Valkealammi (Hämeenlinna, Ohtinen)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Valkealammi
Valtiot SuomiView and modify data on Wikidata
Paikkakunta Hämeenlinna (Kalvola)
Koordinaatit 61°02′17″N, 24°01′08″E
Vesistöalue ja valuma-alueen tietoja
Laskujoki ei laskuojaa [1]
Järvinumero 35.273.1.006
Mittaustietoja
Pinnankorkeus 140,1 m tai 140 m[2]View and modify data on Wikidata
Rantaviiva 0,512 km [3]
Pinta-ala 1,605 haView and modify data on Wikidata
Valkealammi

Valkealammi[1], myös Valkolammi,[3] on Kanta-Hämeessä Hämeenlinnan Kalvolan Ohtisessa sijaitseva pieni valuma-alueensa latvajärvi.[3][1]

Maantietoa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lampi sijaitsee Kokemäenjoen vesistössä Vanajaveden–Pyhäjärven alueen Lontilanjoen valuma-alueella. Se kuuluu siihen sisältyvään Lontilanjoen yläosan valuma-alueeseen. Ympäristössä sijaitsevan Valkealamminharjun polveileva maasto on synnyttänyt pieniä lampia, jollainen Valkealammikin on. Näillä lammilla ei ole laskuojia ja niitä ympäröi soistunut metsä. Valkealampi on pyörehkön muotoinen ja sen pinta-ala on 1,6 hehtaaria. Lammen vedenpinnan korkeus on 140,1 metriä meren pinnan yläpuolella ja se onkin alueensa korkeampia lampia. Se on 200 metriä pitkä, 150 metriä leveä ja sen rantaviivan pituus on 500 metriä. Sen rannan läheisyyteen on rakennettu kuusi vapaa-ajan asuntoa. Lammella sijaitsee myös metsästysmaja Pastinpirtti, jossa erilaiset yhteisöt ovat järjestäneet leirejä. Majan ohitse kulkee talvisin hiihtolatu. Lammelle pääsee Kutilan ja Kotkajärven yhdistävältä tieltä.[3][1][4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d Lapiolammi, Hämeenlinna (sijainti maastokartalla) Karttapaikka. Helsinki: Maanmittauslaitos. Viitattu 13.9.2019.
  2. Maanmittauslaitoksen paikannimirekisteri, Maanmittauslaitos (viitattu )View and modify data on Wikidata . Arvo on haettu Wikidatasta.
  3. a b c d Ympäristö- ja paikkatietopalvelu Syke (edellyttää rekisteröitymisen) Helsinki: Suomen Ympäristökeskus. Viitattu 16.2.2017.
  4. Lapiolammi, Hämeenlinna (sijainti ilmavalokuvassa) Karttapaikka. Helsinki: Maanmittauslaitos. Viitattu 13.9.2019.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä maantieteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.