Liquid Snake

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Liquid Snake
Pelisarja Metal Gear
Ensimmäinen peli Metal Gear Solid (1998)
Luoja Hideo Kojima
Ääninäyttelijä
(englanti)
Cam Clarke (Metal Gear Solid, Metal Gear Solid 2, The Twin Snakes)
Piers Stubbs (Metal Gear Solid V)
Ääninäyttelijä
(japani)
Banjō Ginga (Metal Gear Solid, Metal Gear Solid 2)
Yutaro Honjo (Metal Gear Solid V)
Liikenäyttelijä Mark Musashi (The Twin Snakes)
Vincent Giry (Metal Gear Solid V)
Lisää peliartikkeleitavideopelien teemasivulla

Liquid Snake (jap. リキッド・スネーク, Rikiddo Sunēku) on Hideo Kojiman luoma kuvitteellinen henkilö, joka esiintyy Metal Gear -pelisarjassa. Hän on sarjan päähenkilön, Solid Snaken, kaksoisveli ja toinen salaisessa Les Enfants Terribles -projektissa luoduista Big Bossin klooneista. Hän esiintyy ensimmäisen kerran antagonistina pelissä Metal Gear Solid, jossa hän johtaa kapinoivaa FOXHOUND-yksikköä, joka ottaa haltuunsa ydinaseiden hävityslaitoksen Alaskassa. Hahmo palaa esiosassa Metal Gear Solid V: The Phantom Pain lapsisotilaana lempinimeltään White Mamba (ホワイトマンバ Howaito Manba). Hänen oikeaksi nimekseen paljastuu Eli (イーライ Īrai).

Hahmon ääninäyttelijänä toimii pelien japaninkielisessä versiossa Banjō Ginga ja englanninkielisessä versiossa Cam Clarke.

Hahmohistoria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Liquid Snake syntyi Yhdysvaltain hallituksen salaisen Les Enfants Terribles -projektin seurauksena. Hän oli "1900-luvun suurimman sotilaan" Big Bossin klooni, ja hänen "veljensä" olivat Solid Snake ja Solidus Snake. Liquid alkoi vihata Solidia, koska uskoi tämän saaneen Big Bossin "hallitsevat" eli dominoivat geenit. Hän kuvitteli olevansa täten veljeään "huonompi" saadessaan resessiiviset geenit. Liquid Snake on 183-senttinen, hänellä on vasemmassa kädessä tatuointi ja hän osaa puhua seitsemää eri kieltä. Hänen älykkyysosamääränsä on 180.

Liquid kasvatettiin Englannissa. Hän osallistui Persianlahden sotaan SAS-agenttina jäljittääkseen ja tuhotakseen Scud-ohjuksia. Todellisuudessa hänet lähetettiin sotaan palvelemaan SIS-vakoojana Lähi-idässä. Hän epäonnistui tehtävässään ja joutui irakilaisten sotavangiksi, kunnes Yhdysvaltain armeija pelasti hänet vuonna 1994. Hänen vihaansa Solid Snakea kasvatti entisestään se, että vuonna 1999 Solid surmasi Big Bossin—miehen jonka Liquid oli halunnut tappaa.

Liquid liittyi FOXHOUND-erikoisyksikön jäseneksi Solid Snaken ja Roy Campbellin vetäydyttyä eläkkeelle. Vuonna 2005 hänestä oli tullut FOXHOUNDin johtaja. Hän ryhtyi terroristiksi ja kaappasi Shadow Moses -saarella sijaitsevan ydinaseiden loppusijoitusta varten tarkoitetun laitoksen, jossa ArmsTech-yhtiö rakensi salaa uusinta Metal Gear -sotakonetta, Metal Gear REXiä. Hän vaati Yhdysvaltain hallitusta luovuttamaan hänelle Big Bossin ruumiin, tai hän käyttäisi Metal Gear REXin ydinohjusta tuhoamaan amerikkalaisen suurkaupungin.

Solid Snake lähetettiin pysäyttämään terroristien aikeet. Hän voitti FOXHOUNDin jäsenen Psycho Mantiksen, mutta lopulta Liquid hyökkäsi hänen kimppuunsa Hind D -taisteluhelikopterilla. Stinger-ohjuslaukaisimella varustautuneena Solid onnistui tuhoamaan helikopterin, mutta Liquid selviytyi hengissä. Myöhemmin Mestari Milleriksi naamioitunut Liquid huijasi Solidin aktivoimaan Metal Gear REX:in.

Metal Gear REXiä ohjannut Liquid miltei onnistui tappamaan veljensä, mutta Gray Foxin avulla Solid tuhosi mechan. Tämän jälkeen Liquid ja Solid taistelivat toisiaan vastaan romuttuneen Metal Gear REXin huipulla. Liquid hävisi nyrkkitappelun, mutta pian tämän jälkeen jahtasi Solidia jeepillä. Takaa-ajon jälkeen konekiväärillä aseistautunut Liquid sai viimeinkin tilaisuuden surmata Solid Snake, mutta hän kuoli keinotekoisen FOXDIE-viruksen aiheuttamaan sydänkohtaukseen.

Shadow Moseksen tapahtumien jälkeen Revolver Ocelot sai menettämänsä oikean käden tilalle Liquidin ruumiista otetun käden. Metal Gear Solid 2:ssa Liquidin käsi ottaa ajoittain Ocelotin hallintaansa. Tämä saattaa johtua Ocelotin piilevistä meedionlahjoista, sillä Ocelotin isä on The Sorrow Metal Gear Solid 3: Snake Eater -pelistä, joka oli voimakas meedio.