuuta 2012
Lajityyppi toimintaseikkailu, hiiviskely
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus CERO: C (15 vuotta tai vanhempi)
ESRB: Teini-ikäisille
PEGI 18
USK 16
Alusta PlayStation Portable, PlayStation 3, Xbox 360
Jakelumuoto UMD, Blu-ray, DVD, digitaalinen lataus
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Metal Gear Solid: Peace Walker on Konamin ja Kojima Productionsin tuottama hiiviskelypeli, joka on osa Metal Gear -pelisarjaa. Se julkaistiin ensimmäisenä PlayStation Portable -pelikonsolille vuonna 2010. Myöhemmin peli sisällytettiin pelikokoelmaan Metal Gear Solid HD Collection joka julkaistiin PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle Japanissa ja Pohjois-Amerikassa vuoden 2011 lopulla ja Euroopassa helmikuussa 2012. Pelin on ohjannut ja käsikirjoittanut pelisarjan luojana tunnettu Hideo Kojima.

Kuten muutkin Metal Gear -pääsarjan pelit, Peace Walker on toimintaa ja hiiviskelyä yhdistävä videopeli, jossa myös tarina on tärkeässä roolissa. Pelin päähahmona nähdään sarjan muistakin osista tuttu Big Boss ja tarina sijoittuu vuoteen 1974. Tapahtumapaikkana on Costa Rica.[1] Peace Walker on kronologisesti jatko-osa pelille Metal Gear Solid: Portable Ops ja kolmas peli jonka päähahmona Big Boss on.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin pelaaminen koostuu pääasiassa lyhyistä tehtävistä jotka on jaettu päätarinaan kuuluviin (Main Ops) ja ylimääräisiin (Extra Ops). Tehtävien välillä pelaaja pystyy hallinnoimaan omaa tukikohtaansa, Mother Basea joka muun muassa pystyy kehittelemään uusia aseita ja varusteita pelaajan käyttöön. Vihollissotilaita pystyy värväämään omaan joukkoonsa ja asettamaan toimimaan erilaisissa tehtävissä Mother Basessa, kuten aseiden kehittämisessä tai lääkintäryhmässä.

Metal Gear
-pelisarjan aikajana
n · k · m

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peace Walkerin tarina seuraa Metal Gear Solid: Portable Opsin ja Metal Gear Solid 3: Snake Eaterin tapahtumia. Big Boss johtaa nyt omaa palkkasotilasjoukkoansa nimeltä Militaires Sans Frontières. MSF palkataan selvittämään miksi salaperäinen aseistautunut joukko nimeltä Peace Sentinels on saapunut Costa Ricaan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b METAL GEAR SOLID®: PEACE WALKER Playstation. Sony Interactive Entertainment LLC. Viitattu 17.3.2020. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]