Luettelo Saksan kaupungeista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä artikkeli on luettelo Saksan kaupungeista (saks. Stadt). Kaikki Saksan kunnat (myös tämän artikkelin kaupungit) on lueteltu artikkelissa Luettelo Saksan kunnista.

Seuraavassa esitetyssä luettelossa kaupungit ovat aakkosjärjestyksessä ja niiden nimien perässä on osavaltion tunnuskirjaimet. Luettelossa on 2 064 kaupunkia ja luettelo kuvaa ajankohdan 1.4.2013 mukaista tilannetta. Kaupungilla tarkoitetaan tässä luettelossa hallinnollisesti itsenäistä kuntaa, jolla on kaupunkioikeudet. Luettelossa ei ole mukana nykyisen Saksan entisiä kaupunkeja eikä aiemmin Saksaan kuuluneiden alueiden kaupunkeja.

Kaupunkiluettelon jälkeen on vielä tilastotietoja yli 50 000 asukkaan kaupungeista, joita on 188 kappaletta.

Kaupungit jakautuvat eri osavaltioihin seuraavasti:

Osavaltio Kaupunkeja
Baijeri (BY) 317
Baden-Württemberg (BW) 312
Nordrhein-Westfalen (NW) 271
Hessen (HE) 191
Saksi (SN) 171
Ala-Saksi (NI) 162
Rheinland-Pfalz (RP) 128
Thüringen (TH) 126
Brandenburg (BB) 113
Saksi-Anhalt (ST) 105
Mecklenburg-Etu-Pommeri (MV) 84
Schleswig-Holstein (SH) 63
Saarland (SL) 17
Bremen (HB) 2
Berliini (BE) 1
Hampuri (HH) 1

A[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aach (BW)
Aachen (NW)
Aalen (BW)
Abenberg (BY)
Abensberg (BY)
Achern (BW)
Achim (NI)
Adelsheim (BW)
Adenau (RP)
Adorf/Vogtl. (SN)
Ahaus (NW)
Ahlen (NW)
Ahrensburg (SH)
Aichach (BY)
Aichtal (BW)
Aken (Elbe) (ST)
Albstadt (BW)
Alfeld (Leine) (NI)
Allendorf (Lumda) (HE)
Allstedt (ST)
Alpirsbach (BW)
Alsfeld (HE)
Alsdorf (NW)
Alsleben (Saale) (ST)
Altdorf bei Nürnberg (BY)
Altena (NW)
Altenau (NI)
Altenberg (SN)
Altenburg (TH)
Altenkirchen (Westerwald) (RP)
Altensteig (BW)
Altentreptow (MV)
Altlandsberg (BB)
Altötting (BY)
Alzenau (BY)
Alzey (RP)
Amberg (BY)
Amöneburg (HE)
Amorbach (BY)
Andernach (RP)
Angermünde (BB)
Anklam, Hansestadt (MV)
Annaberg-Buchholz (SN)
Annaburg (ST)
Annweiler am Trifels (RP)
Ansbach (BY)
Apolda (TH)
Arendsee (Altmark) (ST)
Arneburg (ST)
Arnis (SH)
Arnsberg (NW)
Arnstadt (TH)
Arnstein (BY)
Arnstein (ST)
Artern/Unstrut (TH)
Arzberg (BY)
Aschaffenburg (BY)
Aschersleben (ST)
Asperg (BW)
Aßlar (HE)
Attendorn (NW)
Aub (BY)
Aue (SN)
Auerbach in der Oberpfalz (BY)
Auerbach/Vogtl. (SN)
Augsburg (BY)
Augustusburg (SN)
Aulendorf (BW)
Auma-Weidatal (TH)
Aurich (NI)

B[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Babenhausen (HE)
Bacharach (RP)
Backnang (BW)
Bad Aibling (BY)
Bad Arolsen (HE)
Bad Belzig (BB)
Bad Bentheim (NI)
Bad Bergzabern (RP)
Bad Berka (TH)
Bad Berleburg (NW)
Bad Berneck im Fichtelgebirge (BY)
Bad Bevensen (NI)
Bad Bibra (ST)
Bad Blankenburg (TH)
Bad Bramstedt (SH)
Bad Breisig (RP)
Bad Brückenau (BY)
Bad Buchau (BW)
Bad Camberg (HE)
Bad Colberg-Heldburg (TH)
Bad Doberan (MV)
Bad Driburg (NW)
Bad Düben (SN)
Bad Dürkheim (RP)
Bad Dürrenberg (ST)
Bad Dürrheim (BW)
Bad Elster (SN)
Bad Ems (RP)
Baden-Baden (BW)
Bad Fallingbostel (NI)
Bad Frankenhausen/Kyffhäuser (TH)
Bad Freienwalde (Oder) (BB)
Bad Friedrichshall (BW)
Bad Gandersheim (NI)
Bad Gottleuba-Berggießhübel (SN)
Bad Griesbach im Rottal (BY)
Bad Harzburg (NI)
Bad Herrenalb (BW)
Bad Hersfeld (HE)
Bad Homburg vor der Höhe (HE)
Bad Honnef (NW)
Bad Hönningen (RP)
Bad Iburg (NI)
Bad Karlshafen (HE)
Bad Kissingen (BY)
Bad König (HE)
Bad Königshofen im Grabfeld (BY)
Bad Köstritz (TH)
Bad Kötzting (BY)
Bad Kreuznach (RP)
Bad Krozingen (BW)
Bad Laasphe (NW)
Bad Langensalza (TH)
Bad Lauchstädt (ST)
Bad Lausick (SN)
Bad Lauterberg im Harz (NI)
Bad Liebenstein (TH)
Bad Liebenwerda (BB)
Bad Liebenzell (BW)
Bad Lippspringe (NW)
Bad Lobenstein (TH)
Bad Marienberg (Westerwald) (RP)
Bad Mergentheim (BW)
Bad Münder am Deister (NI)
Bad Münster am Stein-Ebernburg (RP)
Bad Münstereifel (NW)
Bad Muskau (SN)
Bad Nauheim (HE)
Bad Nenndorf (NI)
Bad Neuenahr-Ahrweiler (RP)
Bad Neustadt an der Saale (BY)
Bad Oeynhausen (NW)
Bad Oldesloe (SH)
Bad Orb (HE)
Bad Pyrmont (NI)
Bad Rappenau (BW)
Bad Reichenhall (BY)
Bad Rodach (BY)
Bad Sachsa (NI)
Bad Säckingen (BW)
Bad Salzdetfurth (NI)
Bad Salzuflen (NW)
Bad Salzungen (TH)
Bad Saulgau (BW)
Bad Schandau (SN)
Bad Schmiedeberg (ST)
Bad Schussenried (BW)
Bad Schwalbach (HE)
Bad Schwartau (SH)
Bad Segeberg (SH)
Bad Sobernheim (RP)
Bad Soden am Taunus (HE)
Bad Soden-Salmünster (HE)
Bad Sooden-Allendorf (HE)
Bad Staffelstein (BY)
Bad Sulza (TH)
Bad Sülze (MV)
Bad Teinach-Zavelstein (BW)
Bad Tennstedt (TH)
Bad Tölz (BY)
Bad Urach (BW)
Bad Vilbel (HE)
Bad Waldsee (BW)
Bad Wildbad (BW)
Bad Wildungen (HE)
Bad Wilsnack (BB)
Bad Wimpfen (BW)
Bad Windsheim (BY)
Bad Wörishofen (BY)
Bad Wünnenberg (NW)
Bad Wurzach (BW)
Baesweiler (NW)
Baiersdorf (BY)
Balingen (BW)
Ballenstedt (ST)
Balve (NW)
Bamberg (BY)
Barby (ST)
Bargteheide (SH)
Barmstedt (SH)
Bärnau (BY)
Barntrup (NW)
Barsinghausen (NI)
Barth (MV)
Baruth/Mark (BB)
Bassum (NI)
Battenberg (Eder) (HE)
Baumholder (RP)
Baunach (BY)
Baunatal (HE)
Bautzen (SN)
Bayreuth (BY)
Bebra (HE)
Beckum (NW)
Bedburg (NW)
Beelitz (BB)
Beerfelden (HE)
Beeskow (BB)
Beilngries (BY)
Beilstein (BW)
Belgern-Schildau (SN)
Bendorf (RP)
Bensheim (HE)
Berching (BY)
Berga/Elster (TH)
Bergen (NI)
Bergen auf Rügen (MV)
Bergheim (NW)
Bergisch Gladbach (NW)
Bergkamen (NW)
Bergneustadt (NW)
Berka/Werra (TH)
Berlin (BE, Bundeshauptstadt)
Bernau bei Berlin (BB)
Bernburg (Saale) (ST)
Bernkastel-Kues (RP)
Bernsdorf (SN)
Bernstadt a. d. Eigen (SN)
Bersenbrück (NI)
Besigheim (BW)
Betzdorf (RP)
Betzenstein (BY)
Beverungen (NW)
Bexbach (SL)
Biberach an der Riß (BW)
Biedenkopf (HE)
Bielefeld (NW)
Biesenthal (BB)
Bietigheim-Bissingen (BW)
Billerbeck (NW)
Bingen am Rhein (RP)
Birkenfeld (RP)
Bischofsheim an der Rhön (BY)
Bischofswerda (SN)
Bismark (Altmark) (ST)
Bitburg (RP)
Bitterfeld-Wolfen (ST)
Blankenburg (Harz) (ST)
Blankenhain (TH)
Blaubeuren (BW)
Bleckede (NI)
Bleicherode (TH)
Blieskastel (SL)
Blomberg (NW)
Blumberg (BW)
Bobingen (BY)
Böblingen (BW)
Bocholt (NW)
Bochum (NW)
Bockenem (NI)
Bodenwerder (NI)
Bogen (BY)
Böhlen (SN)
Boizenburg/Elbe (MV)
Bonn (NW, Bundesstadt)
Bonndorf im Schwarzwald (BW)
Bönnigheim (BW)
Bopfingen (BW)
Boppard (RP)
Borgentreich (NW)
Borgholzhausen (NW)
Borken (NW)
Borken (HE)
Borkum (NI)
Borna (SN)
Bornheim (NW)
Bottrop (NW)
Boxberg (BW)
Brackenheim (BW)
Brake (Unterweser) (NI)
Brakel (NW)
Bramsche (NI)
Brandenburg an der Havel (BB)
Brand-Erbisdorf (SN)
Brandis (SN)
Braubach (RP)
Braunfels (HE)
Braunlage (NI)
Bräunlingen (BW)
Braunsbedra (ST)
Braunschweig (NI)
Breckerfeld (NW)
Bredstedt (SH)
Breisach am Rhein (BW)
Bremen, Freie Hansestadt (HB)
Bremerhaven (HB)
Bremervörde (NI)
Bretten (BW)
Breuberg (HE)
Brilon (NW)
Brotterode-Trusetal (TH)
Bruchköbel (HE)
Bruchsal (BW)
Brück (BB)
Brüel (MV)
Brühl (NW)
Brunsbüttel (SH)
Brüssow (BB)
Buchen (Odenwald) (BW)
Buchholz in der Nordheide (NI)
Buchloe (BY)
Bückeburg (NI)
Buckow (Märkische Schweiz) (BB)
Büdelsdorf (SH)
Büdingen (HE)
Bühl (BW)
Bünde (NW)
Büren (NW)
Burg (ST)
Burgau (BY)
Burgbernheim (BY)
Burgdorf (NI)
Bürgel (TH)
Burghausen (BY)
Burgkunstadt (BY)
Burglengenfeld (BY)
Burgstädt (SN)
Burg Stargard (MV)
Burgwedel (NI)
Burladingen (BW)
Burscheid (NW)
Bürstadt (HE)
Buttelstedt (TH)
Buttstädt (TH)
Butzbach (HE)
Bützow (MV)
Buxtehude (NI)

C[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Calau (BB)
Calbe (Saale) (ST)
Calw (BW)
Castrop-Rauxel (NW)
Celle (NI)
Cham (BY)
Chemnitz (SN)
Clausthal-Zellerfeld (NI)
Clingen (TH)
Cloppenburg (NI)
Coburg (BY)
Cochem (RP)
Coesfeld (NW)
Colditz (SN)
Coswig (SN)
Coswig (Anhalt) (ST)
Cottbus (BB)
Crailsheim (BW)
Creglingen (BW)
Creußen (BY)
Creuzburg (TH)
Crimmitschau (SN)
Crivitz (MV)
Cuxhaven (NI)

D[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dachau (BY)
Dahlen (SN)
Dahme/Mark (BB)
Dahn (RP)
Damme (NI)
Dannenberg (Elbe) (NI)
Dargun (MV)
Darmstadt (HE)
Dassel (NI)
Dassow (MV)
Datteln (NW)
Daun (RP)
Deggendorf (BY)
Deidesheim (RP)
Delbrück (NW)
Delitzsch (SN)
Delmenhorst (NI)
Demmin, Hansestadt (MV)
Dessau-Roßlau (ST)
Detmold (NW)
Dettelbach (BY)
Dieburg (HE)
Diemelstadt (HE)
Diepholz (NI)
Dierdorf (RP)
Dietenheim (BW)
Dietfurt an der Altmühl (BY)
Dietzenbach (HE)
Diez (RP)
Dillenburg (HE)
Dillingen an der Donau (BY)
Dillingen/Saar (SL)
Dingelstädt (TH)
Dingolfing (BY)
Dinkelsbühl (BY)
Dinklage (NI)
Dinslaken (NW)
Dippoldiswalde (SN)
Dissen am Teutoburger Wald (NI)
Ditzingen (BW)
Döbeln (SN)
Doberlug-Kirchhain (BB)
Döbern (BB)
Dohna (SN)
Dömitz (MV)
Dommitzsch (SN)
Donaueschingen (BW)
Donauwörth (BY)
Donzdorf (BW)
Dorfen (BY)
Dormagen (NW)
Dornburg-Camburg (TH)
Dornhan (BW)
Dornstetten (BW)
Dorsten (NW)
Dortmund (NW)
Dransfeld (NI)
Drebkau (BB)
Dreieich (HE)
Drensteinfurt (NW)
Dresden (SN, Landeshauptstadt)
Drolshagen (NW)
Duderstadt (NI)
Duisburg (NW)
Dülmen (NW)
Düren (NW)
Düsseldorf (NW, Landeshauptstadt)

E[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ebeleben (TH)
Eberbach (BW)
Ebermannstadt (BY)
Ebern (BY)
Ebersbach an der Fils (BW)
Ebersbach-Neugersdorf (SN)
Ebersberg (BY)
Eberswalde (BB)
Eckartsberga (ST)
Eckernförde (SH)
Edenkoben (RP)
Egeln (ST)
Eggenfelden (BY)
Eggesin (MV)
Ehingen (Donau) (BW)
Ehrenfriedersdorf (SN)
Eibelstadt (BY)
Eibenstock (SN)
Eichstätt (BY)
Eilenburg (SN)
Einbeck (NI)
Eisenach (TH)
Eisenberg (TH)
Eisenberg (Pfalz) (RP)
Eisenhüttenstadt (BB)
Eisfeld (TH)
Eisleben, Lutherstadt (ST)
Eislingen/Fils (BW)
Ellingen (BY)
Ellrich (TH)
Ellwangen (Jagst) (BW)
Elmshorn (SH)
Elsdorf (NW)
Elsfleth (NI)
Elsterberg (SN)
Elsterwerda (BB)
Elstra (SN)
Elterlein (SN)
Eltmann (BY)
Eltville am Rhein (HE)
Elzach (BW)
Elze (NI)
Emden (NI)
Emmelshausen (RP)
Emmendingen (BW)
Emmerich am Rhein (NW)
Emsdetten (NW)
Endingen am Kaiserstuhl (BW)
Engen (BW)
Enger (NW)
Ennepetal (NW)
Ennigerloh (NW)
Eppelheim (BW)
Eppingen (BW)
Eppstein (HE)
Erbach (BW)
Erbach (Odenwald) (HE)
Erbendorf (BY)
Erding (BY)
Erftstadt (NW)
Erfurt (TH, Landeshauptstadt)
Erkelenz (NW)
Erkner (BB)
Erkrath (NW)
Erlangen (BY)
Erlenbach am Main (BY)
Erlensee (HE)
Erwitte (NW)
Eschborn (HE)
Eschenbach in der Oberpfalz (BY)
Eschershausen (NI)
Eschwege (HE)
Eschweiler (NW)
Esens (NI)
Espelkamp (NW)
Essen (NW)
Esslingen am Neckar (BW)
Ettenheim (BW)
Ettlingen (BW)
Euskirchen (NW)
Eutin (SH)

F[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Falkenberg/Elster (BB)
Falkensee (BB)
Falkenstein/Harz (ST)
Falkenstein/Vogtl. (SN)
Fehmarn (SH)
Fellbach (BW)
Felsberg (HE)
Feuchtwangen (BY)
Filderstadt (BW)
Finsterwalde (BB)
Fladungen (BY)
Flensburg (SH)
Flöha (SN)
Flörsheim am Main (HE)
Florstadt (HE)
Forchheim (BY)
Forchtenberg (BW)
Forst (Lausitz) (BB)
Frankenau (HE)
Frankenberg (Eder) (HE)
Frankenberg/Sa. (SN)
Frankenthal (Pfalz) (RP)
Frankfurt am Main (HE)
Frankfurt (Oder) (BB)
Franzburg (MV)
Frauenstein (SN)
Frechen (NW)
Freiberg am Neckar (BW)
Freiberg (SN)
Freiburg im Breisgau (BW)
Freilassing (BY)
Freinsheim (RP)
Freising (BY)
Freital (SN)
Freren (NI)
Freudenberg (BW)
Freudenberg (NW)
Freudenstadt (BW)
Freyburg (Unstrut) (ST)
Freystadt (BY)
Freyung (BY)
Fridingen an der Donau (BW)
Friedberg (BY)
Friedberg (HE)
Friedland (MV)
Friedland (BB)
Friedrichroda (TH)
Friedrichsdorf (HE)
Friedrichshafen (BW)
Friedrichstadt (SH)
Friedrichsthal (SL)
Friesack (BB)
Friesoythe (NI)
Fritzlar (HE)
Frohburg (SN)
Fröndenberg/Ruhr (NW)
Fulda (HE)
Fürstenau (NI)
Fürstenberg/Havel (BB)
Fürstenfeldbruck (BY)
Fürstenwalde/Spree (BB)
Fürth (BY)
Furth im Wald (BY)
Furtwangen im Schwarzwald (BW)
Füssen (BY)

G[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gadebusch (MV)
Gaggenau (BW)
Gaildorf (BW)
Gammertingen (BW)
Garbsen (NI)
Garching bei München (BY)
Gardelegen (ST)
Garding (SH)
Gartz (Oder) (BB)
Garz/Rügen (MV)
Gau-Algesheim (RP)
Gebesee (TH)
Gedern (HE)
Geesthacht (SH)
Gefell (TH)
Gefrees (BY)
Gehrden (NI)
Gehren (TH)
Geilenkirchen (NW)
Geisa (TH)
Geiselhöring (BY)
Geisenfeld (BY)
Geisenheim (HE)
Geisingen (BW)
Geislingen (BW)
Geislingen an der Steige (BW)
Geithain (SN)
Geldern (NW)
Gelnhausen (HE)
Gelsenkirchen (NW)
Gemünden am Main (BY)
Gemünden (Wohra) (HE)
Gengenbach (BW)
Genthin (ST)
Georgsmarienhütte (NI)
Gera (TH)
Gerabronn (BW)
Gerbstedt (ST)
Geretsried (BY)
Geringswalde (SN)
Gerlingen (BW)
Germering (BY)
Germersheim (RP)
Gernsbach (BW)
Gernrode (ST)
Gernsheim (HE)
Gerolstein (RP)
Gerolzhofen (BY)
Gersfeld (Rhön) (HE)
Gersthofen (BY)
Gescher (NW)
Geseke (NW)
Gevelsberg (NW)
Geyer (SN)
Giengen an der Brenz (BW)
Gießen (HE)
Gifhorn (NI)
Ginsheim-Gustavsburg (HE)
Gladbeck (NW)
Gladenbach (HE)
Glashütte (SN)
Glauchau (SN)
Glinde (SH)
Glücksburg (Ostsee) (SH)
Glückstadt (SH)
Gnoien (MV)
Goch (NW)
Goldberg (MV)
Goldkronach (BY)
Golßen (BB)
Gommern (ST)
Göppingen (BW)
Görlitz (SN)
Goslar (NI)
Gößnitz (TH)
Gotha (TH)
Göttingen (NI)
Grabow (MV)
Grafenau (BY)
Gräfenberg (BY)
Gräfenhainichen (ST)
Gräfenthal (TH)
Grafenwöhr (BY)
Grafing bei München (BY)
Gransee (BB)
Grebenau (HE)
Grebenstein (HE)
Greding (BY)
Greifswald, Hansestadt (MV)
Greiz (TH)
Greußen (TH)
Greven (NW)
Grevenbroich (NW)
Grevesmühlen (MV)
Griesheim (HE)
Grimma (SN)
Grimmen (MV)
Gröditz (SN)
Groitzsch (SN)
Gronau (Leine) (NI)
Gronau (Westf.) (NW)
Gröningen (ST)
Großalmerode (HE)
Groß-Bieberau (HE)
Großbottwar (BW)
Großbreitenbach (TH)
Großenehrich (TH)
Großenhain (SN)
Groß-Gerau (HE)
Großräschen (BB)
Großröhrsdorf (SN)
Großschirma (SN)
Groß-Umstadt (HE)
Grünberg (HE)
Grünhain-Beierfeld (SN)
Grünsfeld (BW)
Grünstadt (RP)
Guben (BB)
Gudensberg (HE)
Güglingen (BW)
Gummersbach (NW)
Gundelfingen an der Donau (BY)
Gundelsheim (BW)
Günzburg (BY)
Gunzenhausen (BY)
Güsten (ST)
Güstrow (MV)
Gütersloh (NW)
Gützkow (MV)

H[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Haan (NW)
Hachenburg (RP)
Hadamar (HE)
Hagen (NW)
Hagenbach (RP)
Hagenow (MV)
Haiger (HE)
Haigerloch (BW)
Hainichen (SN)
Haiterbach (BW)
Halberstadt (ST)
Haldensleben (ST)
Halle (Saale) (ST)
Halle (Westf.) (NW)
Hallenberg (NW)
Hallstadt (BY)
Haltern am See (NW)
Halver (NW)
Hamburg, Freie und Hansestadt (HH)
Hameln (NI)
Hamm (NW)
Hammelburg (BY)
Hamminkeln (NW)
Hanau (HE)
Hannover (NI, Landeshauptstadt)
Hann. Münden (NI)
Harburg (Schwaben) (BY)
Hardegsen (NI)
Haren (Ems) (NI)
Harsewinkel (NW)
Hartenstein (SN)
Hartha (SN)
Harzgerode (ST)
Haselünne (NI)
Haslach im Kinzigtal (BW)
Haßfurt (BY)
Hattersheim am Main (HE)
Hattingen (NW)
Hatzfeld (Eder) (HE)
Hausach (BW)
Hauzenberg (BY)
Havelberg (ST)
Havelsee (BB)
Hayingen (BW)
Hechingen (BW)
Hecklingen (ST)
Heide (SH)
Heideck (BY)
Heidelberg (BW)
Heidenau (SN)
Heidenheim an der Brenz (BW)
Heilbad Heiligenstadt (TH)
Heilbronn (BW)
Heiligenhafen (SH)
Heiligenhaus (NW)
Heilsbronn (BY)
Heimbach (NW)
Heimsheim (BW)
Heinsberg (NW)
Heitersheim (BW)
Heldrungen (TH)
Helmbrechts (BY)
Helmstedt (NI)
Hemau (BY)
Hemer (NW)
Hemmingen (NI)
Hemmoor (NI)
Hemsbach (BW)
Hennef (Sieg) (NW)
Hennigsdorf (BB)
Heppenheim (Bergstraße) (HE)
Herbolzheim (BW)
Herborn (HE)
Herbrechtingen (BW)
Herbstein (HE)
Herdecke (NW)
Herdorf (RP)
Herford (NW)
Heringen/Helme (TH)
Heringen (Werra) (HE)
Hermeskeil (RP)
Hermsdorf (TH)
Herne (NW)
Herrenberg (BW)
Herrieden (BY)
Herrnhut (SN)
Hersbruck (BY)
Herten (NW)
Herzberg am Harz (NI)
Herzberg (Elster) (BB)
Herzogenaurach (BY)
Herzogenrath (NW)
Hessisch Lichtenau (HE)
Hessisch Oldendorf (NI)
Hettingen (BW)
Hettstedt (ST)
Heubach (BW)
Heusenstamm (HE)
Hilchenbach (NW)
Hildburghausen (TH)
Hilden (NW)
Hildesheim (NI)
Hillesheim (RP)
Hilpoltstein (BY)
Hirschau (BY)
Hirschberg (TH)
Hirschhorn (Neckar) (HE)
Hitzacker (Elbe) (NI)
Hochheim am Main (HE)
Höchstadt an der Aisch (BY)
Höchstädt an der Donau (BY)
Hockenheim (BW)
Hof (BY)
Hofgeismar (HE)
Hofheim am Taunus (HE)
Hofheim in Unterfranken (BY)
Hohenberg an der Eger (BY)
Hohenleuben (TH)
Hohenmölsen (ST)
Hohen Neuendorf (BB)
Hohenstein-Ernstthal (SN)
Hohnstein (SN)
Höhr-Grenzhausen (RP)
Hollfeld (BY)
Holzgerlingen (BW)
Holzminden (NI)
Homberg (Efze) (HE)
Homberg (Ohm) (HE)
Homburg (SL)
Horb am Neckar (BW)
Hornbach (RP)
Horn-Bad Meinberg (NW)
Hornberg (BW)
Hornburg (NI)
Hörstel (NW)
Horstmar (NW)
Höxter (NW)
Hoya (NI)
Hoyerswerda (SN)
Hückelhoven (NW)
Hückeswagen (NW)
Hüfingen (BW)
Hünfeld (HE)
Hungen (HE)
Hürth (NW)
Husum (SH)

I[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ibbenbüren (NW)
Ichenhausen (BY)
Idar-Oberstein (RP)
Idstein (HE)
Illertissen (BY)
Ilmenau (TH)
Ilsenburg (Harz) (ST)
Ilshofen (BW)
Immenhausen (HE)
Immenstadt im Allgäu (BY)
Ingelfingen (BW)
Ingelheim am Rhein (RP)
Ingolstadt (BY)
Iphofen (BY)
Iserlohn (NW)
Isny im Allgäu (BW)
Isselburg (NW)
Itzehoe (SH)

J[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jarmen (MV)
Jena (TH)
Jerichow (ST)
Jessen (Elster) (ST)
Jever (NI)
Joachimsthal (BB)
Johanngeorgenstadt (SN)
Jöhstadt (SN)
Jülich (NW)
Jüterbog (BB)

K[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaarst (NW)
Kahla (TH)
Kaisersesch (RP)
Kaiserslautern (RP)
Kalbe (Milde) (ST)
Kalkar (NW)
Kaltenkirchen (SH)
Kaltennordheim (TH)
Kamen (NW)
Kamenz (SN)
Kamp-Lintfort (NW)
Kandel (RP)
Kandern (BW)
Kappeln (SH)
Karben (HE)
Karlsruhe (BW)
Karlstadt (BY)
Kassel (HE)
Kastellaun (RP)
Katzenelnbogen (RP)
Kaub (RP)
Kaufbeuren (BY)
Kehl (BW)
Kelbra (Kyffhäuser) (ST)
Kelheim (BY)
Kelkheim (Taunus) (HE)
Kellinghusen (SH)
Kelsterbach (HE)
Kemberg (ST)
Kemnath (BY)
Kempen (NW)
Kempten (Allgäu) (BY)
Kenzingen (BW)
Kerpen (NW)
Ketzin/Havel (BB)
Kevelaer (NW)
Kiel (SH, Landeshauptstadt)
Kierspe (NW)
Kindelbrück (TH)
Kirchberg (SN)
Kirchberg an der Jagst (BW)
Kirchberg (Hunsrück) (RP)
Kirchen (Sieg) (RP)
Kirchenlamitz (BY)
Kirchhain (HE)
Kirchheimbolanden (RP)
Kirchheim unter Teck (BW)
Kirn (RP)
Kirtorf (HE)
Kitzingen (BY)
Kitzscher (SN)
Kleve (NW)
Klingenberg am Main (BY)
Klingenthal (SN)
Klötze (ST)
Klütz (MV)
Knittlingen (BW)
Koblenz (RP)
Kohren-Sahlis (SN)
Kolbermoor (BY)
Kölleda (TH)
Köln (NW)
Königsberg in Bayern (BY)
Königsbrück (SN)
Königsbrunn (BY)
Königsee-Rottenbach (TH)
Königslutter am Elm (NI)
Königstein im Taunus (HE)
Königstein (Sächsische Schweiz) (SN)
Königswinter (NW)
Königs Wusterhausen (BB)
Könnern (ST)
Konstanz (BW)
Konz (RP)
Korbach (HE)
Korntal-Münchingen (BW)
Kornwestheim (BW)
Korschenbroich (NW)
Köthen (Anhalt) (ST)
Kraichtal (BW)
Krakow am See (MV)
Kranichfeld (TH)
Krautheim (BW)
Krefeld (NW)
Kremmen (BB)
Krempe (SH)
Kreuztal (NW)
Kronach (BY)
Kronberg im Taunus (HE)
Kröpelin (MV)
Kroppenstedt (ST)
Krumbach (Schwaben) (BY)
Kühlungsborn (MV)
Kulmbach (BY)
Külsheim (BW)
Künzelsau (BW)
Kupferberg (BY)
Kuppenheim (BW)
Kusel (RP)
Kyllburg (RP)
Kyritz (BB)

L[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Laage (MV)
Laatzen (NI)
Ladenburg (BW)
Lage (NW)
Lahnstein (RP)
Lahr/Schwarzwald (BW)
Laichingen (BW)
Lambrecht (Pfalz) (RP)
Lampertheim (HE)
Landau an der Isar (BY)
Landau in der Pfalz (RP)
Landsberg am Lech (BY)
Landsberg (ST)
Landshut (BY)
Landstuhl (RP)
Langelsheim (NI)
Langen (NI)
Langen (HE)
Langenau (BW)
Langenburg (BW)
Langenfeld (Rheinland) (NW)
Langenhagen (NI)
Langenselbold (HE)
Langenzenn (BY)
Langewiesen (TH)
Lassan (MV)
Laubach (HE)
Laucha an der Unstrut (ST)
Lauchhammer (BB)
Lauchheim (BW)
Lauda-Königshofen (BW)
Lauenburg/Elbe (SH)
Lauf an der Pegnitz (BY)
Laufen (BY)
Laufenburg (Baden) (BW)
Lauffen am Neckar (BW)
Lauingen (Donau) (BY)
Laupheim (BW)
Lauscha (TH)
Lauta (SN)
Lauter-Bernsbach (SN)
Lauterbach (HE)
Lauterecken (RP)
Lauterstein (BW)
Lebach (SL)
Lebus (BB)
Leer (Ostfriesland) (NI)
Lehesten (TH)
Lehrte (NI)
Leichlingen (Rheinland) (NW)
Leimen (BW)
Leinefelde-Worbis (TH)
Leinfelden-Echterdingen (BW)
Leipheim (BY)
Leipzig (SN)
Leisnig (SN)
Lemgo (NW)
Lengefeld (SN)
Lengenfeld (SN)
Lengerich (NW)
Lennestadt (NW)
Lenzen (BB)
Leonberg (BW)
Leun (HE)
Leuna (ST)
Leutenberg (TH)
Leutershausen (BY)
Leutkirch im Allgäu (BW)
Leverkusen (NW)
Lich (HE)
Lichtenau (BW)
Lichtenau (NW)
Lichtenberg (BY)
Lichtenfels (BY)
Lichtenfels (HE)
Lichtenstein/Sa. (SN)
Liebenau (HE)
Liebenwalde (BB)
Lieberose (BB)
Liebstadt (SN)
Limbach-Oberfrohna (SN)
Limburg an der Lahn (HE)
Lindau (Bodensee) (BY)
Linden (HE)
Lindenberg im Allgäu (BY)
Lindenfels (HE)
Lindow (Mark) (BB)
Lingen (Ems) (NI)
Linnich (NW)
Linz am Rhein (RP)
Lippstadt (NW)
Löbau (SN)
Löffingen (BW)
Lohmar (NW)
Lohne (Oldenburg) (NI)
Löhne (NW)
Lohr am Main (BY)
Loitz (MV)
Lollar (HE)
Lommatzsch (SN)
Löningen (NI)
Lorch (BW)
Lorch (HE)
Lörrach (BW)
Lorsch (HE)
Lößnitz (SN)
Löwenstein (BW)
Lübbecke (NW)
Lübben (Spreewald) (BB)
Lübbenau/Spreewald (BB)
Lübeck, Hansestadt (SH)
Lübtheen (MV)
Lübz (MV)
Lüchow (Wendland) (NI)
Lucka (TH)
Luckau (BB)
Luckenwalde (BB)
Lüdenscheid (NW)
Lüdinghausen (NW)
Ludwigsburg (BW)
Ludwigsfelde (BB)
Ludwigshafen am Rhein (RP)
Ludwigslust (MV)
Ludwigsstadt (BY)
Lugau/Erzgeb. (SN)
Lügde (NW)
Lüneburg, Hansestadt (NI)
Lünen (NW)
Lunzenau (SN)
Lütjenburg (SH)
Lützen (ST)
Lychen (BB)

M[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Magdala (TH)
Magdeburg (ST, Landeshauptstadt)
Mahlberg (BW)
Mainbernheim (BY)
Mainburg (BY)
Maintal (HE)
Mainz (RP, Landeshauptstadt)
Malchin (MV)
Malchow (MV)
Mannheim (BW)
Manderscheid (RP)
Mansfeld (ST)
Marbach am Neckar (BW)
Marburg (HE)
Marienberg (SN)
Marienmünster (NW)
Markdorf (BW)
Markgröningen (BW)
Märkisch Buchholz (BB)
Markkleeberg (SN)
Markneukirchen (SN)
Markranstädt (SN)
Marktbreit (BY)
Marktheidenfeld (BY)
Marktleuthen (BY)
Marktoberdorf (BY)
Marktredwitz (BY)
Marktsteft (BY)
Marl (NW)
Marlow (MV)
Marne (SH)
Marsberg (NW)
Maulbronn (BW)
Maxhütte-Haidhof (BY)
Mayen (RP)
Mechernich (NW)
Meckenheim (NW)
Medebach (NW)
Meerane (SN)
Meerbusch (NW)
Meersburg (BW)
Meinerzhagen (NW)
Meiningen (TH)
Meisenheim (RP)
Meißen (SN)
Meldorf (SH)
Melle (NI)
Mellrichstadt (BY)
Melsungen (HE)
Memmingen (BY)
Menden (Sauerland) (NW)
Mendig (RP)
Mengen (BW)
Meppen (NI)
Merkendorf (BY)
Merseburg (ST)
Merzig (SL)
Meschede (NW)
Meßkirch (BW)
Meßstetten (BW)
Mettmann (NW)
Metzingen (BW)
Meuselwitz (TH)
Meyenburg (BB)
Michelstadt (HE)
Miesbach (BY)
Miltenberg (BY)
Mindelheim (BY)
Minden (NW)
Mirow (MV)
Mittenwalde (BB)
Mitterteich (BY)
Mittweida (SN)
Möckern (ST)
Möckmühl (BW)
Moers (NW)
Mölln (SH)
Mönchengladbach (NW)
Monheim am Rhein (NW)
Monheim (BY)
Monschau (NW)
Montabaur (RP)
Moosburg an der Isar (BY)
Mörfelden-Walldorf (HE)
Moringen (NI)
Mosbach (BW)
Mössingen (BW)
Mücheln (Geiseltal) (ST)
Mügeln (SN)
Mühlacker (BW)
Mühlberg/Elbe (BB)
Mühldorf am Inn (BY)
Mühlhausen/Thüringen (TH)
Mühlheim am Main (HE)
Mühlheim an der Donau (BW)
Mülheim an der Ruhr (NW)
Mülheim-Kärlich (RP)
Müllheim (BW)
Müllrose (BB)
Münchberg (BY)
Müncheberg (BB)
München (BY, Landeshauptstadt)
Münchenbernsdorf (TH)
Munderkingen (BW)
Münnerstadt (BY)
Münsingen (BW)
Munster (NI)
Münster (NW)
Münstermaifeld (RP)
Münzenberg (HE)
Murrhardt (BW)
Mylau (SN)

N[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nabburg (BY)
Nagold (BW)
Naila (BY)
Nassau (RP)
Nastätten (RP)
Nauen (BB)
Naumburg (HE)
Naumburg (Saale) (ST)
Naunhof (SN)
Nebra (Unstrut) (ST)
Neckarbischofsheim (BW)
Neckargemünd (BW)
Neckarsteinach (HE)
Neckarsulm (BW)
Neresheim (BW)
Netphen (NW)
Nettetal (NW)
Netzschkau (SN)
Neu-Anspach (HE)
Neubrandenburg (MV)
Neubukow (MV)
Neubulach (BW)
Neuburg an der Donau (BY)
Neudenau (BW)
Neuenbürg (BW)
Neuenburg am Rhein (BW)
Neuenhaus (NI)
Neuenrade (NW)
Neuenstadt am Kocher (BW)
Neuenstein (BW)
Neuerburg (RP)
Neuffen (BW)
Neuhaus am Rennweg (TH)
Neu-Isenburg (HE)
Neukalen (MV)
Neukirchen (HE)
Neukirchen-Vluyn (NW)
Neukloster (MV)
Neumark (TH)
Neumarkt in der Oberpfalz (BY)
Neumarkt-Sankt Veit (BY)
Neumünster (SH)
Neunburg vorm Wald (BY)
Neunkirchen (SL)
Neuötting (BY)
Neuruppin (BB)
Neusalza-Spremberg (SN)
Neusäß (BY)
Neuss (NW)
Neustadt an der Aisch (BY)
Neustadt an der Donau (BY)
Neustadt an der Waldnaab (BY)
Neustadt am Kulm (BY)
Neustadt am Rübenberge (NI)
Neustadt an der Orla (TH)
Neustadt an der Weinstraße (RP)
Neustadt bei Coburg (BY)
Neustadt (Dosse) (BB)
Neustadt-Glewe (MV)
Neustadt (HE)
Neustadt in Holstein (SH)
Neustadt in Sachsen (SN)
Neustrelitz (MV)
Neutraubling (BY)
Neu-Ulm (BY)
Neuwied (RP)
Nidda (HE)
Niddatal (HE)
Nidderau (HE)
Nideggen (NW)
Niebüll (SH)
Niedenstein (HE)
Niederkassel (NW)
Niedernhall (BW)
Nieder-Olm (RP)
Niederstetten (BW)
Niederstotzingen (BW)
Nieheim (NW)
Niemegk (BB)
Nienburg (Saale) (ST)
Nienburg/Weser (NI)
Niesky (SN)
Nittenau (BY)
Norden (NI)
Nordenham (NI)
Norderney (NI)
Norderstedt (SH)
Nordhausen (TH)
Nordhorn (NI)
Nördlingen (BY)
Northeim (NI)
Nortorf (SH)
Nossen (SN)
Nürnberg (BY)
Nürtingen (BW)

O[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oberasbach (BY)
Oberharz am Brocken (ST)
Oberhausen (NW)
Oberhof (TH)
Oberkirch (BW)
Oberkochen (BW)
Oberlungwitz (SN)
Obermoschel (RP)
Obernburg am Main (BY)
Oberndorf am Neckar (BW)
Obernkirchen (NI)
Ober-Ramstadt (HE)
Oberriexingen (BW)
Obertshausen (HE)
Oberursel (Taunus) (HE)
Oberviechtach (BY)
Oberweißbach/Thür. Wald (TH)
Oberwesel (RP)
Oberwiesenthal (SN)
Ochsenfurt (BY)
Ochsenhausen (BW)
Ochtrup (NW)
Oderberg (BB)
Oebisfelde-Weferlingen (ST)
Oederan (SN)
Oelde (NW)
Oelsnitz/Erzgeb. (SN)
Oelsnitz/Vogtl. (SN)
Oer-Erkenschwick (NW)
Oerlinghausen (NW)
Oestrich-Winkel (HE)
Oettingen in Bayern (BY)
Offenbach am Main (HE)
Offenburg (BW)
Ohrdruf (TH)
Öhringen (BW)
Olbernhau (SN)
Olching (BY)
Oldenburg (Oldb) (NI)
Oldenburg in Holstein (SH)
Olfen (NW)
Olpe (NW)
Olsberg (NW)
Oppenau (BW)
Oppenheim (RP)
Oranienbaum-Wörlitz (ST)
Oranienburg (BB)
Orlamünde (TH)
Ornbau (BY)
Ortenberg (HE)
Ortrand (BB)
Oschatz (SN)
Oschersleben (Bode) (ST)
Osnabrück (NI)
Osterburg (Altmark) (ST)
Osterburken (BW)
Osterfeld (ST)
Osterhofen (BY)
Osterholz-Scharmbeck (NI)
Osterode am Harz (NI)
Osterwieck (ST)
Ostfildern (BW)
Ostheim vor der Rhön (BY)
Osthofen (RP)
Östringen (BW)
Ostritz (SN)
Otterberg (RP)
Otterndorf (NI)
Ottweiler (SL)
Overath (NW)
Owen (BW)

P[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paderborn (NW)
Papenburg (NI)
Pappenheim (BY)
Parchim (MV)
Parsberg (BY)
Pasewalk (MV)
Passau (BY)
Pattensen (NI)
Pausa-Mühltroff (SN)
Pegau (SN)
Pegnitz (BY)
Peine (NI)
Peitz (BB)
Penig (SN)
Penkun (MV)
Penzberg (BY)
Penzlin (MV)
Perleberg (BB)
Petershagen (NW)
Pfaffenhofen an der Ilm (BY)
Pfarrkirchen (BY)
Pforzheim (BW)
Pfreimd (BY)
Pfullendorf (BW)
Pfullingen (BW)
Pfungstadt (HE)
Philippsburg (BW)
Pinneberg (SH)
Pirmasens (RP)
Pirna (SN)
Plattling (BY)
Plau am See (MV)
Plaue (TH)
Plauen (SN)
Plettenberg (NW)
Pleystein (BY)
Plochingen (BW)
Plön (SH)
Pocking (BY)
Pohlheim (HE)
Polch (RP)
Porta Westfalica (NW)
Pößneck (TH)
Potsdam (BB, Landeshauptstadt)
Pottenstein (BY)
Preetz (SH)
Premnitz (BB)
Prenzlau (BB)
Pressath (BY)
Preußisch Oldendorf (NW)
Prichsenstadt (BY)
Pritzwalk (BB)
Prüm (RP)
Puchheim (BY)
Pulheim (NW)
Pulsnitz (SN)
Putbus (MV)
Putlitz (BB)
Püttlingen (SL)

Q[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Quakenbrück (NI)
Quedlinburg (ST)
Querfurt (ST)
Quickborn (SH)

R[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rabenau (SN)
Radeberg (SN)
Radebeul (SN)
Radeburg (SN)
Radevormwald (NW)
Radolfzell am Bodensee (BW)
Raguhn-Jeßnitz (ST)
Rahden (NW)
Rain (BY)
Ramstein-Miesenbach (RP)
Ranis (TH)
Ransbach-Baumbach (RP)
Rastatt (BW)
Rastenberg (TH)
Rathenow (BB)
Ratingen (NW)
Ratzeburg (SH)
Rauenberg (BW)
Raunheim (HE)
Rauschenberg (HE)
Ravensburg (BW)
Ravenstein (BW)
Recklinghausen (NW)
Rees (NW)
Regen (BY)
Regensburg (BY)
Regis-Breitingen (SN)
Rehau (BY)
Rehburg-Loccum (NI)
Rehna (MV)
Reichelsheim (Wetterau) (HE)
Reichenbach im Vogtland (SN)
Reichenbach/O.L. (SN)
Reinbek (SH)
Reinfeld (Holstein) (SH)
Reinheim (HE)
Remagen (RP)
Remda-Teichel (TH)
Remscheid (NW)
Remseck am Neckar (BW)
Renchen (BW)
Rendsburg (SH)
Rennerod (RP)
Renningen (BW)
Rerik (MV)
Rethem (Aller) (NI)
Reutlingen (BW)
Rheda-Wiedenbrück (NW)
Rhede (NW)
Rheinau (BW)
Rheinbach (NW)
Rheinberg (NW)
Rheinböllen (RP)
Rheine (NW)
Rheinfelden (Baden) (BW)
Rheinsberg (BB)
Rheinstetten (BW)
Rhens (RP)
Rhinow (BB)
Ribnitz-Damgarten (MV)
Richtenberg (MV)
Riedenburg (BY)
Riedlingen (BW)
Riedstadt (HE)
Rieneck (BY)
Riesa (SN)
Rietberg (NW)
Rinteln (NI)
Röbel/Müritz (MV)
Rochlitz (SN)
Rockenhausen (RP)
Rodalben (RP)
Rodenberg (NI)
Rödental (BY)
Rödermark (HE)
Rodewisch (SN)
Rodgau (HE)
Roding (BY)
Römhild (TH)
Romrod (HE)
Ronneburg (TH)
Ronnenberg (NI)
Rosbach vor der Höhe (HE)
Rosenfeld (BW)
Rosenheim (BY)
Rosenthal (HE)
Rösrath (NW)
Roßleben (TH)
Roßwein (SN)
Rostock, Hansestadt (MV)
Rotenburg an der Fulda (HE)
Rotenburg (Wümme) (NI)
Roth (BY)
Rötha (SN)
Röthenbach an der Pegnitz (BY)
Rothenburg/O.L. (SN)
Rothenburg ob der Tauber (BY)
Rothenfels (BY)
Rottenburg am Neckar (BW)
Rottenburg a.d.Laaber (BY)
Röttingen (BY)
Rottweil (BW)
Rötz (BY)
Rüdesheim am Rhein (HE)
Rudolstadt (TH)
Ruhla (TH)
Ruhland (BB)
Runkel (HE)
Rüsselsheim (HE)
Rutesheim (BW)
Rüthen (NW)

S[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saalburg-Ebersdorf (TH)
Saalfeld/Saale (TH)
Saarbrücken (SL, Landeshauptstadt)
Saarburg (RP)
Saarlouis (SL)
Sachsenhagen (NI)
Sachsenheim (BW)
Salzgitter (NI)
Salzkotten (NW)
Salzwedel, Hansestadt (ST)
Sandau (Elbe) (ST)
Sandersdorf-Brehna (ST)
Sangerhausen (ST)
Sankt Augustin (NW)
Sankt Goar (RP)
Sankt Goarshausen (RP)
Sarstedt (NI)
Sassenberg (NW)
Sassnitz (MV)
Sayda (SN)
Schalkau (TH)
Schauenstein (BY)
Scheer (BW)
Scheibenberg (SN)
Scheinfeld (BY)
Schelklingen (BW)
Schenefeld (SH)
Scheßlitz (BY)
Schieder-Schwalenberg (NW)
Schifferstadt (RP)
Schillingsfürst (BY)
Schiltach (BW)
Schirgiswalde-Kirschau (SN)
Schkeuditz (SN)
Schkölen (TH)
Schleiden (NW)
Schleiz (TH)
Schleswig (SH)
Schlettau (SN)
Schleusingen (TH)
Schlieben (BB)
Schlitz (HE)
Schloß Holte-Stukenbrock (NW)
Schlotheim (TH)
Schlüchtern (HE)
Schlüsselfeld (BY)
Schmalkalden (TH)
Schmallenberg (NW)
Schmölln (TH)
Schnackenburg (NI)
Schnaittenbach (BY)
Schneeberg (SN)
Schneverdingen (NI)
Schömberg (BW)
Schönau (BW)
Schönau im Schwarzwald (BW)
Schönberg (MV)
Schönebeck (Elbe) (ST)
Schöneck/Vogtl. (SN)
Schönewalde (BB)
Schongau (BY)
Schöningen (NI)
Schönsee (BY)
Schönwald (BY)
Schopfheim (BW)
Schöppenstedt (NI)
Schorndorf (BW)
Schortens (NI)
Schotten (HE)
Schramberg (BW)
Schraplau (ST)
Schriesheim (BW)
Schrobenhausen (BY)
Schrozberg (BW)
Schüttorf (NI)
Schwaan (MV)
Schwabach (BY)
Schwäbisch Gmünd (BW)
Schwäbisch Hall (BW)
Schwabmünchen (BY)
Schwaigern (BW)
Schwalbach am Taunus (HE)
Schwalmstadt (HE)
Schwandorf (BY)
Schwanebeck (ST)
Schwarzenbach am Wald (BY)
Schwarzenbach an der Saale (BY)
Schwarzenbek (SH)
Schwarzenberg/Erzgeb. (SN)
Schwarzenborn (HE)
Schwarzheide (BB)
Schwedt/Oder (BB)
Schweich (RP)
Schweinfurt (BY)
Schwelm (NW)
Schwentinental (SH)
Schwerin (MV, Landeshauptstadt)
Schwerte (NW)
Schwetzingen (BW)
Sebnitz (SN)
Seehausen (Altmark) (ST)
Seeland (ST)
Seelow (BB)
Seelze (NI)
Seesen (NI)
Sehnde (NI)
Seifhennersdorf (SN)
Selb (BY)
Selbitz (BY)
Seligenstadt (HE)
Selm (NW)
Selters (Westerwald) (RP)
Senden (BY)
Sendenhorst (NW)
Senftenberg (BB)
Seßlach (BY)
Siegburg (NW)
Siegen (NW)
Sigmaringen (BW)
Simbach am Inn (BY)
Simmern/Hunsrück (RP)
Sindelfingen (BW)
Singen (Hohentwiel) (BW)
Sinsheim (BW)
Sinzig (RP)
Soest (NW)
Solingen (NW)
Solms (HE)
Soltau (NI)
Sömmerda (TH)
Sondershausen (TH)
Sonneberg (TH)
Sonnewalde (BB)
Sonthofen (BY)
Sontra (HE)
Spaichingen (BW)
Spalt (BY)
Spangenberg (HE)
Speicher (Eifel) (RP)
Spenge (NW)
Speyer (RP)
Spremberg (BB)
Springe (NI)
Sprockhövel (NW)
Stade (NI)
Stadtallendorf (HE)
Stadtbergen (BY)
Stadthagen (NI)
Stadtilm (TH)
Stadtlengsfeld (TH)
Stadtlohn (NW)
Stadtoldendorf (NI)
Stadtprozelten (BY)
Stadtroda (TH)
Stadtsteinach (BY)
Stadt Wehlen (SN)
Starnberg (BY)
Staßfurt (ST)
Staufen im Breisgau (BW)
Staufenberg (HE)
Stavenhagen (MV)
St. Blasien (BW)
Stein (BY)
Steinach (TH)
Steinau an der Straße (HE)
Steinbach-Hallenberg (TH)
Steinbach (Taunus) (HE)
Steinfurt (NW)
Steinheim an der Murr (BW)
Steinheim (NW)
Stendal (ST)
Sternberg (MV)
St. Ingbert (SL)
St. Georgen im Schwarzwald (BW)
Stockach (BW)
Stolberg (Rhld.) (NW)
Stollberg/Erzgeb. (SN)
Stolpen (SN)
Storkow (Mark) (BB)
Stößen (ST)
Straelen (NW)
Stralsund, Hansestadt (MV)
Strasburg (Uckermark) (MV)
Straubing (BY)
Strausberg (BB)
Strehla (SN)
Stromberg (RP)
Stühlingen (BW)
Stutensee (BW)
Stuttgart (BW, Landeshauptstadt)
St. Wendel (SL)
Suhl (TH)
Sulingen (NI)
Sulz am Neckar (BW)
Sulzbach/Saar (SL)
Sulzbach-Rosenberg (BY)
Sulzburg (BW)
Sundern (Sauerland) (NW)
Südliches Anhalt (ST)
Süßen (BW)
Syke (NI)

T[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tambach-Dietharz (TH)
Tangerhütte (ST)
Tangermünde (ST)
Tann (Rhön) (HE)
Tanna (TH)
Tauberbischofsheim (BW)
Taucha (SN)
Taunusstein (HE)
Tecklenburg (NW)
Tegernsee (BY)
Telgte (NW)
Teltow (BB)
Templin (BB)
Tengen (BW)
Tessin (MV)
Teterow (MV)
Tettnang (BW)
Teublitz (BY)
Teuchern (ST)
Teupitz (BB)
Teuschnitz (BY)
Thale (ST)
Thalheim/Erzgeb. (SN)
Thannhausen (BY)
Tharandt (SN)
Themar (TH)
Thum (SN)
Tirschenreuth (BY)
Titisee-Neustadt (BW)
Tittmoning (BY)
Todtnau (BW)
Töging am Inn (BY)
Tönisvorst (NW)
Tönning (SH)
Torgau (SN)
Torgelow (MV)
Tornesch (SH)
Traben-Trarbach (RP)
Traunreut (BY)
Traunstein (BY)
Trebbin (BB)
Trebsen/Mulde (SN)
Treffurt (TH)
Trendelburg (HE)
Treuchtlingen (BY)
Treuen (SN)
Treuenbrietzen (BB)
Triberg im Schwarzwald (BW)
Tribsees (MV)
Trier (RP)
Triptis (TH)
Trochtelfingen (BW)
Troisdorf (NW)
Trossingen (BW)
Trostberg (BY)
Tübingen (BW)
Tuttlingen (BW)
Twistringen (NI)

U[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Übach-Palenberg (NW)
Überlingen (BW)
Uebigau-Wahrenbrück (BB)
Ueckermünde (MV)
Uelzen (NI)
Uetersen (SH)
Uffenheim (BY)
Uhingen (BW)
Ulm (BW)
Ulmen (RP)
Ulrichstein (HE)
Ummerstadt (TH)
Unkel (RP)
Unna (NW)
Unterschleißheim (BY)
Usedom (MV)
Usingen (HE)
Uslar (NI)

V[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vacha (TH)
Vaihingen an der Enz (BW)
Vallendar (RP)
Varel (NI)
Vechta (NI)
Velbert (NW)
Velburg (BY)
Velden (BY)
Vellberg (BW)
Velen (NW)
Vellmar (HE)
Velten (BB)
Verden (Aller) (NI)
Veringenstadt (BW)
Verl (NW)
Versmold (NW)
Vetschau/Spreewald (BB)
Viechtach (BY)
Vienenburg (NI)
Viernheim (HE)
Viersen (NW)
Villingen-Schwenningen (BW)
Vilsbiburg (BY)
Vilseck (BY)
Vilshofen an der Donau (BY)
Visselhövede (NI)
Vlotho (NW)
Voerde (Niederrhein) (NW)
Vogtsburg im Kaiserstuhl (BW)
Vohburg an der Donau (BY)
Vohenstrauß (BY)
Vöhrenbach (BW)
Vöhringen (BY)
Volkach (BY)
Völklingen (SL)
Volkmarsen (HE)
Vreden (NW)

W[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wachenheim an der Weinstraße (RP)
Wächtersbach (HE)
Wadern (SL)
Waghäusel (BW)
Wahlstedt (SH)
Waiblingen (BW)
Waibstadt (BW)
Waischenfeld (BY)
Waldbröl (NW)
Waldeck (HE)
Waldenbuch (BW)
Waldenburg (SN)
Waldenburg (BW)
Waldershof (BY)
Waldheim (SN)
Waldkappel (HE)
Waldkirch (BW)
Waldkirchen (BY)
Waldkraiburg (BY)
Waldmünchen (BY)
Waldsassen (BY)
Waldshut-Tiengen (BW)
Walldorf (BW)
Walldürn (BW)
Wallenfels (BY)
Walsrode (NI)
Waltershausen (TH)
Waltrop (NW)
Wanfried (HE)
Wangen im Allgäu (BW)
Wanzleben-Börde (ST)
Warburg (NW)
Waren (Müritz) (MV)
Warendorf (NW)
Warin (MV)
Warstein (NW)
Wassenberg (NW)
Wasserburg am Inn (BY)
Wassertrüdingen (BY)
Wasungen (TH)
Wedel (SH)
Weener (NI)
Wegberg (NW)
Wegeleben (ST)
Wehr (BW)
Weida (TH)
Weiden in der Oberpfalz (BY)
Weikersheim (BW)
Weil am Rhein (BW)
Weilburg (HE)
Weil der Stadt (BW)
Weilheim an der Teck (BW)
Weilheim in Oberbayern (BY)
Weimar (TH)
Weingarten (BW)
Weinheim (BW)
Weinsberg (BW)
Weinstadt (BW)
Weismain (BY)
Weißenberg (SN)
Weißenburg in Bayern (BY)
Weißenfels (ST)
Weißenhorn (BY)
Weißensee (TH)
Weißenstadt (BY)
Weißenthurm (RP)
Weißwasser/O.L. (SN)
Weiterstadt (HE)
Welzheim (BW)
Welzow (BB)
Wemding (BY)
Wendlingen am Neckar (BW)
Werben (Elbe) (ST)
Werdau (SN)
Werder (Havel) (BB)
Werdohl (NW)
Werl (NW)
Wermelskirchen (NW)
Wernau (Neckar) (BW)
Werne (NW)
Werneuchen (BB)
Wernigerode (ST)
Wertheim (BW)
Werther (Westf.) (NW)
Wertingen (BY)
Wesel (NW)
Wesenberg (MV)
Wesselburen (SH)
Wesseling (NW)
Westerburg (RP)
Westerstede (NI)
Wetter (Ruhr) (NW)
Wetter (HE)
Wettin-Löbejün (ST)
Wetzlar (HE)
Widdern (BW)
Wiehe (TH)
Wiehl (NW)
Wiesbaden (HE, Landeshauptstadt)
Wiesmoor (NI)
Wiesensteig (BW)
Wiesloch (BW)
Wildau (BB)
Wildberg (BW)
Wildemann (NI)
Wildenfels (SN)
Wildeshausen (NI)
Wilhelmshaven (NI)
Wilkau-Haßlau (SN)
Willebadessen (NW)
Willich (NW)
Wilsdruff (SN)
Wilster (SH)
Wilthen (SN)
Windischeschenbach (BY)
Windsbach (BY)
Winnenden (BW)
Winsen (Luhe) (NI)
Winterberg (NW)
Wipperfürth (NW)
Wirges (RP)
Wismar, Hansestadt (MV)
Wissen (RP)
Witten (NW)
Wittenberg (ST)
Wittenberge (BB)
Wittenburg (MV)
Wittichenau (SN)
Wittlich (RP)
Wittingen (NI)
Wittmund (NI)
Wittstock/Dosse (BB)
Witzenhausen (HE)
Woldegk (MV)
Wolfach (BW)
Wolfenbüttel (NI)
Wolfhagen (HE)
Wolframs-Eschenbach (BY)
Wolfratshausen (BY)
Wolfsburg (NI)
Wolfstein (RP)
Wolgast (MV)
Wolkenstein (SN)
Wolmirstedt (ST)
Worms (RP)
Wörrstadt (RP)
Wörth am Rhein (RP)
Wörth an der Donau (BY)
Wörth am Main (BY)
Wriezen (BB)
Wülfrath (NW)
Wunsiedel (BY)
Wunstorf (NI)
Wuppertal (NW)
Würselen (NW)
Wurzbach (TH)
Würzburg (BY)
Wurzen (SN)
Wustrow (Wendland) (NI)
Wyk auf Föhr (SH)

X[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Xanten (NW)

Z[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zahna-Elster (ST)
Zarrentin am Schaalsee (MV)
Zehdenick (BB)
Zeil am Main (BY)
Zeitz (ST)
Zell am Harmersbach (BW)
Zell im Wiesental (BW)
Zell (Mosel) (RP)
Zella-Mehlis (TH)
Zerbst/Anhalt (ST)
Zeulenroda-Triebes (TH)
Zeven (NI)
Ziegenrück (TH)
Zierenberg (HE)
Ziesar (BB)
Zirndorf (BY)
Zittau (SN)
Zörbig (ST)
Zossen (BB)
Zschopau (SN)
Zülpich (NW)
Zweibrücken (RP)
Zwenkau (SN)
Zwickau (SN)
Zwiesel (BY)
Zwingenberg (HE)
Zwönitz (SN)

Yli 50 000 asukkaan kaupungit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tässä luettelossa on lueteltu yli 50 000 asukkaan kaupungit Saksassa (numerointi perustuu taulukon viimeisimpään tietoon).

° tai viimeisin saatavilla oleva tieto.

1. Berliini
2. Hampuri
3. München
4. Köln
5. Frankfurt am Main
6. Stuttgart
7. Dortmund
8. Essen
9. Düsseldorf
10. Bremen
11. Hannover
12. Leipzig
13. Dresden
14. Nürnberg
15. Duisburg
16. Bochum
17. Wuppertal
18. Bielefeld
19. Bonn
20. Mannheim
Kaupunki 1980 1990 2000 2007° Osavaltio
1. Berliini (Berlin) 3 048 759 3 433 695 3 382 169 3 406 780 Berliini
2. Hampuri (Hamburg) 1 645 095 1 652 363 1 760 322 1 760 322 Hampuri
3. München 1 298 941 1 229 026 1 210 223 1 348 650 Baijeri
4. Köln 976 694 953 551 962 884 991 395 Nordrhein-Westfalen
5. Frankfurt am Main 629 375 644 865 646 550 667 598 Hessen
6. Stuttgart 580 648 579 988 583 874 595 452 Baden-Württemberg
7. Dortmund 608 297 599 055 588 994 587 137 Nordrhein-Westfalen
8. Essen 647 643 626 973 595 243 582 764 Nordrhein-Westfalen
9. Düsseldorf 590 479 575 794 569 364 577 505 Nordrhein-Westfalen
10. Bremen 555 118 551 219 539 403 547 934 Bremen
11. Hannover 534 623 513 010 515 001 516 343 Ala-Saksi
12. Leipzig 562 480 511 079 493 208 506 578 Saksi
13. Dresden 516 225 490 571 477 807 504 795 Saksi
14. Nürnberg 484 405 493 692 488 400 500 855 Baijeri
15. Duisburg 558 089 535 447 514 915 499 111 Nordrhein-Westfalen
16. Bochum 400 757 396 486 391 147 383 743 Nordrhein-Westfalen
17. Wuppertal 393 381 383 660 366 434 358 330 Nordrhein-Westfalen
18. Bielefeld 312 708 319 037 321 758 325 846 Nordrhein-Westfalen
19. Bonn 288 148 292 234 302 247 314 299 Nordrhein-Westfalen
20. Mannheim 304 303 310 411 306 729 307 914 Baden-Württemberg
21. Karlsruhe 271 892 275 061 278 558 286 327 Baden-Württemberg
22. Wiesbaden 274 464 260 301 270 109 275 562 Hessen
23. Münster 269 696 259 438 265 609 272 106 Nordrhein-Westfalen
24. Gelsenkirchen 304 386 293 714 278 695 266 772 Nordrhein-Westfalen
25. Augsburg 248 346 256 877 254 982 262 512 Baijeri
26. Mönchengladbach 258 424 259 436 263 014 260 951 Nordrhein-Westfalen
27. Aachen 243 947 241 861 244 386 258 770 Nordrhein-Westfalen
28. Chemnitz 317 644 294 244 259 246 245 700 Saksi
29. Braunschweig 261 141 258 833 245 816 245 467 Ala-Saksi
30. Krefeld 223 969 244 020 239 916 237 104 Nordrhein-Westfalen
31. Halle 232 294 310 234 247 736 235 720 Saksi-Anhalt
32. Kiel 250 062 245 567 232 612 235 366 Schleswig-Holstein
33. Magdeburg 289 032 278 807 231 450 229 826 Saksi-Anhalt
34. Oberhausen 228 947 223 840 222 151 218 181 Nordrhein-Westfalen
35. Freiburg im Breisgau 175 106 191 029 205 102 217 547 Baden-Württemberg
36. Lyypekki (Lübeck) 220 588 214 758 213 399 211 213 Schleswig-Holstein
37. Erfurt 211 575 208 989 200 564 202 658 Thüringen
38. Rostock 232 506 248 088 200 506 199 868 Mecklenburg-Etu-Pommeri
39. Mainz 187 392 179 486 182 870 196 425 Rheinland-Pfalz
40. Hagen 218 927 214 449 203 151 195 671 Nordrhein-Westfalen
41. Kassel 195 912 194 268 194 766 193 518 Hessen
42. Hamm 171 869 179 639 182 427 183 672 Nordrhein-Westfalen
43. Saarbrücken 193 554 191 694 183 257 177 870 Saarland
44. Herne 182 542 178 132 174 529 169 991 Nordrhein-Westfalen
45. Mülheim an der Ruhr 181 279 177 681 172 862 169 414 Nordrhein-Westfalen
46. Ludwigshafen am Rhein 159 399 162 233 163 383 163 560 Rheinland-Pfalz
47. Osnabrück 157 367 163 168 164 101 163 020 Ala-Saksi
48. Solingen 166 085 165 401 164 973 162 948 Nordrhein-Westfalen
49. Leverkusen 160 825 160 919 161 047 161 336 Nordrhein-Westfalen
50. Oldenburg 136 764 143 131 154 832 159 060 Ala-Saksi
51. Neuss 149 334 147 019 150 013 151 626 Nordrhein-Westfalen
52. Potsdam 130 900 139 794 129 324 148 813 Brandenburg
53. Heidelberg 133 227 136 796 140 259 144 634 Baden-Württemberg
54. Paderborn 110 155 120 680 139 084 144 258 Nordrhein-Westfalen
55. Darmstadt 138 201 138 920 138 242 141 257 Hessen
56. Würzburg 128 652 127 777 127 966 134 913 Baijeri
57. Regensburg 132 604 121 691 125 676 131 342 Baijeri
58. Ingolstadt 90 490 105 489 115 722 122 167 Baijeri
59. Göttingen 129 656 121 831 124 132 121 581 Ala-Saksi
60. Recklinghausen 119 418 125 060 124 785 121 521 Nordrhein-Westfalen
61. Heilbronn 111 938 115 843 119 305 121 384 Baden-Württemberg
62. Ulm 100 671 110 529 117 233 120 925 Baden-Württemberg
63. Wolfsburg 125 935 128 510 121 805 120 493 Ala-Saksi
64. Pforzheim 106 500 112 944 117 156 119 156 Baden-Württemberg
65. Bottrop 114 571 118 936 120 611 118 975 Nordrhein-Westfalen
66. Offenbach am Main 110 993 114 992 117 535 117 564 Hessen
67. Bremerhaven 138 728 130 446 120 822 116 045 Bremen
68. Remscheid 129 082 123 155 119 287 114 925 Nordrhein-Westfalen
69. Fürth 99 088 103 362 110 477 113 627 Baijeri
70. Reutlingen 95 456 103 687 110 650 112 431 Baden-Württemberg
71. Moers 99 923 104 595 107 062 107 180 Nordrhein-Westfalen
72. Salzgitter 113 600 114 355 112 302 106 665 Ala-Saksi
73. Koblenz 113 676 108 733 107 950 105 888 Rheinland-Pfalz
74. Siegen 112 320 109 174 108 476 105 697 Nordrhein-Westfalen
75. Bergisch Gladbach 101 472 104 037 105 693 105 587 Nordrhein-Westfalen
76. Cottbus 113 479 125 891 108 491 103 837 Brandenburg
77. Erlangen 101 845 102 440 100 778 103 753 Baijeri
78. Trier 95 536 97 835 99 410 103 518 Rheinland-Pfalz
79. Hildesheim 102 619 105 291 103 909 103 249 Ala-Saksi
80. Gera 125 383 129 037 112 835 102 733 Thüringen
81. Jena 103 718 102 518 99 893 102 494 Thüringen
82. Witten 105 876 105 403 103 196 100 248 Nordrhein-Westfalen
83. Kaiserslautern 98 745 99 351 99 825 98 044 Rheinland-Pfalz
84. Zwickau 122 129 114 632 103 008 96 786 Saksi
85. Iserlohn 93 823 96 314 98 790 96 546 Nordrhein-Westfalen
86. Gütersloh 78 221 86 807 95 158 96 284 Nordrhein-Westfalen
87. Schwerin 121 175 127 447 101 267 96 280 Mecklenburg-Etu-Pommeri
88. Düren 85 913 86 508 91 801 92 614 Nordrhein-Westfalen
89. Ratingen 89 466 91 007 91 437 92 152 Nordrhein-Westfalen
90. Esslingen am Neckar 90 835 91 685 89 667 91 758 Baden-Württemberg
91. Marl 89 082 91 467 93 256 90 113 Nordrhein-Westfalen
92. Lünen 85 872 87 845 92 017 89 456 Nordrhein-Westfalen
93. Hanau 86 402 86 913 88 294 88 472 Hessen
94. Ludwigsburg 81 589 82 343 87 146 87 280 Baden-Württemberg
95. Velbert 93 056 89 253 89 782 86 754 Nordrhein-Westfalen
96. Flensburg 87 862 86 977 84 281 86 630 Schleswig-Holstein
97. Tübingen 73 132 80 372 81 128 83 740 Baden-Württemberg
98. Minden 77 713 78 145 83 079 83 099 Nordrhein-Westfalen
99. Wilhelmshaven 99 230 90 561 85 287 82 797 Ala-Saksi
100. Worms 73 603 76 503 80 361 82 212 Rheinland-Pfalz
101. Villingen-Schwenningen 78 904 78 218 80 891 81 825 Baden-Württemberg
102. Konstanz 68 305 75 089 78 087 81 006 Baden-Württemberg
103. Marburg 76 419 74 146 77 390 79 375 Hessen
104. Dorsten 70 287 78 035 81 063 79 136 Nordrhein-Westfalen
105. Lüdenscheid 74 578 79 401 80 613 78 032 Nordrhein-Westfalen
106. Neumünster 80 145 80 743 79 831 77 936 Schleswig-Holstein
107. Dessau 102 529 96 754 83 153 77 394 Saksi-Anhalt
108. Castrop-Rauxel 78 877 79 037 78 608 77 263 Nordrhein-Westfalen
109. Rheine 71 432 70 452 75 886 76 438 Nordrhein-Westfalen
110. Gladbeck 79 747 80 267 77 789 76 373 Nordrhein-Westfalen
111. Viersen 81 114 77 453 77 130 75 975 Nordrhein-Westfalen
112. Arnsberg 78 056 75 864 77 473 75 867 Nordrhein-Westfalen
113. Delmenhorst 72 370 75 154 76 644 75 320 Ala-Saksi
114. Troisdorf 58 618 64 430 72 678 74 790 Nordrhein-Westfalen
115. Gießen 76 374 74 497 73 138 73 958 Hessen
116. Detmold 67 612 70 074 73 695 73 707 Nordrhein-Westfalen
117. Bocholt 65 352 68 936 72 138 73 640 Nordrhein-Westfalen
118. Bayreuth 70 633 72 345 74 153 73 503 Baijeri
119. Brandenburg an der Havel 94 953 89 889 77 516 73 475 Brandenburg
120. Lüneburg 62 225 61 870 67 398 72 057 Ala-Saksi
121. Norderstedt 65 301 68 450 71 523 71 603 Schleswig-Holstein
122. Celle 72 820 72 260 72 127 71 146 Ala-Saksi
123. Dinslaken 59 473 65 313 70 714 70 233 Nordrhein-Westfalen
124. Bamberg 71 928 70 521 69 036 69 574 Baijeri
125. Aschaffenburg 59 257 64 098 67 592 68 664 Baijeri
126. Plauen 78 828 71 774 71 543 68 430 Saksi
127. Unna 56 416 61 552 71 375 67 680 Nordrhein-Westfalen
128. Neubrandenburg 79 006 89 284 73 318 67 517 Mecklenburg-Etu-Pommeri
129. Lippstadt 61 927 62 345 66 933 67 109 Nordrhein-Westfalen
130. Aalen 63 030 64 781 66 066 66 790 Baden-Württemberg
131. Neuwied 60 485 62 075 67 057 65 750 Rheinland-Pfalz
132. Herford 62 881 63 893 65 083 65 060 Nordrhein-Westfalen
133. Weimar 63 709 60 326 62 425 64 481 Thüringen
134. Kerpen 54 725 57 337 63 135 64 425 Nordrhein-Westfalen
135. Grevenbroich 60 317 60 835 64 688 64 388 Nordrhein-Westfalen
136. Herten 69 247 69 245 66 930 64 344 Nordrhein-Westfalen
137. Fulda 57 035 56 289 62 510 63 886 Hessen
138. Dormagen 56 645 58 260 62 957 63 474 Nordrhein-Westfalen
139. Garbsen 57 522 60 776 63 269 62 942 Ala-Saksi
140. Bergheim 54 064 58 146 63 526 62 897 Nordrhein-Westfalen
141. Frankfurt (Oder) 80 414 86 131 72 131 62 594 Brandenburg
142. Landshut 55 796 59 066 58 746 61 923 Baijeri
143. Kempten 57 376 61 906 61 389 61 480 Baijeri
144. Wesel 56 776 59 631 62 063 61 432 Nordrhein-Westfalen
145. Schwäbisch Gmünd 56 901 60 081 62 188 61 181 Baden-Württemberg
146. Sindelfingen 54. 808 58 805 60 766 60 745 Baden-Württemberg
147. Rosenheim 51 604 56 340 58 908 60 394 Baijeri
148. Rüsselsheim 60 974 59 430 59 357 59 203 Hessen
149. Langenfeld 47 027 53 455 58 429 58 947 Nordrhein-Westfalen
150. Offenburg 50 486 52 964 56 891 58 811 Baden-Württemberg
151. Stolberg 57 550 57 231 58 682 58 540 Nordrhein-Westfalen
152. Hameln 58 390 58 539 58 807 58 517 Ala-Saksi
153. Stralsund 74 947 72 780 60 663 58 288 Mecklenburg-Etu-Pommeri
154. Friedrichshafen 52 080 54 129 57 213 58 271 Baden-Württemberg
155. Göppingen 53 347 54 957 57 371 57 627 Baden-Württemberg
156. Menden 53 337 56 527 59 239 57 599 Nordrhein-Westfalen
157. Görlitz 81 399 72 237 61 599 57 111 Saksi
158. Hattingen 57 373 58 241 58 329 56 700 Nordrhein-Westfalen
159. Hilden 53 343 54 782 56 412 56 326 Nordrhein-Westfalen
160. Sankt Augustin 48 580 51 886 55 248 56 216 Nordrhein-Westfalen
161. Eschweiler 53 478 54 675 55 090 55 646 Nordrhein-Westfalen
162. Hürth 50 794 50 808 53 261 55 593 Nordrhein-Westfalen
163. Euskirchen 44 811 49 654 53 680 55 360 Nordrhein-Westfalen
164. Baden-Baden 49 142 51 849 52 627 54 855 Baden-Württemberg
165. Ahlen 54 192 54 169 55 631 54 745 Nordrhein-Westfalen
166. Bad Salzuflen 51 248 53 771 55 028 54 415 Nordrhein-Westfalen
167. Meerbusch 49 876 52 104 55 175 54 180 Nordrhein-Westfalen
168. Wolfenbüttel 50 256 52 032 54 690 54 124 Ala-Saksi
169. Schweinfurt 52 445 54 483 54 325 53 970 Baijeri
170. Pulheim 44 870 49 353 53 158 53 645 Nordrhein-Westfalen
171. Neustadt an der Weinstraße 50 328 51 988 53 917 53 506 Rheinland-Pfalz
172. Greifswald 61 278 66 251 54 236 53 434 Mecklenburg-Etu-Pommeri
173. Nordhorn 48 492 49 359 51 968 53 156 Ala-Saksi
174. Waiblingen 45 114 48 387 51 362 52 932 Baden-Württemberg
175. Gummersbach 48 660 50 965 53 311 52 636 Nordrhein-Westfalen
176. Wetzlar 51 997 51 737 52 608 52 269 Hessen
177. Bergkamen 47 977 49 761 52 905 52 054 Nordrhein-Westfalen
178. Willich 39 115 42 416 50 300 51 995 Nordrhein-Westfalen
179. Bad Homburg vor der Höhe 51 221 51 820 52 838 51 903 Hessen
180. Cuxhaven 58 666 56 090 53 391 51 899 Ala-Saksi
181. Emden 51 186 50 735 50 963 51 742 Ala-Saksi
182. Neu-Ulm 47 415 46 264 50 188 51 700 Baijeri
183. Lingen 44 097 49 137 51 684 51 417 Ala-Saksi
184. Langenhagen 46 764 47 432 49 432 51 388 Ala-Saksi
185. Ibbenbüren 42 323 44 643 48 843 51 190 Nordrhein-Westfalen
186. Erftstadt 43 208 45 403 50 689 51 082 Nordrhein-Westfalen
187. Speyer 43 864 46 553 49 776 50 648 Rheinland-Pfalz
188. Passau 50 698 50 328 50 536 50 644 Baijeri

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja vieraskielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: de:Liste der Städte in Deutschland  –  Aakkosellinen luettelo on käännöstä.