Lyseonpuiston lukio

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Lyseonpuiston lukio.

Lyseonpuiston lukio on Rovaniemen keskustassa sijaitseva lukio, joka perustettiin vuonna 1908. Lukio toimii arkkitehti Jorma Järven suunnittelemassa koulurakennuksessa, joka valmistui vuonna 1952.

Lyseonpuiston lukion keskeisiä teemoja ovat kansainvälisyyskasvatus ja kuvataide. Lukiossa on mahdollista opiskella tavallisen ylioppilastutkinnon lisäksi myös kuvataidelinjalla tai IB-lukiossa, josta saa kansainvälisen ylioppilastutkinnon (IB-diploma).

Korkalovaaran lukio ja Lyseonpuiston lukio yhdistyivät Lyseonpuiston lukion kahdeksi toimipisteeksi syksyllä 2006. Toiminnot yhdistettiin "Lyskan kiinteistöön" Ruokasenkatu 18:aan syksystä 2009 alkaen, jossa myös IB-linja toimii.

Ruokasenkadun yksikkö peruskorjattiin lukuvuoden 2010–11 aikana. Peruskorjauksen ajan Lyseonpuiston lukio oli evakossa entisen Ounaskosken yläasteen tiloissa Maakuntakadulla.

Lyseonpuiston lukion oppilaskunta on Suomen aktiivisimpiin lukeutuvia, vuonna 2008 se valittiin Suomen Lukiolaisten Liiton oppilaskuntakilpailussa Suomen parhaaksi. Erityisesti Lyseonpuiston lukion oppilaskunnassa korostetaan kaikkien lukion opiskelijoiden vaikutusmahdollisuuksia oppilaskunnan ja lukion toimintaan.

Lyseonpuiston lukio kuuluu UNESCO-koulujen verkostoon.

Lyseonpuiston lukio vietti vuonna 2008 100-vuotisjuhliaan, mikä ilmeni erilaisina tapahtumina kevät- ja syyslukukausien aikana. Koulun oppilaskunta toteutti juhlan kunniaksi Koulu Afrikkaan -hankkeen, jolla kerättiin yli 40 000 euroa koulun rakentamiseksi Kongon demokraattiseen tasavaltaan. Hanke järjestettiin yhteistyössä Kirkon ulkomaanavun kanssa, ja sen suojelijana toimi Lyseonpuiston lukion entinen oppilas Eeva Ahtisaari.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.