Muumit ja salaperäiset huudot

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Muumit ja salaperäiset huudot
Julkaisija Nordic Softsales
Julkaistu 2006 (Windows)
2009 (Nintendo DS)
Pelimuoto yksinpeli
Alusta Windows / Nintendo DS
Jakelumuoto CD-ROM ja pelimoduuli
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Muumit ja salaperäiset huudot on seitsemäs Muumi-tietokonepeli. Se ilmestyi loppuvuodesta 2006. Peli julkaistiin myös Nintendo DS -käsikonsolille vuonna 2009.[1] Peli on edennyt grafiikaltaan runsaasti edellisestä Muumi-tietokonepelistä, pääosin taustojen ja maisemien osalta. Pelin juoni ei perustu mihinkään aikaisempaan Muumi-tarinaan, mutta muistuttaa Muumilaakson tarinoiden jaksoa Jysähdyksiä yössä, jossa myös ihmetellään öistä melua.

Muumit ja salaperäiset huudot on ensimmäinen Muumi-peli, jossa vaikeustason voi valita. Niisku puhuu myös ensimmäistä kertaa Muumi-tietokonepelissä. Yksikään Muumilaakson tarinoista tuttu ääninäyttelijä ei ole mukana pelissä, ja peli onkin ensimmäinen, jossa näin on (Muumit piilosilla -pelissä ei ole varsinaista puhetta lainkaan kertojaa lukuun ottamatta).

Pelissä on tehtävänä selvittää, mistä oudot huudot ovat peräisin ja saada ne loppumaan. Pelaajan täytyy auttaa Niiskua korjaamaan lentohärvelinsä, jotta hän voi Muumipeikon kanssa lentää katsomaan, mistä huudot tulevat. Tärkeitä osia on lähdettävä etsimään ympäri Muumilaaksoa.

Ääninäyttelijät

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
 Joonas Väisänen  Muumipeikko, Nuuskamuikkunen  
 Sami Siitojoki  Hemuli, Niisku, Haisuli, kummitus, merihirviö  
 Pauliina Holmqvist  Pikku Myy, kertoja 
  1. Muumit ja salaperäiset huudot Amo oy. Viitattu 18.9.2009.
Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.