Muumit meren aalloilla

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Muumit meren aalloilla
Uudemman version kansikuva.
Uudemman version kansikuva.
Kehittäjä Norsk Strek AS
Julkaisija WSOY Multimedia, myöhemmin Nordic Softsales
Julkaistu 1996 / 1999
Pelimuoto yksin- ja kaksinpeli
Alusta Windows / Macintosh
Jakelumuoto CD-ROM
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Muumit meren aalloilla on alun perin vuonna 1996 julkaistu, järjestyksessä toinen Muumi-aiheinen tietokonepeli. Se muistuttaakin grafiikaltaan ja ääniltään paljon edeltäjäänsä. Pelistä julkaistiin uudistettu versio vuonna 1999. Uudessa versiossa pelin alussa kerrotaan, että Muumit ja heidän ystävänsä ovat päättäneet lähteä kuumana kesäpäivänä Muumipapan Merenhuiske-laivalla kohti ulappaa. Tehtävänä pelissä on kerätä kolme mitalia ohjaamossa olevaan mitalikaappiin, minkä jälkeen pelaaja voi ohjata Merenhuiskeen takaisin Muumilaaksoon navigointi-tehtävässä (kolme kertaa). Navigointitehtävän voi suorittaa, kun kaikki kolme mitalia on ansaittu.

Erilaisia tehtäviä pelissä on kymmenen:

Mitaleja saa kaikista tehtävistä lukuun ottamatta navigointi-, Nipsu- ja torvi-tehtäviä.

Vuosien 1996 ja 1999 versioilla erona on osittain erilainen grafiikka ja äänet. Alkuperäisessä versiossa peli ei sisällä puhuttuja repliikkejä tai alussa kerrottavaa tarinaa laisinkaan. Varsinaiset pelit ovat kuitenkin molemmissa versioissa samat. Pelistä julkaistiin myös kolmas versio vuonna 2001 nimellä Muumipappa ja meri. Kolmas versio on toteutettu yhteistyössä Muumimaailman kanssa ja se sisältää vuoden 1999 version pelistä, sekä tietoa ja kuvia Muumimaailmasta.

Vuoden 1999 versiossa kertoja kertoo pelin alussa Muumilaaksosta ja sen kartta näkyy ruudulla. Jonkinlainen kartta Muumilaaksosta esiintyy kaikissa tämän pelin jälkeen ilmestyneissä Muumi-peleissä. Hahmomäärä ei ole Muumit meren aalloilla -pelissä läheskään niin suuri kuin edeltäjässään. Muumit piilosilla -pelissä oli vain yksi "varsinainen tehtävä", tässä pelissä on puolestaan paljon eri tehtäviä. Pelissä ei voi napsauttaa mitä vain missä vain, paitsi ohjaamossa ja Muumipeikko-tehtävässä. Ainoat hahmot, jotka puhuvat pelissä kertojan lisäksi ovat Pikku Myy (äänenään Muumilaakson tarinoita -sarjasta tuttu Elina Salo) sekä Muumimamma (yhden repliikin verran, äänenään myös pelin kertojana toimiva Erja Manto).

Ääninäyttelijät

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
 Elina Salo  Pikku Myy  
 Erja Manto  Kertoja, Muumimamma 
Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.