Alajärven hallintokeskus

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Alajärven kaupungintalo

Alajärven hallintokeskus on Alvar Aallon suunnittelema rakennusryhmä Alajärven keskustassa. Sen muodostavat kaupungintalo, terveyskeskus ja seurakuntatalo.[1]

Kaupungintalo (silloinen kunnantalo) valmistui vuonna 1967. Se muotoilee maastoa siten, että valtuustosalin puoleinen pääty on korkeampi kuin rakennuksen muut osat. Aalto suunnitteli myös ovenkahvat, valaisimet ja osan huonekaluista.[1]

Myös terveyskeskus valmistui vuonna 1967. Siinä on pilarien kannattelema sisäänkäynnin katos. Alakerrassa oli vastaanotto- ja laboratoriotiloja, yläkerrassa virkamiesten asuntoja. Rakennus muutettiin sosiaalitoimen ja teknisen toimen toimistoiksi vuonna 1982.[1]

Seurakuntatalo valmistui vuonna 1970. Se on pienempi kuin Aallon ensimmäisissä suunnitelmissa.[1] Talo sijaitsee Carl Ludvig Engelin suunnitteleman Alajärven kirkon länsipuolella. Seurakuntasalissa on tilaa 250 hengelle.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d Alvar Aalto Alajärvellä (alasivuineen) Alajärven kaupungin kulttuuripalvelut. 1999. Viitattu 20.2.2018.
  2. Alajärven seurakuntatalo Alajärven seurakunta. Viitattu 20.2.2018.