Metal Gear Online

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Metal Gear Online
Kehittäjä Kojima Productions
Julkaisija Konami
Pelisarja Metal Gear
Julkaistu 12. kesäkuuta 2008
Lajityyppi taktinen ammuntapeli
Pelimuoto moninpeli (16 pelaajaa)
Ikäluokitus CERO: D (17 vuotta tai vanhempi)
ESRB: Alkaen 17 vuotta
PEGI 18
USK 18
Alusta PlayStation 3
Jakelumuoto Blu-ray
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Metal Gear Online, lyhennettynä MGO, on verkkopeli joka on osa joitain Konamin Metal Gear -pelisarjan videopelejä. Yleisimmin nimellä viitataan Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriotsin mukana julkaistuun monen pelaajan internetissä pelattavaan pelimuotoon, mutta samanniminen osuus on ollut mukana myös peleissä Metal Gear Solid 3: Subsistence ja Metal Gear Solid: Portable Ops. Pelaajia voi olla enintään 16.

Pelissä Metal Gear Solid 3: Subsistence nähty MGO oli ensimmäinen versio pelistä. Kuitenkaan kyseinen pelimuoto ei ollut pelattavissa kovin pitkään, sillä pelin palvelimet suljettiin vuosien 2006 ja 2007 välillä.

Myös Metal Gear Solid 4:n mukana julkaistu MGO tuli päätökseensä vuoden 2012 aikana. 14. helmikuuta 2012 Konami ilmoitti että pelin palvelimet tullaan sulkemaan 12. kesäkuuta 2012, ja peliä ei ole mahdollista enää pelata. Pelin julkaisupäivä oli 12. kesäkuuta 2008, eli peli sulkeutui kun se oli ollut toiminnassa neljä vuotta. Varsinaista syytä pelin sulkemiselle ei annettu.

Metal Gear Online (Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yleisessä puhekielessä nimi Metal Gear Online tarkoittaa nimenomaan Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriotsin mukana julkaistua moninpeliä. Mukana oli useita eri pelimuotoja ja mahdollisuuksia muokata omaa pelihahmoaan muun muassa ostamalla uusia vaatteita ja varusteita virtuaalirahalla eli REWARD-pisteillä.

Metal Gear Onlinen löyhä tarina sijoittui pääpelistä tuttujen PMC-sotilaiden harjoitteluun. Mukana oli paljon MGS4:ssä esiintyneitä pelillisiä ominaisuuksia, kenttiä ja aseita.

Metal Gear Solid 4:n tarinasta tuttu Sons of the Patriots -systeemi oli mukana myös tässä pelissä, ja sen avulla samassa tiimissä pelaavat hahmot voivat niin sanotusti linkittyä toistensa kanssa ja jakaa tietoja toistensa tilanteesta ja olinpaikasta. Pelaajat voivat myös hakkeroida itsensä vihollistiimin SOP-linkkeihin ja tällä tavalla saada etulyöntiaseman näkemällä vihollisen ja hänen joukkuetovereidensa olinpaikat.

Pelaajat voivat kehittää ylöspäin taitojaan esimerkiksi hakkeroinnissa, tuliaseiden käytössä, "CQC" lähitaistelussa, ansoittamisessa, liikkumisessa, tarkkailussa ja puukon käytössä. Liikkuminen on monimuotoista: voi liikkua kyyryssä hiippaillen, juosten, ryömien ja "man cannonilla" jolla voi ampua hahmon yläilmoihin toiselle puolelle kenttää. Itselleen pelaaja voi valita enimmillään neljä taitoa edellä mainituista.

Peli sisälsi monia normaaleja moninpelimuotoja ja myös joitain epätavallisempiakin, kuten Stealth Deathmatch jossa kaikki pelaajat on varustettu näkymättömyysnaamioilla. Toinen esimerkki on Sneaking Mission, jossa yksi pelaaja ohjaa Solid Snakea samalla kun kaksi muuta tiimiä taistelevat toisiaan vastaan. Tässä pelimuodossa Snaken tavoite on kerätä tainnutetuilta pelaajilta tuntolevyjä.