Luettelo Arabian Muumimukeista ja Muumi-lastenastiastoista 1990–

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Luettelo Muumimukeista)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Arabian valmistamista Muumi-keramiikkamukeista sekä Muumi-lasten­astioista vuodesta 1990 eteenpäin. Luettelo sisältää tuotanto­vuodet, mukin tai lasten­astiaston nimen, mahdollisen kuvan sekä lähteen tiedoille.

Luettelo Arabian Muumimukeista 1990–[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Tuotantovuodet Muki Kuva Lähde
1. 1990–1993 Vihreä Muumi­muki [1]
2. 1990–1996 Sininen (Maalaavat Muumit) Moomin mug blue Moomins painting.JPG [2]
3. 1990–1993 Roosa [3]
4. 1990–1996 Keltainen Moomin mug yellow Moominmamma.JPG [4]
5. 1991–1999 Tumman­sininen Pullo­postia [5]
6. 1991–1996 Tumman­vihreä (Ongella) Moomin mug dark green Fishing.JPG [6]
7. 1991–1999 Tumma Keltainen Pikku Myy Moomin mug dark yellow Little My.JPG [7]
8. 1991–1996 Tumma Roosa Muumi­mamma Moomin mug dark rosa Moominmamma.JPG [8]
11. 1996–2002 Piirustus [9]
12. 1996–2002 Rauha [10]
13. 1996–2002 Toimisto [11]
14. 1996– Rakkaus [12]
15. 1997–2002 Joulu­tervehdys [13]
16. 1999–2000 Millennium [14]
17. 1999–2013 Muumi­pappa tuumiskelee [15]
18. 1999–2013 Muumi­mamma ja marjat [16]
19. 1999–2012 Muumi­peikko jäällä [17]
20. 1999–2007, 2011 Pikku Myy liuku­mäessä [18]
21. 2001–2012 Niisku­neiti keltainen [19]
22. 2001–2021 Haisuli Cobalt Blue glassware and Moomin cup cropped.jpg [20]
23. 2002–2008 Nipsu [21]
24. 2002–2014 Nuuska­muikkunen [22]
25. 2002–2009, 2011 Perhe [23]
26. 2004–2013 Vili­jonkka [24]
27. 2004–2013 Hemuli [25]
28. 2004, 2005 Joulu­muki [26]
29. 2004 Fazer [27][a]
30. 2005– Mörkö Moomin Mug Groke.JPG [28]
31. 2005 Muumipeikko unelmoi [29][b]
32. 2005–2017 Tiuhti ja Viuhti [30]
33. 2006–2015 Tuutikki [31]
34. 2006 Uima­hyppy [32]
35. 2006 Talvi­yö [33]
36. 2007– Hatti­vatit [34]
37. 2007 Delfiini­sukellus [35]
38. 2007 Lumi­lyhty [36]
39. 2008–2014 Pikku Myy keltainen [37]
40. 2008– Mymmeli [38]
41. 2008 Ranta­elämää Moomin Mug On the beach.JPG [39]
42. 2008– Nipsu turkoosi [40]
43. 2008 Talvi­nuotio [41]
44. 2009–2020 Poliisi­mestari [42]
45. 2009 Siesta [43]
46. 2009–2013 Seikkailu [44]
47. 2009 Joulu­yllätys [45]
48. 2010 Ilta­purjehdus [46]
49. 2010–2019 Hosuli [47]
50. 2010 Ruusu­tarha Rosehage kopp cropped.jpg [48]
51. 2010 Hiihto­kilpailu [49]
52. 2011–2019 Sosuli [50]
53. 2011 Saippua­kuplia [51]
54. 2011 Lumi­leikkejä [52]
55. 2012 Hurraa! [53]
56. 2012– Mymmelin äiti Moomin Mug Mymble’s mother.JPG [54]
57. 2012 Prima­donnan hevonen [55]
58. 2012 Stock­mann 150 erikois­muki [56]
59. 2012 Talvimetsä [57]
60. 2013–2018 Muumi­peikko turkoosi [58]
61. 2013–2019 Niiskuneiti vaaleanpunainen [59]
62. 2013 Niisku­neiti ja runoilija [60]
63. 2013– Seikkailu Muutto [61]
64. 2013 Kuusen alla [62]
65. 2014 Toven juhla [63]
66. 2014–2020 Muumi­mamma aprikoosi [64]
67. 2014– Muumi­pappa purjehtii [65]
68. 2014 Purjehtien Tahmatassun ja Tuutikin kanssa [66]
69. 2014–2015 Hiihtäen kera herra Virkkunen [67]
72. 2015–2021 Pikku Myy punainen [68]
73. 2015– Nuuska­muikkunen vihreä [69]
74. 2015 Hetki rannalla [70]
75. 2015–2016 Talvi­uni Moomin mug Hibernation.JPG [71]
76. 2016 Rannikkomme [72][c]
77. 2016– Esi-isä [73]
78. 2016– Tuutikki violetti [74]
79. 2016 Juhannus Muumimuki Moomin mug Juhannus 2016.png [75]
80. 2016–2017 Lumi­hevonen [76]
81. 2017 Kesä­teatteri [77]
2017– Alku­perää kunnioittaen [78]
84. 2017–2018 Kevät­talvi [79]
85. 2018– Taikuri [80]
86. 2018– Tiuhti ja Viuhti vihreä [81]
87. 2018 Lähdetään lomalle [82]
2018– Ystävyys [83][d]
89. 2018 Muumin päivä [84][e]
90. 2018–2019 Hento lumisade [85]
91. 2019– Muumi­peikko nurmen­vihreä Muumipeikko nurmenvihreä cropped.jpg [86]
92. 2019– Ninni puuteri [87]
2019 Moomin­valley Park Japan [88][f]
94. 2019 Ilta­uinti [89]
2019 Viimeinen lohi­käärme [90]
2019 Yksin kotona [90]
2019 Kultainen häntä [90]
2019 Taika­talvi [90]
99. 2019– Nuku hyvin Nuku hyvin -muumimuki.jpeg [91]
100. 2019–2020 Tykky­lumi [92]
2020– Miisa [93]
102. 2020– Niisku­neiti lila [94]
2020 Loikoilua [95]
2020 Nuuska­muikkunen ja tulenhenki [96]
2020 Muumi­mamman muraali [97]
2020–2021 Lumi­tuisku [98]
2021– Muumi­mamma marmeladi [99]
2021– Vili­jonkka harmaa [100]
2021 Yhdessä [101]
2021 Muumin päivä 2021 [102][g]
2021 Vuorilla [103][h]
2021–2022 Lumi­kuutamo [104]
2022– Pikku Myy niityllä [105]
2022– Haisuli vauhdissa [106]
2022 Kalassa [107]
2022–2023 Talven ihmeet [108]

Muut Muumimukit 1990–[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuotantovuodet Muki Kuva Lähde
1992–1997 Muumityttö [109]
1992–1997 Muumipoika [110]
2006 Uima­hyppy simpukoilla [111][i]
2014 Toven juhla (silmä­laseilla) [112]
2015– Pidä vedet puhtaina [113][c]
2015– Muumi­talo [113]
2017 Muumi­laakso [114]

Luettelo Arabian Muumi-lastenastiastoista 1950-luvulta lähtien[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muumi-lasten­astia­sarjoja, joihin sisältyy muki, lautanen ja aikaisemmin myös lusikka, Arabia on valmistanut niitä 1950-luvun lopussa ja yleisemmin vuodesta 1990 alkaen. Näihin kuuluvia mukeja monet keräilijät eivät yleisesti laske varsinaiseen Muumi­muki-sarjaan, vaikka myös lasten­mukeilla yksittäin on keräily­arvoa.

Tuotantovuodet Lastenastiasto Kuva Lähde
1950-luku Niiskuneiti,malli 1
1950-luku Niiskuneiti,malli 2
1950-luku Niiskuneiti,malli 3
1950-luku Muumipeikko,malli 1
1950-luku Muumipeikko,malli 2
1950-luku Muumipeikko,malli 3
1990–1994 Lastenastiasto Muumi [115]
1995–2007 Iloinen perhe [116]
2001–2003 Vaarallinen juhannus [117]
2005–2007 Muumipeikko ja pyrstötähti [118]
2003–2012 Lentävät Muumit [119]
2012–2016 Viidakko [120]
2012–2016 Roolileikki [121]
2016– Muumipeikko [122]
2016– Pikku Myy [123]

Huomautukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Valmistettu 400 kpl.
  2. Valmistettu 2 005 kpl.
  3. a b Myynnissä vain Ruotsissa.
  4. Myynnissä vain Suomessa.
  5. Oli myynnissä ainoastaan 9.8.2018, yhden päivän ajan.
  6. Myynnissä vain Japanin Moomin­valley Parkissa.
  7. Tuli myyntiin 9.8.2021, myytiin loppuun muutamassa päivässä.
  8. Myymälä­myynnissä vain Norjassa, verkko­myynnissä myös muualla.
  9. Ei tuotannossa, koe-erä, joka jaettiin Arabian tehtaan henkilökunnalle.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Vihreä Muumimuki (1990–1993) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  2. Sininen (Maalaavat Muumit) (1990–1996) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  3. Roosa (1990–1993) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  4. Keltainen (1990–1996) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  5. Tummansininen Pullopostia (1991–1999) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  6. Tummanvihreä (Ongella) (1991–1996) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  7. Tumma Keltainen Pikku Myy (1991–1999) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  8. Tumma Roosa Muumimamma (1991–1996) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  9. Piirustus (1996–2002) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  10. Rauha (1996–2002) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  11. Toimisto (1996–2002) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  12. Rakkaus (1996–) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  13. Joulutervehdys (1997–2002) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  14. Millenium (1999–2000) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  15. Muumipappa tuumiskelee (1999–2013) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  16. Muumimamma ja Marjat (1999–2013) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  17. Muumipeikko Jäällä (1999–2012) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  18. Pikku Myy liukumäessä (1999–2007, 2011) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  19. Niiskuneiti keltainen (2001–2012) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  20. Haisuli (2001–2021) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  21. Nipsu (2002–2008) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  22. Nuuskamuikkunen (2002–2014) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  23. Perhe (2002–2009, 2011) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  24. Vilijonkka (2004–2013) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  25. Hemuli (2004–2013) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  26. Joulumuki (2004, 2005) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  27. Fazer (2004) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  28. Mörkö (2005–) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  29. Muumipeikko unelmoi (2005) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  30. Tiuhti ja Viuhti (2005–2017) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  31. Tuutikki (2006–2015) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  32. Uimahyppy (2006) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  33. Talviyö (2006) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  34. Hattivatit (2007–) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  35. Delfiinisukellus (2007) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  36. Lumi­lyhty Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  37. Pikku Myy keltainen (2008–2014) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  38. Mymmeli (2008–) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  39. Rantaelämää (2008) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  40. Nipsu Turkoosi (2008–) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  41. Talvinuotio (2008) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  42. Poliisimestari (2009–2020) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  43. Siesta (2009) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  44. Seikkailu (2009–2013) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  45. Jouluyllätys (2009) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  46. Iltapurjehdus (2010) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  47. Hosuli (2010–2019) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  48. Ruusutarha (2010) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  49. Hiihtokilpailu (2010) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  50. Sosuli (2011–2019) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  51. Saippuakuplia (2011) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  52. Lumileikkejä (2011) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  53. Hurraa! (2012) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  54. Mymmelin Äiti (2012–) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  55. Primadonnan Hevonen (2012) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  56. Stockmann 150 (2012) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  57. Talvimetsä (2012) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  58. Muumipeikko turkoosi (2013–2018) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  59. Niiskuneiti (2013–2019) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  60. Niiskuneiti ja Runoilija (2013) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  61. Seikkailu Muutto (2013–) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  62. Kuusen alla (2013) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  63. Toven Juhla (2014) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  64. Muumimamma Aprikoosi (2014–2020) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  65. Muumipappa purjehtii (2014–) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  66. Purjehtien Tahmatassun ja Tuutikin kanssa (2014) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  67. Hiihtäen kera herra Virkkunen (2014–2015) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  68. Pikku Myy Punainen (2015–2021) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  69. Nuuskamuikkunen Vihreä (2015–) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  70. Hetki Rannalla (2015) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  71. Talviuni (2015–2016) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  72. Rannikkomme (2016) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  73. Esi-isä (2016–) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  74. Tuutikki violetti (2016–) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  75. Juhannus (2016) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  76. Lumihevonen (2016) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  77. Kesäteatteri (2017) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  78. Ensimmäinen Muumi-taidemuki esitteli Tove Janssonin taidetta uudessa muodossa – Arabian muumimukien historia, osa 20 18.6.2019. Moomin Characters. Viitattu 1.2.2022.
  79. Kevättalvi (2017) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  80. Taikuri (2018–) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  81. Tiuhti ja Viuhti vihreä (2018–) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  82. Lähdetään lomalle (2018) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  83. Poikkeuksellinen muumimuki herätti tunteita kauneudellaan ja saatavuudellaan – Arabian muumimukien historia, osa 22 20.4.2020. Moomin Characters. Viitattu 1.2.2022.
  84. Muumin päivä (2018) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  85. Hento lumisade (2018–2019) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  86. Muumipeikko nurmenvihreä (2019–) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  87. Ninni puuteri (2019–) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  88. Japanin teemapuiston oma muumimuki – Arabian muumimukien historia, osa 23 30.4.2020. Moomin Characters. Viitattu 1.2.2022.
  89. Iltauinti (2019) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  90. a b c d Muumimukit ensimmäistä kertaa animaatioiden maailmassa – Arabian muumimukien historia, osa 24 1.5.2020. Moomin Characters. Viitattu 1.2.2022.
  91. Nuku hyvin (2019–) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  92. Tykkylumi (2019–2020) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  93. Miisa (2020–) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  94. Niiskuneiti lila (2020–) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  95. Arabian kesän 2020 muumimukissa muumit nauttivat huolettomasta kesäpäivästä 21.2.2020. Moomin Characters. Viitattu 1.2.2022.
  96. Nuuskamuikkunen ja tulen henki (2020) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  97. Muumimamman muraali (2020) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  98. Lumituisku (2020–2021) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  99. Muumimamma Marmeladi (2021–) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  100. Vilijonkka (2021–) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  101. Yhdessä (2021)) Muumi­mukit. Viitattu 7.9.2022.
  102. Muuminpäivä 2021 Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  103. Vuorilla (2021) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  104. Lumikuutamo (2021–2022) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  105. Pikku Myy Niityllä (2022–) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  106. Haisuli vauhdissa (2022–) Muumi­mukit. Viitattu 30.1.2022.
  107. Kalassa (2022) Muumi­mukit. Viitattu 7.9.2022.
  108. Talven ihmeet (2022) Muumi­mukit. Viitattu 7.9.2022.
  109. Muumityttö (1992–1997) Kokoelmat. Viitattu 2.2.2022.
  110. Muumipoika (1992–1997) Kokoelmat. Viitattu 2.2.2022.
  111. Vuoden 2006 sesonkimukit aloittivat uuden aikakauden – Arabian muumimukien historia, osa 8 19.6.2018. Moomin Characters. Viitattu 1.2.2022.
  112. Toistaiseksi ainoa muumimuki, jossa kuviointi myös mukin sisäpuolella – Arabian muumimukien historia, osa 16 24.10.2018. Moomin Characters. Viitattu 1.2.2022.
  113. a b Luonnoksissa ja tuotantoon päätyneessä Muumitalo-mukissa riittää vertailtavaa – Arabian muumimukien historia, osa 17 13.11.2018. Moomin Characters. Viitattu 1.2.2022.
  114. Arabialta ensimmäinen Muumi-taidemuki yhteistyössä Muumimuseon kanssa 23.3.2017. Moomin Characters. Viitattu 1.2.2022.
  115. Lastenastiasto Muumi (1990–1994) Kokoelmat. Viitattu 2.2.2022.
  116. Iloinen perhe (1995–2007) Kokoelmat. Viitattu 2.2.2022.
  117. Vaarallinen juhannus (2001–2003) Kokoelmat. Viitattu 2.2.2022.
  118. Muumipeikko ja pyrstötähti (2005–2007) Kokoelmat. Viitattu 2.2.2022.
  119. Lentävät muumit (2003–2012) Kokoelmat. Viitattu 2.2.2022.
  120. Viidakko (2012–2016) Kokoelmat. Viitattu 2.2.2022.
  121. Roolileikki (2012–2016) Kokoelmat. Viitattu 2.2.2022.
  122. Muumipeikko (2016–) Kokoelmat. Viitattu 2.2.2022.
  123. Pikku Myy (2016–) Kokoelmat. Viitattu 2.2.2022.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]