Metal Gear Solid: The Twin Snakes

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Metal Gear Solid: The Twin Snakes
Kehittäjä Silicon Knights
Konami
Julkaisija Konami
Jakelija Nintendo
Säveltäjä Norihiko Hibino
Pelisarja Metal Gear
Julkaistu
  • NA 9. maaliskuuta 2004
  • JP 11. maaliskuuta 2004
  • EU 26. maaliskuuta 2004
Lajityyppi hiiviskelypeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus CERO: C (15 vuotta tai vanhempi)
ESRB: Alkaen 17 vuotta
PEGI 18
USK 12
Alusta Nintendo GameCube
Jakelumuoto 2 × GameCuben optinen levy
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Metal Gear Solid: The Twin Snakes (lyhyesti MGS: TTS) on Konamin julkaisema hiiviskelypeli. Peli on vuonna 2004 Nintendo GameCubelle julkaistu päivitetty versio suositusta Metal Gear Solidista.

The Twin Snakes on oikeastaan aivan sama peli, kuin alkuperäinen Metal Gear Solid, mutta peliä on hiottu toimivammaksi. Grafiikka on uusittu nykypäivän standardien mukaan ja siihen on lisätty uusia yksityiskohtia. Tärkein muutos alkuperäiseen peliin verrattuna on kuitenkin pelimekaniikka, joka on samankaltainen kuin PlayStation 2 -konsolille vuonna 2001 ilmestyneessä Metal Gear Solid 2: Sons of Libertyssä.

Kehitys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Metal Gear Solid: The Twin Snakes -projekti sai alkunsa vuonna 2002, kun Shigeru Miyamoto pyysi Metal Gear -sarjan luojana tunnettua Hideo Kojimaa tekemään uuden Metal Gear -pelin GameCubelle. Kojima vastasi, että hänellä oli liikaa kiireitä tulevan Metal Gear Solid 3: Snake Eaterin takia, joten hän ei voisi suunnitella uutta Metal Gearia lähiaikoihin. Hän kuitenkin totesi, että Metal Gear Solidista voisi tehdä uuden päivitetyn version GameCubelle.

Miyamoto ja Kojima löysivät Silicon Knights -nimisen peliyhtiön, joka oli tullut tunnetuksi Eternal Darkness -pelillään. Nintendon pyynnöstä Silicon Knights alkoi kehittää Metal Gear Solid: The Twin Snakesia.

Miyamoto ja Kojima myös värväsivät Japanissa suositun elokuvaohjaajan Ryuhei Kitamuran ohjaamaan pelin uudistetut välianimaatiot. Kitamuran ohjauksen ansiosta uudistetut välianimaatiot ovat edeltäjäänsä toiminnallisempia ja käyttävät runsaasti bullet time -hidastuksia.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Metal Gear
-pelisarjan aikajana
n · k · m

Twin Snakesin juoni on identtinen alkuperäisen Metal Gear Solidin kanssa, Katso: Metal Gear Solid#Juoni

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Metal Gear Solid: The Twin Snakes sai hyviä arvosteluita, mutta peli sai myös ankaraa kriittikkiä alkuperäisen pelin ystäviltä.

The Twin Snakes on muiden muassa kritisoitu siitä, että vaikka pelimekaniikka on päivitetty vastaamaan Metal Gear Solid 2: Sons of Libertyä, peli ei korjaa Sons of Libertyn virheitä. Esimerkkinä kolmannesta kuvakulmasta tähdätessään pelihahmo ei kykene liikkumaan.

Kitamuran ohjauksen takia uudistettuja välianimaatioita on kritisoitu siitä, että ne ovat liian Matrix-tyylisiä. Alkuperäisen pelin ystävät eivät pitäneet tästä, sillä kaikesta huolimatta pelin päähenkilö Solid Snake ei ole akrobaattinen yli-ihminen tai supersankari. Erityisen närkästyneitä fanit olivat kohtauksesta, jossa Snake väistää helikopterista ammutun ohjuksen hyppäämällä sen päälle ja siitä takaisin maahan ampuen ilmassa helikopterin Stinger-ohjuslaukaisimella, sekä mm. siitä, että Snaken temput ovat liian lapsellisia ja piirrosmaisia.

Monien mielestä The Twin Snakesin ääninäyttely oli alkuperäistä peliä heikompaa. Esimerkiksi ulkomaisilla aksenteilla puhuvat henkilöt, kuten kiinalainen Mei Ling ja ukrainalainen Nastasha Romanenko, puhuvat alkuperäisestä pelistä poiketen englantia voimakkaalla amerikkalaisella aksentilla. Myös Kyborgi-ninjan ääntä on moitittu, sillä TTS-versiossa se on liian nuorekas ja selkeä, kun taas alkuperäisessä versiossa, Gray Foxin ääni on käheä ja vanha, joka on ymmärrettävää, sillä Gray Fox on aiemmin räjähtänyt miinakentällä kappaleiksi ja hänen kehonsa on laitettu eloon koneiden avulla. Monista keskusteluista on poistettu mm. tunnettu "Enclosure"-kappale, jonka puuttuminen korosti entisestään ääninäyttelijöiden tunteetonta näyttelyä. Ja hardcore-fanit ovat huomanneet, että Snake puhuu TTS-versiossa "vanhentuneemmalla" äänellä, jota hän myös käyttää Metal Gear Solid 2:ssa, kun taas alkuperäisessä versiossa Snaken ääni on nuorekkaampi.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]