Tämä on lupaava artikkeli.

Luettelo jääkiekkoleijonista

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo Suomen jääkiekkomuseon aateloimista jääkiekkoleijonista. Henkilöt ovat aateloimisjärjestyksessä. Jääkiekkomuseo on aateloinut jääkiekkoleijonia vuodesta 1985 lähtien. Valituksi voi tulla kuka tahansa suomalaista jääkiekkoilua edistänyt henkilö. Pelaajien lisäksi hyväksytyksi voi tulla myös henkilö valmennuspuolelta tai tuomariston edustaja. Jääkiekkoleijonaksi valitulta ei vaadita Suomen kansalaisuutta. Toistaiseksi seitsemän ei-Suomen kansalaista on valittu jääkiekkoleijonaksi.

Jääkiekkoleijonat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jääkiekkoleijonat esittelyssä Suomen Jääkiekkomuseossa.
Teppo Rastio on jääkiekkoleijona numero 29.
Lasse Oksanen on jääkiekkoleijona numero 53.
Veli-Pekka Ketola on jääkiekkoleijona numero 72.
Juhani Tamminen on jääkiekkoleijona numero 79.
Pentti Lund on jääkiekkoleijona numero 84.
Kalervo Kummola on jääkiekkoleijona numero 106.
Jari Kurri on jääkiekkoleijona numero 113.
Alpo Suhonen on jääkiekkoleijona numero 149.
Hannu Aravirta on jääkiekkoleijona numero 182.
Raimo Helminen on jääkiekkoleijona numero 192.
Erik Hämäläinen on jääkiekkoleijona numero 193.
Jyrki Lumme on jääkiekkoleijona numero 196.
Janne Ojanen on jääkiekkoleijona numero 206.
Jere Lehtinen on jääkiekkoleijona numero 207.
Jukka Jalonen on jääkiekkoleijona numero 210.
Ville Peltonen on jääkiekkoleijona numero 226.
Saku Koivu on jääkiekkoleijona numero 228.
Teemu Selänne on jääkiekkoleijona numero 232.
Nimeämisvuosi Järjestysnumero Kategoria Henkilö Kansalaisuus
1985 1 Vaikuttaja Kauko Karvonen Suomen lippu
2 Vaikuttaja Aaro Kivilinna Suomen lippu
3 Valmentaja Erkki Saarinen Suomen lippu
4 Pelaaja Holger Granström Suomen lippu
5 Valmentaja Risto Lindroos Suomen lippu
6 Pelaaja Keijo Kuusela Suomen lippu
7 Vaikuttaja Juhani Linkosuo Suomen lippu
8 Pelaaja Pentti Isotalo Suomen lippu
9 Pelaaja Matti Rintakoski Suomen lippu
10 Pelaaja Aarne Honkavaara Suomen lippu
11 Pelaaja Eero Salisma Suomen lippu
12 Valmentaja Henry Kvist Suomen lippu
13 Pelaaja Kalle Havulinna Suomen lippu
14 Pelaaja Matti Karumaa Suomen lippu
15 Pelaaja Lotfi Nasib Suomen lippu
16 Pelaaja Jukka Wuolio Suomen lippu
17 Pelaaja Unto Wiitala Suomen lippu
18 Median edustaja Jouko Autero Suomen lippu
19 Vaikuttaja Harry Lindblad Suomen lippu
20 Valmentaja Jarl Ohlson Suomen lippu
21 Pelaaja Yrjö Hakala Suomen lippu
22 Pelaaja Ossi Kauppi Suomen lippu
23 Erotuomari Tuomo Lindroos Suomen lippu
24 Pelaaja Christian Rapp Suomen lippu
25 Valmentaja Joe Wirkkunen Kanadan lippu
26 Pelaaja Esko Niemi Suomen lippu
27 Pelaaja Matti Lampainen Suomen lippu
28 Pelaaja Erkki Koiso Suomen lippu
29 Pelaaja Teppo Rastio Suomen lippu
30 Pelaaja Raimo Kilpiö Suomen lippu
31 Pelaaja Esko Luostarinen Suomen lippu
32 Pelaaja Pertti Nieminen Suomen lippu
33 Pelaaja Heino Pulli Suomen lippu
34 Pelaaja Juhani Lahtinen Suomen lippu
35 Erotuomari Sakari Sillankorva Suomen lippu
36 Pelaaja Jarmo Wasama Suomen lippu
1986 37 Vaikuttaja Otto Wuorio Suomen lippu
38 Pelaaja Esko Rekomaa Suomen lippu
39 Pelaaja Seppo Liitsola Suomen lippu
40 Pelaaja Mauno Nurmi Suomen lippu
41 Pelaaja Voitto Soini Suomen lippu
42 Pelaaja Jouni Seistamo Suomen lippu
43 Pelaaja Juhani Wahlsten Suomen lippu
44 Pelaaja Kalevi Numminen Suomen lippu
45 Pelaaja Seppo Nikkilä Suomen lippu
46 Valmentaja Teuvo Myyryläinen Suomen lippu
47 Pelaaja Jorma Suokko Suomen lippu
48 Pelaaja Matti Reunamäki Suomen lippu
1987 49 Valmentaja Lasse Heikkilä Suomen lippu
50 Pelaaja Matti Keinonen Suomen lippu
51 Pelaaja Seppo Lindström Suomen lippu
52 Pelaaja Lalli Partinen Suomen lippu
53 Pelaaja Lasse Oksanen Suomen lippu
54 Erotuomari Raimo Sepponen Suomen lippu
1988 55 Valmentaja Carl-Magnus Brander Suomen lippu
56 Vaikuttaja Jorma Nykänen Suomen lippu
57 Vaikuttaja Paavo Pitkänen Suomen lippu
58 Pelaaja Antti Heikkilä Suomen lippu
59 Pelaaja Reijo Hakanen Suomen lippu
60 Pelaaja Jorma Peltonen Suomen lippu
61 Pelaaja Urpo Ylönen Suomen lippu
62 Pelaaja Ilkka Mesikämmen Suomen lippu
1989 63 Vaikuttaja Esko Paltanen Suomen lippu
64 Pelaaja Ilpo Koskela Suomen lippu
65 Pelaaja Juha Rantasila Suomen lippu
66 Pelaaja Jorma Vehmanen Suomen lippu
67 Pelaaja Jorma Valtonen Suomen lippu
1990 68 Pelaaja Pekka Marjamäki Suomen lippu
69 Pelaaja Esa Peltonen Suomen lippu
70 Pelaaja Antti Leppänen Suomen lippu
71 Pelaaja Seppo Repo Suomen lippu
72 Pelaaja Veli-Pekka Ketola Suomen lippu
1991 73 Erotuomari Karl-Gustav Kaisla Suomen lippu
74 Vaikuttaja Matias Helenius Suomen lippu
75 Pelaaja Lauri Mononen Suomen lippu
76 Pelaaja Harri Linnonmaa Suomen lippu
77 Pelaaja Matti Murto Suomen lippu
78 Pelaaja Heikki Riihiranta Suomen lippu
79 Pelaaja Juhani Tamminen Suomen lippu
80 Pelaaja Timo Nummelin Suomen lippu
81 Pelaaja Timo Sutinen Suomen lippu
82 Vaikuttaja Göran Stubb Suomen lippu
1992 83 Vaikuttaja Usko Teromaa Suomen lippu
84 Pelaaja Pentti Lund Suomen lippu
85 Pelaaja Hannu Haapalainen Suomen lippu
86 Pelaaja Pertti Koivulahti Suomen lippu
87 Pelaaja Reijo Leppänen Suomen lippu
88 Pelaaja Seppo Suoraniemi Suomen lippu
89 Pelaaja Pertti Valkeapää Suomen lippu
1993 90 Pelaaja Seppo Ahokainen Suomen lippu
91 Pelaaja Pekka Rautakallio Suomen lippu
92 Pelaaja Martti Jarkko Suomen lippu
93 Erotuomari Lasse Vanhanen Suomen lippu
1994 94 Pelaaja Eero Saari Suomen lippu
95 Pelaaja Esko Tie Suomen lippu
96 Pelaaja Lasse Litma Suomen lippu
97 Pelaaja Jukka Porvari Suomen lippu
1995 98 Pelaaja Matti Hagman Suomen lippu
99 Pelaaja Kari Makkonen Suomen lippu
100 Pelaaja Tapio Levo Suomen lippu
101 Pelaaja Mikko Leinonen Suomen lippu
102 Erotuomari Pertti Juhola Suomen lippu
103 Vaikuttaja Teuvo Honkalinna Suomen lippu
1996 104 Pelaaja Henry Leppä Suomen lippu
105 Pelaaja Kari Eloranta Suomen lippu
106 Vaikuttaja Kalervo Kummola Suomen lippu
1997 107 Pelaaja Ilkka Sinisalo Suomen lippu
108 Pelaaja Erkki Lehtonen Suomen lippu
109 Vaikuttaja Teemu Hiltunen Suomen lippu
1998 110 Pelaaja Tapio Koskinen Suomen lippu
111 Pelaaja Markus Mattsson Suomen lippu
112 Pelaaja Risto Siltanen Suomen lippu
113 Pelaaja Jari Kurri Suomen lippu
114 Pelaaja Pertti Lehtonen Suomen lippu
115 Pelaaja Hannu Kamppuri Suomen lippu
116 Pelaaja Matti Forss Suomen lippu
117 Vaikuttaja Kai Hietarinta Suomen lippu
118 Median edustaja Aulis Virtanen Suomen lippu
1999 119 Median edustaja Antero Karapalo Suomen lippu
2000 120 Pelaaja Timo Susi Suomen lippu
121 Pelaaja Arto Javanainen Suomen lippu
122 Pelaaja Reijo Ruotsalainen Suomen lippu
123 Pelaaja Kari Jalonen Suomen lippu
124 Pelaaja Pekka Tuomisto Suomen lippu
125 Vaikuttaja Frank Moberg Suomen lippu
126 Vaikuttaja Arto Lehtiö Suomen lippu
2002 127 Pelaaja Timo Blomqvist Suomen lippu
128 Vaikuttaja Tomi Mäkipää Suomen lippu
2003 129 Pelaaja Jorma Salmi Suomen lippu
130 Pelaaja Jukka Tammi Suomen lippu
131 Pelaaja Arto Ruotanen Suomen lippu
132 Pelaaja Timo Jutila Suomen lippu
133 Pelaaja Hannu Virta Suomen lippu
134 Pelaaja Christian Ruuttu Suomen lippu
135 Valmentaja Pentti Matikainen Suomen lippu
136 Erotuomari Seppo Mäkelä Suomen lippu
137 Median edustaja Pentti Lindegren Suomen lippu
2004 138 Pelaaja Risto Jalo Suomen lippu
139 Pelaaja Mikko Mäkelä Suomen lippu
140 Pelaaja Esa Keskinen Suomen lippu
141 Pelaaja Petri Skriko Suomen lippu
142 Pelaaja Raimo Summanen Suomen lippu
143 Pelaaja Esa Tikkanen Suomen lippu
144 Pelaaja Timo Turunen Suomen lippu
145 Pelaaja Stig Wetzell Suomen lippu
146 Valmentaja Gustav Bubník Tšekin lippu
147 Valmentaja Carl Brewer Kanadan lippu
148 Valmentaja Curt Lindström Ruotsin lippu
149 Valmentaja Alpo Suhonen Suomen lippu
150 Valmentaja Hilpas Sulin Suomen lippu
151 Erotuomari Jarmo Jalarvo Suomen lippu
152 Vaikuttaja Seppo Helle Suomen lippu
153 Vaikuttaja Aimo Mäkinen Suomen lippu
154 Vaikuttaja Martin Saarikangas Suomen lippu
155 Vaikuttaja Juhani Ikonen Suomen lippu
156 Median edustaja Anssi Kukkonen Suomen lippu
157 Median edustaja Juhani Syvänen Suomen lippu
158 Median edustaja Hannu Lindroos Suomen lippu
2005 159 Pelaaja Hannu Kapanen Suomen lippu
160 Pelaaja Markus Ketterer Suomen lippu
161 Pelaaja Sakari Lindfors Suomen lippu
162 Pelaaja Jari Lindroos Suomen lippu
163 Pelaaja Reijo Mikkolainen Suomen lippu
164 Pelaaja Mika Nieminen Suomen lippu
165 Pelaaja Marko Palo Suomen lippu
166 Pelaaja Jouni Rinne Suomen lippu
167 Valmentaja Rauno Korpi Suomen lippu
168 Erotuomari Janne Rautavuori Suomen lippu
169 Vaikuttaja Lasse Laukkanen Suomen lippu
170 Vaikuttaja Hannu Ansas Suomen lippu
171 Vaikuttaja Harri Lintumäki Suomen lippu
172 Vaikuttaja Tapani Mattila Suomen lippu
2006 173 Pelaaja Ville Sirén Suomen lippu
174 Pelaaja Simo Saarinen Suomen lippu
175 Pelaaja Pekka Järvelä Suomen lippu
176 Pelaaja Hannu Järvenpää Suomen lippu
177 Pelaaja Pekka Arbelius Suomen lippu
178 Pelaaja Timo Saarikoski Suomen lippu
179 Pelaaja Kari Takko Suomen lippu
180 Pelaaja Darren Boyko Kanadan lippu
181 Pelaaja Otakar Janecký Tšekin lippu
182 Valmentaja Hannu Aravirta Suomen lippu
183 Valmentaja Hannu Jortikka Suomen lippu
184 Vaikuttaja Jarmo Männistö Suomen lippu
185 Vaikuttaja Harry Bogomoloff Suomen lippu
186 Vaikuttaja Urpo Helkovaara Suomen lippu
2007 187 Pelaaja Marianne Ihalainen Suomen lippu
188 Pelaaja Janne Laukkanen Suomen lippu
189 Pelaaja Antti Törmänen Suomen lippu
190 Pelaaja Riikka Välilä Suomen lippu
191 Vaikuttaja Anssi Koskinen Suomen lippu
2009 192 Pelaaja Raimo Helminen Suomen lippu
193 Pelaaja Erik Hämäläinen Suomen lippu
194 Pelaaja Sari Krooks Suomen lippu
195 Pelaaja Tero Lehterä Suomen lippu
196 Pelaaja Jyrki Lumme Suomen lippu
197 Pelaaja Jarmo Myllys Suomen lippu
198 Pelaaja Juha Ylönen Suomen lippu
199 Valmentaja Vladimir Jurzinov Venäjän lippu
200 Valmentaja Erkka Westerlund Suomen lippu
201 Erotuomari Rainer Grannas Suomen lippu
2010 202 Pelaaja Teppo Numminen Suomen lippu
203 Pelaaja Matti Rautiainen Suomen lippu
204 Vaikuttaja Rauno Mokka Suomen lippu
205 Vaikuttaja Matti Väisänen Suomen lippu
2011 206 Pelaaja Janne Ojanen Suomen lippu
207 Pelaaja Jere Lehtinen Suomen lippu
208 Pelaaja Marko Kiprusoff Suomen lippu
209 Pelaaja Mika Strömberg Suomen lippu
210 Valmentaja Jukka Jalonen Suomen lippu
211 Vaikuttaja Kimmo Leinonen Suomen lippu
2012 212 Pelaaja Aki Berg Suomen lippu
213 Pelaaja Juha Lind Suomen lippu
214 Pelaaja Pasi Nurminen Suomen lippu
215 Pelaaja Timo Peltomaa Suomen lippu
216 Vaikuttaja Hannu Soro Suomen lippu
217 Vaikuttaja Pertti Kontto Suomen lippu
218 Vaikuttaja Esa Sulkava Suomen lippu
2013 219 Pelaaja Iiro Järvi Suomen lippu
220 Pelaaja Ari Sulander Suomen lippu
221 Pelaaja Petri Varis Suomen lippu
222 Vaikuttaja Pekka Paavola Suomen lippu
2014 223 Pelaaja Sari Marjamäki Suomen lippu
224 Pelaaja Sami Kapanen Suomen lippu
225 Pelaaja Janne Niinimaa Suomen lippu
226 Pelaaja Ville Peltonen Suomen lippu
227 Erotuomari Anne Haanpää Suomen lippu
2015 228 Pelaaja Saku Koivu Suomen lippu
229 Pelaaja Pekka Leimu Suomen lippu
230 Pelaaja Tiia Reima Suomen lippu
231 Pelaaja Kimmo Rintanen Suomen lippu
232 Pelaaja Teemu Selänne Suomen lippu
233 Vaikuttaja Erkki Haapanen Suomen lippu
234 Valmentaja Rauli Virtanen Suomen lippu

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]