Unkarin Grand Prix 2000

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Unkarin Grand Prix 2000 oli Formula 1 -sarjan osakilpailu, joka ajettiin 13. elokuuta 2000 Hungaroringillä. Kilpailun voitti Mika Häkkinen, jolle voitto oli kauden kolmas.

Kilpailu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kilpailun lähtö ei sujunut Michael Schumacherin kannalta parhaalla mahdollisella tavalla, sillä kolmannesta ruudusta lähtenyt Mika Häkkinen sai hyvän lähdön. Häkkinen oli ensimmäiseen mutkaan tultaessa Schumacherin oikealla puolella eli yritti sisäkautta ohi. Vaikka pääsuoran sisäpuoli oli likainen ja pitoa oli vähän, onnistui Häkkinen nousemaan Schumacherin ohi kärkeen. Myös Ralf Schumacher sai hyvän lähdön, sillä hän nousi viidennestä ruudusta Rubens Barrichellon ohi neljänneksi ja oli lähellä, ettei hän päässyt vielä David Coulthardistakin ohi kolmanneksi. Hyvä startti oli Häkkiselle tärkeä, sillä Hungaroringillä ohittaminen on melko vaikeaa. Mika Salon lähtö sen sijaan ei oikein sujunut, sillä sekä Alexander Wurz että Eddie Irvine ohittivat hänet.

Heti ensimmäisellä kierroksella Jacques Villeneuven etusiipi meni rikki hänen törmättyä edellä ajaneeseen Pedro de la Rosaan. Villeneuve kävi varikolla vaihdattamassa etusiiven, ja pystyi jatkamaan kilpailua.

Kierroksen 7 alkaessa Giancarlo Fisichella ajautui ensimmäisessä mutkassa hieman leveäksi. Radan ulkoreunan likaisuuden takia hän pyörähti ja ajautui nurmikolle. Takaa tulleella Jenson Buttonilla oli myös ongelmana ajautua leveäksi, mutta hän selvisi tilanteesta säikähdyksellä. Irvine hyötyi tilanteesta sen verran, että hän pystyi ohittamaan sekä Fisichellan että Buttonin. Fisichella pääsi jatkamaan, mutta putosi sijalle 14.

Häkkinen kasvatti johtoaan koko ajan. Kierroksen 20 täyttyessä oli ero toisena ajaneeseen Michael Schumacheriin jo 7,7 sekuntia, kolmantena ajaneeseen Coulthardiin melkein 13 sekuntia ja neljäntenä ajaneeseen Ralf Schumacheriin melkein 19 sekuntia.

Ajettuaan 22 kierosta Nick Heidfeld tuli varikolle, mutta kun hän sieltä yritti lähteä, jouduttiin hänen autoaan työntämään, jotta se pääsisi liikkeelle. Autoa ei kuitenkaan lähtenyt kovinkaan lujaa liikkeelle sähkövian takia, vaan Heidfeld joutui keskeyttämään. Prost-tallin kannalta surullista oli se, että molemmat heidän autonsa olivat joutuneet keskeyttämään, sillä Jean Alesi keskeytti jo kierroksella 11.

Kärkiautoista ensimmäisenä varikkopysähdystään tekemään tuli Michael Schumacher, kun kierroksia oli ajettu 27. Pysähdys oli lyhyt, sillä se kesti 7,3 sekuntia. Schumacherille ei vaihdettu täysin uusia renkaita, vaan ne olivat jo hieman kuluneet. Schumacher putosi pysähdyksensä takia Barrichellon taakse sijalle 5. Pääsuoralle tultaessa Schumacher pääsi hyvin Barrichellon imuun ja pääsi hänestä ohi. Barrichello ei tosin yrittänytkään estää ohitusta, sillä olihan Schumacherilla vielä mahdollisuus voittoon. Samalla Ralf Schumacher tuli kolmannelta sijaltaan tekemään ensimmäistä varikkopysähdystään. Pysähdys kesti 10,0 sekuntia. Kierrosta myöhemmin, kun 29. kierros täyttyi, tuli Barrichello neljänneltä sijaltaan tekemään myös ensimmäistä varikkopysähdystään. Hänen pysähdyksensä kesti vain 6,7 sekuntia. Lyhyen pysähdyksensä ansiosta hän onnistui varikolta poistuessaan ohittaa Ralf Schumacherin.

Kun 31 kierrosta oli tulossa täyteen, tuli kilpailua johtanut Häkkinen varikolle. Ero Michael Schumacheriin oli varikolle tultaessa 31,6 sekuntia, joten Häkkinen ehtisi Schumacherin edelle, ellei mitään odottamatonta tapahtuisi. Pysähdys kesti 6,8 sekuntia (tv-lähetyksen mukaan 7,0 sekuntia), ja Häkkinen ehti kirkkaasti Schumacherin edelle. Kun Häkkinen oli ensimmäisen mutkan keskiosassa, tuli Schumacher vasta pääsuoralle. Seuraavalla kierroksella eli kun 32 kierrosta oli tulossa täyteen, tuli sillä hetkellä kärjessä ajanut Coulthard tekemään ensimmäistä varikkokäyntiään. Hän palasi pysähdyksensä jälkeen kolmannelle sijalle.

Kun 30 oli vielä ajamatta, tuli Barrichello ensimmäisenä kärkikuljettajana tekemään toista varikkopysähdystään. Polttoainetta laitettiin sen verran, että sillä kuormalla ajettaisiin maaliin asti. Muutaman kierroksen kuluttua, kun 50 kierrosta oli ajettu, tuli Michael Schumacher toiselta sijalta varikolle. Pian myös Ralf ja Coulthard tulivat varikolle. Muutaman kierroksen kuluttua Häkkinenkin tuli varikolle, mutta koska hänen pysähdyksensä kesti alle 7 sekuntia ja hän johti Schumacheria noin 43:lla sekunnilla, pystyi hän palaamaan takaisin kärkipaikalleen.

Sijoitukset pysyivät kilpailun loppuun asti lähes samana, ja Häkkinen voitti melkein 8:lla sekunnilla Schumacherin. Ohituksia ei kilpailussa kovinkaan paljon tapahtunut.

Kilpailun jälkeen, kun autot ajettiin varikolle, kaatoi Mikan henkilökohtainen avustaja Mika niskaan kylmää vettä virvoitukseksi.

Tulokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

[1]

Sija Nro Kuljettaja Talli Kierrokset Aika/keskeytys Lähtöruutu Pisteet
1 1 Flag of Finland.svg Mika Häkkinen McLaren-Mercedes 77 1'45:33.869 3 10
2 3 Flag of Germany.svg Michael Schumacher Ferrari 77 7.917 1 6
3 2 Flag of the United Kingdom.svg David Coulthard McLaren-Mercedes 77 8.455 2 4
4 4 Flag of Brazil.svg Rubens Barrichello Ferrari 77 44.157 5 3
5 9 Flag of Germany.svg Ralf Schumacher Williams-BMW 77 50.437 4 2
6 5 Flag of Germany.svg Heinz-Harald Frentzen Jordan-Mugen-Honda 77 +1:08.099 6 1
7 6 Flag of Italy.svg Jarno Trulli Jordan-Mugen-Honda 76 +1 krs. 12  
8 7 Flag of the United Kingdom.svg Eddie Irvine Jaguar-Cosworth 76 +1 krs. 10  
9 10 Flag of the United Kingdom.svg Jenson Button Williams-BMW 76 +1 krs. 8  
10 17 Flag of Finland.svg Mika Salo Sauber-Petronas 76 +1 krs. 9  
11 12 Flag of Austria.svg Alexander Wurz Benetton-Playlife 76 +1 krs. 11  
12 22 Flag of Canada.svg Jacques Villeneuve BAR-Honda 75 +2 krs. 16  
13 19 Flag of the Netherlands.svg Jos Verstappen Arrows-Supertec 75 +2 krs. 20  
14 23 Flag of Brazil.svg Ricardo Zonta BAR-Honda 75 +2 krs. 18  
15 20 Flag of Spain.svg Marc Gené Minardi-Fondmetal 74 +3 krs. 21  
16 18 Flag of Spain.svg Pedro de la Rosa Arrows-Supertec 73 +4 krs. 15  
Kesk. 21 Flag of Argentina.svg Gaston Mazzacane Minardi-Fondmetal 68 Moottori 22  
Kesk. 8 Flag of the United Kingdom.svg Johnny Herbert Jaguar-Cosworth 67 Vaihdelaatikko 17  
Kesk. 16 Flag of Brazil.svg Pedro Diniz Sauber-Petronas 62 Voimansiirto 13  
Kesk. 11 Flag of Italy.svg Giancarlo Fisichella Benetton-Playlife 31 Jarrut 7  
Kesk. 15 Flag of Germany.svg Nick Heidfeld Prost-Peugeot 22 Sähköt 19  
Kesk. 14 Flag of France.svg Jean Alesi Prost-Peugeot 11 Ripustukset 14  

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Nopein kierros: Mika Häkkinen 1,20.028
  • Gaston Mazzacane starttasi varikolta

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. 2000 Hungarian Grand Prix