Korkalovaara

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Korkalovaaran palveluita Hillapolulla.

Korkalovaara on kaupunginosa ja lähiö Rovaniemen kaupungissa Lapin maakunnassa. Korkalovaara liitettiin osaksi Rovaniemen kauppalaa 1.1.1957. Korkalovaara on laaja kaupunginosa, ja sen alueita ovat mm. Länsikangas, Vaaranlaki ja Lapinrinne.

Korkalovaaran historiallinen keskus on Hillapolun ostoskeskus. Korkalovaarassa sijaitsi myös Korkalovaaran lukio, mutta se yhdistettiin Lyseonpuiston lukion kanssa[1]. Myös Alvar Aallon suunnitteleman Korkalorinteen asuntoalueen (Pikku-Tapiola)[2] katsottiin aiemmin kuuluvan Korkalovaaraan. Nykyään sen katsotaan sijaitsevan ns. Kolmannessa kaupunginosassa.

Maamerkkeinä Korkalovaarassa sijaitsevat radiomasto sekä Karinrakan vesitorni. Alueen palveluihin kuuluvat tennishalli, ravintola, apteekki, kirjasto, posti sekä useita päivittäistavarakauppoja. Seurakunnalla on alueella kappeli.[3] Korkalovaarassa toimivat myös Korkalovaaran peruskoulu (luokat 1–9) sekä Vaaranlammen koulu (luokat 1–6). Päiväkoteja alueella on kaksi. Alueella on latuja ja ulkoilureittejä. Lisäksi vaaran lounaispuolella Mäntyvaarassa sijaitsee Mäntyvaaran ravirata.

Vaaran pohjoisrinteellä sijaitsi 1960-luvulle saakka kaatopaikka, jonka aluetta on nykyisin maisemoitu ja paikalla on aikaisemmin toiminut myös laskettelurinne.[4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]