Seppo Mäkelä

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä artikkeli kertoo jääkiekkotuomari Seppo Mäkelästä. Samannimisestä jalkapalloilijasta kertoo artikkeli Seppo Mäkelä (jalkapalloilija).

Seppo Mäkelä (s. 10. elokuuta 1948 Porvoolähde?) on suomalainen entinen jääkiekkotuomari. Hän on viheltänyt kolmanneksi eniten pääsarjaotteluita erotuomarina. Hänen edelläänovat Timo Favorin ja Jari Levonen.lähde? Mäkelän pelinsä ovat kaudelta, jolloin oli yksi päätuomari.

Mäkelä on yksi Suomen tunnetuimmista jääkiekkotuomareista. Hän vihelsi ensin linjatuomarina vuodet 19741981. Viimeiset kaksi vuotta Mäkelä toimi sekä SM-liigassa linjatuomarina että I divisioonassa päätuomarina. Vuosina 1981–1999 Mäkelä tuomitsi SM-liigassa 753 ottelua, jolla hän piti SM-liigan päätuomarien ottelutilaston kärkipaikkaa lähes 15 vuotta. Timo Favorin ohitti Mäkelän 24. tammikuuta 2014 tuomitessaan 754. ottelun SM-liigassa.[1] Mäkelä valittiin urallaan peräti kymmenen kertaa vuoden erotuomariksi ja yksitoista kertaa pelaajien äänestyksessä parhaaksi erotuomariksi. Hänet haluttiin myös erotuomariksi NHL:ään, mutta Mäkelä ei osannut tarpeeksi englantia, joten hän ei sinne päässyt.

Mäkelä on viheltänyt myös useissa arvoturnauksissa. Hän on ollut mukana muun muassa yksissä olympialaisissa ja viisissä MM-kisoissa.

Saavutukset ja palkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Favorin perjantaina kaikkien aikojen ottelukärkeen 24.1.2014. liiga.fi: Jääkiekon SM-liiga Oy. Viitattu 25.1.2014. [vanhentunut linkki]


Tämä urheiluun liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.